Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #28 | Aan huis gekluisterd

Een kijkje in mijn leven

Op dit moment zit ik al anderhalve maand in quarantaine. Ik houd me braaf aan de regels en ga niet onnodig op bezoek, houd afstand en ga alleen naar de winkel als het echt nodig is. Als introvert heb ik regelmatig behoefte aan een dag of een week even rustig aan doen; even geen (sociale) verplichtingen. Maar na anderhalve maand merk ook ik dat ik het wel weer een keer fijn zou vinden om onder de mensen te komen.

Wat had ik graag Koningsdag gevierd met mijn vrienden, zoals we dat elk jaar doen. Ik wil weer leuke uitjes plannen met mijn moeder en/of mijn vader. En ik wil zo graag op visite bij mijn broertje en zijn vriend omdat ze net een kitten hebben geadopteerd en ze is zó lief (check hun Instagram hier)! Ik heb enorm de behoefte om even het quarantaine ritme te doorbreken, want elke week voelt momenteel hetzelfde aan; thuiswerken en thuis chillen. Meer is er momenteel niet.

Zoals je uit de tekst ook al wel opmaakt, heb ik af en toe echt even zo’n zwelgen-in-zelfmedelijden-momentje. Ik denk dat we dat allemaal misschien wel eens hebben, zeker in deze tijd. Het Kijkje in mijn leven zal niet heel bijzonder zijn dit keer. Maar laten we snel gaan kijken wat ik van april heb kunnen maken.

Jarige moeder

Verjaardag moeder

Mijn moeder was jarig in april, en het voelde heel raar om het niet “echt” met elkaar te vieren. In samenwerking met mijn broertje maakte ik op afstand een pakket met cadeautjes voor haar klaar, en leverde deze voor de deur af. Gezien haar verjaardag op een doordeweekse dag viel, vierden we het ‘s avonds met z’n allen via Skype. Het is even roeien met de riemen die we hebben, maar het was gezellig. En uiteraard gaan we het nog extra goed vieren wanneer we weer bij elkaar mogen zijn.

Loungeset

Fred op loungebank

Gezien we dit jaar véél tijd in de tuin (zullen) doorbrengen, besloten we dat het tijd was om een loungebank aan te schaffen. En niet alleen Stefan en ik zijn enorm blij met de loungebank, haha.

Barbecuetijd!

BBQ

In april was het práchtig weer. En daar moet je gebruik van maken. Niet alleen genoten we van de loungebank, ook hebben we twee keer heerlijk gebarbecued. Ik vond het wel eng met de katten, maar gelukkig sprongen ze niet meer op tafel zodra de barbecue aanstond.

Luisterboeken

Storytel

Deze maand heb ik ook weer heel veel gebruik gemaakt van Storytel. Ik ben het hele huis aan het uitmesten en dan is het heerlijk om ondertussen ook een boek te kunnen lezen. Momenteel ben ik Het Einde van Elle Kennedy aan het luisteren.

Thuisblijfboekenmarkt

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica / Reviews & Roses (@jessicareviewsandroses) op

Op 27 april organiseerde Craving Pages een thuisblijfboekenmarkt. Ook ik deed mee en deelde via Instagram diverse boeken die ik wilde verkopen. En het liep supergoed! Ik denk dat ruim tweederde van de boeken die ik in de verkoop had, een nieuw thuis hebben gekregen.

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

Keken we in februari en maart maar één film, heb ik er in april vijf gezien! Dan merk je echt dat je geen (sociale) verplichtingen meer hebt op je vrije dagen. Samen met Stefan keek ik Night Hunter en Overboard, en zelf keek ik daarnaast nog Love. Wedding. Repeat, Code 8 en Huisvrouwen bestaan niet. Van deze films vond ik vooral Night Hunter, Overboard en Love. Wedding. Repeat fantastisch.

Series

In april ging ik verder met The Crown, en bekeek ik het gehele derde seizoen. Maar ook keken Stefan en ik het gehele eerste seizoen van The Mandalorian en we keken het laatste seizoen van Modern Family uit. Ik raakte verslaafd aan 100 Humans, dat ik vervolgens in slechts een paar dagen uitkeek, net als Too Hot to Handle. 100 Humans en Modern Family vond ik het leukst van al deze series.

Boeken

Ik zat in april in een fantastische leesflow en heb dan ook veel boeken uitgelezen. Naast het ruim 900 pagina’s tellende Huis van Aarde en Bloed, las ik ook de novelle Droom van Mij en de boeken Meer dan ooit, Thuiskomen en Leven met een leugen. Alle titels die klikbaar zijn, zijn al gerecenseerd, de rest volgt nog. Favoriet van deze vijf boeken is Meer dan ooit, een heerlijk zomers boek.

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts

  1. 6x Leuke activiteiten die je tijdens de quarantaine kunt doen
  2. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room!
  3. 5x Leuke subscription boxen
  4. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  5. WithLove | De streamingsdienst voor romantici

Sterren

Wat doe jij om jezelf op te peppen in deze gekke tijd?

Deze post is al 2373 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #28 | Aan huis gekluisterd