Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #35 | Happy Quarantaine

Een kijkje in mijn leven

Meer over mijn afwezigheid hebben jullie kunnen lezen in het Kijkje in mijn leven #33, en ondertussen ben ik druk bezig om achterstallige artikelen te schrijven en in te plannen. Ik hoop vanaf januari 2021 weer helemaal bij te zijn met rubrieken als Kijkje in mijn leven. Vandaag blik ik nog even terug op november 2020.

Game Night

In oktober zijn we amper het huis uit geweest dankzij de nieuwe maatregelen van het kabinet. Dus besloten we in november weer even af en toe wat leuks te gaan doen. Zo zijn we bij vrienden in Sneek geweest voor een spelletjesavond en twee weken later bij vrienden in Leeuwarden. De ene avond speelden wij voor het eerst een EXIT spel (erg leuk!), en bij de andere spelen we eigenlijk altijd Dominion, haha. Zo verslavend!

SuperBra

SuperBra Utrecht

Minder interessant voor de mannen onder mijn volgers, maar ik bracht een bezoekje aan de SuperBra! Via Instagram had ik ze ontdekt en raakte ik helemaal overtuigd van hun kunnen. Speciaal reisde ik af naar hun filiaal in Utrecht om een fitting te laten doen. Uiteraard met de de Coronamaatregelen toegepast. Ik heb tig bh’s aangehad, maar ik heb nu voor het eerst in járen dat ik een bh draag die écht goed zit. Heel erg fijn dus!

Ik zag tegenover de winkel trouwens deze fantastische muurtekening. At nog een lekker broodje van een lokale lunchroom en luisterde op de terugweg weer heerlijk verder naar het luisterboek van Witheet.

Cursus Happy Quarantaine

Cursus Happy Quarantaine

Ik volg Rosanne al een tijd (jaar of zes haha) via haar blog en sinds kort ook het account van haar praktijk. Gezien het al een tijd niet zo goed meer met mij ging, besloot ik om mij voor de Happy Quarantaine cursus in te schrijven. En hoewel ik veel al wel wist, door mijn verleden met depressie en bijbehorende hulp van een psycholoog, was het juist fijn om weer even met mijn neus op de feiten gedrukt te worden. Het was in dat opzicht voor mij dus vooral weer even een opfriscursus ‘kiezen voor jezelf, en daar heb ik veel aan gehad.

Vrij en Ziek

Kerstring

Al een week of drie ervoor had ik bij mijn leidinggevende aangegeven dat ik echt even een weekje vrij nodig had. En die vond dan eindelijk plaats in november. Helaas voor mij merkte ik toen ik stilstond dat ik eigenlijk al te ver over mijn grenzen gegaan was. Ook al had ik nog zo goed geprobeerd deze te beschermen. Werk bleef continu in mijn hoofd zitten en de rust die ik had gehoopt te vinden, vond ik niet. Ik besloot mij ziek te melden.

Gelukkig waren er ook mooie momenten in die week vrij, want mijn vriend en ik waren die week alweer 11 jaar samen! Wat een tijd, haha. Ik plaatste deze Instagram post om mijn waardering naar hem uit te spreken. En ook besloot ik even creatief te zijn met mijn lieve moeder, en maakten we leuke kerstige ringen.

Opruimen

Opruimen met Fred & George

Ik ben al een tijdje stukje bij beetje bezig met opruimen van ons huis. Én ik ben ook wat rigoureuzer geworden in het weggooien of verkopen van spullen. Dus het ruimt lekker op. Fred & George vinden het heerlijk om te helpen. Lees: precies te gaan liggen op de plek waar ik bezig ben. Haha!

Weekendje weg & nieuwe camera!

Na een week ziek thuis zijn, was ik nog steeds niet op het punt waarop ik hoopte te zijn. Bij Reading Traveller had ik een leuk hotel en een leuke omgeving gezien, dus besloten mijn vriend en ik ook even een weekendje weg te gaan. Hierna voelde ik mij nog steeds niet 100%, maar ben ik wel weer volledig aan het werk gegaan.

Gelukkig was het weekendje weg wel megafijn! We konden lekker uitslapen, er was een lekker ontbijtbuffet, en ook het diner werd voor ons gemaakt (het was zó lekker). Plus: er was een whirlpool. Dat was lekker relaxt! Ook leverde ik mijn Canon EOS 600D in, en kocht de Canon EOS 90D. Nadat we bij het hotel de accu hadden opgeladen zijn we nog lekker op pad geweest om foto’s te schieten van de leuke huisjes bij Rietplas en ook zijn we even naar Kooikerspark geweest. Ik ben zó blij met mijn nieuwe camera! Mocht je nieuwsgierig zijn naar foto’s die ik heb gemaakt, check dan vooral ook mijn fotografie account @thetruekeytohappiness.

Beste Nederlandse blog

Doordat ik op dat moment nogal afwezig was, vond ik het des te leuker om te horen dat She Can Blog mij rekent tot één van de beste Nederlandse blogs om te volgen in 2021. Superlief!

Pubquiz

Ik ben echt het type persoon dat (te) veel aan anderen denkt. Ikzelf had het moeilijk met thuis komen te zitten door Corona, en ik weet dat veel collega’s van mij hetzelfde hebben. Toen mij werd gevraagd of ik niet een pubquiz kon organiseren – “want jij bent zo creatief” – voor de kantoormedewerkers, zei ik ja en ben ik uitgebreid te werk gegaan. In het kader van ‘al te veel op je vork’ hebben, was dat misschien niet het beste antwoord. Gelukkig hebben mijn collega’s er enorm van genoten en veel kunnen lachen.

Sterren
Gelezen en Gekeken

Films

The Lion King

Keek ik vorige maand slechts twee films, in november keek ik er zes! Zo keek ik eindelijk The Lion King; wauw, wat een práchtige film! Dolittle was leuk, maar helaas niet zo sterk, en Birds of Prey viel eerlijk gezegd echt tegen. Daarnaast begon ik vast lekker met het kijken van kerstfilms. Ik keek Holidate (erg leuk!), Christmas Made to Order (van genoten) en Christmas Joy (oké)

Series

The Queen's Gambit

In november ging ik verder met realityseries als The Masked Singer, Drag Race Holland, Love Island NL & België en Het Perfecte Plaatje, en ik startte met Love Island Nederland en oudere seizoenen van Het Perfecte Plaatje. Maar ik besloot ook te starten met de serie The Queen’s Gambit, welke ik verrassend goed vond, ondanks dat ik niet echt van het schaken ben.

Boeken

The Brightest Night - Jennifer L. Armentrout

Ook deze maand las ik vier boeken, waarvan het tweede deel in de Beautiful Hearts duologie (Long Live the Beautiful Hearts van Emma Scott) mijn favoriet was. Verder las ik ook nog Bring Down the Stars van Emma Scott, The Brightest Night van Jennifer L. Armentrout en Gemma & Partners van Petra Kruijt.

Sterren
Top 5 best gelezen blogposts
  1. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room
  2. WithLove | De streamingsdienst voor romantici
  3. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  4. 20x Complete boekenseries waar je nu aan kunt beginnen
  5. Persoonlijk | De impact van een Vitamine D tekort

Hoe gaat het met jou?

Deze post is al 4445 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Kijkje in mijn leven #35 | Happy Quarantaine

  1. Wat lief dat je hier noemt dat het je goed heeft gedaan om in mijn lijstje met favoriete blogs genoemd te worden. 🙂 Dat vind ik dan een leuke extra! Denk goed aan jezelf, deze tijden zijn al vermoeiend en overweldigend genoeg. <3 En bedankt voor de serie en film tips. Liefs, Angie