Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #36 | Afsluiting van 2020

Een kijkje in mijn leven

Het nieuwe, en hopelijk betere, jaar is alweer begonnen. Maar voordat ik losga met nieuwe artikelen en recensies, kijk ik eerst nog even terug op de laatste maand van 2020. Wat ik heb beleefd in december? Dat lees je vandaag in het kijkje in mijn leven.

Sporten

Ik mocht nog slechts enkele keren sporten, maar toen kwam helaas de strenge lockdown. Dat is wel echt ontzettend balen, want ik had echt een goed ritme sinds ik in september met een personal trainer aan de slag ben gegaan. Hopelijk kunnen we het binnenkort weer gewoon opstarten.

Kerstbingo

Kerstbingo

Op de één of andere manier ben ik halverwege het jaar opeens in de groep gerold die de kerstactiviteiten organiseert op ons werk. Wegens corona moest het dit jaar namelijk digitaal. Uiteindelijk hebben we naast het kerstcadeautje een online kerstbingo georganiseerd. De bingokaart kreeg iedereen tegelijk met het kersttasje met hun kerstcadeau. Gezien de grootte van onze organisatie hebben we het opgedeeld in vier groepen, en bij één van die groepen was ik de bingomaster. Het was ontzettend leuk om te doen. Natuurlijk mocht ik als werknemer zelf ook een editie meedoen, maar helaas miste ik op één vakje na de hoofdprijs. :p De bloemen op de foto kreeg elke deelnemer aan deze projectgroep.

The ABC

Op 17 december 2020 vond de laatste leesclub bijeenkomst van het jaar plaats. Ik was nog een ander boek aan het lezen op het moment dat de tijd echt begon te dringen. Helaas was mijn concentratie al een tijdje erg slecht en werd ik alleen maar slaperig van lezen. Dit heeft er uiteindelijk ook in geresulteerd dat ik het boek van deze bijeenkomst helaas slechts half uit heb gekregen. De mening was gemixt over Zelfs als we zwijgen van Marieke Nijkamp.

Pakketjesservice

Kerstcadeautjes
Een deel van de cadeautjes die wij hadden gekocht.

Door Corona vierde ik dit jaar voor het eerst kerst zonder mijn broertje. Hij valt in de risicogroep en wilde het risico daarom niet nemen om van Groningen naar Drachten te reizen en samen in één ruimte te zijn. We wilden echter wel lootjes trekken, dus dat hebben we ook gedaan. Eén dag in de week mag ik naar kantoor in Groningen, dus dit heb ik meteen gecombineerd met het rondbrengen van pakketjes. Pakketjes van mijn ouders kwamen bij ons, ik nam die van hun en de onze mee naar Groningen en bracht ze na mijn werk naar mijn broertje en zijn vriend. Van daaruit heb ik ook weer pakketjes meegekregen voor onszelf en mijn ouders. Dus ik was echt even een pakketjesdienst die dag, haha. Gelukkig kon het op deze manier.

Kerstdagen

Kerst 2020

Uiteindelijk hebben we eerste kerstdag gevierd met schoonouders, zwager en zijn verloofde. Voor het eerst werkten we met een pizzarette, én kregen we het leuke nieuws dat wij voor het eerst oom en tante gaan worden in 2021. Zo leuk! We sloten de dag af met een spelletje.

Tweede kerstdag hebben we in de ochtend doorgebracht via Skype en hebben alle cadeautjes uit de rondgebrachte pakketjes geopend. Het was anders, maar wel erg fijn en gezellig. Begin van de middag kwamen mijn ouders vervolgens bij ons thuis en hebben we de hele middag spelletjes gespeeld en heerlijk gegeten. Mijn moeder zei uiteindelijk denk ik zelfs tot drie keer toe: “oké nog één potje”. Ja, ook zij zijn verslaafd geraakt aan Metropolis, haha.

Oud & Nieuw

2021 - Tekenen met sterretjes

Oud & Nieuw was ook anders dan anders dit jaar, gezien we dit normaal gesproken altijd geheel of gedeeltelijk met vrienden vieren. Vorig jaar zijn we eerder thuisgekomen voor de katten (we wisten niet hoe ze op vuurwerk zouden reageren), en dit jaar waren we dus de hele dag bij onze lieverds. Overigens zijn er behoorlijk wat mensen illegaal bezig geweest, want er was genoeg vuurwerk te zien. Wijzelf hebben de avond met sterretjes doorgebracht in de achtertuin en hebben daarmee leuke foto’s gemaakt.

Al met al gekke feestdagen, maar stiekem was het ook wel een keer fijn om het wat rustiger te hebben in de feestelijke periode.

Sterren
Gelezen en Gekeken
Zwaar Verliefd 2 poster

Films

Wauw, in december heb ik véél films gekeken. Met stip de meeste van het hele jaar, haha. Ik was echt in de mood voor gezellige kerstfilms en er bleken er megaveel op Videoland te staan. Uiteindelijk heb ik zestien kerstfilms gekeken en drie andere films, waarvan één nog in de bioscoop was: Zwaar Verliefd 2. De drie films die ik het best beoordeeld heb zijn Zwaar Verliefd 2 (bioscoop), The Christmas Chronicles 2 (Netflix) en One Winter Weekend (Videoland).

Virgin River poster

Series

In december heb ik naast films ook veel tv-series en programma’s gekeken. Zo zijn mijn vriend en ik begonnen aan het tweede seizoen van The Mandalorian, keek ik in enkele dagen het tweede seizoen van Virgin River, en begonnen mijn vriend en ik op de laatste dag van het jaar met het eerste seizoen van Criminal Minds.

Ook in de tv-series bleef kerst niet achterwege want ik begon met Dash & Lily. De eerste aflevering wist mij nog niet helemaal te overtuigen, maar daarna was ik hooked.

Maar ook realityprogramma’s gingen er weer als zoete koek in. Zo keek ik seizoen vier en vijf van Het Perfecte Plaatje, en keek ik het volledige tweede seizoen van Love Island (NL/BE).

Zelfs als we zwijgen - Marieke Nijkamp

Boeken

Mijn concentratie was deze maand helaas niet zo fantastisch. Ik wilde veel boeken lezen, maar uiteindelijk heb ik geen enkel boek uitgelezen. Wel ben ik tot halverwege Zelfs als we zwijgen gekomen van Marieke Nijkamp.

Sterren
Top 5 best gelezen blogposts
  1. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room
  2. Bookchoice | Een abonnement op e-books en audioboeken
  3. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  4. WithLove | De streamingsdienst voor romantici
  5. 20x Complete boekenseries waar je nu aan kunt beginnen

Start jij ook wel eens opnieuw aan oude tv-series met veel seizoenen?

Deze post is al 3783 keer gelezen


Geef een reactie