Categorieën: Reizen / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Onze reis door Noorwegen #7 | Laatste stop: Oslo

Noorwegen

Slechts enkele maanden voordat Corona begon maakten wij een prachtige reis door het zuiden en midden van Noorwegen. Niet wetende dat dit onze laatste grote vakantie in ruim twee jaar zou zijn. We hadden twee-en-een-halve week de tijd om met de auto vanuit Nederland door Noorwegen te reizen en weer terug. Gezien we zoveel hebben gezien en gedaan valt het onmogelijk samen te vatten in één artikel. Daarom heb ik er een serie artikelen van gemaakt. Ik dompel jullie onder in al het pracht en praal van Noorwegen, niet alleen in woord, maar vooral ook in foto’s. Want ik kon lekker los gaan met mijn spiegelreflexcamera! In dit zevende, en laatste, deel vertel ik jullie over onze tijd in Oslo en onze overnachting op een cruiseschip.

Lees eerdere delen:
Onze reis door Noorwegen
Op naar Kristiansand
De weg naar Bergen
Met de trein in Flåm
Back to basic in Trollstigen
Naar het prachtige Fagerness

De laatste stop

Ons laatste stuk in Noorwegen reden we in ongeveer een uur of drie. Van Fagerness reden we naar de hoofdstad: Oslo! We logeerden daar in het Scandic hotel. Helaas heb ik hiervan geen foto’s gemaakt, behalve onderstaande.

Scandic

Lekker wandelen door de stad

We hebben heerlijk gewandeld door Oslo. Van het bekende Vigelandpark (park met veel sculpturen en een monoliet), tot het centrum waar we een Freia winkel tegenkwamen en het paleis waar we – per toeval – de wisseling van de wacht hebben bekeken. In de Freia winkel heb ik nog een lading chocola gekocht. Zowel voor onszelf als voor mijn broertje die in zijn tijd in Noorwegen gek is geworden op Freia chocolade. Zoveel chocolade op één plek is trouwens wel extreem verleidelijk. Hoe maak je daaruit in hemelsnaam een keuze haha.

Oslo
Oslo
Freia
Oslo
Oslo
Oslo
Oslo
Oslo

We kwamen een beroemdheid tegen

Op onze weg naar een botanische tuin liepen we nog over een begraafplaats (Vår Frelsers gravlund) waar de beroemde Edvard Munch (bekend van De Schreeuw) begraven ligt. In de botanische tuin hebben we genoten van de prachtige tuinen en maakten we nog vriendjes met een prachtige zwarte kat die ons overal volgde. Omdat we al vrij moe waren van onze wandeling hebben we maar een klein deel van de tuinen gezien. Als je hierheen wilt trek er dan echt wat tijd voor uit!

Oslo
Oslo
Oslo
Botanical Garden Norway
Botanical Garden Norway
Cat in The Botanical Garden Norway

Op naar het cruiseschip

Vanuit Oslo reden we naar de haven waar onze boot om 14.00 uur zou vertrekken. Dit heuse cruiseschip (ColorLine) zou ons naar Kiel brengen, waar wij rond 10.00 uur zouden aankomen. En mensen, op een cruiseschip overnachten is echt iets dat je één keer in je leven moet hebben meegemaakt. Wát een bijzondere ervaring. Ik dacht dat ze in films overdreven, maar het is echt net een varende stad. Je had er werkelijk alles, en het straalde één en al luxe uit. Wel is het jammer dat ik de stoute schoenen aantrok en weer eens uit wilde gaan, maar er bijna niemand in de nachtclub was, haha. We zijn dus uiteindelijk toch nog redelijk vroeg het bed in gedoken.

De slaapkamer was aan de ene kant vrij klein, en aan de andere kant was alles ook precies groot genoeg. Je was toch vooral op je kamer om te slapen. In de paar uren dat we wakker waren hebben we veel gedaan:

  • Uit eten geweest (warm buffet)
  • Een terrasje gepakt
  • Een fantastisch leuke en swingende voorstelling gezien
  • De gamehall bezocht
  • De nachtclub gecheckt en een drankje gedronken

Vanuit Kiel reden we in één keer naar huis, waar we onze lieve boefjes weer in onze armen konden sluiten.

De ColorLine
Parkeerplaats voor ColorLine
Uitzicht vanaf de ColorLine
ColorLine
The ColorLine show

Dit was alweer het laatste deel, bedankt voor het meelezen!

Via @jessicadillemafotografie heb ik onze gehele reis in foto’s en filmpjes vastgelegd. Dus wil je meer zien, en de rest van de reis bekijken? Kijk dan zeker even bij de Highlights onder het kopje Norway en natuurlijk de foto’s in de feed.

Deze post is al 2835 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Onze reis door Noorwegen #7 | Laatste stop: Oslo