Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijken wij uit #11 | Najaar 2023

Naar deze boeken kijken wij uit

Drie keer per jaar kondigen uitgeverijen aan welke boeken ze gaan uitgeven. Voorjaar, zomer en winter. Elke keer spit ik alle catalogussen door en vertel ik jullie naar welke boeken ik het meest uitkijk. Ook voor dit najaar heb ik weer alles op een rijtje gezet. Dit zijn de verschijningsdatums van boeken najaar 2023, lees je mee?

Nieuw in deze editie: ook alle zes leden van het speciale Reviews & Roses Review Team vertellen naar welk boek ze het meest uitkijken dit najaar. Bedankt voor jullie bijdrage Amarins, Dieuwke, Kimberley, Madelon, Melody en Ruby.

Sterren

September

Bij de ene uitgeverij lopen de zomeraanbiedingen tot en met september, bij anderen begint de najaarsaanbiedingen juist bij september. Kijk dus ook in mijn vorige artikel voor boeken die in september uitkomen of zijn uitgekomen.

De kerstboekwinkel - Jenny Colgan

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

Verschijnt: 16 september 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Het najaar is begonnen en de kerst komt eraan. En dit boek klinkt als een heerlijk kerstige feelgood.

Flaptekst | In De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Thieves' Gambit - Kayvion Lewis

Thieves’ Gambit – Kayvion Lewis

Verschijnt: 26 september 2023
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Voor de fans van de Hunger Games? Count me in!

Flaptekst | De nieuwe Hunger Games: dé internationale YA-sensatie die wordt verfilmd door Lionsgate.

Rosalyn Quest komt uit een legendarische familie van meesterdieven. Hun enige regel: vertrouw niemand. Hoewel het talent om steeds weer uit benarde situaties te ontsnappen haar in het bloed zit, ziet ze toch een andere toekomst voor zich dan stelen. Maar ontsnappen aan haar afkomst, dat lukt haar niet.

Als haar moeder wordt gekidnapt, ziet ze maar één uitweg. Ze moet de Dievenspelen winnen, een dodelijke wedstrijd waaraan alleen de grootste oplichters mee mogen doen. De hoofdprijs: alles wat je maar wensen kunt. Het is dus alles of niets. Om haar moeder te redden, moet ze winnen van haar vroegere aartsrivale en van een gevaarlijk verleidelijke tegenstander… Er kan maar één winnaar zijn. Wie is de beste dief van de wereld?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De wake-up call - Beth O'Leary

De Wake-up Call – Beth O’Leary

Verschijnt: 26 september 2023
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Na Drie Dates ben ik écht heel benieuwd naar al haar boeken.

Flaptekst | Collega’s Izzy en Lucas kunnen elkaar niet uitstaan, maar als hun geliefde Forest Manor Hotel letterlijk dreigt in te storten, móéten ze wel samenwerken. Als het hotel dankzij Izzy een flinke beloning opstrijkt voor het terugbezorgen van een verloren trouwring, lijkt dat dé oplossing. Izzy en Lucas besluiten op zoek te gaan naar de eigenaren van de andere vier ringen die al jaren bij de gevonden voorwerpen liggen. Maar terwijl hun bittere rivaliteit verandert in iets heel anders, dringt zich toch de vraag op of ze banger zijn hun baan te verliezen – of hun hart…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Wicked-serie - Jennifer L. Armentrout

Wicked – verzamelbox – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 27 september 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 1200

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deze box zou vorig jaar al uitkomen, maar werd uitgesteld. Hopelijk kunnen we binnenkort dan echt de fysieke boeken gaan lezen.

Flaptekst | De Wicked-verzamelbox van Jennifer L. Armentrout is een prachtig collector’s item voor alle fantasy- en Armentrout-fans.

De tweeëntwintigjarige Ivy Morgan is geen normale tweeëntwintigjarige. Ze werkt voor de Orde, die jagen op de faes en als doel hebben om de mensheid te beschermen. Als Ivy wordt overgeplaatst naar New Orleans, ontmoet ze daar Ren. Hij behoort tot de Elite, een geheime groep binnen de Orde die op ancients jaagt, een nog iets machtiger soort fae. Ivy probeert Ren op afstand te houden, maar als de situatie steeds gevaarlijker wordt en ze ontdekken dat er een verrader is binnen de Orde, kunnen Ren en Ivy alleen nog elkaar vertrouwen.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Oktober

A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

A Touch of Ruin – Scarlet St. Clair

Verschijnt: 4 oktober 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik had mixed feelings over het eerste deel (recensie komt binnenkort online!), maar toch ben ik ook érg benieuwd naar dit tweede deel.

Flaptekst | In ‘A touch of ruin’ – het tweede deel van de Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair – is Persephones relatie met Hades is openbaar geworden. De daaropvolgende mediastorm dreigt haar te ontmaskeren als de godin van de Lente. Het wordt alleen maar erger wanneer een vreselijke tragedie Persephones hart breekt en Hades weigert haar te helpen. Wanhopig neemt ze het heft in eigen handen en sluit ze deals met ernstige gevolgen. Geconfronteerd met een kant van Hades die ze nooit heeft gekend en een verpletterend verlies, vraagt Persephone zich af of ze echt Hades’ koningin kan worden. ‘A touch of ruin’ is het tweede deel van de populaire Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair. Eerder verscheen ook ‘A touch of darkness’.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De Rivalen - Vi Keeland

De Rivalen – Vi Keeland

Verschijnt: 5 oktober 2023
Uitgeverij: Love Books
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Na al enkele boeken van haar te hebben gelezen, ben ik wel benieuwd wat ze nog meer kan.

Flaptekst | Rivalen. Collega’s. Lovers?

Weston Lockwood en Sophia Sterling hebben een grondige hekel aan elkaar. Hun opa’s waren ooit beste vrienden en zakenpartners, totdat een ruzie de twee uit elkaar dreef. Vervolgens werden de twee mannen legendarische zakelijke rivalen, en konden de twee families elkaar niet meer luchten of zien.

Dan krijgen de twee families uit een erfenis een luxehotel nagelaten. Het hotel is superveel geld waard, maar er blijkt wel flink wat achterstallig onderhoud te zijn. Beide families hebben een even groot aandeel en willen de baas spelen in het hotel. Ze sturen Sophia en Weston om het hotel weer in de oude glorie te herstellen en een meerderheid in de aandelen te krijgen.

De twee rivalen gaan vol passie de strijd om het hotel aan. Sophia en Weston zijn tegenpolen, maar blijken zich ook ontzettend tot elkaar aangetrokken te voelen. De belangen zijn torenhoog en vanuit beide families komt veel druk om de ander zo gauw mogelijk eruit te werken. Zullen Sophia en Weston de familievete kunnen stoppen, en voor elkaar durven kiezen?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Een nieuwe kans van Starcross Manor - Christie Barlow

Een nieuwe kans voor Starcross Manor – Christie Barlow

Verschijnt: 10 oktober 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 288

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik mocht meedoen aan de blogtour voor Gelukkig in Clover Cottage, en daarmee heeft Christie Barlow mij positief verrast. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de rest van de serie.

Flaptekst | Een nieuwe kans voor Starcross Manor is het vierde deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland.

Als Julia Coleman Flynn Carter weer ontmoet in het gezellige dorpje Heartcross, kan dat alleen maar problemen opleveren. Flynn is misschien rijk, somber en sexy, maar Julia weet uit de eerste hand dat hij meedogenloos is. Ze is van plan om elke beweging van hem in de gaten te houden.

Wanneer Julia Flynns plannen voor het prachtige Starcross Manor ontdekt, komen haar grootste angsten uit. Het is Flynns droom om van Starcross een luxe hotel te maken en dat kan de droom van Julia verpesten… en de gemeenschap van Heartcross voorgoed veranderen.

Flynn maakt duidelijk dat hij geen problemen wil, en hij is niet de man die Julia denkt dat hij is. Terwijl hij de gemeenschap ervan probeert te overtuigen dat hij veranderd is, hoopt hij dat hij Julia kan overhalen om hem nog een laatste kans te geven…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De kleuren van licht - V.E. Schwab

De kleuren van licht – V.E. Schwab (Limited edition)

Verschijnt: 10 oktober 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 656

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Jup, ik ben ervoor gevallen. Ik heb de LE van deel één gekocht, dus ja, nu moet ik de rest ook hebben, haha.

Flaptekst | Limited edition met nieuw ontwerp, dubbelzijdig bedrukt stofomslag, boekblokbedrukking en geïllustreerde schutbladen

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van ­tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze overdonderende trilogie?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De Ex-talk - Rachel Lynn Solomon

De Ex Talk – Rachel Lynn Solomon

Verschijnt: 17 oktober 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Liefde is letterlijk in de lucht, en ik ben een sucker voor enemies-to-lovers.

Flaptekst | Dé enemies-to-lovers TikTok-sensatie De Ex Talk van Rachel Lynn Solomon.

Shay werkt al bijna tien jaar met plezier bij een radiostation in Seattle. Maar de laatste tijd botst ze nogal met haar nieuwe collega Dominic, die net zijn journalistieke opleiding heeft afgerond en ervan overtuigd is dat hij alles weet van radio.

Als de zender een nieuw concept nodig heeft, stelt Shay De Ex Talk voor, waar twee exen live relatieadvies geven aan luisteraars. Tot haar grote frustratie wordt ze echter aangewezen als cohost van de show, met niemand minder dan… Dominic!

Hun scherpe dynamiek is meteen een schot in de roos en al snel verschijnt De Ex Talk in de hitlijsten. Dan beginnen Shay en Dominic voor elkaar te vallen. Betekent dit het begin van iets geweldigs, of het einde van hun carrière?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Naar dit boek kijkt Ruby het meest uit:
De kerstboom vol wensen – Holly Martin

De kerstboom vol wensen - Holly Martin

Verschijnt: 18 oktober 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 288

Waarom dit boek op Ruby’s lijstje staat: Ik heb de Jewel Island-serie gelezen, waarvan het laatste deel een leuke kerst feelgood is. Sinds ik weet dat er voor de Wishing Wood-serie ook een kerstboek komt kan ik niet wachten om deze te lezen!
Heerlijk om helemaal in de stemming te komen voor de feestdagen!

Flaptekst | Evergreen Winter is tevreden met haar onconventionele bestaan: ze woont in een vervallen rode caravan met paard Thunder als haar enige metgezel. Tot ze wordt gevraagd om de vrouw van de kerstman te spelen in Wishing Wood. Acht dagen voor kerst ontmoet ze haar tegenspeler: de knappe Heath Brookfield. Hoewel de vonk overslaat, is Evergreen vastbesloten zichzelf te beschermen en op kerstavond te vertrekken. Ondertussen zet Heath alles op alles om haar hart te veroveren.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads

Sterren

Naar dit boek kijkt Madelon het meest uit:
Fred & Ginger – Jackie van Laren & Petra Vollinga

Verschijnt: 19 oktober 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op Madelons lijstje staat: Een heerlijke kerstfeelgood. Althans, dat denk ik! Ik wil altijd elk jaar graag een kerstroman lezen en deze wordt het dit jaar. Wat me er zo in aantrekt? Het feit dat de hoofdpersonen ‘verfrissend’ en ‘anders dan anders’ zijn.

Flaptekst | Fred, een blijmoedige golden retriever, komt bij Jasmijn in de Bethlehemstraat wonen. Zij heeft hem dan wel uit het asiel gehaald, maar eigenlijk heeft ze helemaal geen tijd voor een hond. Verderop in de straat woont Ginger, een deftige, iets te dikke rode Maine Coon-poes. Ze maakt zich zorgen om Steven, haar mens, die nooit meer de oude is geworden sinds zijn vrouw bij hem weg is. Tegen de verwachtingen in raken Fred en Ginger bevriend, al moeten hun baasjes in eerste instantie niks van elkaar hebben.

Dan, op een dag, verdwijnt Fred. Is hij op zoek gegaan naar zijn oude huis of is er iets ergers gebeurd? De feestdagen naderen, buiten sneeuwt het en Ginger moet alles uit de kast halen om Fred terug te vinden. Is hun vriendschap sterk genoeg om alle problemen op te lossen? Zelfs die van Jasmijn en Steven? Want zeg nou zelf, met kerst wil toch iedereen op een grote paarse bank onder een dekentje zitten?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Fred en Ginger - Jackie van Laren en Petra Vollinga

Sterren

Naar dit boek kijkt Dieuwke het meest uit:
De kerstmis vriendenclub – Becca Freeman

De kerstmis vriendenclub - Becca Freeman

Verschijnt: 19 oktober 2023
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op Dieuwkes lijstje staat: ‘Ben jij dol op Friends en blijf je kijken naar de herhalingen? Dan is dit een must-read voor jou tijdens de feestdagen.’ Na het lezen van dit stukje wist ik dat dit boek gewoon op mijn nachtkastje thuis hoort.

Flaptekst | Hannah en Finn hebben sinds hun studietijd elke Kerstmis samen doorgebracht. Ze kunnen toch nergens anders heen – Hannahs ouders zijn overleden en Finn is thuis niet meer welkom sinds hij uit de kast kwam. De groep verdubbelt zich wanneer ook Hannahs huisgenoot Priya en de Britse Theo aansluiten. Elk jaar worden hun kersttradities gekker en uitbundiger.

Tien jaar na het begin van hun traditie, kondigt Finn aan dat hij naar Los Angeles gaat verhuizen. Dit zou dus weleens hun laatste gezamenlijke kerst kunnen worden. Hannah is bang dat ze haar zelfgekozen familie zal verliezen en is daarom vastbesloten om er de beste kerstdagen ooit van te maken. Tegelijkertijd probeert haar vriend haar te overtuigen om de volgende stap in hun relatie te nemen. En Finn? Hij worstelt met alles wat hij achter moet laten – met name zijn onuitgesproken gevoelens voor Theo.

Betekent opgroeien hetzelfde als uit elkaar groeien? Deze Kerstmis wordt de groep gedwongen om te erkennen wat ze voor elkaar betekenen, ook wanneer het leven hen totaal verschillende kanten op stuurt.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads

Sterren
Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

Wie ik ben zonder jou – Susan Muskee

Verschijnt: 24 oktober 2023
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Hallooooo dit is een Susan Muskee ja, die moet je gewoon hebben.

Flaptekst | Joy (27) heeft haar leven helemaal uitgestippeld: huisje, boompje, Pinterest-bord voor haar droombruiloft. Tot haar vriend verliefd wordt op een ander. Van het ene op het andere moment stort haar toekomstbeeld in elkaar. Voor Frida (72) voelt het alsof iemand drie jaar geleden de pauzeknop van haar leven heeft ingedrukt. Sinds het overlijden van haar man bestaan haar dagen uit een wandeling naar de supermarkt en een gesprekje met Nico en Thea – haar kamerplanten.

Wanneer de twee vrouwen elkaar op een bankje in het park ontmoeten, is dat het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Gewapend met een stapel zelfhulpboeken maken ze een plan om het leven én de liefde weer naar hun hand te zetten. Aangezien de boeken een gegarandeerd succes claimen, zou dat moeten lukken. Toch?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Naar dit boek kijkt Melody het meest uit:
Fourth Wing – Rebecca Yarros

Verschijnt: 25 oktober 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 644

Waarom dit boek op Melody’s lijstje staat: Ik kijk het meest uit naar de Nederlandse limited edition van Fourth Wing. Na het lezen van dit boek in het Engels kan de Nederlandse editie niet ontbreken in mijn boekenkast

Flaptekst | ‘In steen gebrand’ van Rebecca Yarros is het eerste deel van de populaire Fourth Wing-fantasyserie over Violet. Haar droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal – oftewel haar moeder – haar opdraagt deel te nemen aan het selectieproces van de Drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en de meesten willen Violet vanwege haar afkomst uit de weg ruimen – vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven. ‘In steen gebrand’ van Rebecca Yarros is het spannende eerste deel van de Fourth Wing-serie, die nu ook megapopulair is op TikTok!

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodread
Fourth Wing - In steen gebrand - Rebecca Yarros

Sterren

Naar dit boek kijkt Kimberley het meest uit:
Zwaardvanger – Cassandra Clare

Zwaardvanger - Cassandra Clare

Verschijnt: 25 oktober 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 608

Waarom dit boek op Kimberleys lijstje staat: Ik heb goede dingen gehoord over de boeken van Cassandra Clare en ben dus ook zeker benieuwd of ze dat waarmaakt in deze dikke pil.

Flaptekst | Kel is een wees, maar is gestolen om als dubbelganger – een zogeheten Zwaardvanger – van de kroonprins van Castellane door het leven te gaan. Hij en kroonprins Conor Aurelian zijn zo hecht als broers, maar Kels leven heeft maar één doel: sterven voor Conor, de persoon van wie hij houdt en wie hij haat – en van wie hij nooit vrij kan zijn.

Lin Caster is één van de Ashkar, een bevolkingsgroep die als één van de weinigen nog een greintje magie bezit. Lin waagt zich erop om de zieken en stervenden van Castellane te verzorgen met hulp van verboden kennis, inclusief haar beste vriendin Mariam.

Wanneer Kel het zwaard van een huurmoordenaar opvangt, verandert alles. Lin en Kel worden bij elkaar gebracht door de mislukte moordaanslag en worden meegesleurd in het web van de mysterieuze Voddenraper Koning, de criminele heerser van Castellane’s onderwereld. De gemoederen lopen hoog op in Castellane. Zullen de ontdekkingen van Lin en Kel hun land in oorlog storten – en de wereld in chaos?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads

Sterren

November

Too Late - Vuurgevaarlijk - Colleen Hoover - Collector's edition

Too Late – Colleen Hoover (Collector’s edition)

Verschijnt: 1 november 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb – gelukkig – nog geen eerdere versie van Too Late. En wanneer je moet kiezen welke editie je in de kast wilt hebben staan, dan is dat natuurlijk de collector’s edition.

Flaptekst | ‘Too late’ is een bloedstollende pageturner van Colleen Hoover – nu in luxe uitvoering als collector’s edition

Sloan heeft al twee jaar een relatie met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar kan niet bij hem weg, omdat hij de kosten van de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek. Ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Check en Mate - Ali Hazelwood

Check & Mate – Ali Hazelwood

Verschijnt: 7 november 2023
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Met De liefdeshypothese verraste Ali Hazelwood, en Love on the Brain viel iets tegen. Dit maakt dat ik erg benieuwd ben wat ze van een YA gaat maken.

Flaptekst | Mallory Greenleaf was ooit een aanstormend schaaktalent, maar is nu helemaal klaar met de sport. Schaken heeft alles in haar leven overhoop gegooid. Wanneer ze met tegenzin meedoet aan een laatste liefdadigheidstoernooi, verslaat ze geheel onverwacht Nolan Sawyer; de huidige wereldkampioen en het enfant terrible van de schaak-scene.

Nog onverwachter is zijn verlangen om het opnieuw tegen haar op te nemen. Welke zet zit hierachter? Als Mallory slim is, loopt ze weg. Game over. Maar de zeer welkome geldprijzen van de toernooien lonken. Gaandeweg ontdekt Mallory niet alleen dat er ook buiten de hal spelletjes worden gespeeld, maar ook dat het schaakbord nog altijd een magische aantrekkingskracht op haar heeft – net als die ene geduchte tegenstander…

Check & Mate is de eerste Young Adult van feelgoodauteur en TikTok-sensatie Ali Hazelwood. Prachtig uitgegeven met kleur op snee.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Kerstverhalen - Vi Keeland en Penelope Ward

Kerstverhalen – Vi Keeland & Penelope Ward

Verschijnt: 9 november 2023
Uitgeverij: Love Books
Aantal pagina’s: 272

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Recent las ik De tweede kans, wat ook een samenwerking is tussen deze twee auteurs. En dat beviel erg goed. Ik wil graag meer van hun lezen. En met het najaar om de hoek zijn kerstverhalen ideaal.

Flaptekst | Een weddenschap op een winteravond.

Een strijd tussen twee buren over feestverlichting.

Twee vreemden die een taxi moeten delen tijdens een sneeuwstorm.

Vi Keeland en Penelope Ward schreven vijf heerlijke verhalen voor de feestdagen. Kom in de feeststemming met deze winterse bundel vol humor en romantiek.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De burn-out - Sophie Kinsella

De burn-out – Sophie Kinsella

Verschijnt: 30 november 2023
Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb recent zelf een burn-out meegemaakt. Dat trekt mij meteen, zo’n titel. Ik betwijfel of het een realistische weergave zal zijn, maar het zal hoe dan ook een mooi verhaal worden.

Flaptekst | Sasha is tegen een muur gelopen. De wanhoop nabij besluit ze naar het resort in Devon te gaan waar ze als kind graag kwam, in de hoop dat boerenkoolsmoothies, yoga en stilte haar er weer bovenop zullen helpen. Maar het is laagseizoen, het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen: een chagrijnige, gestreste jongeman die Finn heet. Hoe kan ze één worden met de natuur als hij op een rots zit en haar in de gaten houdt?

Omdat ze de enigen op het resort zijn, raken ze toch met elkaar aan de praat. En het zou zomaar kunnen zijn dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze hadden gedacht…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Januari

De breekbare draden van macht - V.E. Schwab

De breekbare draden van macht – V.E. Schwab

Verschijnt: 16 januari 2024
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 624

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: V.E. Schwab is een geweldige schrijfster. Ik heb nog niks slechts van haar hand gelezen. Dus natuurlijk wil ik dit vierde deel ook lezen.

Flaptekst | Het nieuwe magische vierde deel van de Schemering-serie, die zich zeven jaar na De kleuren van licht afspeelt

Ooit waren er vier werelden, elk pulserend met fantastische kracht en verbonden door één enkele stad: Londen. Totdat de magie te snel groeide en de werelden werden gedwongen hun deuren te verzegelen in een wanhopige poging die van henzelf te beschermen. Magiërs die deze deuren konden openen werden zeldzamer naarmate de tijd verstreek en nu zijn er slechts drie Antari achtergebleven in de volksherinnering: Kell Maresh van Rood Londen, Delilah Bard van Grijs Londen en Holland Vosijk van Wit Londen.

Maar er is de afgelopen zeven jaar nauwelijks een glimp van hen opgevangen en intussen is er een nieuwe Antari opgestaan in Wit Londen, genaamd Kosika. Ze besteeg de troon tijdens de afwezigheid van Holland en de jonge koningin is bereid alles te doen om haar positie te behouden, maar haar groeiende religieuze vurigheid heeft het potentieel om heel Wit Londen ten val te brengen.

In Rood Londen wordt koning Rhy Maresh bedreigd door een opkomende rebellie, die vastbesloten is de machtsverhoudingen te corrigeren door de troon volledig met de grond gelijk te maken.

Te midden van dit gezelschap van oude vrienden en nieuwe vijanden komt een meisje met een ongewoon magisch vermogen in het bezit van een voorwerp dat het lot van alle vier de werelden kan veranderen. Haar naam is Tes, en zij is de enige die deze werelden weer bij elkaar kan brengen – of ze alle vier kan vernietigen.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Naar dit boek kijk ik (Jessica) het meest uit:
De terugkeer naar Maxton Hall College – Mona Kasten

Verschijnt: 25 januari 2024
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Binnenkort verschijnt mijn recensie van deel één, en let me tell you: ik vond het geweldig! Ik wil dus erg graag z.s.m. de hele serie lezen.

Flaptekst | Het zinderende slot van de Maxton Hall-serie

Ruby is in shock: ze is geschorst van Maxton Hall College. En alles wijst erop dat niemand minder dan James hier verantwoordelijk voor is. Ruby kan het niet geloven, niet na alles wat ze samen hebben meegemaakt. Ze dacht dat ze eindelijk de échte James had leren kennen: de man met toekomstdromen, die haar aan het lachen maakt en die haar hart sneller laat kloppen met een enkele blik. Alles wat ze dacht te weten blijkt een leugen.

Terwijl Ruby worstelt om ondanks alles haar diploma te halen, dreigt James opnieuw te bezwijken onder de verplichtingen van zijn veeleisende familie. Is er nog een kans op een lang en gelukkig leven samen? Of worden ze elkaars ondergang?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Sterren
Een zomer vol belofte - Jenny Hale

Een zomer vol belofte – Jenny Hale

Verschijnt: 25 januari 2024
Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 324

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Nadat ik Het huis aan het strand mocht lezen, ben ik erg benieuwd naar meer van Jenny Hale. Oh, en kijk die prachtige cover toch eens!

Flaptekst | In Een zomer vol belofte van Jenny Hale groeide Meghan Gray op bij haar grootvader in een cottage aan het strand. Het is nu tien jaar geleden dat hij is overleden en Meghan keert terug naar het eiland op zoek naar een nieuwe start. In een envelop uit zijn nalatenschap vindt Meghan een oude foto en een vreemde sleutel. De sleutel leidt naar een jarenlang verborgen familiegeheim. Kan dit familiegeheim de loop van Meghans leven veranderen?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

Licht in de Vlam – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 31 januari 2024
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 656

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik neem aan dat ik niet meer hoef uit te leggen waarom je deze serie moet leen, tenzij je onder een steen hebt geleefd, haha.

Flaptekst | ‘Licht in de vlam’ van Jennifer L. Armentrout is het tweede deel in de succesvolle fantasy-serie Flesh- & Fire, die zich afspeelt in de wereld van de Blood & Ash-serie.

Sera heeft er alles voor over om een eind te maken aan het schrikbewind van koning Kolis. Wanneer Nyktos, de oergod van de dood, een plan heeft om hem uit te schakelen, heeft hij Sera’s hulp hard nodig. Wat Sera niet kan gebruiken, is de onmiskenbare passie die tussen hen opvlamt. Sera weet dat ze niet mag vallen voor Nyktos, zeker niet nu de toekomst aan haar voeten ligt. Ondertussen neemt de dreiging van koning Kolis echter toe, en blijkt ze Nyktos’ liefde harder nodig te hebben dan ooit.

Dit boek verschijnt in een prachtige limited edition met kleur op snee, fanart op de schutbladen en bijpassende boekenlegger. Op = op!

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Februari


Naar dit boek kijkt Amarins het meest uit:
De Griekse dochter – Soraya Lane

De Griekse Dochter - Soraya Lane

Verschijnt: 1 februari 2024
Uitgeverij: Oceaan boeken
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op Amarins’ lijstje staat: Deze serie is zo prachtig, hartverwarmend en met een mooie diepgang dat ik gauw verder wil!

Flaptekst | Londen, heden. Ella is succesvol kunsthandelaar, maar heeft spijt van haar beslissing om niet zelf schilder te worden. Dan krijgt ze onverwacht informatie over het leven van haar oma, waaronder een onbekend muziekstuk. De sporen wijzen naar Griekenland en ze besluit om haar zoektocht daar te vervolgen, met hulp van pianist Mathew.
Londen, 1948. Alexandra behoort tot de Griekse koninklijke familie in ballingschap. Wanneer haar moeder omkomt in een tragisch ongeluk, wordt ze naar haar tante in Londen gestuurd. Daar ontdekt ze haar liefde en talent voor muziek. Wanneer ze violist Bernard ontmoet, weet ze waar haar toekomst ligt. Maar haar vader denkt hier anders over. Terwijl iedereen aanneemt dat ze naar een Zwitsers instituut is gestuurd, is Alexandra heimelijk aangekomen op een plek voor ongehuwde moeders, zwanger van Bernard…

De Griekse dochter is het derde deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders’ schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads

Sterren

Naar welk boek uit najaar 2023 kijk jij het meest uit?

Sterren

Deze post is al 376 keer gelezen


Geef een reactie