Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Reading Challenge Update #2

Ik merk dat ik vooral aan het einde van dit kwartaal in een zeer lekkere leesflow kwam, waardoor het mij momenteel lukt om in elk geval één boek per week te lezen. Dit betekent dat eindelijk wat schot in de zaak van mijn Goodreads Reading Challenge komt, want ik werd er gek van dat ik continu ‘3 books behind schedule’ was. Na de eerste twee kwartalen van 2016 staat de teller op 17 gelezen boeken.

Ook doe ik natuurlijk mee met de boekenbingo van The Book Diaries en ik zal je helemaal onderaan deze update precies laten zien hoever ik gevorderd ben met de kaart. Bij elk boek afzonderlijk kun je zien voor welk vakje ik deze meetel.

Stripes

Daan & Nadia - Esther WalravenDaan & Nadia – Esther Walraven

Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor.

De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, teruggetrokken en snijdt zichzelf. Op een dag gaat het helemaal mis.

Wanneer de twee elkaar toevallig tegenkomen in het ziekenhuis, ontstaat er een voorzichtige band. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Hun band wordt steeds hechter, maar voor hoelang?

Boekenbingo: Een heftig boek

Daan & Nadia is een mooi en realistisch boek dat er vooral op het einde voor zorgde dat de tranen rijkelijk vloeiden. Vergelijken met The Fault in our Stars wil ik niet, daarvoor staat het verhaal (gelukkig!) teveel op zichzelf. De schrijfstijl is direct vanaf de eerste pagina fijn en de hoofdstukken kort waardoor het verhaal vlot leest. Ook de toevoeging van de wit, tot steeds grijzer getinte pagina’s vind ik bijzonder. Maar vooral mijn lof voor het goede onderzoek dat Esther Walraven heeft gedaan, het verhaal van Daan is hierdoor enorm goed en geloofwaardig uitgewerkt. Ik heb Esther Walravens young adult debuut met veel plezier gelezen.

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Daan & Nadia

Stripes

De Kroon - Kiera CassDe Kroon – Kiera Cass

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Boekenbingo: Een deel van een serie

Kiera Cass heeft de kwaliteit van de voorgaande boeken weten te handhaven, en als je mijn vorige recensies en mijn volledige recensie hebt gelezen zal het je niks verbazen dat ik De Kroon/The Crown vijf hartjes toebedeel. De Kroon is een goede mix van lichtelijke voorspelbaarheid en onverwachte wendingen, en de schrijfstijl is net zo fijn als in voorgaande delen. De Kroon is moeilijk weg te leggen terwijl je aan het lezen bent en laat een gat achter zodra je het uit hebt. Het einde is bevredigend en ik kijk dan ook met veel plezier op het boek terug. Ik herlees boeken eigenlijk nooit, maar ik denk dat The Selection Series zeker een kanshebber is om ooit herlezen te worden. Ik hou van de personages, van de quotes en de fijne schrijfstijl. Ik hou van mezelf wanneer ik de boeken aan het lezen ben omdat ik in een vrolijke en romantische stemming kom dankzij de boeken, en hiervoor wil ik Kiera Cass hartelijk bedanken. Ook bedankt ik uitgeverij Unieboek | Het Spectrum voor de kans om het manuscript te lezen, net in die periode dat ik dit plezier extra goed kon gebruiken.

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van De Kroon

Stripes

Vrees me - Tahereh Mafi coverVrees Me – Tahereh Mafi

Ik ben een monster – Ik heb een gave

‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Boekenbingo: Een boek dat al lang op je TBR staat

Vrees me is een echte aanrader, zeker voor fans van bijvoorbeeld The Hunger Games, Divergent en X-Men. Ik was al verliefd op de cover, maar nu ben ik ook verliefd op de inhoud. Vrees me verveelt geen moment, de personages zijn fantastisch beschreven en zelfs de grote slechterik wist mijn hart te stelen. De schrijfstijl is eventjes wennen, maar leest al na twee hoofdstukken supervlot. Wat een heerlijk boek, op naar deel 2!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Vrees Me

Stripes

Breek Me CVR.inddBreek Me – Tahereh Mafi

Hij zal mij vinden – Ik vind hem eerst

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Breek me is met 461 pagina’s niet dun te noemen, en met zoveel pagina’s is de kans groot dat het verhaal ergens inzakt of gaat vervelen, maar dat doet Breek me niet. Breek me heeft spannende en onverwachte plottwists, wederom een prachtige en meeslepende schrijfstijl en personages waar je enorm van gaat houden en bij meeleeft. Ook bijpersonages zoals het broertje van Adam en Kenji zijn personages die je in je hart zal sluiten – als je dat nog niet gedaan had. Na Breek me begrijp ik ook eindelijk waarom er überhaupt een Team Adam en een Team Warner is, en na Breek me, tsjah, ik werd toch echt die-hard Team Warner. Sorry, not sorry. Tahereh Mafi weet het niveau van Vrees me vast te houden en misschien zelfs wel te overstijgen. Hoe zal ze het verhaal afsluiten? Tijd voor Vertrouw me!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Breek Me

Stripes

Vertrouw me Tahereh MafiVertrouw Me – Tahereh Mafi

Zelfs angst zal mij vrezen

Wraak denk ik leek nog nooit zo zoet

Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog in leven zijn. Ook Adam lijkt verdwenen. Om het Herstel voor eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht dat ze hem zou kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Warner is bereid Juliette te helpen – maar wat wil hij daarvoor terug?

Vertrouw me is het derde en laatste deel uit de Touching Juliette-trilogie.

Vertrouw me heeft mijn verwachtingen overtroffen en is denk ik het meest waardige slotdeel in een trilogie dat ik ooit heb gelezen. Waar ik bij eindes zoals bij The Hunger Games en Divergent niet 100% vrede had met wat de schrijfster had bedacht, stond ik hier 100% achter de keuze van Tahereh Mafi omdat deze niet alleen goed onderbouwd was, maar ook goed voelde. Tahereh zoekt in Vertrouw me nog meer diepgang op en het verhaal leest wederom als een speer. De Touching Juliette-trilogie is meer dan alleen prachtige covers. Deze boekenserie is er één waarvan ik nu al weet dat ik hem ooit ga herlezen; liever nog vandaag dan morgen. Gelukkig heb ik de novelles nog te gaan en is er binnenkort ook een geheel nieuw boek van haar hand!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Vertrouw Me

Stripes

Val voor mij - Jennifer L. ArmentroutVal voor mij – Jennifer L. Armentrout

Roxy is al sinds haar vijftiende verliefd op Reece. Elf maanden geleden hadden ze een onenightstand, maar sindsdien lijkt een gezamenlijke toekomst onbereikbaarder dan ooit. ‘Gelukkig’ heeft Roxy wel wat anders aan haar hoofd. Zoals het feit dat ze beangstigende berichten ontvangt van een onbekende afzender. Hoewel, onbekend? Roxy denkt wel te weten wie het is. Maar Reece is daar niet zo zeker van. En als hij één ding weet, is het dat niemand Roxy ooit nog pijn mag doen. Ook hijzelf niet. Niet nogmaals.

Val voor mij is, zeker als je ook gek bent op de voorgaande delen in de serie, een absolute aanrader. Ik vloog door het boek en heb weer genoten van Armentrouts schrijfstijl en haar personages. Val voor mij is niet mijn favoriete deel in de serie, maar wel weer een heerlijk deel in deze serie en sowieso het lezen waard! Armentrout schrijft het soort boeken dat je in een dag uitleest, waarbij het verhaal geen moment inkakt en het zelfs behoorlijk spannend wordt (en het op momenten door zou kunnen gaan voor een thriller). Het boek staat vol quotewaardige zinnen en ik kan nu al niet wachten op deel 5, waarin Nick – die we hebben leren kennen in Blijf bij mij en Val voor mij – een hoofdrol zal spelen. Ik heb nog lang geen genoeg van deze fantastische boekenserie!

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Val voor mij

Stripes

Alyson Noel - RivalenRivalen – Alyson Noël

BREAKING NEWS: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken?

Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs.

Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd. Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard – zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen.

Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen. Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien…

Boekenbingo: Een boek met een titel van 1 woord

Rivalen is een boek dat ik niet de hemel in zou prijzen, maar wel een boek dat onverwacht meer in mijn hoofd bleef zitten dan ik had verwacht. Het is ‘gewoon’ een leuk boek (en dat is ook wel eens fijn af en toe). Hoewel ik het heel even vergeten was, is dit het eerste deel, en dus zijn er nog vele beginnende verhaallijnen die ongetwijfeld in het volgende deel een grotere rol gaan spelen en nu dus nog niet afgesloten zijn. De personages hebben mij niet genoeg weten aan te spreken dat ik direct een favoriet had, maar als ik iemand moet kiezen dan spreekt Aster mij het meeste aan. Het is een leuk boek voor iedereen die houdt van de venijnigheid in Hollywood en de intriges en het drama uit Gossip Girl. Het boek eindigt met een cliffhanger en zorgt ervoor dat ik hoop dat het tweede deel ook snel uit zal komen!

HartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Rivalen

Stripes

Twintig Regels Liefde - Rowan ColemanTwintig Regels Liefde – Rowan Coleman

Stel dat je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven?

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…

Boekenbingo: Een boek met meerdere verhalen

Twintig Regels Liefde is een mooi boek, maar niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Dit begint al met het feit dat je na het lezen van de achterflap denkt dat het over Stella gaat, maar er in werkelijkheid nog een paar perspectieven in het boek zijn. Erg? Nee. Ik genoot van alle perspectieven, en die extra perspectieven gaven juist extra diepte en maakten het verhaal verrassender. Het verhaal steekt goed in elkaar en weet continu te blijven boeien, al direct vanaf pagina 1. Het boek zet je aan het denken, maar is niet extreem filosofisch. Rowan Coleman brengt het juist op een hele toegankelijke manier. Houd je van mooie romans, met een vleugje humor en waarbij je zeker een traantje moet laten? Dan is Twintig Regels Liefde zeker iets voor jou.

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Twintig regels liefde

Stripes

Grote Kleine Leugens - Liane MoriartyKleine Grote Leugens – Liane Moriarty

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur.

En een van de ouders: dood.

Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn…

Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners.

Boekenbingo: Een boek geschreven in de verleden tijd

Grote kleine leugens begint ietwat traag, maar halverwege komt de pit er ineens in en wil je niet meer stoppen met lezen. Vanaf dat punt móét je echt weten welke ouder er dood is en wat er gebeurd is. Het verhaal is heel realistisch geschreven, net alsof het ook in jouw omgeving zou kunnen voorkomen. De personages gaan voor je leven, zijn goed uitgediept en ondanks het voor mij iets minder goede begin, weet de tweede helft de uiteindelijke beoordeling toch tot vier hartjes te trekken. Het verhaal zit goed in elkaar, is lekker geschreven en kijk eens naar die mooie cover!

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Grote kleine leugens

Stripes

Voor Jou - Jojo Moyes coverVoor Jou – Jojo Moyes

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Boekenbingo: Een boek van een Engelse auteur

Voor Jou is een boek dat ik veel eerder had moeten lezen. Dit boek is prachtig! Jojo Moyes weet je als geen ander mee te slepen en het verhaal intens te laten beleven. Het verhaal is goed uitgewerkt, evenals de personages die je echt voor je gaat zien. Wanneer je het boek dichtslaat blijft dan ook een gat over. Het boek is ondanks het onderwerp vrij luchtig geschreven en bevat zelfs regelmatig humor, maar ik heb ook tranen met tuiten gehuild tijdens het lezen; wat uiteraard mede mogelijk gemaakt is doordat Jojo Moyes zo meeslepend kan schrijven. Ik ga zeker meer boeken lezen van deze schrijfster. Tip: lees dit boek niet in het openbaar, maar op een plek waar je je tranen rijkelijk kunt laten vloeien.

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Voor jou

Stripes

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny HanAan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht… tegelijkertijd!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos is verdwenen. Alle brieven blijken te zijn gepost, inclusief de laatste brief aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Lara Jeans liefdesbrieven verandert in één klap van denkbeeldig naar totaal uit de hand gelopen. Of zou er toch nog iets moois uit de verstuurde brieven kunnen voortkomen..?

Boekenbingo: Een boek met een persoon op de cover

Aan alle jongens van wie ik hield is een vlot geschreven feelgood YA boek dat je in de tuin onder de zon in een dagje uitleest. Een prima boek als je een niet al te lastig verhaal wilt lezen, maar een lekker luchtig boek met heerlijke korte hoofdstukken. Verwacht geen enorme plottwists, maar een lekkere romantische easy read.  In het Engels is al een tweede deel op de markt verschenen. In Nederland zal P.S. Ik hou nog steeds van je verschijnen op 15 september 2016. And I can’t wait!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Aan alle jongens van wie ik hield

Stripes

Boekenbingo 2016 Tweede kwartaal

Stripes

Ten opzichte van het eerste kwartaal heb ik veel meer gelezen. In het eerste kwartaal las ik namelijk slechts zes boeken en in dit tweede kwartaal zowat het dubbele! Ik ben blij dat ik weer een ritme heb gevonden en dat er zoveel leuke boeken zijn om van te genieten. Welke boeken in september in het overzicht van het derde kwartaal zullen komen? Sowieso Vertel me drie dingen, Eenzaam en extreem ver weg, Hof van Doorns en Rozen, Hof van Mist en Woede en wat nog resteert van mijn Summer Reads. Er ligt in elk geval genoeg klaar!

Mijn favoriete boek van dit kwartaal? Dat is eigenlijk een serie: de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi. Wat mij betreft mag die duizend hartjes ontvangen in plaats van slechts vijf.

Stripes

Wat is het beste boek dat jij in het eerste halfjaar van 2016 hebt gelezen?

Deze post is al 1607 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Reading Challenge Update #2