Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #11 | Kittenspam & Lekker eten

Een dagje later dan gepland, maar hier is dan alsnog het kijkje in mijn leven. Het feit dat ik dit artikel niet af heb gekregen voor dinsdagochtend geeft al een beetje weer wat voor maand het is geweest: druk! Waar ik normaal gesproken Reviews & Roses relatief makkelijk kan bijhouden naast mijn werk, zitten we nu middenin een heel groot project en merk ik dat het privé wat lastiger is alles bol te werken. Zo ook Reviews & Roses. Ik zal mijn best doen om gewoon vier artikelen per week te leveren, maar mocht dit niet lukken, dan weten jullie waar het aan ligt. Het project zal nog minstens tot en met januari zo druk blijven. Overwerken en extra werken is helaas echt nodig om alles af te krijgen. Na een werkdag zit ik dan ook graag even lekker met een boek op de bank of met een serie op tv. Naast werk heb ik overigens ook genoeg andere dingen gedaan hoor. Kijk je mee?

Leesclub in Leeuwarden

The Awesome Book Club

De maand begon letterlijk met een werkdag en daaropvolgend een bijeenkomst van The Awesome Book Club. Ditmaal waren we op bezoek bij kinderboekwinkel De Toverlantaarn in Leeuwarden. Gezien onze vast locatie heeft aangegeven te verhuizen naar een compleet andere locatie zijn we nog op zoek naar een nieuwe vaste locatie, bij voorkeur in, of vlakbij, Drachten. Mocht je een goede locatie weten, neem dan zeker even contact met mij op. Voor nu zijn wij enorm dankbaar dat wij de leesclub van november bij De Toverlantaarn mochten houden. Het is een mooie locatie en het was enorm gezellig!

Lief kitten!

Beast

Ik was uitgenodigd voor de verjaardag van één van de leesclubleden, en zij had echt een geweldige kitten! Hij heet Beast en ik kon heerlijk met hem knuffelen. Op een gegeven moment ging hij op de meest vreemde manier chillen door over mijn been heen te liggen, haha. We deden karaoke (onder andere Queen karaoke) en speelden een leuk spel (Buzz). Aaah zo gezellig!

Bohemian Rhapsody

Heit en Jess

Samen met mijn vader ging ik in het openingsweekend naar Bohemian Rhapsody. Omdat ik over het algemeen sneller een uitje heb met mijn moeder, maar ik mijn vader net zo lief heb, vond ik het extra leuk en gezellig onze liefde voor Queen in de bioscoop te delen. Daarnaast was de film werkelijk fantastisch, we hebben enorm genoten. Lees ook mijn recensie van Bohemian Rhapsody.

Noordelijk Film Festival

Noordelijk Film Festival

Ik mocht aanwezig zijn bij de cursus Filmkritiek tijdens het Noordelijk Film Festival. Ik had er speciaal voor vrij genomen, en gelukkig was het hartstikke leuk. Voorafgaand vertelde Ronald Rovers over recenseren, waarna een lekkere lunch volgde. Hierna keken we een film (Good Favour) en een documentaire (My Heart Belongs to Daddy) en bespraken deze. Ik ben er helaas nog niet echt aan toe gekomen deze te recenseren, en twijfel nog een beetje of ik dit alsnog ga doen. Het was in elk geval gezellig en ik heb leuke mensen leren kennen. Mocht je erbij zijn geweest en dit lezen: laat vooral even een reactie achter, vind ik leuk. 🙂

Opgeruimd huis, leeg hoofd

Vensterbank

Opruimen helpt mij op de één of andere manier relaxen. Wanneer het huis er mooi uit ziet dan is het ook rustig in mijn hoofd. Dus ben ik goed bezig geweest en heb ik onder andere onze vensterbank een make-over gegeven. Ik vind het er erg leuk uit zien zo.

Lekkere broodjes

Broodje Gezond

De laatste tijd besteden we ook wat meer tijd aan een lekker ontbijt in het weekend. Zo eten we op zondagochtend nu vaak heerlijke zelfgemaakte broodjes gezond. Juist wanneer  het druk is, is het extra belangrijk om hier wat meer aandacht aan te besteden. Nom nom nom!

Kitty cat

Lekker Lezen

Ook leuk in het weekend? Lekker lezen met een katje op schoot. Deze kat – niet te verwarren met een andere witte kat die wel eens op Reviews & Roses voorbij is gekomen – is van onze buurvrouw. Ze is heel veel buiten, maar ze zit o, zo graag binnen. Dus op de momenten dat de buurvrouw niet thuis is, komt ze tegenwoordig gezellig bij ons binnen. Het is een heuse schootkat, dus ze komt graag gezellig bij mij zitten. Laatst was ik bezig op mijn laptop en dwong ze gewoon af dat ze in mijn armholte mocht liggen, haha.

Verhuizing

Yinn

Deze lieverd blijkt echter te gaan verhuizen. En gezien ze stiekem ook een beetje als ons katje voelt, baal ik hier natuurlijk wel een beetje van. Het is zó’n schatje, en zo’n prachtige kat. Maar ze wordt goed verzorgd, en dat is het belangrijkste.

The Darkest Star box

The Darkest Star box - The Bookish Shop

Ik had deze prachtige box al eeuwen geleden besteld, en ein-de-lijk kwam hij binnen. Als megafan van de LUX-serie ben ik hier echt zó belachelijk blij mee. <3

Weekend weg

Koffer

Mijn vriend en ik waren half november alweer negen jaar samen en gezien ik al wel vaker had aangegeven dat ik wel eens naar de Efteling wilde – ik was er nog nooit geweest – stelde mijn vriend voor dit te doen op ons jubileum. Gezien de Efteling aan de andere kant van Nederland ligt, wilde ik wel graag de dag ervoor alvast die kant op. Zodoende logeerden we in het NH hotel in Waalwijk.

Bad!

Waalwijk

We bleken een bad te hebben, dus zijn we nog snel het centrum in gegaan om badschuim te halen. Lekker veel ook, want als je dan eindelijk eens in bad kunt, moet het wel lekker schuimen haha. Ik kocht nog een gezichtsmasker, en toen waren de boodschappen klaar en wandelden we nog even door Waalwijk.

Natuurlijk wilden we ook even ergens lekker uit eten en zo kwamen we uit bij Tasty Italy. Wauw! Ik heb in geen tijden zó heerlijk gegeten. When in Waalwijk, ga dan zeker naar Tasty Italy. Check ook mijn foto op Instagram.

Efteling

 In de Efteling

Die ochtend konden we heerlijk uitslapen, gezien de Efteling maar vijf minuten met de auto was. We konden heerlijk ontbijten bij NH Hotel, en zijn toen rustig aan die kant op gegaan. Het bleek ook het eerste weekend van de winter Efteling te zijn en dat was wel erg mooi. Ik moet wel zeggen dat het dat weekend ook IJSkoud was, en we dus zo ongeveer zijn bevroren. Maar goed, haha. We bezochten het sprookjesbos, gingen in de python en extra mooi was The Flying Dutchman toen het al begon te schemeren en alle gekleurde lampen in de Efteling een prachtig effect gaven. Gelukkig bezochten we deze attractie wel als laatst, want ik kwam er zeiknat uit en kon niet meer ophouden met bibberen, haha.

Mamma Mia! avond met collega

De blu-ray van Mamma Mia! Here We Go Again kwam uit. En gezien mijn collega en ik op kantoor heerlijk hadden gekletst over de film nadat we de film beiden – maar niet samen – tijdens de ladiesnight hadden gezien, wilden we de film graag nog eens kijken. Maar dan wel samen. Extra leuk was het natuurlijk dat we nu ook meteen alle leuke extraatjes konden bekijken. Wat een gezelligheid! Hebben jullie ook collega’s waar jullie het zo goed mee kunnen vinden dat jullie buiten het werk om afspreken?

Speeddates en M’n Zusje

Speeddates M'n Zusje

Op mijn werk worden altijd zogenaamde speeddates verzorgd. Alle medewerkers worden dan in groepjes verdeeld en krijgen dan in speeddates van twintig minuten zowel informatieve als creatieve bijeenkomstjes. Mijn moeder mocht er dit jaar staan met haar zelfgemaakte sieraden, en als dank wilde ze mij perse mee uit eten nemen. We gingen naar het nieuwe restaurant M’n Zusje in Drachten; waar we werkelijk heerlijk hebben gegeten. We namen de Tweelingplate, waarbij je allebei hetzelfde krijgt met verschillende kleine hapjes. Heerlijk!

Dutch Comic Con

Daniel Gillies

En toen was de maand nog niet helemaal voorbij. Ik ging namelijk samen met een goede vriend van mij naar Dutch Comic Con. Voor hem was het de eerste keer dat hij een Comic Con bezocht, dus vond ik het extra leuk om hem van alles te laten zien, en ondertussen zelf ook te ontdekken hoe groot het dit jaar was. Niet normaal, zoveel was er te doen. Bovenstaande foto maakte ik stiekem van Daniel Gillies (The Originals) terwijl ik in de rij stond voor Cyarin.

Advent Kalender Box

Eind november kwam ook de Advent Box was Celebrate Books binnen. Ik was helemaal vergeten dat ik die had besteld, dus was het een extra grote verrassing voor mijzelf. Vanaf 1 december ben ik begonnen met het unboxen van deze advent box. Op Instagram kun je elke dag zien welk cadeautje ik mocht uitpakken.

Cursus AFAS

AFAS Leusden

De laatste dag van de maand reisde ik af naar Leusden. We gaan op kantoor per 1 januari werken met AFAS en daarvoor volgde ik dus even een cursus. Dat bedrijf is overigens super-de-luxe! Ik voelde mij net een prinses. We hadden een heerlijke lunch, en ik vond de wc’s ook erg grappig. De mannen hierboven stonden namelijk op de binnenkant van de deur. xD

Spelletjesavond

Jessica

De dag sloot ik samen met mijn vriend af met een spelletjesavond bij twee goede vrienden van ons. Hier leerde ik onder andere het spel Red 7 kennen. Kennen jullie dit spel al? Ik vond het – nadat ik eenmaal doorhad hoe de regels zaten – érg leuk. Misschien nog een last-minute cadeau-idee voor Sinterklaas/Kerst? Ik besloot wel mijn bril te dragen, gezien ik na een cursusdag al wel enorm vermoeid was.

Sterren

Wat ik keek en las

Wat mij vooral opvalt is dat ik daadwerkelijk weer tv ben gaan kijken. Momenteel zijn er tal van leuke programma’s op tv en neem ik er ook echt de tijd voor de programma’s live te gaan kijken (o, die goede oude tijd).

Series

Series

 • Expeditie Robinson | Seizoen 19, afl. 9 t/m 13
 • The Good Place | Seizoen 3, afl. 6 t/m 8
 • The Good Cop | Pilot
 • Are You the One? | Seizoen 7, afl. 14 en 15
 • Riverdale | Seizoen 3, afl 4 en 5
 • The Voice of Holland | Seizoen 9, afl. 1 t/m 5
 • Oh, wat een jaar | Seizoen 2, afl. 1
 • Praat Nederlands met me | Seizoen 1, afl. 2 t/m 4
 • Het perfecte plaatje | Seizoen 3, afl. 3  en 4
 • The 100 | Seizoen 5, afl. 11
 • The Originals | Seizoen 3, afl. 1 t/m 4

Films

Films

Boeken

Boeken

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts (m.u.v. winacties)

Het mag geen verrassing zijn dat mijn recensie van Bohemian Rhapsody deze maand op nummer één is binnen gekomen. Dit artikel alleen is is ruim 2500 keer bekeken in november. Wauw! De recensie van Zwaar Verliefd! doet het ook nog steeds goed en is gezakt naar plek 2. Filmrecensies doen het deze maand goed, want mijn recensie van To all the Boys blijft staan op nummer 3. Mijn artikel over mijn operatie aan een haarnestcyste blijft ook altijd een goed gelezen artikel, maar zakt nu eventjes naar plek 4. En de top 5 wordt gesloten met het eveneens goed gelezen artikel 5x Leuke subscription boxen.

 1. Filmrecensie | Bohemian Rhapsody (2018)
 2. Filmrecensie | Zwaar Verliefd! (2018)
 3. Filmrecensie | To all the boys I’ve loved before (2018)
 4. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 5. 5x Leuke subscription boxen

Sterren

Volgende maand…

…is natuurlijk de laatste maand van het jaar 2018! Ook deze maand staat weer veel op de planning. Ik ga met mijn familie een Escape Room spelen in Amsterdam. Een vriend viert zijn verjaardag. Er staat nog een spelletjesavond op het programma. En natuurlijk is het kerst en oud en nieuw! Ondertussen zit ik in de jury van chicklit.nl voor het beoordelen van de top 3 beste YA-boeken en ga ik nog snel even alle boeken lezen die bij de top 3 horen.

Hoe ga jij het nieuwe jaar inluiden?

Deze post is al 2361 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #11 | Kittenspam & Lekker eten

 1. Dat met opruimen heb ik zelf ook. Ik kom er van tot rust wanneer ik alles perfect weet liggen en het huis netjes is. Niet persé stofvrij of zo maar geen rondslingerende spullen of overal stappeltjes.