Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #12 | Spelletjes & Feestdagen

Kijkje in mijn leven - december 2018

Allereerst nog een gelukkig nieuwjaar voor iedereen! Hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad? Natuurlijk vertel ik jullie vandaag ook hoe ik het heb gevierd. Maar kijk ik uiteraard ook terug op de rest van december. Lees je mee?

Sterren

Werk werk werk

Het begint bijna saai te worden om dit elke maand weer te benoemen, haha. Al was december nog drukker de afgelopen maanden. Op ons werk gaan we over op een nieuw personeelsmanagement systeem. En doordat de datum waarop we live gaan in januari ligt, ligt de druk  hoog om alles af te krijgen voor die tijd. Vandaar dat ik ook even een kort berichtje schreef om jullie hierover te informeren. Ook januari zal druk zijn gezien we zeker nog niet klaar zijn, ook al zijn we live. Het lukte mij de afgelopen weken niet om regelmatig te posten. Mijn doel is om vanaf nu weer om de dag een post te plaatsen, en vanaf de laatste week van januari weer mijn vaste ritme op te pakken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een artikel.

Robin Hood

Robin Hood still

Op 1 december gingen mijn vriend en ik naar de bioscoop en bekeken we Robin Hood. Hoewel ik deze maand nog vaker naar de bioscoop had willen gaan, bleek dat Robin Hood uiteindelijk de laatste film is geweest die ik in 2018 in de bios zou bekijken. Hopelijk ga ik in 2019 weer wat vaker.

Dagje Amsterdam

Escape World Amsterdam - Cabin in the Woods

Gelukkig heb ik deze maand nog meer leuke dingen gedaan. Zo mocht ik met mijn familie een Escape Room spelen bij Escape World in Amsterdam. Wat hebben we het belachelijk leuk gehad! Vooraf brachten we nog een bezoekje aan de Starbucks, waar een hele vrolijke jongen achter de bar stond die mijn moeder en mij uiteindelijk Jesse en James noemde, en mijn vader kreeg een vrolijke tekening van zichzelf, haha. Naderhand heeft mijn broertje mij geïntroduceerd aan YoYo! waar ik de Orange Blend nam. Heerlijk!

Kerstmarkt

Cola

Dit jaar was er een kerstmarkt op mijn werk waar we ons kerstpakket mochten uitkiezen. We kregen 20 munten en hiervoor kocht ik Ticket To Ride New York. Ik had het enorm druk, maar het was zo gezellig dat ik af en toe even van mijn werkplek kwam om mij onder de collega’s te mengen en te genieten van een hapje en een drankje, en om af en toe even een glaasje cola mee naar mijn werkplek mee terug te nemen, haha.

Kapper

Ein-de-lijk ging ik naar de kapper! Ik vond mijn haar nergens meer naar zitten en moest eigenlijk al weken eens een bezoekje aan de kapper brengen. Nu ben ik weer helemaal tevreden en zit mijn haar zelfs goed als ik er niks aan doe. 🙂

Beste aankoop van 2018

Mini Cooper

Mijn Mini Cooper kreeg deze maand weer even een goede wasbeurt. Kijk hem eens prachtig glimmen! Defenitely de beste aankoop die ik in 2018 heb gedaan.

Spelletjesavond

Ook deze maand was er ruimte voor een spelletjesavond. Dit keer bij andere vrienden dan de vorige keer. Wat is het toch fijn om een spelletjesfanaat te zijn en dit te kunnen delen met vrienden en familie. We speelden Boonanza en Sequence. Tipje van de sluier voor dit jaar: ik zal een rubriek introduceren waarin ik – waarschijnlijk maandelijks – een spel zal uitlichten.

Kerstdagen

Kerst

De kerstvakantie was DRUK! Ik snap niet hoe ik elk jaar weer vergeet hoe druk deze periode is met al die feestdagen en verplichtingen. Meestal ben ik na de kerstvakantie enorm toe aan vakantie, haha. Op de 23e aten we gezellig bij mijn ouders, om zo ook mijn pake en beppe (opa en oma) van mijn vaderskant gedag te zeggen. De 25e vierden we kerst bij mijn schoonouders, keken we film en speelden we Boonanza.

De 26e vierden we kerst met mijn moeders kant van de familie. Omdat het dit jaar bij mijn ouders gevierd werd, mochten mijn broertje en ik de spelletjes bedenken. We toverden mijn vroegere slaapkamer om tot escape room! Hoe we dit hebben opgezet lezen jullie binnenkort. ‘s Avonds gingen we nog cadeautjes doen met z’n zessen. We hadden lootjes getrokken en dit jaar pakten we onze cadeautjes allemaal in in hetzelfde papier; op die manier konden we minder makkelijk raden wie wie had, haha. Ik kreeg onder andere twee boeken en een t-shirt met de tekst: I <3 my Mini.

Interview Marina

Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers

De dag na kerst reisde ik af naar het huis van de zus van schrijfster Marina Folkers. Ze was in Friesland en ik mocht haar interviewen voor de blogtour voor het boek Onder de sterren van Montpellier. Mijn recensie van het boek lees je overmorgen! P.s. Ik sta ook genoemd in het dankwoord. Wauw! #Mijlpaal

Ziek

O ja, en ik had ook nog de griep. Hiep hoi! Steek je hand op als je ook ziek bent geweest. Want serieus, bijna iedereen die ik ken heeft de griep gehad de laatste tijd.

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw

Oud en nieuw vierde ik dit jaar gezellig met vrienden. Uiteraard speelden we weer spelletjes! Zo kwamen onder andere Qwixx en 30 Seconds aan bod. Eén van mijn vriendinnen besloot dat we Gin Tonics zouden uitproberen (geen succes, ik vond het niet lekker) en we keken leuke filmpjes en hadden het gezellig met z’n allen. Een goed begin van het nieuwe jaar.

Sterren

Wat ik keek en las

December stond vooral in het lezen van de Throne of Glass-serie zodat ik mijn oordeel kon geven over Rijk van Stormen, voor de jury van het YA-boek van het jaar voor Chicklit.nl. Daardoor is het kijken van series en films er een beetje bij gebleven. Gelukkig is de Throne of Glass-serie echt awesome.

Series

Series

 • The Voice of Holland | Seizoen 9, afl. 5 t/m 9
 • Oh, wat een jaar | Seizoen 2, afl. 2 t/m 5
 • Praat Nederlands met me | Seizoen 1, afl. 5
 • The Originals | Seizoen 3, afl. 5 t/m 16
 • Riverdale | Seizoen 3, afl. 6
 • Expeditie Robinson | Seizoen 19, afl. 14 t/m 16
 • The Big Bang Theory | Seizoen 11, afl. 17 t/m 23
 • Young Sheldon | Seizoen 1, afl. 14 t/m 20

Films

Films

 • Robin Hood
 • A Prince for Christmas: The Royal Wedding
 • The Christmas Chronicles

Boeken

Boeken

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts (m.u.v. winacties)

Het mag geen verrassing zijn dat mijn recensie van Bohemian Rhapsody ook deze maand op nummer één is binnen gekomen. De film is mateloos populair en er wordt online veel naar gezocht. De nummer twee is een artikel dat vaak in de top 5 staat en regelmatig wisselt van plek. Dit geldt ook voor de nummer vier. De nummers drie en vijf hebben beiden al eens eerder in de top 5 gestaan en zijn nu weer terug. Everything Everything kwam op de Nederlandse televisie, dus dat is goed te verklaren. Het artikel over Etos mascara’s doet het denk ik goed wegens de feestdagen.

 1. Filmrecensie | Bohemian Rhapsody (2018)
 2. 5x Leuke subscription boxen
 3. Filmrecensie | Everything Everything (2017)
 4. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 5. Laat je wimpers stralen met de nieuwe Etos mascara’s

Sterren

Volgende maand…

In januari is het dus weer druk en zal ik ook niet mega veel gaan beleven. Ik heb in elk geval expres nog niet veel gepland naast de verjaardag van mijn vader. Wel mag ik weer een eerste verjaardag bezoeken van een lief jongetje en hebben we een nieuwjaarsdiner met onze vriendengroep. En begin januari heb ik ook nog een nieuwjaarsbijeenkomst van Lees Magazine.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?

Deze post is al 2336 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Kijkje in mijn leven #12 | Spelletjes & Feestdagen