Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #19 | Vakantie & Kittens!

Een kijkje in mijn leven

Holy shit, het is alweer augustus! We zijn nu dichter bij kerstmis 2019, dan bij nieuwjaarsdag 2018. De tijd vliegt. Zo hadden we nog zomervakantie, en zo was het opeens ook alweer voorbij. Gelukkig hebben we de herinneringen nog! Kijken jullie mee naar mijn belevenissen in juli 2019?

Op vakantie!

Stefan en Jessica

Precies op 1 juli, vertrokken wij vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Lanzarote. En laat mij vooral zeggen dat ik het heerlijk vond om via Rotterdam te reizen. Schiphol is meer bijzonder, en net ietsje dichterbij. Maar Rotterdam is compacter en rustiger. Je hoeft geen kilometers te lopen voor de bagage drop-off, douane en je gate. Nee 1, 2, 3 en je bent klaar. Héérlijk! En op de terugweg lag de bagage al op de band voordat ik tijd had gehad om even een plasje te plegen. Supersnel! Ik raad het dan ook zeker aan om vanaf Rotterdam te vliegen.

We hebben een heerlijke vakantie gehad. We gingen op vakantie na de eerste week hittegolf, en vonden het een verademing op Lanzarote. Het was er 25 graden en er stond altijd een lekker zuchtje wind. ‘s avonds was het zelfs misschien wel wat frisjes! Maar dat prefereer ik toch wel echt boven 40 graden… We hebben één excursie gedaan (die helaas niet heel veel voorstelde), en hebben twee dagen een fiets gehuurd. Verder hebben we vooral ook lekker gerelaxt.

Het hoogtepunt vond ik toch wel ons bezoek aan de Rooftop Open Air Cinema. Op het dak van een drie verdiepingen hoog winkelcentrum genoten we eerst van een heerlijk diner, gevolgd door de film Grease met popcorn. Het was heel bijzonder en superleuk om mee te maken. Ik raad je dit zeker aan als je een keer naar Lanzarote gaat.

Kittens!

Fred en George

9 juli was de dag. We mochten onze kittens bij ons thuis verwelkomen! De avond ervoor kwamen we rond twaalf uur ‘s nachts thuis, en ‘s ochtends konden we Fred & George ophalen. Ik heb Fred & George al aan jullie voorgesteld, en binnenkort zal ik jullie alles vertellen over hun eerste maand bij ons. Maar ik kan je sowieso vertellen dat ik nog nooit zoveel liefde heb gevoeld, als mijn liefde voor deze twee lieve beestjes.

De weken erop kregen we zowel nog tijdens, als na onze vakantie visite. Zo kwamen onze schoonouders gezellig dineren en de kitties ontmoeten. Maar ook mijn collega kwam met haar zoontje langs. Alsook vrienden die met hun kids kwamen, en andere vrienden die ook gezellig mee kwamen barbecueën. Wat een gezelligheid!

JLA Releaseparty

JLA Releaseparty

Zomer & Keuning kondigde via Facebook aan dat er een JLA releaseparty plaats zou vinden bij hen op kantoor, waar je je voor op kon geven. Natuurlijk móést ik hierbij aanwezig zijn als Armentrout-fan, en gelukkig was ik ook één van de gelukkigen. Ik had nog vakantie op dat moment, dus dat kwam ontzettend handig uit.

Het was allereerst ontzettend gezellig om zo’n feestje met gelijkgestemden mee te maken. De uitgeverij had ook wat vragen aan ons, waarover we gezamenlijk brainstormden. Maar ze hadden ook enkele verrassingen voor ons. Zo vertelde Petra Kruijt wat over de totstandkoming van de vertaling van The Darkest Star. En Jantine van den Bosch vertelde over haar werk als stemactrice en las ook een stukje voor. Ik had zonder dat ik het wist al eerder haar stem gehoord, want ik was op dat moment ook het luisterboek van Mijn belofte aan jou aan het lezen, en die heeft zij ook ingesproken! Maar ze heeft dus ook de gehele LUX-serie ingesproken en doet dit ook voor de Origin-serie. Ontzettend leuk!

En we gingen natuurlijk niet naar huis zonder een prachtige goodiebag. Ontzettend bedankt Uitgeverij Zomer & Keuning! <3

Subway op je werk

Subway

Onverwachts op vrijdags moeten werken en samen met je collega’s broodjes van de Subway laten bezorgen: héérlijk!

Verzengende hitte

Schaduwdoek

Pffff, wat was het warm deze maand. Op mijn werk, zonder airco, was het niet te doen. En thuis net zo goed niet. Het is lang geleden dat ik zoveel dagen achter elkaar, zo weinig heb uitgevoerd. Ik heb vooral geslapen en gelezen. Tsjah, wat moet je anders. Ik werd gewoon zelfs wat ziek van die warmte en snakte naar wat frisse lucht. Blegh. Doe mij maar gewoon 22 graden ofzo. Het schaduwdoek gebruiken voor het raam waar de zon in de middag altijd vol op staat hielp in elk geval een beetje om het wat koeler in huis te houden.

Queen of Ruin

Queen of Ruin - Tracy Banghart

De speciale editie van Queen of Ruin kwam binnen. En hij is móói! Fairyloot had samen met de uitgeverij een editie laten maken die passend is bij de hardcover die vorig jaar in de box had gezeten. Gezien ik deel één heerlijk vond, moest ik het bijpassende tweede deel natuurlijk ook hebben. Grace and Fury is trouwens binnenkort ook in het Nederlands verkrijgbaar als: The Iron Sisters.

Nieuwe planten!

Plantenhoek

George bleek een echte planteneter te zijn, en laat nou net blijken dat ik voornamelijk voor katten giftige planten in huis had. Een deel is mee gegaan naar kantoor, één grote plant heeft een nieuw thuis gekregen bij vrienden van ons, en diverse andere planten heb ik hogerop gezet. Maar nu was het best wel kaal in huis ineens. De beste reden om naar de Intratuin te rijden en weer wat moois in huis te halen. Ik heb er eeuwen rondgedwaald. Ik wilde natuurlijk elke leuke plant uitgebreid googlelen om te zien of hij wel of niet giftig voor katten is. En nu heb ik weer een heerlijk huis vol planten.

Bo op visite

Fred, George en Bo

Wanneer onze buurman op vakantie gaat komt zijn kitten Bo waarschijnlijk bij ons logeren. Daarom zijn we begonnen met een introductieperiode om te zien of onze kittens met elkaar overweg kunnen. Wat je mogelijk zal verbazen is dat Bo véél jonger lijkt, maar stiekem gewoon twee hele weken ouder is, haha.

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

De meest memorabele film van deze maand was absoluut Grease. Zo bijzonder om deze in Lanzorte te bekijken op een dakterras terwijl de zon onder gaat.

Series

Ik keek de laatste paar afleveringen van Legacies. Wat een heerlijke serie is dat. Ik kan werkelijk niet wachten tot het volgende seizoen. Ook begon ik aan het laatste seizoen van Jane the Virgin. Ik vind hem nog niet zo sterk als eerdere seizoenen. Maar ik ben zeker zéér nieuwsgierig naar hoe ze het verhaal gaan afronden. Tot slot begonnen mijn vriend en ik aan de realityserie Chateau Meiland. Stiekem een mega vermakelijke serie waarbij een homoseksuele man, zijn ex-vrouw, alleenstaande dochter, en een huisvriendin een chateau opknappen. Ik ga een volgend seizoen zeker kijken, haha.

Boeken

Ik las Ik mis je voor de tweede keer, en hij was nog minstens net zo goed als toen ik het boek las als proeflezer. Maar ik las ook diverse andere toppers uit, zoals Finale en The Darkest Star.

Top 5 best gelezen blogposts

  1. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  2. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het?
  3. 5x Leuke subscription boxen
  4. Unboxing | Dutble Premium Blender Goodiebox
  5. Gurushots | Mijn nieuwste verslaving

Wat voor huisdier(en) hebben jullie?

Deze post is al 1992 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #19 | Vakantie & Kittens!