Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | The Darkest Star – Jennifer L. Armentrout

The Darkest Start - Jennifer L. Armentrout
Boekrecensie | The Darkest Star – Jennifer L. ArmentroutThe Darkest Star door Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin #1
Verschenen: 23 juli 2019 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 415
Genre: Fantasy, Sciencefiction, Young Adult
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Burning Shadow, From Blood and Ash, Droom van mij, The Brightest Night, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 5 Stars | Goodreads

‘The darkest star’ is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In ‘The darkest star’ komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc ‘gewoon’ een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem. ‘The darkest star’ is een fantasyverhaal vol romance en suspense, met ook nog die heerlijke Armentrout-humor.

LUC LUC LUC

Jaaaa, daar is ie dan: The Darkest Star. Al sinds de aankondiging van dit boek kijk ik er naar uit. Ik heb het boek ook in het Engels ontvangen in een box die ik gewoon móést hebben. Maar gezien we vorig jaar tijdens een brainstorm bij Zomer & Keuning hadden gehoord dat dit boek vertaald zou worden, heb ik netjes gewacht op de Nederlandse editie. Deze kreeg ik in de goodiebag tijdens de release bij de uitgeverij waarvoor je je kon aanmelden. Het was tegelijkertijd ook een brainstorm en het was ontzettend gezellig! Direct om even wat duidelijkheid te verschaffen: de Origin-serie is los te lezen van de LUX-serie. Deze recensie bevat geen spoilers voor de LUX-serie.

The Darkest Star

The Darkest Star is het eerste deel in een trilogie over Luc en Evie. We leven in een wereld waar mensen en aliens – ook wel Luxen genoemd – samenleven in de maatschappij. Of dit allemaal goed gaat is natuurlijk de tweede vraag. Op een avond neemt een vriendin van Evie – Heidi -, haar mee naar de club Foretoken. Een club waarvan bekend is dat er ook veel Luxen komen. Heidi wil namelijk dat Evie haar crush ontmoet. In die club ontmoet ze Luc – iemand die toch duidelijk niet menselijk is. Wat volgt is een spannend verhaal met een vleugje murder mystery, romantiek en sexy mannen, waarover ik verder niet meer ga vertellen want dat ruïneert natuurlijk al het leesplezier.

The Darkest Start - Jennifer L. Armentrout

Spin-off

Fans van de LUX-serie van Jennifer L. Armentrout kennen Luc natuurlijk al. Daar speelde hij vanaf het boek Origin een vrij grote rol in het verhaal. The Darkest Star is dan ook een spin-off van deze serie. De Origin-serie is zeer goed los te lezen. Al zou ik natuurlijk iedereen aanraden wél eerst de LUX-serie op te pakken. Want als je The Darkest Star leuk blijkt te vinden, dan vind je de LUX-serie absoluut ook leuk.

Voor diegenen die de LUX-serie al hebben gelezen zullen enkele dingen herhaling zijn; zo wordt bijvoorbeeld een stukje geschiedenis herhaalt over de Luxen, Arum en Origins. Dit heb ik echter totaal niet als storend ervaren. De uitleg was niet te lang voor de vroege fans, en niet te kort voor diegenen die beginnen met The Darkest Star. Wat van belang was voor dit verhaal werd toegelicht, en als je meer wilt weten kun je dan de LUX-serie nog lezen (sowieso gewoon doen).

Feest van herkenning

Het boek was een feest van herkenning voor mij. Zeker in het begin toen enkele bekende gezichten en namen langskwamen. Ze hebben absoluut geen grote rol, dus verwacht dat niet. Maar het is wel leuk om ze even te zien opduiken en ze voorbij te horen komen in de geschiedenis van Luc. Er zijn ook regelmatig leuke knipoogjes naar dingen die in de LUX-serie zijn gebeurd of gezegd. Luc is wel iets anders dan ik van hem gewend was. Hij is natuurlijk ouder nu, maar heeft ook veel meer gevoel en medeleven. Waar hij als jonkie nogal hard en zakelijk was, kan hij alles nu veel beter relativeren.

The Darkest Start - Jennifer L. Armentrout

Genieten geblazen

Ik heb echt genoten van The Darkest Star. Van begin tot eind. Het was alsof ik Obsidian weer voor het eerst las, maar dan anders. The Darkest Star heeft dezelfde sfeer en geeft je hetzelfde gevoel. Als je aandachtig kijkt, zal je ook wel wat kenmerken zien in Luc en Evie, soortgelijk aan Katy en Daemon, bijvoorbeeld de duidelijke haat-liefde relatie.

Veel dingen waren voor mij als lezer niet enorm verrassend. Wanneer Evie bijvoorbeeld iets schokkends ontdekte, had ik het allang zien aankomen omdat ik de wereld van de Luxen al ken. Ook is er op een gegeven moment een best wel grote onthulling, die ik van mijlenver aan zag komen (View Spoiler »). Maar wederom vond ik dat helemaal niet erg. De weg erheen was enorm leuk om te lezen, en ik geniet van de schrijfstijl en humor van Jennifer L. Armentrout.

Conclusie

The Darkest Star is een fantastisch boek en een feest voor elke LUX-fan. De Origin-serie is los te lezen van de LUX-serie, al zal ik een ieder aanraden gewoon met de LUX-serie te beginnen. Het enthousiasme dat ik ervoer toen ik de Obsidian voor het eerst las, had ik ook bij The Darkest Star. De schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout is heerlijk vlot. De personages sluit je direct in je hart. En je kan goed genieten van de humor en de romantiek. Ik kan niet wachten op deel twee. Is het al oktober?

Lees jij eerst de Lux- of de Origin-serie?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1718 keer gelezen


Geef een reactie