Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #33 | Ik ben weer terug!

Een kijkje in mijn leven

Jullie zullen het de afgelopen tijd wel een beetje hebben gemerkt: ik was sporadisch aanwezig op Reviews & Roses. Ik heb het even wat rustiger aan gedaan omdat ik merkte dat ik dat nodig had. Het is op twee fronten erg druk geweest.

Sinds vorig jaar al op mijn werk; en toen ik net in wat rustiger vaarwater zou komen kwam Corona om de hoek kijken en is er sindsdien geen adempauze meer geweest. Dit in combinatie met een functie die eigenlijk veel te uitgebreid is voor één persoon. Gelukkig komt daar binnenkort eindelijk verandering in!

Daarnaast heb ik – met liefde! – veel vrije tijd gegeven aan het bedrijf dat mijn moeder heeft opgezet. Zo heb ik namelijk haar website ontworpen en compleet ingericht. Dus daar ben ik vanaf augustus tot en met begin oktober veel bezig geweest. Inmiddels loopt het bedrijfje en kan ze veel zelf oppakken.

Door het zowel op werk als privé zo druk te hebben, besloot ik om mezelf geen druk op te leggen met betrekking tot Reviews & Roses. Ik had nog wel enkele artikelen – vooral boekrecensies – staan, dus er kwam in elk geval af en toe iets online. Maar fut voor het schrijven van nieuw materiaal was er even niet. Het plan is om vanaf nu weer wat meer regelmaat en afwisseling te hebben op Reviews & Roses. Maar vergeef het mij als ik in 2020 nog even niet voor de volle 100% terug ben.

Hoewel ietwat laat, wil ik alsnog gráág terugblikken op september, en binnenkort natuurlijk ook oktober en november 2020!

Hoeraaaaaa!

Reviews and Roses 6 jaar

Op 1 september bestond Reviews & Roses natuurlijk alweer 6 jaar! Wat een feest. Er hebben diverse winacties online gestaan en alle winnaars hebben hun prijzen inmiddels binnen gekregen. Gefeliciteerd! Ik heb inmiddels zelf twee keer een prachtige bos in huis gehad (waarvan één gesponsord door Surprose, en één door mijzelf gekocht), en ook heb ik mijn moeder een bos toegestuurd op 1 oktober toen haar webshop open ging. De rozen zijn zo mooi! Op dit moment heb ik Vurige mix Indian Summer bij ons op tafel staan, en dat is echt de perfecte bos voor de herfst!

Personal Training

Sporten

Eind augustus ben ik begonnen met een personal trainer, en daar ging ik in september lekker mee verder. Daarnaast heb ik het in september ook uitgebreid, door ook nog een keer te trainen zonder personal trainer, maar wel met programma.

Via Instagram vroeg ik jullie al of jullie meer willen lezen over hoe het gaat en hoe ik het ervaar, en daar bleek absolúút vraag naar te zijn. Dus daar kunnen jullie binnenkort natuurlijk een artikel over verwachten.

Zaterdag = website dag

Crea Bertha

In september was ik zo ongeveer elke zaterdag de gehele dag bij mijn ouders thuis, keihard aan het werk om alles voor haar website op de rit te krijgen: www.creabertha.nl. Dé webshop voor prachtige en unieke handgemaakte sieraden.

En zoals in de introductie al zei: ik deed het met liefde. We haalden elke keer een lekker broodje gezond bij de bakkerij als lunch, en ‘s avonds kwam mijn vriend dan ook en aten we gezellig bij mijn ouders, waarna we aansluitend Wie is de Mol? keken. Het was zo heerlijk vertrouwd en gezellig. Het was hard werken, maar ook zoveel plezier, héérlijk!

Verrassing

High Tea

Ik kreeg van mijn moeder een mysterieus appje dat ik een bepaalde datum bezet moest houden, en dat ze mij op zou halen. Wat bleek? Ze wilde mij verrassen met een high tea, bij Het Witte Huis te Olterterp, als dank voor alles dat ik voor haar had gedaan. ZO LIEF! Het was echt ontzettend lekker en we hebben liters thee gedronken. Wat hebben we ondertussen heerlijk gekletst en echt samen genoten. Dankjewel lieve mem!

Bezoek

Vriendje - Kat

Onze nieuwe buurman brengt de laatste tijd erg vaak een bezoekje aan ons. Hoewel de meeste katten onze tuin niet meer in komen omdat we deze hebben afgezet (zodat ónze katten er niet úit kunnen). Gaat deze kat gewoon door het gaas omlaag en omhoog. Gezellig hoor, zo’n speelmaatje voor onze jongens.

Bioscoopje?

Ladiesnight Pathé

Voor het eerst sinds de Coronacrisis ging ik weer eens naar de bioscoop. Eerst met mijn moeder naar de Ladiesnight met The Secret: Dare to Dream, en later nog met mijn vriend naar The Secret Garden. Die eerste was een hele leuke film, die tweede viel ons wat tegen. Ik denk dat we voor die film niet helemaal het juiste publiek waren, en dat we verkeerde verwachtingen hadden.

Hoewel het voor de bioscopen natuurlijk niet fijn is, moet ik zeggen dat ik het heerlijk vond om in deze tijd naar de bioscoop te gaan. Zo-Veel-Ruimte! Je hebt niemand voor je, niemand naast je, niemand achter je. Héérlijk!

Leesclub

Buttons

We mochten voor het eerst weer een leesclub houden bij de bibliotheek in Drachten. Uiteraard wel met speciale maatregelen en anderhalve meter afstand, maar hoera, het kon doorgaan! Als extraatje hebben we dankzij Crea bij Kim allemaal een leuke button kunnen maken en mee naar huis kunnen nemen. We lazen het boek Tegen beter weten in. Een heerlijk luchtig verhaal dat je snel uit hebt.

Alternatieve verjaardag

Met Mo - Hond - Dominion - Fred - Kat

Eén van onze vrienden werd 30, en dat is natuurlijk lastig vieren in deze tijd. Gelukkig was het nog vóór de nieuwe maatregelen werden aangekondigd. We hebben het gezellig in de buitenlucht gevierd, en zo goed als mogelijk de afstand bewaard, ook al wil je natuurlijk graag weer even iedereen een knuffel geven (een lastige tijd voor deze knuffelaar). Gelukkig mocht ik wel even met de hond knuffelen.

De dag erna hebben we nog een Dominion-dag gehad met de newly-30-jarige en zijn vriendin. We zijn echt helemaal verslaafd geraakt aan dat spel, en kunnen niet wachten tot we weer eens kunnen afspreken om samen te spelen. Fred vond vooral het deksel erg fijn.

Heidag

Met het werk had ik vlak voordat de nieuwe maatregelen werden aangekondigd nog een heidag. De naam stamt, vermoed ik, af van de term “een dag de hei op gaan”. De dag is bedoeld om als afdeling nader tot elkaar te komen en te brainstormen. Ook dit gebeurde natuurlijk op anderhalve meter afstand van elkaar. Het gekke is dat ik op die dag eindelijk echt weer even een dag samen was met álle collega’s van mijn afdeling. Want doordat we op rooster waren ingedeeld op kantoor destijds (om de bezetting zo laag mogelijk te krijgen), zag ik hen zelden. Gek idee dat we nog geen week later allemaal weer 100% verplicht thuis aan het werken waren.

Sterren
Gelezen en Gekeken

Films

The-Secret-Dare-to-Dream-poster

Ik besefte dat ik in augustus slechts één film had gezien, dus tijd om weer eens wat films te kijken! In de bioscoop keek ik The Secret: Dare to Dream (leuke romcom) en The Secret Garden (meh). Thuis keek ik via Netflix nog twee films die binnenkort verwijderd zouden worden, namelijk Life of the Party (verrassend leuk) en A Dog’s Way Home (special effects konden beter, maar ik heb gejankt).

Series

THE BOYS

In september kon ik mij minder goed concentreren, en wat doe je als je je slecht kan concentreren? Lekker series kijken natuurlijk! In september keken Stefan en ik seizoen twee van The Boys. Het voordeel van een serie laat ontdekken, is dat je meteen verder kunt met het volgende seizoen. Maar op 1 september verschenen ook alle seizoenen van Buffy the Vampire Slayer bij Prime Video. Buffy was vroeger mijn favo serie, dus het is fantastisch om weer terug te zien. Ook heb eindelijk het vierde en vijfde seizoen (eerste helft uiteraard) van Lucifer gekeken, en begon ik aan enkele reality series. Zo begon The Masked Singer eind september, én ben ik dankzij mijn zwager (Lesmita Queen) en broertje Dragrace Holland gaan kijken.

Boeken

Misschien-Nu-Colleen-Hoover

Ondanks de drukte heb ik verrassend veel boeken gelezen. En nu besef ik ook dat dit deels ook opdrachten of recensie-exemplaren waren voor bijvoorbeeld blogtours of leesclubs. Zo las ik Tegen beter weten in van Charlotte De Monchy voor The Awesome Book Club, een lekker luchtig verhaal. Maar ik las ook Misschien Nu van Colleen Hoover voor de blogtour van Zomer & Keuning. En las ik tot slot een boek waar ik helaas niks over mag zeggen, omdat dit voor mijn werk als freelance manuscriptbeoordelaar was. Maar het was een leuk boek. 😉

Sterren
Top 5 best gelezen blogposts
  1. WithLove | De streamingsdienst voor romantici
  2. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room
  3. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  4. Reviews & Roses | Wauw, 6 jaar alweer!
  5. 20x Complete boekenseries waar je nu aan kunt beginnen

Gaan jullie nog naar de bioscoop?

Deze post is al 3297 keer gelezen


Geef een reactie