Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #37 | Een zwaar afscheid

Een kijkje in mijn leven

Geschatte leestijd: 7 minuten

Inmiddels is het al bijna maart, maar jullie hebben nog een Kijkje in mijn leven tegoed van de eerste maand van dit jaar. Dat deze wat verlaat is, is op zich niet heel gek. De maand januari had namelijk nogal wat impact op mij. Allereerst waren er meerdere ziektegevallen op de afdeling waar ik werk waardoor ik bedolven werd onder extra werk. Maar dat was nog niet het zwaarste.

Op 30 januari kreeg ik het droevige bericht dat één van mijn liefste collega’s, die niet alleen een collega was maar ook een mentor en vriendin, was overleden aan de gevolgen van Corona. Iemand die erop hamerde om je aan de regels te houden voor diegenen in je omgeving die tot de risicogroep behoren. Het is onvoorstelbaar dat juist haar dit is overkomen, en ze was nog veel te jong om al afscheid van te moeten nemen. Dát, heeft er bij mij het zwaarst ingehakt. Ik mis haar ontzettend en zal haar voor eeuwig in mijn hart meedragen.

Hartje

Een nieuw jaar

2021

We gaan nog even terug naar de eerste dag van 2021: nieuwjaarsdag. Eigenlijk hebben we dit jaar niet heel veel gedaan omtrent Oud & Nieuw, want ja: Corona. Je kunt simpelweg gewoon niet veel op dit moment. Januari was in beginsel nog wel iets vrijer dan op het eind, met de invoering van de avondklok en dat je niet meer met twee personen op visite mag. Maar op slechts enkele momenten na merken we er weinig van, gezien we toch al weinig ondernamen.

Spelletjesavonden

In januari hebben we nog twee keer een spelletjesmiddag en avond gedaan bij vrienden. Altijd leuk om te doen. En spelletjes kun je gelukkig ook op afstand van elkaar met elkaar spelen. Uiteraard hebben we de welbekende spelletjes Dominion en Keer op Keer 2 gespeeld, maar dit keer kwam ook Munchkin aan de beurt. Dit spel had ik mijn vriend máánden geleden al cadeau gegeven, maar eindelijk ging het spel uit de verpakking. En het was echt superleuk!

Happy birthday to you

Skypen

Mijn vader werd eind januari alweer 59 jaar. En ondanks de avondklok wilde ik het toch graag even klein met elkaar vieren. Dus kwam ik in het weekend, begon de viering ‘s middags vast en was ik vijf voor negen weer thuis.

Mijn vader is sinds vorig jaar zomer helemaal into modelbouwen, dus besloot ik een model te geven dat hij nog niet had: de motorfiets VM-02. Het zijn houten mechanische modellen, dus auto’s kun je opwinden en laten rijden, etc. Hij is er uren zoet mee en beleeft er veel plezier aan. Mocht je een keer geen idee hebben wat je een volwassen man cadeau kan doen, dan is dit in elk geval een aanrader.

Op de dag dat hij werkelijk jarig was, vierden we het echt met z’n allen door middel van Skype. Zo konden we toch nog even met de héle familie samen zijn, want dat kon dat weekend natuurlijk niet.

Gurushots

bier

De laatste tijd probeer ik weer even wat tijd te besteden aan één van mijn hobby’s, namelijk: fotografie. Ik ben weer gestart met het fotografiespel Gurushots (dat wel iets is veranderd sinds ik er een artikel over schreef). En zo stond ik op een middag mijn vriend te vragen of hij geen zin had in een biertje. Ik wilde het wel voor hem pakken, maar dan moest hij wel even wachten totdat ik er een foto van had gemaakt, haha.

American pancakes

Meestal kocht ik American Pancakes gewoon in een pakje wanneer ik er zin in had, maar sinds kort bak ik ze lekker zelf. Ik ontdekte namelijk de American Pancakes mix van Dr. Oetker en die zijn echt megalekker. Ik maak ze zelf, megafout, met een dikke laag Nutella, aardbeien en slagroom. Yum!

Sneeuw

In januari zagen we de eerste vlokjes sneeuw vallen. Het was nog niet veel, maar het was wel iets compleet nieuws voor onze Fred & George! Te schattig deze kattenpoot in de sneeuw.

Sterren
Gelezen en Gekeken

Films

A Nice Girl Like You

Januari was voor mij niet een maand waarin ik veel films heb gekeken. Het was er namelijk maar eentje, en dat was ook nog een recensie-exemplaar (A Nice Girl Like You). Had ik die niet gehad, dan had ik misschien zelfs helemaal geen films gekeken. Het is niet bewust dat ik geen films heb gekeken, maar tv-series liggen simpelweg soms wat makkelijker voor de hand. Ook zijn er nou eenmaal weinig films in de bioscopen geweest en komen hierdoor minder (nieuwe) films uit op DVD of streamingsdiensten.

Series

Bridgerton

Ik heb dan niet veel films gekeken, de tv heeft vaak genoeg aangestaan. Eind december zijn mijn vriend en ik begonnen met Criminal Minds, en eind januari hadden we al 4,5 seizoenen erop zitten, haha.

Ook keek ik eindelijk weer eens wat afleveringen van Superstore; die serie had ik al heel lang niet meer gezien, terwijl deze dus gewoon op Prime Video blijkt te staan!

Maar de meest verslavende serie die ik in januari keek was Bridgerton! Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar ik had in elk geval niet verwacht dat ik de serie zó fantastisch zou vinden.

Tot slot zijn er ook nog enkele tv-programma’s waar ik in januari weer aan ben begonnen, namelijk De Slechtste Chauffeur van Nederland (ongelooflijk dat er zulke idioten op de weg zitten) en Big Brother!

Boeken

Witheet - Jennifer L. Armentrout

In november en december was mijn concentratie niet zo goed, en dit resulteerde erin dat ik in december nul boeken heb gelezen. In januari heb ik daarom gekeken naar van die heerlijk weglees boeken, waardoor ik inmiddels weer in een heerlijke leesflow zit. In januari las ik: Blauwdruk van geluk door Petra Kruijt en Witheet en Steenkoud door Jennifer L. Armentrout.

Sterren
Top 5 best gelezen blogposts
  1. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room
  2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  3. 20x Complete boekenseries waar je nu aan kunt beginnen
  4. Lifehack | Je tweepersoonsdekbed verschonen in een handomdraai
  5. 5x Leuke subscription boxen

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Deze post is al 2408 keer gelezen


Geef een reactie