Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Steenkoud – Jennifer L. Armentrout

Steenkoud - Jennifer L. Armentrout

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.

Boekrecensie | Steenkoud – Jennifer L. ArmentroutSteenkoud door Jennifer L. Armentrout
Serie: Dark Elements #2
Verschenen: 26 januari 2021 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 479
Genre: Young Adult, Fantasy, Romantiek
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, The Burning Shadow, From Blood and Ash, Droom van mij, The Brightest Night, Witheet, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 5 Stars | Goodreads

Layla – half demon, half wachter – ziet het even niet meer zitten. De jongen op wie ze al jaren verliefd is, is onbereikbaar, en haar familie, de wachters, vertrouwen haar niet meer. Bovendien mist ze Roth. Om Layla te redden, heeft hij zich opgeofferd, waarna hij spoorloos is verdwenen. Hij begreep haar beter dan wie dan ook.
Heel veel slechter kan het niet gaan, denkt Layla. Maar dan verandert alles. Haar krachten ontwikkelen zich en ze blijkt meer te kunnen dan ooit mogelijk was. Als er opeens een onverwachte bezoeker voor haar deur staat, zet dat haar wereld op zijn kop.

Kom maar op met deel 2

Holy alien babies everywhere! Na dat spannende einde van Witheet ben ik snel doorgegaan met het tweede deel in deze trilogie over wachters, demonen en alles daar tussenin. Zijn jullie al aan deze serie begonnen? Mocht je deel één nog niet hebben gelezen dan verwijs ik je graag naar mijn recensie van Witheet, want je weet het: mijn recensie van Steenkoud kan spoilers bevatten uit het eerste deel.

Steenkoud - Jennifer L. Armentrout

Steenkoud

Is hij echt dood? Nou ja, dood… leeft hij de rest van de eeuwigheid in de vuurpoelen? Dat is dé vraag waar je antwoord op wilt na het uitlezen van Witheet. En het antwoord ga je ook krijgen. Maar ondertussen krijg je er alleen maar meer vragen bij. Want is er werkelijk een Lilin opgewekt? Wie anders is de oorzaak van al die rare gebeurtenissen in de omgeving van Layla? Het vertrouwen van Abbott in Layla wordt minder en minder, terwijl de aantrekkingskracht tussen Zayne en Layla juist sterker en sterker wordt. In Witheet zagen we Layla al in haar gedaante als half wachter en half demon, in Steenkoud maken haar krachten een nog veel grotere en interessantere ontwikkeling door.

En dan die cliffhanger!

Net als Witheet heb ik Steenkoud verslonden. Wederom zijn er enkele clichés in het boek te vinden, en wederom heb ik mij er allesbehalve aan gestoord. Soms zijn clichés juist echt heerlijk. Romantiek, actie en spanning worden weer lekker afgewisseld en op een klein inkakmomentje na (echt heel klein) ben ik door het verhaal heen gevlogen. Jennifer L. Armentrout weet altijd heerlijk vlot en levendig te schrijven, met fantastische dialogen. Echt genieten. Lak je nagels nog maar niet, want het laatste deel is zelfs nagelbijtend spannend. En dan die twist en cliffhanger… man, wat bent ik blij dat deel drie al uit is!

Steenkoud - Jennifer L. Armentrout

Gezellige huisgeesten

We leren in Steenkoud ook meer over huisgeesten nu Bambi is gebonden aan Layla, en dat vond ik allemaal erg interessant om te lezen. Af en toe moest ik er niet aan denken om een bewegende slangentattoo op je lichaam te moeten hebben (ik heb niks met slangen, kan er niet eens naar kijken zonder te gruwelen). Aan de andere kant waren er ook echt superleuke, lieve of grappige momenten door deze toevoeging. Net als in Witheet heeft Armentrout dus ook in dit deel leuke toevoegingen gedaan die ik nog niet eerder in andere boeken ben tegengekomen.

Conclusie

Mensen, wat heb ik genoten van Steenkoud. Net als vrijwel al haar andere boeken, is ook dit boek weer heerlijk geschreven en perfect voor fans van Armentrouts andere fantasy boeken. Er is conflict, er is cliché, en een dikke cliffhanger. En ja, natuurlijk ook romantiek en spanning! Ik ben blij dat uitgeverij Zomer & Keuning alle delen in één keer als paperback heeft uitgegeven, want deze serie wil je in één ruk uitlezen.

Lees de Dark Elements-serie:

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Deze post is al 1744 keer gelezen


Geef een reactie