Kijkje in mijn leven #7 – Vakantie!

Geplaatst op 2 augustus 2018 door Jessica in Persoonlijk / 2 Comments

Oh lord, het is alweer augustus! De tijd vliegt en we gaan alweer richting kerst… Oké, haha, nu ga ik misschien iets te snel. Eerst nog maar even genieten van al dat mooie weer.

Soms is het mij eerlijk gezegd wel iets te heet. Ik zou niet willen klagen, maar natuurlijk heb je liever deze hete temperaturen alleen wanneer je een dag vrij bent en vakantie hebt, en niet terwijl je dagenlang doorbrengt op kantoor zonder airco. Ook Reviews & Roses begint eronder te lijden merk ik. Buiten mijn werk om vind ik het te heet om telkens met de laptop te gaan zitten, dus pak ik eerder een boek en koel ik buiten nog even wat af. De warmte krijgen we namelijk maar slecht uit huis.

Maar genoeg geklaagd, ik vind het zomerse weer namelijk ook heel fijn en voor mijn doen ben ik al behoorlijk bruin (dit betekent dat ik gewoon ietsje minder wit ben dan anders, haha). Laten we even terugblikken op juli.

Vakantie!

Vakantie Kos

1 juli was onze vierde vakantiedag op Kos, en hadden we nog tot en met 7 juli voordat we weer terug zouden vliegen. We hebben een heerlijke vakantie gehad, en ik kan Kos écht aanraden. Het is een mooi eiland, en je kunt er ook heerlijk fietsen. Nog leuker was dat Lisa van Leave No Story Behind toevallig ook naar Kos ging dit jaar, en er toevallig overlap zat tussen onze vakanties! Waar we in Nederland te ver uit elkaar wonen om “zomaar” even af te spreken, konden we hier gewoon de fiets op stappen en samen een drankje drinken (check hier de foto). Hoe fijn is dat?!

Helaas was de vakantie half juli weer officieel voorbij.

Traktatie

Gelukkig is het heel gezellig op kantoor en hebben we de grootste lol ondanks de hitte. Of misschien wel juist dóór de hitte, haha. Maar afgelopen dinsdag verraste de baas ons door opeens te roepen dat we wel even pauze konden nemen en mee konden naar Kaap Hoorn, waar ze ons trakteerde op drankjes en nacho’s.

Ik heb hier geen foto’s van omdat ik – sukkel dat ik ben – mijn telefoon die dag thuis aan de lader had laten liggen. Waardoor ik overigens ook om half 8 voor een dichte deur stond op kantoor, omdat mijn pasje in mijn telefoonhoesje zit. *doink* Gelukkig was ik na twintig minuten eindelijk binnen, haha.

Jarigen

Nijntje verstoppertje spelen - Bumba

Ook waren er weer velen jarig deze maand, waaronder mijn broertje, mijn beppe (oma) en het zoontje van een goede vriendin van mij. Zo vierde ik in één week tijd iemand 87e verjaardag en iemands 1e verjaardag. Zo bijzonder allebei. Op de foto hierboven zie je wat we onze grote kleine vriend cadeau hebben gedaan: Nijntje verstoppertje spelen, een Bumba knuffel (matroos) en het boek Bumba: Wat doen we vandaag.

Reddingsactie

Vogeltje gered

Mijn vriend redde dit lieve vogeltje uit de klauwen van een kat in onze achtertuin. Het was al laat, maar uiteindelijk toch maar de dierenambulance gebeld. Zij hebben het beestje meegenomen en laten behandelen.

Uit eten

Wok Phoenix Drachten

Mijn ouders hebben een tijdje terug de palissades uit onze tuin van ons gekregen en wilden ons daarvoor graag mee uit eten nemen. Uiteindelijk gingen mijn broertje en zijn vriend ook nog mee. Supergezellig! En we hebben heerlijk gegeten bij Wok Phoenix in Drachten. Ze hebben daar echt de lekkerste biefstuk, en vooral het goedje dat ze erop doen is lekker (wie weet wat de ingrediënten allemaal zijn is mijn held).

Baby visite

Jessica Dillema

Nog voordat hij jarig was kwam mijn vriendin samen met haar zoontje op visite. Het is zo’n fijne jongen, met zo’n leuk lachebekje. Heerlijk! Het was supergezellig en we hebben lekker de hele tijd buiten gezeten. Mijn haar zat die dag trouwens verrassend goed! 🙂

Datenight met mem

Ladiesnight Bios Drachten

Mijn mem (moeder) en ik vonden het hoog tijd worden voor een gezellige date, en wat is dan geschikter dan een ladiesnight met Mamma Mia! Here We Go Again? We hebben enórm genoten.

Een operatie

Superflora

Mijn andere beppe (oma) – dus niet degene die jarig was – moest deze maand geopereerd worden aan een tumor in haar hoofd. Net als enkele jaren geleden. Iedereen vond het heel spannend, maar gelukkig is alles goed gekomen en is ze nu weer rustig aan het herstellen. Samen met mijn broertje zijn we ook nog even op visite geweest in het ziekenhuis, en namen we dit leuke bloemetje van Superflora uit Drachten mee.

Fer en Jess

Tegelijkertijd was het ook een mooi moment om weer eens even bij mijn broertje in Groningen op visite te gaan en hebben we samen geluncht.

Hittegolf

Creatief hitte bestrijden

De enige zonbescherming in ons huis is een rolgordijn voor het raam, dat lichtelijk doorzichtig is. Het was dus behoorlijk heet. Men kan dan nog wel eens creatief aan de gang gaan om te proberen het wat koeler in huis te houden. Conclusie: het werkt nog verrassend goed ook!

Links: een deken voor de voordeur. Midden: dekens over het rolgordijn. Rechts: kussens voor het raam in de wc (gezien je anders levend gekookt wordt terwijl je je behoefte doet).

Hittegolf

Dit was overigens enkele dagen mijn vaste standplaats. Zo kwam ik de hitte goed door. Het zwembad heb ik drie jaar geleden gekocht bij de Intertoys en het luchtbedje kwam ik toevallig tegen bij de Action; ideaal ding en het ligt me toch lekker!

Mierman

Zoveel leuke films die momenteel in de bios draaien of eraan zitten te komen! Mijn vriend wilde Ant-Man and The Wasp in eerste instantie niet in de bioscoop kijken, maar toen het onderwerp toevallig ter sprake kwam tijdens een gezellig avondje met vrienden, besloten we uiteindelijk om de film te gaan kijken met de vriendengroep. Toen wilde hij ineens toch wel mee, haha. Jippie!

Crunchy Caramel

M&M's Crunchy Caramel

Op Facebook zag ik dat mijn collega een nieuwe smaak M&M’s had – Crunchy Caramel – en vroeg haar na het weekend even te vertellen hoe ze het vond, gezien ze niet bij ons in de winkel liggen. En toen bracht ze maandags een zak voor mij mee. Superlief! Ennuh: ze zijn superlekker!

Sterren

Wat ik keek en las

Wat verrassend is, is dat ik ondanks de hitte deze maand, juist meer films heb gezien, dan vorige maand, haha. Maar dit kan ook mede komen door het feit dat we nog een weekje vrij hadden nadat we terugkwamen van vakantie, en we dus meer tijd hadden om ook films te kijken. Qua series heb ik het vooral bij één serie gehouden, en qua boeken schoot ik lekker op.

Series

Series

 • The 100 – Seizoen 5, afl. 8 en 9
 • The Good Wife – Seizoen 1, afl. 15 t/m 23
 • The Good Wife – Seizoen 2, afl. 1 t/m 23
 • The Good Wife – Seizoen 3, afl 1 t/m 14

Films

Films

Boeken

Boeken

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts in juli (m.u.v. winacties)

De top 3 is gelijk gebleven, maar de nummers 4 en 5 zijn ingewisseld voor twee andere artikelen. Het eerste artikel is een recensie van Mamma Mia! Here We Go Again. Heel begrijpelijk dat dit een goed gelezen artikel is gezien de film sinds kort in de bioscoop draait. Echter de andere is een boekrecensie van enkele jaren geleden. Geen idee waarom dit boek opeens weer zoveel aandacht krijgt. Enig idee? Heb ik iets gemist? Het scheelde overigens maar weinig of mijn artikel over Shampoo Bars had op vijf gestaan.

 1. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 2. 5x Leuke Subscription Boxen
 3. De 5 leukste nummers van Kensington
 4. Filmrecensie | Mamma Mia! Here We Go Again
 5. Boekrecensie | Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Sterren

Volgende maand…

… hoop ik dat het ietsje koeler wordt zodat het wat beter vol te houden is op kantoor. Verder staat er een bruiloft op de planning van mijn neef. Zal ik mijn lieve pake (opa) herdenken, die deze maand een jaar geleden deze wereld verliet. Ga ik in elk geval The Darkest Minds en To All the Boys I’ve Loved Before kijken. En staat er een leuke bijeenkomst op de planning bij uitgeverij Zomer & Keuning. Ik heb er weer zin in!

Wat doe jij om het vol te houden tijdens warme dagen?

Deze post is al 1926 keer gelezen

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #7 – Vakantie!