Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | Augustus 2017 – Geluk en Verdriet

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Vandaag is het alweer vier september en kom ik terug van een lang weekend weg met mijn ouders, broertje en onze partners. Ze zijn vandaag precies 30 jaar getrouwd. Hoera, gefeliciteerd! Uiteraard gaat vandaag ook de 13 Days of Celebration verder met een winactie die past bij het thema ‘series’. Maar eerst weer even terug naar Kijkje in mijn leven, we blikken terug op augustus. Een zware en emotionele maand, maar waarin wel weer duidelijk werd hoe sterk onze familie is en goed we van elkaar op aan kunnen.

Overlijden pake

A great man is one who leaves others at loss after he's gone

Ik wil het kijkje in mijn leven van deze maand beginnen met deze gebeurtenis. Het gebeurde halverwege de maand, maar het voelt niet goed om het er hieronder tussen te proppen, gezien het zoveel impact heeft gehad.

Mijn lieve pake, mijn moeders vader, overleed op 15 augustus. Geheel onverwacht was het niet. Op de dag dat we terugkwamen van vakantie werd hij opgenomen in het ziekenhuis met wondroos en iets meer dan een week later werd ons verteld dat de antibiotica niet werkte en het dialyseren niet meer lukte. Hij was al jaren dialysepatient en zat sinds dit jaar in een tehuis voor dementerenden. Bijna twee en een halve week na de opname in het ziekenhuis overleed hij in een hospice in onze woonplaats. Hij was omringt door familie.

Iedereen heeft gelukkig ook de kans gehad afscheid te nemen. Ikzelf heb gemerkt dat het mij bij de verwerking hiervan enorm heeft geholpen dat ik in alle rust afscheid van hem heb kunnen nemen enkele dagen ervoor. De crematie was mooi, en ik ben trots op mijn moeder die nog graag een stuk wilde voordragen, en mijn vader die haar heeft bijgestaan. We hebben een grote familie – 21 volwassen en een kleintje van twee -, een hechte familie. Ik ben blij dat we er zo goed voor elkaar konden zijn. Na de crematie zijn we met zijn allen uit eten geweest, een fijne afsluiter op zo’n zware dag.

Een nieuw leven

Jessica en Naud

Deze maand bestond ook uit vrolijke en prachtige momenten. Op de tweede zaterdag van augustus gingen we namelijk op kraambezoek bij onze vrienden. Een wonderlijk moment om dat kleine hummeltje in mijn armen te houden. Zij zijn de eersten in onze vriendengroep die aan kinderen zijn begonnen, en ik vind het helemaal fantastisch! Ze zijn ook al zulke geweldige ouders, ze zijn er echt voor in de wieg gelegd.

Kraamcadeaus

Kraamcadeaus

In de eerste week van augustus zijn we dan ook direct op zoek gegaan naar leuke kraamcadeaus. Door de vakantieperiode was de verzendtijd langer, maar gelukkig kwamen ze allemaal net op tijd binnen. Ik vind ze zo leuk, en gelukkig vielen ze ook in de smaak bij de verse ouders. Binnenkort verschijnt nog een artikel waarin ik vertel welke kraamcadeaus ik uitgezocht had en waarom.

Post van Veronica Rossi

Noelle August - Boomerang series

Ook sloeg ik die dag een gilletje van geluk toen er een pakketje vanuit Amerika binnenkwam. Tijdens mijn interview met Veronica Rossi had ze mij mijn adres gevraagd want ze wilde mij graag haar New Adult serie toesturen. Deze maand kwamen ze dus binnen en ik ben er zó verschrikkelijk blij mee. Ongelooflijk gaaf! Ook had ze er een briefje en wat boekenleggers bijgedaan, zo lief!

Cursus bloemschikken

Daar had ik het vorige maand over tijdens het kijkje in mijn leven, maar is uiteindelijk niet doorgegaan. We hadden die week net te horen gekregen dat mijn pake op zijn sterfbed lag en mogelijk dat weekend al kon komen te overlijden. Logischerwijs wilde mijn moeder dus liever bij mijn pake zijn, en niet in Groningen zitten. Dus heb ik een verzoek tot een refund ingediend en daarbij aangegeven hoe de situatie was. Als ze mijn verzoek direct hadden behandeld, hadden wij onze €60,- euro retour gehad en hadden mensen van de wachtlijst – waarvan ze in elk geval aan hadden gegeven dat die er was – onze plekken in kunnen nemen. Helaas wacht ik überhaupt nog op een reactie. We konden er ons deze maand niet zo heel druk om maken, maar ik vind het wel echt belachelijk van Bloomon. Je kunt toch in elk geval reageren..?

Edit: Tijdens het weekend weg – genoemd in de introductie – heb ik alsnog bericht gekregen dat de refund request behandeld is. Drie en een halve week nadat ik het verzoek had ingediend hebben we alsnog het geld retour gekregen.

Steunen en koken

Macaroni en Salade

De dag na het overlijden was ik gelukkig sowieso al vrij, dus ben ik die ochtend direct naar mijn ouders gegaan om ze bij te staan. Mijn moeder vroeg mij of ik haar wilde helpen met het stuk dat ze wilde voordragen tijdens de crematie, dus daar ben ik die dag veel mee bezig geweest. Ik hielp met het overzetten van foto’s van de telefoon naar de computer, en ik zorgde ervoor dat ze te eten kregen.

De volgende dag nam ik vrij van mijn werk, deed in de middag boodschappen, en verraste mijn ouders eind van de middag met een tas vol zowel gezonde dingen (zoals bananen) als lekkere tussendoortjes (zoals zure matten). En een bak met macaroni en een salade zodat ze goed zouden eten. Ook de vrijdags bleef ik helpen; ik haalde mijn broertje en zijn partner op bij de bushalte en bracht de hele dag nog bij mijn ouders thuis door.

Uit lunchen

De Lachende Koe Lunch

Op de zaterdag gingen we met z’n zessen uit lunchen. Mijn ouders vonden het ook belangrijk om wat leuks te doen. Daarnaast had mijn vader net twee weken vakantie gehad, maar had door de omstandigheden geen vakantie gevierd. Nu waren we toch even gezellig met de familie samen. We aten een heerlijk broodje bij De Lachende Koe.

Uitgeput

Uiteindelijk merkte ik wel hoeveel impact alles op mij had. Zelf het emotionele proces rondom verlies doormaken, en er ondertussen 100% voor mijn ouders willen zijn. Ik was uitgeput. De zondag heb ik dan ook thuis met mijn vriend doorgebracht. Ik heb echter niet rustig aan gedaan, mijn vriend en ik hebben eindelijk het huis eens aangepakt en goed opgeruimd. Stilzitten lukte niet helemaal.

The Awesome Book Club

The Awesome Book Club 24 augustus 2017 blog

Eind deze maand vond ook weer The Awesome Book Club plaats. Door de omstandigheden lukte het mij niet goed om te lezen, maar het was mij de avond ervoor gelukkig alsnog gelukt het boek uit te lezen. We hadden het enorm gezellig!

Welk huis?

Sorted into Slytherin

Ik dwong mijn vriend om eindelijk de Pottermore test te doen zodat ik weet bij welk huis hij hoort. Katja zal het ongetwijfeld erg leuk vinden om te horen dat hij hoort bij Slytherin! Extra grappig is dat ik Hufflepuff ben, mijn broertje Ravenclaw en zijn vriend is Gryffindor. Nu zijn alle huizen officieel vertegenwoordigd binnen onze familie, haha.

Celebrate Books Sale

Onderzetters Celebrate Books Simon Lewis Peeta Mellark

Celebrate Books hield een Sale en ik gaf eraan toe… Haha. Nu heb ik een paar geweldige totebags extra en ook diverse andere leuke items extra. Waaronder deze leuke onderzetters. Nu heb ik echt een mooi stapeltje in plaats van slechts drie.

#BBBookstagram

Ik deed deze maand ook mee met de Blossom Books Bookstagram challenge. Elke dag heb ik een foto geplaatst – of van te voren ingepland – behorende bij de opdracht van die dag. Check mijn Instagram.

Ver-trekdrop

Ver-trekdrop

Mijn vriend heeft nieuw werk en vroeg zich af of en waarop hij kon trakteren op zijn laatste dag. Ik herinnerde mij een ex-collega die ons een keer een potje had gegeven met vertrekdrop. Dit vond ik zo’n leuk idee dat ik het idee bij mijn vriend voorstelde. Ik vond het helemaal leuk om te bedenken hoe en wat en het label te ontwerpen. Zijn collega’s konden het ook erg waarderen en wensen hem veel succes met zijn nieuwe baan. Fijn dat ze hem zo waarderen – en hem naar huis stuurden met een bos prachtige bloemen waar ik natuurlijk van mee kon genieten, haha.

Roombroodjes

Zelfgemaakt roombroodje

De maand sloten we af met zelfgemaakte roombroodjes. Mjam!

Sterren

Wat ik keek en las

Tijdens onze laatste vakantie week begin augustus had ik zin in nieuwe series, dus heb ik weer veel uitgeprobeerd. Binnenkort een artikel daarover. Op zich hebben we nog een redelijk aantal films gezien, al had ik er wel meer willen zien. En ik las helaas maar één boek uit. Het lukte mij deze maand niet goed te concentreren hierop.

Series | The Bold Type (Seizoen 1), The Defenders (eerste aflevering), The Fosters (Seizoen 5), Friends from College (Seizoen 1), Game of Thrones (Seizoen 7), Great News (Seizoen1), Iron Fist (Seizoen 1), Modern Family (Seizoen 2, 3, 4 en 5), Nashville (Seizoen 5), Somewhere Between (Seizoen 1), Teen Wolf (Seizoen 6), Westworld (Seizoen 1), World of Dance (Seizoen 1), Younger (Seizoen 4)

Films | Valerian and the City of a Thousand Planets, Under the Tuscan Sun, Vaiana, Everything, Everything, Baywatch

Boeken | Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts in augustus

De vijf meest gelezen blogposts van deze maand (exclusief winacties). Dit kunnen dus ook oudere blogposts zijn. De top drie is ten opzichte van vorige maand onveranderd. De nummer vier is nu de nummer vijf, en nieuw in de lijst in mijn filmrecensie van Everything, Everything welke deze maand nieuw in de bioscoop kwam.

 1. Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen)
 2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 3. 5x Leuke subscription boxen
 4. Filmrecensie | Everything, Everything (2017)
 5. Challenges van 2017

Sterren

Volgende maand

September wordt druk… Echt, echt héél druk. Vorig jaar was september ook een mega drukke maand en ik verwacht dat het dit jaar hetzelfde wordt. Er zijn in september heel veel events, auteursbezoeken en noem maar op, dus je blijft vliegen omdat je overal bij wilt zijn. Zoals ik bovenaan dit artikel al vermelde zijn we eerst een lang weekend weg met de familie. Er komt deze maand ook een workshop aan op het hoofdkantoor van bol.com gezien ik schrijf voor Lees Magazine. Mijn op één na jongste neefje is 18 geworden en geeft een feest. Ik mag Sophie Jackson interviewen, aaaaaah!!! En ook is er in de Literatourweek weer een YA-avond bij Binnert Overdiep in Heerenveen waar ik een auteur mag interviewen, en er natuurlijk nog veel meer leuks te doen is.

Hoe was jullie augustus?

Deze post is al 2225 keer gelezen


Geef een reactie

14 responses to “Kijkje in mijn leven | Augustus 2017 – Geluk en Verdriet

 1. Ik vind het heel jammer dat je afscheid moest nemen van je opa. Zelf heb ik dat ook al tweemaal moeten doen bij mijn eigen grootouders en eenmaal bij de vava van mijn echtgenoot. Mijn schoonzusje verloor zelfs heel onverwachts haar papa toen ze net zwanger was van hun eerste kindje. Dat zoontje is ondertussen geboren maar het is natuurlijk heel jammer dat haar papa dat niet meer kan meemaken.

  Die post van Veronica Rossi is dan weer wel een leuke gebeurtenis. Wat tof dat je zo’n persoonlijke post van haar hebt gekregen. De rechtse bladwijzers zien er ook erg leuk uit. Of is dat gewoon de achterzijde van de linker boekenleggers?

  • Jeetje, wat erg voor je schoonzusje! Dat lijkt met echt verschrikkelijk om te moeten meemaken in zo’n periode.

   Maar afscheid moeten nemen, waar, wanneer en hoe dan ook, is nooit fijn.

   De rechter bladwijzer hoort bij het boek Seeker, het vervolg op Riders. Ook geschreven door Veronica Rossi.

 2. Wat een hoop verschillende emoties in één maand zeg!! Uiteraard gecondoleerd met je opa – maar ben ook ontzettend blij voor je dat er ook heel veel mooie dingen zijn gebeurd afgelopen maand. Succes en veel plezier in september xxx

 3. Gecondoleerd, verlies is altijd zwaar. Gelukkig heb je familie die je steunt. Ook leuk dat alle Hogwarts houses in de familie vertegenwoordigd zijn! Super gaaf dat jij ook een Hufflepuff bent!

 4. Wat heftig van je opa, ja ik kan me voorstellen dat je daarna emotioneel uitgeput bent. Gelukkig waren er ook wat fijne momenten. Dat roombroodje ziet er trouwens heerlijk uit zeg.