Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Rijk van Stormen – Sarah J. Maas

Rijk van Stormen - Sarah J. Maas

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten voor De Glazen Troon, De Donkere Kroon, Erfgenaam van Vuur en Koningin van de Schaduw.

Boekrecensie | Rijk van Stormen – Sarah J. MaasRijk van Stormen door Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #5
Verschenen: 23 januari 2018 bij Boekerij
Format: Paperback, aantal pagina's: 668
Genre: Fantasy, New Adult, Young Adult
Lees ook: Hof van Doorns en Rozen, Hof van Mist en Woede, A Court of Wings and Ruin, Hof van IJs en Sterren, De Glazen Troon, De Donkere Kroon, Erfgenaam van Vuur, Koningin van de Schaduw, Toren van Dageraad, Koninkrijk van As, Huis van Aarde en Bloed, Het mes van de sluipmoordenaar
Rating: 5 Stars | Goodreads

Celaena heeft gezworen haar koninkrijk Terrasen terug te krijgen, als reachtmatige erfgename van de troon Aelin Galathynius. Maar de Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterst krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een hof dat ze leiding moet geven, heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven en wordt nu aan alle kanten bedreigd door oorlog. Ze moet bepalen wat – of wie – ze bereid is op te offeren om haar wereld, en alles wat haar lief is, te redden.

Hoppa!

Ben ik écht alweer aangekomen bij deel vijf in de Glazen Troon-serie?! De boeken worden met elk nieuwe deel dikker en dikker en toch vlieg ik er als een malle doorheen. Dit bewijst wel weer wat voor koningin Sarah J. Maas is. Dus ja, laat ik maar meteen losgaan met mijn oordeel over Rijk van Stormen.

Rijk van Stormen - Sarah J. Maas

Er gebeurt zo-veel

Wauw, wat gebeurt er veel in Rijk van Stormen! Wat wil je natuurlijk ook met 669 pagina’s en zo belachelijk veel personages die allen hun eigen verhaal te vertellen hebben. En toch was geen moment saai. Ik hou van Rijk van Stormen. We komen enorm veel te weten over wat er in het verleden is gebeurd met Erawan. Maar ook wat dit te betekenen heeft voor het lot van Aelin. Hoe dit daadwerkelijk gaat uitwerken lezen was pas in één van de vervolgdelen, maar holy shit, het belooft niks goeds.

Nog een sexy man?

Wederom genoot ik weer van alle personages en de onderlinge vriendschappen die verder uitgebouwd worden, of juist net van de grond komen. Het leukst vind ik het wanneer alle personages bij elkaar zijn. Dan vóél je echt die band en hoe goed Sarah J. Maas deze heeft gesmeed. In Rijk van Stormen lees je volgens mij uit bijna elk perspectief (uitzonderingen daargelaten, zo lees je bijvoorbeeld niet vanuit Maeve).

De leukste toevoeging hierin vind ik Lorcan – die we al eerder kort hebben ontmoet. Holy hell, wat moet ik hier nu mee. Kan mevrouw Maas ook personages schrijven waar je niet meteen verliefd op wordt? Ik ben gek op de stukken van Lorcan en van Elide. Stiekem keek ik wel een beetje uit naar deze hoofdstukken. Ook de stukken van Manon worden leuker en leuker. Al lees ik ook nog graag vanuit Aelin. Dat altijd en bovenal! Een paar recensies geleden zei ik nog dat Aelin en Chaol voor mij endgame waren. Maar dat zie ik niet meer gebeuren. Gelukkig is Rowan ook érg leuk.

De Glazen Troon-serie

Rijk van Stormen

Maar genoeg over leuke en sexy personages. Is het verhaal in Rijk van Stormen nog een beetje oké? Ja! Aelin begint aan een opmars en wauw, wat gebeurt er veel! Er zit een heerlijk tempo in, spannende veldslagen, interessante onthullingen en meer. Eigenlijk praat ik vooral over de personages, omdat al het andere dat ik zou kunnen zeggen, spoilers zijn. Grote afwezigen zijn Chaol en Nesryn. Hier baalde ik een beetje van in het begin – immers, ik hou van Chaol. Maar ik begreep dat het volgende deel over hun zal gaan. Stiekem lijkt een heel boek over alleen hen twee mij wat te veel van het goede, dus hopelijk zien we ook nog wat andere dingen of personages voorbij komen.

Conclusie

Rijk van Stormen is episch! Sarah J. Maas heeft een fantastische wereld bedacht met nog fantastischere personages. Met elk boek dat verschijnt worden de verhalen en de personages verder uitgebouwd. En dat alles zonder dat het saai wordt én een slopend einde. Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar Toren van de Dageraad; gezien het zo’n dik boek is, en ik vermoed dat alleen Choal en Nesryn een echte rol spelen. En dan verschijnt gelukkig in april alweer het slotdeel van de serie in het Nederlands. Aaaaah!

Hoeveel houd jij van De Glazen Troon-serie?

Volg mij op: Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram | Goodreads

Deze post is al 1457 keer gelezen


Geef een reactie