Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | A Court of Wings and Ruin – Sarah J. Maas

A Court of Wings and Ruin - Sarah J. Maas
Boekrecensie | A Court of Wings and Ruin – Sarah J. MaasA Court of Wings and Ruin door Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #3
Verschenen: 2 mei 2017 bij Bloomsbury
Format: Hardcover, aantal pagina's: 699
Genre: Fantasy, Magie, New Adult, Romantiek, Young Adult
Lees ook: Hof van Doorns en Rozen, Hof van Mist en Woede, Hof van IJs en Sterren, De Glazen Troon, De Donkere Kroon, Erfgenaam van Vuur, Koningin van de Schaduw, Rijk van Stormen, Toren van Dageraad, Koninkrijk van As, Huis van Aarde en Bloed, Het mes van de sluipmoordenaar
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

A nightmare, I’d told Tamlin. I was the nightmare.

Feyre has returned to the Spring Court, determined to gather information on Tamlin’s maneuverings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit—and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well. As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords—and hunt for allies in unexpected places.

ACOWAR

Ik wilde zo graag weten hoe het verhaal van Feyre, Rhysand en hun vrienden verder zou gaan, dat ook ik besloot A Court of Wings and Ruin in het Engels te gaan lezen in plaats van te wachten op de Nederlandse vertaling: Hof van Vleugels en Verwoesting. Ik heb de Nederlandse versie ook gewoon besteld, want ik wil mijn collectie compleet hebben, en het boek herlezen in het Nederlands. De reden waarom ik het spannend vond om de Engelse versie te lezen, is omdat het Engels wat lastiger is dan bijvoorbeeld andere boeken die ik in het Engels heb gelezen (zoals The Selection en The Hunger Games). De kans is dan groot dat je soms niet alles begrijpt gewoon omdat je een woord niet kent of zinsconstructies niet herkent. Uiteindelijk vond ik het in het begin lastiger, maar hoe verder ik in het boek kwam, des te meer leek het Engels makkelijker te worden – of ik wende aan het taalgebruik. Heel af en toe heb ik even een woord opgezocht zodat ik zeker wist dat ik het goed begreep.

A Court of Wings and Ruin - Sarah J. Maas

Beter dan..?

De spanning voor A Court of Wings and Ruin was hoog. Deel één was geweldig, en ik kon mij niet voorstellen dat deel twee nóg beter zou zijn. Maar Hof van Mist en Woede overtrof Hof van Doorns en Rozen, en hoe! Zou A Court of Wings and Ruin nóg beter zijn? De mogelijkheid was er. Sarah J. Maas had het al eerder bewezen. Toch is dát niet gebeurd. A Court of Wings and Ruin vond ik niet beter. Ik denk dat Hof van Mist en Woede mijn favoriet zal blijven van de drie.

De reden hiervoor is dat ik, pak ’em beet, de eerste honderd pagina’s nog niet hetzelfde gevoel had als bij Hof van Mist en Woede. Ik had het druk en dus geen tijd om het boek in één ruk uit te lezen. Maar ik legde het boek verrassend makkelijker weg dan ik had verwacht. Er gebeurde nog niet heel veel en ik zat echt op de actie te wachten. Niet lang daarna vond ik het trouwens wél moeilijk om het boek weg te leggen, hoor.

Ik hou van de personages

De reden dat ik zoveel van dit boek houd zijn de personages die zo levendig worden omschreven door Sarah J. Maas. Rhysand, Feyre, Cassian, Azriel, Mor, Nesta, Elain, en alle andere personages die na Hof van Mist en Woede als vrienden aanvoelden. A Court of Wings and Ruin voelde als een weerzien met mijn beste vrienden. De dynamiek tussen elk personage, hun gevoelens, de band die ze met elkaar hebben. Het voelt zo onwerkelijk goed en is zo mooi omschreven. Ik denk echt dat dat de kracht is van dit verhaal.

A Court of Wings and Ruin - Sarah J. Maas

Zoveel feels!

Maar ook hoe het verhaal zich ontvouwde, de plottwists, de andere courts die meer in beeld kwamen. Een aantal onthullingen hebben nog een los eindje aan het einde, ondanks dat dit verhaal mooi afgerond is. Ik ben benieuwd of we daar meer over leren in de volgende boeken of dat ze overgelaten worden aan onze fantasie. De afkorting van de titel van dit boek – ACOWAR – is een perfecte omschrijving van het verhaal, want oorlog is echt een rode draad. Sarah J. Maas heeft mijn hart meer dan eens doet stoppen, en ik heb gehuild. Zoveel feels!

Conclusie

Nee, ik beoordeel A Court of Wings and Ruin niet hoger dan Hof van Mist en Woede. Maar dat is omdat Hof van Mist en Woede gewoon mijn favoriet is van de de drie. Het betekent niet dat ik het boek slecht vond. Integendeel. Ik heb genoten! Ik houd van elke pagina die Sarah J. Maas geschreven heeft, want dat betekent dat ik langer heb kunnen genieten van mijn favoriete personages. Ik hou van de personages die Sarah J. Maas tot leven heeft laten komen. De onderlinge band die ze hebben, en hoe ze worden beschreven. Maar het boek had misschien wel net iets korter gekund, waardoor ook het begin iets meer fast-paced was geweest. Zoals ook het einde is. Hoe dan ook is deze serie van Sarah J. Maas één van mijn absolute favorieten en ga ik hem zeker herlezen. Al is het maar om weer even bij te kletsen met mijn favoriete personages. A Court of Wings and Ruin heeft mij weer een goede bookhangover gegeven.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2565 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Boekrecensie | A Court of Wings and Ruin – Sarah J. Maas

  1. WHAAAAAHHH het boek komt vandaag binnen en ik kan gewoon niet wachten! Ik moet nog een stuk in ACOMAF en ga daarna direct door naar deel 3. Zo balen dat ik veel moet studeren de komende dagen en weken! 🙁

  2. Monica Bootsma

    Ahhh ik ben er nu in bezig. Ben nu op driekwart van het boek ongeveer, maar ben heeeeel benieuwd hoe het afloopt. 🙂 Vond hem inderdaad ook wel wat traag op gang komen, maar daarna wel weer net zo leuk als vanouds.

  3. Oeh, ik ben zo benieuwd! Ik vond Hof van Doorns en Rozen niet zo, maar ik werd verliefd op Hof van Mist en Woede. Het derde deel is afgelopen week binnen gekomen en ik ben heel benieuwd hoe hij gaat bevallen!