Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #9 | Voorjaar 2023

Naar deze boeken kijk ik uit

Gelukkig Nieuwjaar! Hebben jullie een goed uiteinde van 2022 gehad? Op het feit dat er vuurwerk tegen mijn been schoot na, heb ik een heel gezellig Oud & Nieuw gehad. Gelukkig heb ik er alleen een dikke rood met blauwe bult aan overgehouden. Maar laten we even kijken naar leuke dingen! Drie keer per jaar kondigen uitgeverijen aan welke boeken ze gaan uitgeven. Voorjaar, zomer en winter. Elke keer spit ik alle catalogussen door en vertel ik jullie naar welke boeken ik het meest uitkijk. Ook voor dit voorjaar heb ik weer alles op een rijtje gezet. Verschijningsdatums boeken voorjaar 2023, lees je mee?

Sterren

Februari

Beautiful Disaster - Jamie McGuire

Beautiful Disaster – Jamie McGuire

Verschijnt: 2 februari 2023
Uitgeverij: Love Books
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 360

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek heb ik al een paar jaar in de kast staan omdat het mij een interessant verhaal lijkt en het boek in veel lijstjes genoemd wordt. Nu hij verfilmd wordt, wordt het tijd om hem ook eens te gaan lezen.

Flaptekst | Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, vloekt niet en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand.
Travis is de ultieme charmeur en windt alle vrouwen op de campus om zijn vinger. Abby is de enige die niet geïnteresseerd is in hem en dat fascineert hem eindeloos. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Belofte maakt schuld - Gillian King

Belofte maakt schuld – Gillian King

Verschijnt: 7 februari 2023
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Een betere vraag is: waarom niet? Ik mocht de eerste versie lezen en raad hem nu al iedereen aan.

Flaptekst | Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Tussen de regels - Lauren Asher

Tussen de regels – Lauren Asher

Verschijnt: 16 februari 2023
Uitgeverij: Love Books
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 408

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: het plot lijkt op dat van zoveel andere boeken, maar de setting lijkt mij echt heel leuk!

Flaptekst | Rowan Kane is de CEO van Dreamland, dus hij is elke dag bezig om sprookjes tot leven te brengen. Een groot attractiepark, mediabedrijven, meerdere hotels… Alles waar hij nu leiding aan geeft kan zijn eigendom worden, als hij bewijst dat hij de geschikte persoon is om het miljardenbedrijf klaar te maken voor de toekomst.
Zahra Gulian werkt al een tijdje bij Dreamland, en heeft veel creative ideeën over wat er aan het park verbeterd zou kunnen worden. Op een avond schrijft ze in beschonken staat een analyse over waarom één van de duurste attracties van Dreamland een mislukking is, met een voorstel erbij voor wat beter zou kunnen.
Zahra verwacht dat Rowan haar zal ontslaan vanwege haar brutale mail, maar tegen alle verwachtingen in biedt hij haar een toffe nieuwe baan aan. Rowan blijkt een nog lastigere baas dan Zahra al had gedacht. Hij is bot, veeleisend, en gewend om altijd zijn zin te krijgen. Zal Zahra hem kunnen laten zien dat er dingen zijn die belangrijker zijn dan geld?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Ravenhood - Vlucht - Kate Stewart

Ravenhood – Vlucht – Kate Stewart

Verschijnt: 16 februari 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Het wordt gepromoot als een liefdesverhaal vol spanning, passie en plotwendingen. Yes please!

Flaptekst | De deal is simpel: het enige wat de negentienjarige studente Cecilia Horner hoeft te doen, is het een jaar uithouden in het kleine stadje Triple Falls, bij haar van haar vervreemde vader wonen en in zijn fabriek werken. In ruil daarvoor betaalt hij niet alleen haar collegegeld, maar overhandigt hij haar ook een klein fortuin waarmee Cecilia haar alleenstaande moeder kan helpen.

Maar alles verandert wanneer ze op haar eerste werkdag Sean ontmoet. Hij stelt haar voor aan zijn hechte vriendenkring – onder wie de mysterieuze Dominic – een groep mannen die volgens hun eigen regels leven en allemaal dezelfde tatoeage van een raaf hebben.

Cecilia is van nature geen durfal, maar nu ze verblind is door haar groeiende gevoelens voor Sean én Dominic is het lastig om naar haar verstand te luisteren. Ze is vastbesloten om te genieten van haar laatste zomer van vrijheid en open te staan voor nieuwe ervaringen, waar ze ook toe leiden.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Een date met de dood - Julia Chapman

Een date met de dood – Julia Chapman

Verschijnt: 23 februari 2023
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en luisterboek
Aantal pagina’s: 360

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Een whodunnit met romantiek, dat lijkt mij erg interessant!

Flaptekst | Maak kennis met twee speurneuzen uit een slaperig dorpje in Yorkshire, terwijl ze moorden onderzoeken en geheimen ontdekken. Samson O’Brien is ontslagen bij de politie en keert terug naar zijn geboorteplaats Bruncliffe in de Yorkshire Dales om het Dales Detective Agency op te zetten. De dorpelingen zijn echter niet zo gastvrij jegens een man die ze als een probleem beschouwen. Delilah Metcalfe worstelt ondertussen om haar bedrijf, de Dales Dating Agency, overeind te houden en tegelijkertijd haar eigenzinnige Weimaraner-hond, Tolpuddle, onder controle te houden. Maar dan neemt Samsons eerste zaak – een vermeende zelfmoord – een onverwachte wending en leidt het spoor naar de deur van Delilahs agentschap. Met een geliefde als verdachte beseffen de twee ruziemakende buren al snel dat ze moeten samenwerken om het mysterie van de datende slachtoffers op te lossen. Maar samenwerken is makkelijker gezegd dan gedaan…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Maart

Elke zomer daarna - Carley Fortune

Elke zomer daarna – Carley Fortune

Verschijnt: 7 maart 2023
Uitgeverij: Best of YA
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Heerlijk toch? Dit soort verhalen waarbij je zowel naar het verleden als de toekomst kijkt.

Flaptekst | Twaalf jaar. Zes onvergetelijke zomers. Eén grote fout.
Na een onverwacht telefoontje reist Percy af naar het kleine dorpje aan het meer waar ze in haar tienerjaren de zomervakanties heeft doorgebracht. Als dertienjarig meisje ontmoette ze hier haar eerste liefde Sam. Zes zomers lang brachten ze al hun tijd samen door en ze leken voorbestemd om dat nog vele zomers te doen. Maar toen Sam naar de universiteit ging, ontstonden er scheurtjes in hun relatie en na een grote fout besloot Percy het uit te maken. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gesproken of gezien.

Nu, twaalf jaar later, is ze echter terug en is het onmogelijk om Sam te ontlopen. En met elk moment dat Percy en Sam samen zijn, dringt hun gezamenlijke geschiedenis zich meer aan hen op. Maar is hun liefde groter dan de fouten die ze destijds hebben gemaakt?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Een onverwacht duet - Julia Quinn

Een onverwacht duet – Julia Quinn

Verschijnt: 15 maart 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, e-book, audio
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Julia Quinn schrijft heerlijk historische feelgood. Dat heeft ze met de Bridgerton-serie wel bewezen.

Flaptekst | Honoria Smythe-Smith, de jongste kleindochter van de graaf van Winstead, speelt viool in het Smythe-Smith-kwartet. Ze weet heel goed dat ze vreselijk slecht zijn. Sterker nog, ze geeft haar neven en nichten volmondig gelijk als ze zeggen dat zij waarschijnlijk de slechtste van het stel is.

Marcus Holroyd is de beste vriend van Honoria’s broer, Daniel, die in ballingschap leeft in het buitenland. Marcus heeft beloofd op Honoria te letten en neemt zijn verantwoordelijkheid zeer serieus. Maar er staat hem nogal wat te wachten wanneer Honoria naar Cambridge vertrekt, vastbesloten om tegen het einde van het seizoen te trouwen. Ze heeft haar oog laten vallen op de enige ongetrouwde Bridgerton. Als hij niet gevoelig blijkt voor haar avances, is het aan Marcus om nog op tijd binnen te vallen en haar hart te stelen voor de start van de muziekavond.

Deel 2, 3 en 4 verschijnen respectievelijk zomer 2023, najaar 2023, voorjaar 2024

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De nacht van de vuurvliegjes - Jeroen van Unen

De nacht van de vuurvliegjes – Jeroen van Unen

Verschijnt: 18 maart 2023
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback, en e-book
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek heeft al eerder op mijn lijstje gestaan, maar hopelijk komt hij dit keer dan écht uit. Ik wil nog steeds graag weten hoe het afloopt met Tobias en zijn vrienden.

Flaptekst | In De nacht van de vuurvliegjes, het vierde en laatste deel in de Nachtuilen-serie van Jeroen van Unen, staat Tobias voor een grotere uitdaging dan ooit tevoren. Eerder verschenen De Nachtuilen (deel 1), De slang van Havilah (deel 2) en Het Hart van de Tijger (deel 3). Na de val van de Denari-eilanden moet Tobias onderduiken. Hij heeft nu de sleutel van Ivors tempel, maar is het wel verstandig om Ivor vrij te laten? Tobias weet niet wie hij kan vertrouwen. Hij kampt steeds meer met hallucinaties en denkt dat hij gek aan het worden is. Intussen proberen de anderen Anca en de allesvernietigende Kajinn te stoppen. Maar Anca heeft al jaren een diep onvervuld verlangen en bereidt nu een ritueel voor die verstrekkende gevolgen heeft. Tobias komt voor de moeilijkste keus in zijn leven ooit te staan…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Wildflower Summer - In dit Moment - Kelly Moran

Wildflower Summer – In dit moment – Kelly Moran

Verschijnt: 21 maart 2022
Uitgeverij: A.W. Bruna
Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat:

Flaptekst | Nakos Hunt zal de aanblik nooit vergeten. Zijn beste vriendin Amy ligt bloedend op de grond, geslagen door haar eigen man. Het lijkt volkomen onmogelijk. Dit is tenslotte Amy. Luide, sterke, uitdagende Amy. Zelfs maanden later, lang nadat Amy’s ex-man de gevangenis in is gegaan, heeft Nakos nog steeds moeite om niet te grommen naar iemand die te dicht bij haar komt.

Dat ene moment verandert alles voor Nakos. Omdat hij beseft dat het beeld van een sterke, zelfverzekerde vrouw dat Amy van zichzelf schildert maar al te vaak een façade is. Nakos is vastbesloten om die muur tussen hen af te breken. Steen voor steen. Gesprek na gesprek. En tot slot, kus na kus…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Het gouden rijk - S.A. Chakraborty

Het gouden rijk – S.A. Chakraborty

Verschijnt: 21 maart 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Limited edition hardcover, e-book
Aantal pagina’s: 656

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Hoewel ik de eerste twee delen niet geweldig vond, maar wel erg goed, ben ik erg benieuwd hoe het verhaal af gaat lopen. Daarnaast wil je deze limited editions toch in je kast hebben?!

Flaptekst | Nadat een brute veldslag de stad van haar magie heeft beroofd, is het aan Nahid als leider om, samen met haar herrezen commandant Dara, de vrede te herstellen. Ze moeten de verbrokkelde alliantie herstellen en een onbetrouwbaar, strijdend volk stabiliseren. Maar het verlies van zijn geliefde Nahri heeft de ergste demonen uit Dara’s duistere verleden losgelaten. Om ze te verslaan moet hij zijn geschiedenis onder ogen komen en zich overgeven aan degenen die hij ooit als vijanden beschouwde.

Nahri en Ali zijn ternauwernood aan hun moorddadige families en dodelijke politieke spelletjes in Daêvabad ontsnapt. Nu ze eenmaal veilig in Caïro zijn aangekomen staan ze voor moeilijke keuzes. Nahri is blij met haar oude ritme en de vertrouwdheid van haar huis, maar realiseert zich maar al te goed dat de geliefden die ze heeft achtergelaten overgeleverd zijn aan een tiran. Ook Ali kan de stad die ze zijn ontvlucht niet loslaten en is vastbesloten om terug te keren en zijn achtergebleven familie te redden.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Misfit - Elle Kennedy

Misfit – Elle Kennedy

Verschijnt: 23 maart 2023
Uitgeverij: Love Books
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 408

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Elle Kennedy is één van mijn autobuy authors. In combinatie met de tags bekeerde bad boy en broer/zus van vriend(in) en de schoolsetting lonkt dit boek enorm.

Flaptekst | RJ Shaw weet niet wat hem overkomt als zijn moeder vertelt dat ze halsoverkop met een rijke man gaat trouwen. Maar dat is niet de enige verrassing: hij heeft ineens een stiefbroer, genaamd Fenn. En RJ moet naar de school waar Fenn ook naartoe gaat: Sandover Prep School, een fancy kostschool voor rijke jongens. RJ kan zich niet veel vreselijkere dingen voorstellen.
De andere andere jongens op school zijn… interessante types. Hij ontmoet bijvoorbeeld Lawson, pure chaos in de vorm van een veel te knappe jongen, en diens kamergenoot Silas, die zo keurig lijkt dat hij wel iets te verbergen moet hebben.

RJ is niet van plan op Sandover te blijven, dus neemt hij zich voor om iedereen op afstand te houden. Maar dan ontmoet hij aan de rand van de campus de knappe Sloane Trescott. Haar sarcastische vibe intrigeert hem gelijk. Er is maar één probleem: Sloane is verboden terrein. Ze is namelijk de dochter van de directeur van Sandover.

Misfit is de nieuwe New Adult-sensatie van bestsellerauteur Elle Kennedy. Het is het eerste deel van een de Sandover Prep-serie, die zich afspeelt op een kostschool voor rijke jongens.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De ultieme gids voor perfectionisten - Katherine Morgan Schafler

De ultieme gids voor perfectionisten – Katherine Morgan Schafler

Verschijnt: 30 maart 2023
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik ben een perfectionist en lees vaker boeken hierover die mij nieuwe inzichten geven. Dit boek lijkt daar in aan te vullen.

Flaptekst | Volgens psychotherapeut Katherine Schafler hebben we perfectionisme helemaal verkeerd bekeken. In De ultieme gids voor perfectionisten legt ze uit dat je jouw perfectionisme helemaal niet hoeft uit te bannen voor een gezonde levensstijl. Voor mensen die het beu zijn om het generieke advies te krijgen ‘balans te vinden’, is er een nieuwe aanpak! Schafler identificeert vijf soorten perfectionisten: de klassieke, de chaotische, de gedreven, de uitstellende en de Parijse perfectionist. Wanneer je jouw unieke perfectionistische profiel identificeert, leer je om je perfectionisme juist voor je te laten werken in plaats van tegen je. Dit boek, vol verhalen en boordevol humor, empathie en diepgang, is een liefdesbrief aan de ambitieuze, goed presterende en levenslustige cliënten die de privépraktijk van de auteur binnenkwamen en haar leven veranderden.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De Koningin van Verraad - Danielle L. Jensen

De Koningin van Verraad – Danielle L. Jensen

Verschijnt: 31 maart 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: limited edition hardcover, e-book
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deel 1 heb ik nog niet gelezen, maar de boeken zien er prachtig uit en ik wil ze nog graag lezen!

Flaptekst | Als alles wat Lara liefheeft wordt bedreigd moet ze beslissen voor wie – en wat – ze vecht: voor haar koninkrijk, voor haar man of voor zichzelf?

Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter.

Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

April

Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel

Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel

Verschijnt: 4 april 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Na twee boeken met haar zus verschijnt er ook eindelijk weer een volledig boek van Chantal zelf. Zo nieuwsgierig naar! De cover is trouwens ook prachtig.

Flaptekst | Soms brengt een verkeerde afslag je precies op de juiste bestemming

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten.

Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet.

Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De strijd van twee koninginnen - Jennifer L. Armentrout

De strijd van twee koninginnen – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 5 april 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: limited edition paperback, e-book, audioboek
Aantal pagina’s: 640

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Mensen, waaróm niet?! Ik heb het boek al in het Engels gelezen, en ik houd van deze serie. En verdorie die cliffhangers zeg…

Flaptekst | ‘De strijd van twee koninginnen’ is het spannende vervolg in de Blood and Ash-serie van Jennifer L. Armentrout en gaat verder waar ‘Kroon van gouden beenderen’ ophield. Casteel weet maar al te goed hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch is hij verbijsterd als hij over haar gruwelijke daden hoort. Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden, maar heeft daarvoor de hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles in de strijd gooien om een einde te maken aan wat de Bloedkoningin is begonnen. Dat betekent dat Poppy in het reine moet komen met de profetie die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Vamps - Vers Bloed - Nicole Arends

Vamps – Vers Bloed – Nicole Arends

Verschijnt: 12 april 2023
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: limited edition paperback, e-book, audioboek
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Vampierboeken blijven toch wel trekken. En ja, dat het een limited edition is helpt ook heel erg haha.

Flaptekst | Welkom op Vamps!
Dillon wordt door zijn vader naar deze afgelegen school in de Zwitserse Alpen gestuurd. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen: ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier? Maar algauw komt Dillon erachter dat hij anders is dan hij altijd dacht. Ook al komt hij niet uit een machtige vampierfamilie, hij blijkt de meest bijzondere leerling van allemaal:. Bloed liegt niet. En terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

LIMITED EDITION met roze op snee zolang de voorraad strekt! OP = OP

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Het zonnetje in huis – Jill Mansell

Verschijnt: 18 april 2023
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en luisterboek
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Allereerst omdat ze er weer een prachtige uitgave van maken met bedrukt boekblok, maar ook de flaptekst maakt nieuwsgierig.

Flaptekst | Het zonnetje in huis van Jill Mansell zit vol verrassingen. Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Blossom Books

Alizeh #2 – Tahereh Mafi

Verschijnt: 26 april 2023
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: In januari verschijnt deel één, en gezien ik fan ben van Taherehs andere fantasyboeken, ben ik ook erg benieuwd naar deze serie. Deel twee zet ik dus ook vast op mijn lijstje.

Flaptekst | Touching Juliette-auteur Tahereh Mafi schreef opnieuw een verslavend goede fantasyserie; Alizeh. De duistere profetie werd direct na verschijnen een New York Times-bestseller. En we hebben goed nieuws: fans van deel 1 hoeven maar drie maanden te wachten op het adembenemende vervolg!

Alizeh is vastbesloten om haar volk te bevrijden en een goede koningin te zijn, maar is ze bereid daarvoor te trouwen met de koning van Tulan? Kamran voelt zich verraden en wil maar één ding: ook naar Tulan om wraak te nemen voor de moord op zijn grootvader – en hij kan alleen maar hopen dat Alizeh daar op hem wacht.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Mei

Een teken van jou - Sofie Cramer

Een teken van jou – Sofie Cramer

Verschijnt: 2 mei 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, e-book, audioboek
Aantal pagina’s: 240

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek is al eerder uitgegeven, maar ik heb het nog niet gekocht/gelezen. Nu komt er een film en dus filmeditie en ben ik alsnog benieuwd naar dit verhaal.

Flaptekst | Als Clara’s grote liefde Ben plotseling overlijdt, stort haar wereld in. Het stel had zich net verloofd en in plaats van haar dagen te vullen met het plannen van hun toekomst, moet Clara zich nu voorbereiden op een leven zonder hem. Ben was altijd degene bij wie ze haar hart kon uitstorten. Nog steeds stuurt Clara regelmatig berichtjes naar zijn nummer om haar dagelijkse beslommeringen te delen, herinneringen op te halen of hem te vragen haar een teken te geven dat hij nog steeds bij haar is.

Wat Clara niet weet is dat Bens telefoonnummer na verloop van tijd weer is vrijgegeven en dat haar berichten terechtkomen bij Sven, een journalist die geïntrigeerd raakt door de mysterieuze berichtjes en op zoek gaat naar de onbekende afzender.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De nieuwe thriller van Colleen Hoover

De nieuwe thriller van Colleen Hoover

Verschijnt: 9 mei 2023
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: onbekend
Aantal pagina’s: onbekend

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik lees ALLES van Colleen Hoover. Zelfs haar boodschappenlijstje, als ze die zou publiceren.

Flaptekst | Onbekend

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads (nog niet mogelijk!)
Sterren
Wat als het echt is - Roni Loren

Wat als het echt is? – Roni Loren

Verschijnt: 10 mei 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De vorige twee delen, en tot nu toe eigenlijk al haar boeken, waren echt zo goed. Dus ik kan niet wachten tot ik deze ook kan lezen.

Flaptekst | ‘Wat als het echt is?’ van Roni Loren is het afsluitende deel van de Say Everything-serie. Lees ook in de serie: ‘Wat als jij het bent?’ en ‘Wat als het wel werkt?’. Het leven van therapeut Eliza is perfect. Tenminste, als je haar social media mag geloven. Als ze plots viral gaat met de meme ‘Slechtste Date Ooit’ begint haar Instagram-filter langzaam af te brokkelen. Ze ontmoet de knappe en onuitstaanbare Beck, met wie ze een weddenschap aangaat. Zes maanden overleven zonder social media. De altijd eerlijke Beck leert Eliza de wereld te zien zoals hij écht is. Maar wil ze dat eigenlijk wel?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Het Cassandra complex - Holly Smale

Het Cassandra complex – Holly Smale

Verschijnt: 10 mei 2023
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en luisterboek
Aantal pagina’s: 288

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Soms wil je wel eens terugreizen in de tijd en iets opnieuw doen. Ik ben heel benieuwd hoe dit voor Cassandra uitpakt.

Flaptekst | Cassandra heeft vandaag niet bepaald haar dag. Vanmorgen werd ze gedumpt door haar vriend en tegen lunchtijd werd ze ontslagen omdat ze geen ‘mensenmens’ is. Maar wanneer ze ’s avonds thuiskomt en haar ex opduikt alsof er niets is gebeurd, is Cassie te opgelucht om vragen te stellen. Ze is gewoon blij dat haar langste romantische relatie ooit (vier maanden) weer op het goede spoor zit… Toch? Maar morgen wordt Cassie weer gedumpt – en ontslagen. Wanneer ze beseft dat ze gezegend is, of misschien vervloekt, met de mogelijkheid om terug in de tijd te reizen, krijgt ze de kans om dingen anders te doen. Maar zal ze erachter komen waarom zoveel dingen in haar leven steeds verkeerd blijven gaan?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Twisted Love - Ana Huang

Twisted Love – Ana Huang

Verschijnt: 18 mei 2023
Uitgeverij: Love Books
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat:

Flaptekst | Alex Volkov is net zo knap als hij ijskoud is. Zijn leven wordt beheerst door een duister trauma uit het verleden en hij gaat over lijken op zoek naar wraak. Zijn hart is gemaakt van steen. Maar wanneer hij even de zus van zijn beste vriend in de gaten moet houden, blijkt dat hij tegen alle verwachtingen in toch niet helemaal gevoelloos is.
Ava Chen doet hard haar best om haar lastige jeugd achter zich te laten. Ze ziet altijd alles zonnig en positief in. Zelfs als het op de beste vriend van haar broer aankomt, die door veel mensen als ‘monster’ wordt omschreven. Ava weet zeker dat heel diep in Alex ergens een goede man verstopt zit.
Het is totaal niet de bedoeling dat Ava en Alex gevoelens voor elkaar krijgen. Maar wanneer dat toch gebeurt brengt het hun levens in een stroomversnelling, en komen vele geheimen aan het licht die voor hen beiden alles kapot zouden kunnen maken.

Twisted love is het eerste deel van de supersuccesvolle Twisted-serie van Ana Huang. Alle delen zijn los van elkaar te lezen.

Let op: de mannelijke hoofdpersoon is een superbezitterige en gevaarlijke antiheld. Ook bevat het boek expliciete 18+ content en enkele onderwerpen die kunnen triggeren. Geen vreemdgaan of andere partners, maar als je een klassieke, loveable hoofdrolspeler zoekt, is dit niet het boek dat je zoekt!

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Liefde en Watermeloen - Isabelle Paz Soldan

Liefde en Watermeloen – Isabelle Paz Soldan

Verschijnt: 24 mei 2023
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Van Liefde en Ananas heb ik ook genoten, dus ik ben ook benieuwd dit verhaal met de watermeloen haha. Wel jammer dat de nieuwe cover niet bij de vorige past.

Flaptekst | Wie is toch de raadselachtige kunstenaar Sandia? Wanneer Laura in het restaurant van een museum voor moderne kunst gaat werken, raakt ze gefascineerd door zijn donkere kunstwerken. Sinds Sandia exposeert, loopt het storm in het museum. Stiekem is Laura zelf ook dol op schilderen, en in het restaurant ontmoet ze de interessante kunstcriticus Luuk. Uit gêne houdt ze haar hobby liever geheim voor hem. Als Laura zich door haar vrienden laat overtuigen om haar oma in Mexico op te zoeken, komt ze in contact met het werk van Frida Kahlo. ‘Viva la vida’ staat er op een van haar schilderijen. Kan Laura dat advies opvolgen en eindelijk uit haar schulp kruipen?

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
Vampyria - Hof van Schaduw - Victor Dixen

Vampyria – Hof van Schaduw – Victor Dixen

Verschijnt: 30 mei 2023
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Zijn eerste boeken heb ik met gemixte gevoelens gelezen, maar wat is het een fantastische man! Ik wil graag zien wat hij heeft neergezet met Vampyria.

Flaptekst | Vampyria, de YA-bestsellerserie van de Franse schrijver Victor Dixen, is in Frankrijk een ware sensatie. Hof van Schaduw is het eerste deel en verschijnt nu ook in het Nederlands, in een eenmalige luxe editie. Huiveringwekkend spannend en betoverend mooi! Het is 1715 als Zonnekoning Lodewijk XIV sterft. Vanaf dat moment leeft hij voort als Schaduwkoning van de vampieren en houdt hij grote delen van Europa in een ijzeren greep. Gewone stervelingen dienen zich te houden aan strenge regels en moeten de vampieraristocratie letterlijk van vers bloed voorzien. Drie eeuwen later zit de Schaduwkoning nog steeds stevig in het zadel, maar het verzet onder de gewone mensen groeit. Wanneer Jeannes ouders en broer vermoord worden vanwege hun geheime activiteiten, zweert Jeanne wraak te nemen op de Schaduwkoning. Ze doet zich voor als vampier en wordt toegelaten tot de school op Versailles waar jonge edelen worden opgeleid voor het hof. Nu moet ze als enige sterveling zien te overleven tussen de ondoden…

Deze luxe gebonden editie bevat goudfolie, goud op snee, een charactercard, een bookplate en een speciale brief van de auteur voor de Nederlandse en Vlaamse fans. Met Vampyria wordt de geschiedenis herschreven!

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Juni

De Tranenmaker - Erin Doom

De Tranenmaker – Erin Doom

Verschijnt: 13 juni 2023
Uitgeverij: A.W. Bruna
Verkrijgbaar als: luxe gebonden editie met bedrukt boekblok, e-book, luisterboek
Aantal pagina’s: 448

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ze promoten het als “de intensiteit van Wuthering Heights, het verslavende van Colleen Hoover en de spanning van Twilight’. Dus dit hoort helemaal in mijn straatje.

Flaptekst | Binnen de muren van Grave, het weeshuis waar Nica opgroeide, werden altijd al verhalen verteld bij het kaarslicht. De bekendste was die van de tranenmaker, een mysterieus figuur met ogen zo helder als glas, en de veroorzaker van alle angsten die mensen voelen.

Op haar zeventiende lijkt het moment gekomen om de verhalen uit haar kindertijd achter zich te laten. Nica’s droom wordt werkelijkheid wanneer Mr. en Mrs. Milligan haar adopteren. Maar ze is niet de enige. Rigel, een rusteloze, mysterieuze wees, wordt ook uit Grave weggehaald. En hij is de laatste persoon die Nica als adoptiebroer zou wensen. Rigel is intelligent, speelt betoverend piano en is onvoorstelbaar knap, maar heeft een donkere, onaangename kant.

Hoewel Nica en Rigel een verleden delen vol verdriet en gebrek aan liefde, is het onmogelijk om samen te wonen. Vooral als de legende hen achtervolgt en de tranenmaker echt lijkt te bestaan. Maar Nica heeft er alles voor over om haar droom te beschermen, en alleen als ze haar angsten onder ogen komt zal ze haar vleugels kunnen uitslaan, zoals de vlinder waarnaar ze vernoemd is.

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren
De gestolen erfgenaam - Holly Black

De gestolen erfgenaam – Holly Black

Verschijnt: 27 juni 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: limited edition hardcover, e-book
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deze serie was ontzettend goed, en dat vond mijn leesclub ook. We kijken met z’n allen dan ook enorm uit naar dit deel.

Flaptekst | Een onwillige prins. Een weggelopen koningin. En een zoektocht die hen allebei kan vernietigen.

Het is acht jaar geleden dat de Strijd met het Serpent beslecht werd. In het kille noorden heeft vrouwe Noren van het Hof der Tanden de IJzige Citadel terugveroverd. Daar smeedt ze een plan om monsters van hout en sneeuw te scheppen met behulp van een oude relikwie. De zelfgemaakte wezens zullen zich gedragen als marionetten en niets lijkt Noren nog tegen te houden om haar wraak uit te voeren.

Haar dochter Suren, kroonprinses van het Hof der Tanden en de enige persoon die nog invloed op haar heeft, is gevlucht naar de mensen­wereld. Net op het moment dat Suren denkt dat iedereen haar vergeten is wordt ze gevonden door niemand minder dan prins Eik, erfgenaam van Elfhame. Dit is de man waar ze ooit mee had moeten trouwen en ook de man waar ze al jarenlang een hekel aan heeft. Eik, inmiddels zeventien, is nog even charmant, mooi en manipulatief. Hij is op een missie die hem naar het noorden zal leiden en heeft Surens hulp hard nodig. Maar als ze akkoord gaat zal ze haar hart moeten beschermen tegen de jongen die ze ooit kende en de prins die ze voor geen goud vertrouwt…

Pre-order het boek hier: Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe op Goodreads
Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken van voorjaar 2023 kijk jij uit?

Deze post is al 1476 keer gelezen


Geef een reactie