Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Reading Challenge 2017 | Update #2

Reading Challenge Update

Hoe gaat het met jullie Reading Challenge van 2017? Ik hoop net zo goed als bij mij, want het gaat héérlijk bij mij. In het eerste kwartaal las ik al dertien boeken en dit tweede kwartaal zijn er 12 bijgekomen, dus zit ik nu al op 25 boeken en loop ik ruim op schema voor de vijftig boeken die ik graag wil halen dit jaar. Volgens mij – of eigenlijk weet ik het wel zeker – besteed ik momenteel meer tijd aan boeken lezen, dan aan films en tv-series. Welke boeken ik las en wat ik ervan vond lees je hieronder. Uiteraard vertel ik je ook hoe het met de boekenbingo gaat!

P.s. Klik op de titel om de volledige recensie te lezen.

Stripes

Zoektocht terug - Marina FolkersZoektocht terug – Marina Folkers

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

“Ze hield haar adem in. Dit kon niet waar zijn. Toch… die stem… Het was alsof ze teruggezogen werd in de tijd.”

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al haar zekerheden, waaronder haar jarenlange, stabiele relatie, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, waarbij ze probeert een pijnlijk geheim verborgen te houden. Dit wordt haar echter moeilijk gemaakt door Max Jordan – filmster en befaamd charmeur -, die met plezier aan haar overtuigingen rammelt en daarmee de boel nog meer op de kop zet.
Via het bruisende uitgaansleven van Londen en de stranden van Cornwall raakt Caitlin het spoor totaal bijster. Lukt het haar de weg weer terug te vinden?

Mijn conclusie – Marina is gegroeid in haar schrijfstijl. Zoektocht Terug leest ontzettend vlot en je hebt hem dan ook werkelijk in een zucht uit. De personages zijn fijn, en de karaktereigenschappen en interne conflicten – in elk geval voor mij – herkenbaar. Bewust of onbewust kan je veel leren van dit boek, want het zit vol met mooie boodschappen, waarvan de belangrijkste: geniet van de mooie momenten in het leven. En nu maar hopen dat Marina snel aan een derde boek begint!

Stripes

Eerste Leven - Gena ShowalterEerste Leven – Gena Showalter

Everlife #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

DOODGAAN IS NOG MAAR HET BEGIN…

Je Eerste leven is niet meer dan een generale repetitie voor het échte leven…
en dat begint pas ná je dood.

Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika (‘Licht geeft Zicht’) of Myriad (‘Macht is een Recht’)?
De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…

Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zeer aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nog iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen…

Mijn mening – Hoewel in het verhaal van Eerste leven ook genoeg clichés zitten, vind ik het boek in het algeheel origineel. Zelfs de driehoeksverhouding is origineel ingestoken en maakte het verhaal extra leuk. De wereld is erg interessant; de wereld van het eerste leven, en bovenal de wereld van het tweede leven en wat daaruit voortkomt. Het verhaal heeft mij vooral in de tweede helft weten te verrassen en laten meeleven, en ik kon het boek dan ook niet meer wegleggen. Genoten heb ik van de dynamiek tussen Tenley, Killian en Archer, maar zeker ook van de wijsheden en mooie quotes. Mooi is ook de opbouw van het verhaal waarbij dingen die benoemd zijn in het begin, op het eind terugkomen. Eerste leven is een fijn en makkelijk boek om te lezen, en wat mij betreft een aanrader.

Stripes

Bijna echt gebeurd - Liane MoriartyBijna echt gebeurd – Liane Moriarty

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Sam en Clementine hebben een mooi, maar chaotisch leven: twee jonge dochters, een drukke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een heel gesprek overbodig maken. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en ze door hun buren onverwachts uitgenodigd worden voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.

Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Mijn mening – Ik weet het wel zeker, dit is mijn favoriete Moriarty boek tot nu toe. Van begin tot eind heb ik genoten. Ja, het begin het best wat korter gekund, maar het las wel prettig dus ik stoorde mij er niet aan. Het ligt er denk ik aan hoeveel geduld je hebt. Het verhaal was heerlijk écht. Ik kon mij goed verplaatsen in de personages en het verhaal is fantastisch uitgewerkt. Je wilt weten wat er is gebeurd bij die barbecue, en zodra je dat weet worden de verdere ontwikkelingen interessant in kaart gebracht. Een goed en interessant verhaal dat indruk heeft gemaakt en waar ik van genoten heb.

Stripes

A Court of Wings and Ruin - Sarah J. MaasA Court of Wings and Ruin – Sarah J. Maas

A Court of Thornes and Roses #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

A nightmare, I’d told Tamlin. I was the nightmare.

Feyre has returned to the Spring Court, determined to gather information on Tamlin’s maneuverings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit—and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well. As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords—and hunt for allies in unexpected places.

Mijn mening – Nee, ik beoordeel A Court of Wings and Ruin niet hoger dan Hof van Mist en Woede. Maar dat is omdat Hof van Mist en Woede gewoon mijn favoriet is van de de drie. Het betekent niet dat ik het boek slecht vond. Integendeel. Ik heb genoten! Ik houd van elke pagina die Sarah J. Maas geschreven heeft, want dat betekent dat ik langer heb kunnen genieten van mijn favoriete personages. Ik hou van de personages die Sarah J. Maas tot leven heeft laten komen. De onderlinge band die ze hebben, en hoe ze worden beschreven. Maar het boek had misschien wel net iets korter gekund, waardoor ook het begin iets meer fast-paced was geweest. Zoals ook het einde is. Hoe dan ook is deze serie van Sarah J. Maas één van mijn absolute favorieten en ga ik hem zeker herlezen. Al is het maar om weer even bij te kletsen met mijn favoriete personages. A Court of Wings and Ruin heeft mij weer een goede bookhangover gegeven.

Stripes

Hof van Doorns en Rozen coverHof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas

A Court of Thornes and Roses #1 | Goodreads | Koop op bol.com | Reread

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Als de negentienjarige jager Feyre in het bos een wolf doodt, komt een beestachtig wezen vergelding opeisen. Hij sleept haar mee naar een verraderlijk, magisch land dat ze alleen kent van legendes. Daar ontdekt Feyre dat het wezen dat haar gevangengenomen heeft geen dier is, maar Tamlin: een van de dodelijke onsterfelijke elfiden die ooit hun wereld regeerden.

Tijdens haar verblijf op het landgoed veranderen haar gevoelens voor Tamlin van ijzige vijandigheid in vurige passie, sterker dan elke waarschuwing die ze ooit heeft gekregen over de prachtige, gevaarlijke wereld  van de elfiden. Maar ondertussen trekt een eeuwenoude, donkere schaduw steeds verder over het Elfidenrijk en Feyre moet een manier zien te vinden om die te stoppen… Anders zullen Tamlin en zijn hof voor eeuwig verdoemd zijn.

Mijn mening – Vorig jaar kwam dit boek ook al een keer voorbij in één van deze updates toen ik het boek voor het eerst las. Omdat we het boek lazen voor The Awesome Book Club heb ik het boek herlezen. Nu ik alle drie delen heb gelezen vind ik het eerste deel nu nog leuker en dus beoordeel ik hem deze tweede keer ook hoger. Vooral ook als je dingen terugleest en beseft hoeveel Sarah J. Maas al in haar hoofd had voor het vervolg. Het verhaal zit megasterk in elkaar. Er zal ongetwijfeld nogmaals een reread plaatsvinden.

Stripes

Phobos2 - Victor DixenPhobos² – Victor Dixen

Phobos #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Hervatting van het Genesiskanaal over
3 seconden…
2 seconden…
1 seconde…

De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten te weten wat ze te wachten stond. Ze dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering.

Léonor dacht haar gevoelens onder controle te hebben. Ze hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En wat ze nu weet is te heftig om ooit nog te kunnen vergeten…

Mijn mening – Phobos² was een verademing na het in mijn ogen minder sterke Phobos. Dit tweede deel wist de spanning en het tempo uit het laatste kwart van Phobos vast te houden en mij zo meer bij het verhaal betrokken te houden. Er was tijd voor verdieping waardoor we ook een paar personages wat beter leren kennen. En wat Victor Dixen bovenal goed kan, is het neerzetten van een cliffhanger waardoor je niet kan wachten tot het volgende deel uitkomt. Op naar Phobos³!

Stripes

De Slang van Havilah - Jeroen van UnenDe Slang van Havilah – Jeroen van Unen

De Nachtuilen #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Na zijn ontmoeting met Anca Muraei weet Tobias eindelijk met welk geheim zijn ouders hebben rondgelopen. Vastberaden, en met Anca’s onheilspellende profetie in zijn achterhoofd, verlaat hij samen met zijn vrienden, de Nachtuilen, de Denari-eilanden. Hun missie: Anca’s geliefde Ivor bevrijden. Maar daarvoor moeten ze eerst de sleutel van zijn gevangenis zien te vinden. Algauw wordt duidelijk dat vijanden Bash en Malic nog lang niet klaar zijn met de Nachtuilen. In het nauw gedreven door Bash staat Tobias opnieuw voor een keuze die hem aan het twijfelen brengt…

Mijn mening – Nadat ik had besloten om De Slang van Havilah te beoordelen met 4,5 sterren, kwam ik erachter dat ik eenzelfde beoordeling heb gegeven aan De Nachtuilen. Dit komt denk ik doordat het zich eigenlijk prima met elkaar meet. Ik denk dat Van Unen de kwaliteit goed heeft weten vast te houden. De Slang van Havilah borduurt verder op de gebeurtenissen uit De Nachtuilen en je gaat letterlijk mee op ontdekkingsreis. Eigenlijk vind ik dat deze serie nog te weinig aandacht krijgt. De serie verdient in elk geval meer aandacht. Heb je van De Nachtuilen genoten, dan ga je vast en zeker ook genieten van De Slang van Havilah. Ik kijk alvast uit naar Het Hart van de Tijger; de preview aan het einde van het boek viel goed in de smaak!

Stripes

Duizend Stukjes van Jou – Claudia Gray

Firebird #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

De Ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en  het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdek ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken.

Mijn conclusie – Duizend Stukjes van Jou was voor mij hoe dan ook een coverbuy. De cover is zó mooi, hoe dan ook wilde ik dit boek hebben. Het boek begint ook lekker en pakt direct je aandacht. Echter, ik voel mij minder verbonden met het boek doordat ik mij minder verbonden voel met de personages. Toch wil ik het boek wel graag vijf sterren geven. Duizend Stukjes van Jou is een boek dat op een originele manier andere dimensies en parallelle werelden beschrijft. Duizend Stukjes van Jou is spannend en weet te verrassen. Ik kan werkelijk niet wachten om in deel twee te beginnen. Gelukkig kan dat direct, haha.

Stripes

Tienduizend Hemels Boven Jou - Claudia GrayTienduizend Hemels Boven Jou – Claudia Gray

Firebird #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die er letterlijk alles voor overheeft de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken. Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen.

Mijn mening – Tienduizend Hemels Boven Jou heeft een prachtige cover, maar dit tweede deel heeft ook weer interessante inhoud. De nadruk komt ietwat meer op het begrip lotsbestemming te liggen, maar er vinden ook vele andere interessante wendingen plaats ondersteunt door spannende plottwists. Hier en daar zakt het verhaal een beetje in, maar herpakt zich gelukkig snel weer. De werelden die we met Marguerite mogen bezoeken zijn stuk voor stuk intrigerend en was direct benieuwd wat Claudia Gray voor het Een Miljoen Werelden met Jou in petto had.

Stripes

Glazuur - Lisette JonkmanGlazuur – Lisette Jonkman

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Sophie baalt van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee. Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!

Mijn mening – Heb je zin in een fijn, luchtig geschreven feelgood comedy verhaal, en heb je Glazuur nog niet gelezen, dan raad ik je zeker aan deze even op te halen in de winkel. Met Glazuur kun je heerlijk ontspannen, maar pas op: je hebt hem ook zo uit! Gelukkig heeft Lisette Jonkman nog meer boeken geschreven, dus kun je daarna direct daarin beginnen.

Stripes

9 november - Colleen Hoover9 November – Colleen Hoover

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Dezelfde datum, dezelfde plek, vijf jaar lang

Fallon lijdt nog steeds onder de gevolgen van een heftige brand die haar voor het leven heeft getekend. Op de dag dat ze naar New York verhuist, ontmoet ze Ben. Ze brengen de rest van de dag samen door en op het vliegveld spreken ze af elkaar de komende vijf jaar jaarlijks op deze datum en plek te zullen ontmoeten. Maar wat gewoon een leuke afspraak lijkt, zou voor Ben weleens meer kunnen zijn. Heel veel meer.

Mijn mening – 9 November is wat mij betreft perfectie. De humor, de chemie tussen de personages, maar vooral ook hoe goed het verhaal in elkaar zit. She did it again! Ze heeft mij verliefd laten worden op 9 November. Voor mij bevat 9 November letterlijk geen enkel minpunt. Ik kon uren achtereen lezen zonder dat ik het verhaal vond indutten. Ik leefde enorm mee en kon echt niet stoppen met lezen. O, en zo-veel FEELS! 9 November is een heerlijk en lief boek en ik raad het een ieder aan die ook maar een beetje een romantisch hart heeft.

Stripes

Een Miljoen Werelden Met Jou - Claudia GrayEen Miljoen Werelden Met Jou – Claudia Gray

Firebird #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Een miljoen dimensies, een miljoen gevaren, één lot. 

Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaatje waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd. Maar nu heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley erop uit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft. 

Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde Marguerite uit een andere dimensie, die de echte Marguerite altijd een stap voor lijkt te zijn. 

Het wordt een strijd tussen de Marguerites… en er kan er maar één winnen!

Mijn mening – Uiteindelijk vind ik Een Miljoen Werelden met Jou minder sterk dan de eerste twee delen. Maar hoewel het boek misschien ietsje ingekort had kunnen worden door de achtervolging wat in te korten, en Paul minder te laten twijfelen, is Een Miljoen Werelden met Jou nog steeds een fijn boek. Het leest makkelijk door de altijd fijne schrijfstijl van Claudia Gray. En de dimensies en andere ikken die gecreëerd zijn door haar zijn goed uitgewerkt. Al met al een hele fijne serie om te hebben gelezen.

Stripes

Onverschrokken - Lesley LivingstonOnverschrokken – Lesley Livingston

The Valiant #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Op het slagveld ben je óf krijger óf je loopt in de weg.

Fallon is de dochter van een Germaanse koning, de zus van de legendarische strijder Sorcha en lid van de Cantii-stam, de gezworen vijand van Julius Caesar. Toen Fallon jong was vielen Caesars troepen haar land binnen en stierf haar zus op het slagveld. 

Op de avond van haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan in Sorcha’s voetstappen treden door een plek te verdienen in het Cantii-leger. Maar daar krijgt ze de kans niet voor… Ze wordt gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept haar naar Rome, waar ze terechtkomt op een school voor vrouwelijke gladiatoren. Ze zal moeten vechten voor eer en haar leven en haar lot ligt vanaf dan in de handen van niemand minder dan Julius Caesar.

Mijn mening – Ondanks de historische setting (daar houd ik normaal gesproken niet zo van) heeft Onverschrokken mij ingepalmd; wát een goed geschreven verhaal! Onverschrokken is een sterk, feministisch boek met een goed verhaal vol vechtlust, sisterhood, spanning en waar je gewoon door heen vliegt. Fans van gladiatoren (of gladiatrices!) en het Romeinse tijdperk zullen helemaal blij zijn. Lesley Livingston weet het verhaal echter ook aantrekkelijk te maken voor mensen zoals ik, die daar normaal gesproken niet zo van houden. Ik kan ik elk geval niet wachten op het vervolg (verwacht in 2018) om te zien wat er verder nog gebeuren zal. We lazen dit boek voor de leesclub, en Lesley sprak ons toe in een video.

Stripes

Boekenbingo 2017 - tweede kwartaal

Het lijkt erop dat ik dit jaar de Reading Bingo volgens mij ook wel met gemak ga halen. In het eerste kwartaal kon ik al elf boeken afstrepen. Zullen we kijken hoeveel ik er nu af kan strepen?

 • Een dik boek: Met zijn 699 pagina’s en het feit dat de Amerikaanse versie praktisch op bijbelpapier is geprint is A Court of Wings and Ruin met recht een dik boek te noemen.
 • Een re-read: Gezien ik nog héél veel (recensie)boeken op stapel heb liggen verwacht ik dit jaar maar één re-read te doen. Dus uiteraard heb ik Hof van Doorns en Rozen hiervoor ingevuld.
 • Een boek dat je koos vanwege de cover: Het boek dat ik al wilde lezen nog ver voordat ik ook maar wist waar het überhaupt over ging, en of het überhaupt in mijn interessegebied zou liggen, was Duizend Stukjes van Jou. Maar ja, alleen om die cover zou je hem al in je kast moeten hebben.
 • Een oud boek: Geen idee wat ik eigenlijk onder een oud boek zou moeten plaatsen, maar gezien het boek al meer dan vijf jaar geleden is uitgekomen kan ik Glazuur misschien wel als oud boek classificeren. Het zal ongetwijfeld het “oudste” boek zijn dat ik dit jaar lees.
 • Een boek van je favoriete auteur: Ik heb een aantal auteurs waarvan ik letterlijk elk boek zou kopen. Colleen Hoover is daar één van. Dus kan ik hier mooi 9 november invullen.
 • Een boek waarin liefde centraal staat: Hoewel dimensiereizen natuurlijk een groot onderdeel is in deze boeken, moet je toch wel echt toegeven dat liefde en lotsbestemming een wel erg grote rol spelen in de Firebird-trilogie. Daarom vul ik hier Een Miljoen Werelden Met Jou in.

Stripes

Ik ga gooeeeed! Ik blijf lekker op schema wat de reading challenge betreft en heb inmiddels al 25 boeken gelezen (van de 50). Met al die leuke boeken die ik heb gelezen blijf je ook in een lekkere leesflow. Mijn favoriet van dit kwartaal is denk ik absoluut 9 november door Colleen Hoover. Man, wat een mooi boek! Het meest verrassende boek is Onverschrokken door Lesley Livingston. Ik heb daar veel meer van genoten dan ik had verwacht.

Stripes

Welk boek heeft jou het meest verrast dit kwartaal?

Deze post is al 3729 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Reading Challenge 2017 | Update #2

 1. Do

  Fijne stapel review, leuk om te lezen welke boeken je bevielen 🙂 Mijn meest verrassende boekenserie was toch wel ACOTAR, ik heb de eerste twee delen nu gelezen en ik ben positief verrast 🙂

 2. Je gaat lekker meis! Een stuk beter dan mij. Ik ben bezig met boek 12 van de 30. En we zitten al over de helft van het jaar.Oeps! Maar…. er bestaat nog een kans dat ik het haal, hoop ik!

  • Haha, ja ik ga zeker lekker! 😀
   En niet aan jezelf twijfelen, je hebt nog alle tijd! Soms is het ook wel fijn even een mooi, maar dunner boek te lezen die je in één of twee dagen uit hebt. Bijvoorbeeld van Colleen Hoover.