Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #18 | Deze films keek ik in juni

Deze films keek ik in juni 2016

Met de teller op 52 films loop ik twee films voor op schema voor mijn Movie Challenge van dit jaar. Heerlijk als je eens voorloopt op de teller! In juni keek ik welgeteld tien films, waarvan van  een aantal zelfs al recensies online zijn verschenen. De films die ik niet zal behandelen in een uitgebreide recensie behandel ik hier, in mijn mini-recensies overzicht.

Films die ik in juni heb gekeken, maar waarvan in de komende weken/maanden nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Blijf up to date qua welke films ik kijk, of bekijk nog eens de challenges die ik dit jaar aan ben gegaan.

Stripes

Gods of Egypt posterGods of Egypt

Releasedatum: 25 februari 2016
Regisseur: Alex Proyas
Hoofdrollen: Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler
Tagline: The journey of a lifetime begins
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy
Kijkwijzer: 12+ (geweld, grof taalgebruik)

HartjeHartje

Fantasyfilm met Gerard Butler en Nikolaj Coster-Waldau over een vete tussen Egyptische goden.

Om het Oude Egypte en zijn geliefde te redden roept de slimme dief Bek de hulp in van de machtige god Horus. Samen nemen zij het op tegen Set, de meedogenloze god van de duisternis die het eens welvarende rijk in chaos en oorlog heeft gestort en zowel dit leven als het hiernamaals wil vernietigen. De confrontatie met Set en zijn handlangers voert het onwaarschijnlijke team tot ver in het hiernamaals. Hier moeten mensen en goden ultieme testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste epische confrontatie.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ook al is de titel eigenlijk compleet niet-misleidend, toch had ik een heel andere film verwacht; een film vol actie. Wat we nu kregen was eigenlijk een best wel slechte film… Slecht acteerwerk, te overduidelijk green screen, slechte special effects, slecht script, etc. Hier en daar zijn de special effects wel goed hoor, maar het overgrote deel niet, en dat is jammer want bijna de gehele film bestaat uit special effects en het valt dus erg op. Wat wel leuk is, is om Gerard Butler eens in de rol van slechterik te zien in plaats van de held. Al was dat eerst wel even wennen. Het overige acteerwerk is helaas niet om over naar huis te schrijven en ik mis eigenlijk bij alle acteurs en actrice chemie. En hoewel ik echt een persoon ben dat al snel meeleeft, wilde dat bij Gods of Egypt maar niet lukken. Als je van avontuurlijke fantasyfilms houdt kun je altijd een poging wagen, maar het is geen film die je nú moet kijken.

Stripes

The Huntsman Winter's WarThe Huntsman: Winter’s War

Releasedatum: 7 april 2016 (NL)
Regisseur: Cedric Nicolas-Troyan
Hoofdrol: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron
Tagline: The story before Snow White
Genre: Actie | Avontuur | Drama | Fantasy
Kijkwijzer: 12+ (Geweldig, Grof taalgebruik)

HartjeHartje

In de spectaculaire actie-avonturenfilm The Huntsman: Winter’s War keren Chris Hemsworth en Charlize Theron terug als jager Eric en Queen Ravenna uit Snow White and the Huntsman. Ze worden bijgestaan door Emily Blunt en Jessica Chastain.

Na de dood van haar zus schakelt de jonge ijskoningin Freya (Emily Blunt) haar soldaten in om de magische spiegel voor haar te bemachtigen. Ze ontdekt dat Ravenna tot leven kan worden gewekt met de duistere magie van de spiegel en samen blijken ze machtiger te zijn dan de meest sinistere krachten die het land ooit hebben bedreigd.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Tsjah… Het leek mij een leuke film en ik dacht mij te herinneren dat het eerste deel wel leuk was, maar dit tweede deel wist mij niet zo te interesseren. Ik vind Chris Hemsworth altijd wel leuk, maar zelfs hij wist de film niet naar een hoger niveau te tillen. Visueel zat de film prima in elkaar, maar het script was waardeloos. Het verhaal stelt niet veel voor en de film voelde ook meer als liefdesverhaal in plaats van de actiefilm die ik verwachte. Maar er is geen enkele chemie tussen Chris Hemsworth en Jessica Chastain… Het verhaal kabbelt voort en de film raakte mijn aandacht regelmatig kwijt. En ben ik de enige die zich dit keer stoorde aan het accent van Chris Hemsworth?

Stripes

Eddie the EagleEddie the Eagle

Releasedatum: 31 maart 2016 (NL)
Regisseur: Dexter Fletcher
Hoofdrol: Taron Egerton, Hugh Jackman
Tagline: Win or lose, always aim high
Genre: Biografie | Komedie | Drama | Sport
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

HartjeHartjeHartjeHartje

Waargebeurd komisch drama met Hugh Jackman en Taron Egerton over de slechtste skischansspringer aller tijden.

Als klein jochie wordt Michael ‘Eddie’ Edwards nooit gekozen voor sportteams ook al wil hij dolgraag ergens bij horen en meedoen. Jaren later heeft hij eindelijk dé sport gevonden die hij wil gaan beoefenen: schansspringen. Hij vindt een rebelse en charismatische coach en begint te trainen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Calgary. Maar het Olympische comité is ‘not amused’ met de onconventionele manier van trainen en Eddies gebrek aan financiële middelen.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ik wilde de film zien omdat ik Taron Egerton zo leuk vond in Kingsman: The Secret Service, maar toen de film begon, begon ik te twijfelen. Het begin pakte mij niet direct en dus twijfelde ik of de film überhaupt wel leuk zou zijn. Gelukkig werd het al gauw leuker en interessanter en begon ik daadwerkelijk mee te leven. Egerton zet de rol fantastisch neer en heeft een fijne chemie met Jackman. De film blijkt verrassend leuk te zijn en ook nog redelijk wat humor te bevatten. En dan moet je ook nog eens bedenken dat deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal!

Stripes

Pitch Perfect 2Pitch Perfect 2

Releasedatum: 14 mei 2016 (NL)
Regisseur: Elizabeth Banks
Hoofdrollen: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Skylar Astin, Adam Devine
Tagline: We’re Back, Pitches
Genre: Komedie | Muziek
Kijkwijzer: 12+ (Grof taalgebruik, Discriminatie)

HartjeHartjeHartje½

De Barden Bellas zijn terug! Elizabeth Banks regisseert Pitch Perfect 2, waarin alle favoriete personages uit Pitch Perfect – met de wereldwijde hit en YouTube-sensatie “Cups (When I’m Gone)” gezongen door Anna Kendrick – terugkeren.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Kan een film beter worden? Ik herinner mij namelijk dat toen ik hem in de bioscoop keek veel minder goed vond dan na het voor een tweede keer kijken van deze film. Gek is dat… Ik kon de film beter waarderen, heb meer gelachen en uiteraard weer genoten van de Duitsers! Toch verandert het aantal hartjes niet, het blijft een beetje tussen Liked it en Really liked it inzitten.

Stripes

Komende maand hoop ik ook weer rond de acht films te zien, en het liefst een aantal in de bioscoop. Zo kijk ik voor de maand juli uit naar Ghostbusters, The BGF en Jason Bourne, en wil ik ook graag nog Tarzan zien. Het eerste halfjaar van 2016 zit er trouwens alweer op, maar gelukkig komen ook het komende half jaar fantastische films uit.

Stripes

Wat is de beste film die jij in het eerste halfjaar van 2016 hebt gezien?

Deze post is al 2455 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Mini-recensies #18 | Deze films keek ik in juni

  1. Zo leuk een challenge als deze. Eigenlijk zou ik het gewoon eens moeten doen. Ik neem mezelf vaker voor meer films te kijken, maar het komt er nooit van. Ik ga altijd maar door en door en neem nooit die rust. Hmm, toch maar eens overwegen.

  2. Ik heb de onderste twee films gezien. Wat betreft Eddie the Eagle, dat vond ik echt een leuke feelgood film. Pitch Perfect 2 haalde niet hetzelfde nivo als het origineel. De andere twee had ik maar weinig positiefs over gehoord, dus die heb ik toen niet gekeken. Misschien in de toekomst nog, maar heb er zeker geen haast mee.