Categorieën: Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | September 2016

Wat ik deed September

En nu is september ook alweer voorbij! Langzaam aan begint het weer wat kouder te worden – al is het weer af en toe een beetje in de war – wordt het sneller donker ‘s avonds en kunnen straks de kaarsjes weer gezellig aan. Toch denk ik dat ik de zomer ontzettend ga missen. Mijn bruine kleurtje – voor zover ik bruin word in elk geval – begint al te vervagen en ik hou gewoon enorm van het vrolijke gevoel dat de zon mij geeft. September was een relaxte en tegelijk extreem drukke maand. Hoe dat kan? Let’s see! P.s. Ook besloot ik de titel van deze rubriek aan te passen van Wat ik deed naar Kijkje in mijn leven.

Reviews & Roses is jarig

De maand begon natuurlijk met een zeer heugelijke gebeurtenis: de tweede verjaardag van Reviews & Roses! Zo fijn al jullie lieve reacties en de altijd continuerende steun. Als bedankje heb ik tien winacties georganiseerd met diverse leuke bedrijven waaruit zestien winnaars zijn gekomen. Dat weegt natuurlijk niet op tegen hoevelen van jullie dit blog volgen; het liefst had ik jullie allemaal een cadeau gegeven.

Op vrijdag twee september stonden mijn vriend en ik klaar om op vakantie te gaan. Om half vijf ‘s avonds vertrokken we per vliegtuig naar Tenerife om tien dagen te genieten. We hebben een heerlijke vakantie gehad waar ik jullie binnenkort nog alles over zal vertellen. Ook heb ik er heerlijk wat boeken gelezen waardoor ik nu vier boeken voorloop op mijn Goodreads challenge!

Nerve Still

Nadat we terugkwamen van vakantie hadden mijn vriend en ik nog één weekje vakantie, maar helaas hebben elkaar vrij weinig gezien. Hij was namelijk op dinsdag en donderdag weg en ik op woensdag en vrijdag. Op woensdag ging ik namelijk naar Het Ketelhuis in Amsterdam waar ik de film Nerve alvast mocht bekijken voordat hij in première zou gaan. Daar kwam ik trouwens nog Mike van Mike’s Movie Review tegen, alsook vele boekbloggers en mijn promoteam maatjes.

img_4185-interview-met-laure-eve

De maand begon met bijna twee weken een heerlijke vakantie, welke werd opgevolgd door twee hele boekige weken dankzij Literatour. Afgetrapt op vrijdag de 16e met Yalbal. Máár, mijn vrijdag begon met iets veel leukers! Ik mocht namelijk samen met Yara, Lisanne en Lieke een Escape Room spelen mét Laure Eve bij Escape World in Amsterdam!


Daarna moest ik nog wat tijd overbruggen, maar dat kon ik doen met lieve bloggers met wie ik ‘s avonds ook mee uit eten mocht. Ik vond het echt zó gezellig en fijn dat ik mij bij hun mocht aansluiten. Vrijdag de zestiende was echt een hele fijne dag. Ik heb zelf geen foto’s gemaakt die middag, maar maakte wel deze taferelen mee tijdens het eten dus ik dacht ik plaats die erbij, haha.

IMG_4386 - Kass Morgan en Jessica

En die avond was natuurlijk Yalbal. Wegens tijd- en ruimte gebrek in mijn blogplanning heb ik besloten daarvan geen verslag te schrijven. Mede ook omdat ik het persoonlijk niet extreem bijzonder vond. Het was vooral gezellig door er te zijn met de mensen met wie ik er was, maar zelf voelde het nogal meer voor oudere mensen aan dan echt voor jongeren (voor wie dit toch was). Ook denk ik dat ik bij het idee “bal” iets anders verwachte. Het programma was snel afgelopen waarna direct velen vertrokken.

Wel leuk was dat ik Helen Vreeswijk heb gezien en gesproken (zo leuk dat ze enthousiast op mij afstapte haha), en dat ze haar nieuwste boek voor mij signeerde. En ook bleken Wendy en Bram van My Moviestuff aanwezig te zijn en heb ik gezellig met hun gekletst. O, en ik heb Kass Morgan nog even gesproken en mijn boeken laten signeren! We hebben het onder andere over de serie gehad en  ze vertelde dat ze de acteur die Bellamy speelt ook heeft ontmoet en dat hij vet lief is. Kass Morgan is echt superleuk en stiekem is ze net als ik ook team Bellarke.

Helaas kreeg ik halverwege de avond last van mijn ogen en tijdens het autorijden terug kreeg ik er extreem last van. Ze traanden zo erg dat ik de weg amper nog zag. Helaas bleek dat het begin van een oogontsteking waardoor ik een week lang mijn bril op moest en het moest doen zonder oogmake-up.

Het nieuwe Best of YA magazine kwam uit met daarin een interview met Helen Vreeswijk dat ik heb geschreven en waarvan je het vervolg hier op Reviews & Roses kunt lezen.

IMG_4622 - Jenny Han en Jessica

Vrijdag de 23e was ook een enorm drukke dag. Eerst vloog ik naar Amsterdam omdat ik van half twaalf tot kwart voor twaalf Jenny Han mocht interviewen. Ik vertrok op tijd omdat ik bang was voor file en kwam daardoor twee uur te vroeg aan, haha. Maar ik kon al gezellig terecht in het Ambassade hotel waar om half tien de interviews begonnen en ik ook diverse bloggers, waaronder Anouk, Yara, Lisa en Fleurine, tegenkwam. Het was dus supergezellig en tussendoor probeerde ik nog een stukje van PS Ik hou nog steeds van je te lezen (recensie volgt!).

IMG_4714 - Jessica en Myrthe

Daarna vloog ik weer direct met de tram richting het CS waarna ik de tram richting de P+R ging om met de auto weer naar huis te gaan, en om iets voor zevenen aan te komen bij boekhandel Binnert Overdiep waar ik één van de gasten was voor de YA-avond! Het was ontzettend leuk om te doen en anderen enthousiast te maken voor bloggen.

IMG_0910 - Eekhoorn op tak

De volgende dag ontmoette ik ein-de-lijk de vriend van mijn broertje, zó leuk! We gingen gezellig bbq’en bij mijn ouders en we zaten voor het eerst met z’n zessen aan tafel. Wat waren mijn ouders toch trots. Omdat ik geen foto’s heb gemaakt die dag, hierbij een foto van een schattige eekhoorn uit Engeland.

IMG_4958 - Hapjes en Sapjes Event

Om de dag erna, zondag, alwéér af te reizen naar het westen. Ditmaal voor Hapjes en Sapjes. Helaas geraakten we in de file dankzij een motorongeluk, waarna we nogmaals in de file kwamen door wegwerkzaamheden. Hierdoor kwamen we in plaats van bijna een uur te vroeg, minimaal een half uur te laat. Balen, maar gelukkig hebben we nog veel plezier gehad en alles gedaan wat we wilden.

Op de laatste dag van de maand kreeg ik een superleuk pakketje binnen. Hier zat Liever met Lef in van Dagmar Valerie, met echt een ontzettend lieve boodschap! Ook zat er in stijl met het boek een bucketlist bij en een boekenlegger met magneet. Dankjewel lieve Dagmar!

Stripes

Wat ik keek | Series: Full House (we zijn er bijna doorheen!), The Fosters, Beauty and the Beast (nu is het afgelopen helaas), Heartbeat, Expeditie Robinson, The 100, The Next Boy/Girl band (ik vind het zo leuk!), Dancing with the Stars (Yes, het is weer begonnen!), Mistresses (US) (balen, het is gecanceld met cliffhanger), Arrow, Dr. Ken, New Girl, Superstore, Black-ish, Speechless (nieuwe serie en zeker leuk), Chesapeake Shores. Hoera het serieseizoen is weer begonnen!

Wat ik keek | Films: Weinig… Alleen Nerve en Bad Neighbours 2.

Wat ik las | Boeken: Oprecht – Colleen Hoover, De Graces – Laure Eve, De Honger van Max – Hans van der Beek, 54 Minuten – Marieke Nijkamp en Ik zag Menno – Sandra Bernart.

Stripes

Top 5 best gelezen blogposts die zijn geplaatst in september (exclusief winacties)

  1. Filmrecensie | Nerve
  2. Boekrecensie | 54 Minuten
  3. Reviews & Roses is jarig!
  4. StyleTone Box | Augustus 2016
  5. Boekrecensie | Ik zag Menno

Stripes

Volgende maand

Ik vond september uiteindelijk iets te druk, leuk druk, maar wel extreem druk. Zeker gezien ik het op mijn werk ook direct enorm druk heb na mijn vakantie. Oktober leek rustig te worden, maar op privé vlak wordt het toch nog wel druk elk weekend. En vrijdag hebben we nog een brainstorm voor het Best of YA Promoteam helemaal in Tilburg. Dan maar gaan voor een rustige november toch? Haha.

Zijn jullie deze maand ook naar boekige events geweest?

Deze post is al 1351 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Kijkje in mijn leven | September 2016