Categorieën: Blog Business / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Reviews & Roses is jarig!

Reviews & Roses is jarig

Reviews & Roses is jarig! Wauw jongens! Reviews & Roses bestaat vandaag alweer twee jaar. Twee! Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik Reviews & Roses begon, met het idee dat ik na een maand vast geen inspiratie meer zou hebben en het bloggen slechts een bevlieging zou zijn. Maar de inspiratie blijft maar komen en natuurlijk ook de films en de boeken die ik kan recenseren.

Reviews & Roses is inmiddels uitgegroeid tot iets veel meer. Ik begon met het idee dat ik een plek zou hebben voor mijn boekrecensies en andere dingen die ik wilde tikken. Maar inmiddels is Reviews & Roses behoorlijk groot geworden. Ik schrijf nog steeds boek-, film- en serierecensies, maar ik schrijf ook over werkelijk alles dat ik verder kan recenseren, waaronder beauty, book en geek boxen.

Ik geniet er elke dag intens van, en weet je wat? Dat wordt mede mogelijk gemaakt door jullie! Jullie bezoeken Reviews & Roses elke dag. Jullie reageren enthousiast onder mijn artikelen en delen ze enthousiast op social media. Als ik kijk naar de statistieken en kijk naar het aantal unieke bezoekers per maand, dan kan ik niet geloven hoeveel van jullie er zijn. Wauw!

Vorig jaar wijdde ik een compleet artikel aan cijfers met betrekking tot Reviews & Roses. Dit ga ik dit jaar in kleinere mate doen, maar ik ga ook in op een aantal – uiteraard bloggerelateerde – memorabele gebeurtenissen. Kijken jullie mee?

Cijfers

Teen Wolf

Twee artikelen die vorig jaar het meest bezocht waren zijn ook dit jaar in de top vijf te vinden. De tien animatiefilms voor volwassenen zijn gedaald van de eerste naar de vierde plek, en de veelgestelde vragen over Teen Wolf zijn gestegen van de derde naar de eerste plek. Ook mijn verhaal over mijn operatie wordt veel gevonden via de zoekmachines en gewaardeerd, en ik heb hiermee mijn beoogde doel met dat artikel behaald. Downton Abbey blijft ook populair en verderop zul je er wel achter komen waarom The Secret Life of Pets zo hoog staat.

Memorabele momenten

Subscription boxes

Tijdens dit tweede jaar van Reviews & Roses heb ik vele leuke dingen mogen doen. Een aantal andere memorabele momenten:

 • Katja en ik deden onze eigen Wolf Watch online.
 • Ik ontdekte het Energy+ NASA traagschuim kussen en gebruik hem nog steeds.
 • Dankzij de Boeken Advents Kalender van Emmy ontving ik van mijn secret Santa Vrees Me en hierdoor begon ik eindelijk in deze fantastische trilogie. Een nieuwe liefde is geboren.
 • Nostra zette mij in de Filmsite Spotlight.
 • Ik kwam in contact met Zavvi en kreeg zo mijn eerste subscription box thuisgestuurd, de ZBOX. Sinsdien heb ik vele subscription boxen gekocht en kreeg ik zelfs een keer te horen dat ik als unboxing specialist wordt gezien, haha. Superleuk!
 • Lucy Ivison heeft een foto die ik van haar heb gemaakt tijdens Yalfest in gebruik genomen als profielfoto op Twitter.
 • Ik organiseerde eindelijk een dansfilmweek.

Cijfers

Harde liefde - Meredith Wild 2

The Heir en De Voltooiing stonden vorig jaar ook in de top vijf meest gelezen boekrecensies tijdens het eerste jaar van Reviews & Roses. Niet gek ook, want het zijn populaire schrijvers. Dat geldt ook voor Liane Moriarty. Dat mijn recensie van Harde Liefde zoveel is gelezen had ik niet verwacht.

Memorabele momenten

Val voor mij - Jennifer L. Armentrout

Ik heb mij dit tweede jaar van Reviews & Roses vele malen vereerd gevoeld. Dit heeft betrekking op vele gebeurtenissen, maar zeker ook op de vraag of ik een quote wilde aanleveren. Gevraagd worden of je een boek wilt lezen voordat het (in het Nederlands) uitgebracht wordt en of je met jouw quote in het boek wilt komen te staan is een ontzettend grote eer!

In september 2015 kwam Onverminderd (Rebecca Yarros) uit. Ik mocht het boek in augustus 2015 al lezen en was direct verliefd op het boek. Ook voor Misschien Ooit (Colleen Hoover) en Stuk van jou (Sophie Jackson) mocht ik een quote aanleveren.

Twee keer ben ik ook verrast. De eerste keer was toen ik de catalogus van Zomer & Keuning doornam en zag dat ik daarin gequote was. De tweede keer was toen ik Val voor mij (Jennifer L. Armentrout) binnenkreeg. Ik bleek namelijk gequote te zijn op de achterflap! Het is werkelijk onbeschrijfelijk hoe bijzonder zoiets voelt wordt elke keer weer gelukkig als ik ernaar kijk.

In september en oktober komen trouwens weer boeken uit met daarin een quote van mij: Liever met Lef door Dagmar Valerie en Oprecht van Colleen Hoover.

Cijfers

The Secret Life of Pets still

Mijn recensie van The Secret Life of Pets publiceerde ik pas twee maanden geleden, maar hij werd zo vaak gevonden in de zoekmachine dat hij opklom tot de best gelezen filmrecensie in het tweede levensjaar van Reviews & Roses. Ik vind de rest van de top 5 bijzonder, gezien ik genoeg populairdere films heb gerecenseerd waarvan ik eerder had verwacht dat ze in de top vijf zouden staan. The Best of Me stond vorig jaar ook in de top vijf op nummer vijf.

Memorabele momenten

Alle filmbloggers op een rijtje

Al in het eerste jaar van Reviews & Roses mocht ik leuke events bijwonen en gelukkig mocht ik die eer ook in het tweede jaar van Reviews & Roses hebben. Events zijn, naast dat ze altijd erg interessant en gezellig zijn, ook altijd weer een mogelijkheid om gezellig bij te kletsen met gelijkgestemde bloggers. Soms ga ik naar een speciaal bloggersevent waar ik voor ben uitgenodigd, andere events bezoek ik door zelf een kaartje te kopen. Meestal ga ik alleen naar events, maar ik ben er nooit alleen. Ik geniet extra veel van het bloggen doordat ik contact heb met andere bloggers die ik inmiddels als mijn vrienden zie, en spreken we zelfs buiten events af. Het is werkelijk een verrijking van mijn leven.

Leuke events die ik heb bijgewoond van 1 september 2015 t/m 31 augustus 2016:

Cijfers

Keukenhof - Paarse bloem in tas

Natuurlijk kijk ik af en toe ook eens in Google Analytics en verbaas mij er nog steeds over dat er nog altijd een stijgende lijn is in het aantal bezoekers. Ik ben zo dankbaar dat jullie Reviews & Roses bezoeken en dit hele avontuur extra speciaal maken.

Wat fijn om te zien dat we elkaar bewust of onbewust helpen meer bezoekers te krijgen. Ik bedank niet alleen de hierboven staande bloggers die mijn blog hebben genoemd op hun pareltjes, maar iedereen die positief spreekt over Reviews & Roses en het woord verspreidt dat Reviews & Roses bestaat. Bedankt!

Memorabele momenten

Best of YA Promoteam

Een ander bijzonder moment vond plaats in januari 2016; ik werd gekozen voor het Best of YA Promoteam 2.0! Ik kon mijn geluk niet op. In het promoteam zitten van Best of YA is werkelijk geweldig en wat geniet ik ervan.

Het begon al goed met het hebben van een fotoshoot en maken van een filmpje ter introductie van het promoteam van 2016. Wat hebben we een plezier gehad en dat was pas de eerste dag waarop we samen waren. Aan het eind van het promoteam jaar zal ik alle mooie momenten nog voor jullie samenvatten, maar ik baal er nu al van dat er al  acht maanden voorbij zijn en we nog maar vier maanden te gaan hebben.

Cijfers

Uit eten bij Spaans restaurant in Groningen

Ook op social media volgen jullie Reviews & Roses en ik zie de cijfers nog dagelijks stijgen. En zelfs na twee jaar doe ik bij elke nieuwe volger nog een dansje door de kamer. Het blijft bijzonder dat er weer iemand is die Reviews & Roses leuk of interessant genoeg vindt om te volgen. Vergeleken met vorig jaar is het aantal volgers op bijna alle kanalen verdubbelt of zelfs verdriedubbelt. Vanuit de grond van mijn hart: Dankjulliewel!

Op 1 september 2016:

 • Aantal Facebook volgers : 472
 • Aantal Twitter volgers: 703
 • Aantal Instagram volgers: 446
 • Aantal Bloglovin’ volgers: 340

Nogmaals bedankt!

Jullie zijn geweldig! Nogmaals bedankt voor alles! Ik weet niet hoe ik jullie kan bedanken, maar ik doe mijn best door het blijven schrijven van recensies en (hopelijk) interessante artikelen. De komende tien dagen ga ik deze verjaardag met jullie vieren door middel van de feest 10-daagse. Enjoy!

Wat lezen jullie het liefst op Reviews & Roses?

Deze post is al 1883 keer gelezen


Geef een reactie

41 responses to “Reviews & Roses is jarig!

 1. Jij bent echt wel heel goed bezig. Wat een cijfers! Hoewel wij alleen over films schrijven vind ik het wel leuk om af en toe ook wat over boeken te lezen. Vooral nu ik elke avond voor het slapen ga nog even lees. Wat is je favoriete boek allertijden? Of is dat hetzelfde als vragen wat je favoriete film is? Bijna onmogelijk om te zeggen dus en afhankelijk van welke dag het is 🙂

  • Haha, ja dat is inderdaad bijna onmogelijk om te zeggen! :p

   Het verschilt van tijd tot tijd en van het genre. Ik heb denk ik in elk genre wel een aantal favorieten. Favoriete genres van mij zijn Young Adult, New Adult en Chicklit, maar ik wissel het vaak genoeg af met een uitstapje naar een ander genre.

   Ik lees ook vaak even voor het slapengaan, heerlijk!

 2. Thea

  Gefeliciteerd met je 2-jarig jubileum! Zo te lezen heb je heel veel leuks meegemaakt het 2e jaar, ik wens je nog veel meer leuks toe het 3e jaar!

 3. Wat leuk om jouw blog zo snel te zien groeien. Als lijstjesfan vind ik dit soort blogposts helemaal leuk. Terugblik-lijsten helemaal want die doen je nog meer stilstaan bij al die bijzondere momenten. Nogmaals proficiat Jessica!

 4. Gefeliciteerd! *gooit confetti* Ik kan niet geloven dat R&R alweer 2 jaar bestaat. Het lijkt nog niet zo lang geleden dat je het 1-jarig bestaan van de site aan het vieren was!

  Ik lees graag je recensies en wat je hebt meegemaakt.

 5. Gefeliciteerd met het tweejarig bestaan van je blog! En wow die bezoekersaantallen :O ik was al blij dat ik afgelopen maand meer dan 800 unieke bezoekers had XD

 6. Jerney

  Gefeliciteerd met alweer een jaartje bloggen en dat er nog maar vele jaren mogen komen. Ik vind je nieuwe logo ook erg leuk geworden.

 7. Mariska

  Gefeliciteerd! Maar je doet het ook vooral zelf, doordat je zulke leuke en eerlijke dingen schrijft, blijf ik met plezier terug komen! Happy 2de blog verjaardag.. En.. Op naar nog vele meer!