Categorieën: Activiteiten, Boeken, Films, Persoonlijk, Spellen, Tv-series / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

6x Leuke dingen die je tijdens de quarantaine kan doen

6x Leuke dingen die je tijdens de quarantaine kan doen

Iedereen zit momenteel verplicht thuis – of zou daar snel mee moeten beginnen. Ook ik zit al twee weken in quarantaine. Het is niet dat ik niks te doen heb, het werk gaat gewoon door. Op mijn werkdagen zit ik thuis achter mijn laptop en ben ik bereikbaar voor collega’s. Ik werk op kantoor bij een zorgbedrijf, dus rustig is het zeker niet. Maar onze sociale afspraken vallen wel weg, waardoor we opeens wat extra tijd over hebben in bijvoorbeeld het weekend. Geen verjaardagen, uitjes, etc.

Ik merk dat mijn vriend en ik vooral in de achtertuin bezig gaan. Als je de hele dag, elke dag binnen zit voor je werk, dan proberen we de afwisseling op deze manier een beetje te ontwikkelen. Maar lekker in de tuin bezig gaan is niet het enige leuke dat je kan doen in deze gekke tijden. Ik heb er zes voor je op een rijtje gezet.

Cluedo spelen via de app

Cluedo

Cluedo is een spel dat bijna iedereen wel kent, en is dus vrij snel door iedereen te begrijpen. Wil je tijdens de quarantaine gezellig een spelletje spelen met maximaal zes personen, dan is dit een hele goede optie. Ik speel het spelletje bijna dagelijks met mijn vriend, broertje en zijn vriend, en we krijgen er maar geen genoeg van. Het spel kost €2,29. En hoewel ik meestal geen apps koop, hebben we hier zoveel plezier van, dat ik het de prijs absoluut waard vind.

De stappen om samen te spelen:

 1. Download de app (Android/iPhone)

 2. Speel eerst een solo potje door te kiezen voor Play Single Player. Hier heb je namelijk spel uitleg bij en leer je hoe de app precies werkt.

 3. Speel samen met je vrienden door een potje op de starten. Kies voor Play With Friends en vervolgens voor Play onder Tudor Mansion. De andere typen “speelborden” moet je bijkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een Sherlock versie kopen. Dit hebben wij niet gedaan, Tudor Mansion is prima. Eén iemand start een spel op door te klikken op Create. De rest kiest voor Join. Wanneer je de creator bent, kun je de code voor het spel delen via bijvoorbeeld Whatsapp. De code kunnen jouw speelgenoten vervolgens invullen om ook in de Lobby te komen. Zodra iedereen in de Lobby is, zet de creator deze op slot en kan iedereen een personage kiezen om mee te spelen. Spelen jullie met minder dan zes personen? Dan kun je er ook voor kiezen de open plekken op te vullen met computers. Dit hoeft echter niet.

 4. De kaarten worden verdeeld en er wordt bepaald wie mag beginnen.

 5. Alles gaat via de app, dus je hoeft geen pen en papier te pakken. Door middel van kruisjes, vinkjes, vraagtekens, uitroeptekens en cijfers, kun je starten met het uitvogelen van wie het heeft gedaan, met wat en in welke kamer.

Veel plezier!

Beginnen aan die leuke tv-serie

Er zijn zoveel tv-series, dat je onmogelijk al het leuke al gezien hebt. Misschien heb je zelf wel een lijst met series die je nog eens wilde gaan kijken. Daar kun je tijdens de quaranteine mooi aan beginnen. En ben je nog op zoek naar leuke series? Overweeg dan eens onderstaande. Klik op de naam om naar mijn recensie te gaan.

Of ga voor één van de vele series die ik heb genoemd in Series om te kijken met je partner, Nieuwe Series of één van de andere series die ik heb gerecenseerd.

Skype uit het stof halen

Skype

Volgens mij had ik Skype voor het laatst gebruikt óf op de middelbare school óf op het HBO. Hoe dan ook, dat is nogal wat jaren geleden. Nu we elkaar opeens niet meer mogen opzoeken door de quarantaine-maatregelen, hebben velen Skype weer opgedoken uit het stof. Het is een programma op je computer of telefoon waarmee je via de webcam tóch bij elkaar kunt zijn. Zo heb ik al in een groepsgesprek gezeten met mijn ouders en broertje en zijn partner. En hadden mijn vrienden en wij afgelopen vrijdag een gezellige bijeenkomst via Skype. Zo spreek én zie je elkaar toch nog. Ook zullen we mijn moeders verjaardag in april via Skype gaan vieren.

De Sims spelen

The Sims 4

Dat is iets waar ik eerlijk gezegd de maanden vóórdat we in quarantaine moesten ook alweer mee bezig was. Ergens in het najaar van 2019 heb ik De Sims 4 opgestart en ben ik weer hartstikke verslaafd geraakt. Ik kan er heerlijk mee ontspannen en vind het leuk om alle mogelijkheden verder te ontdekken. Mocht je benieuwd zijn naar enkele van mijn creaties die ik online heb gedeeld in de Sims 4 galerij, dan kun je mij vinden via mijn naam JessicaD1990.

De tuin zomerklaar maken

Karcher K3

Het is prachtig weer, maar we mogen nergens naartoe. Omdat we wel behoefte hebben aan een luchtje scheppen en om wat Vitamine D binnen te krijgen, zijn we lekker in de tuin bezig. Speciaal voor onze katten hebben we inmiddels gaas haaks op onze schutting gemonteerd. Zo kunnen ze zonder toezicht naar buiten en hoeven wij niet bang te zijn dat ze over de schutting klimmen. Maar we hebben ook een Karcher K3 gekocht.

Ik zag de Karcher K4 voorbij komen bij een oud-klasgenoot op haar Instagram Stories, en ben toen zelf ook op zoek gegaan. Op basis van de omschrijving en waar we het voor willen gebruiken, zijn we voor de K3 gegaan. We hebben onze tuintegels ermee schoongemaakt, en serieus, nooit eerder heb ik gezien dat ze zo lichtgrijs waren! Fantastisch. Het beste zie je het resultaat op de linkerfoto (de “voor”-foto). In de cirkel zie je de tegels waarop we het hadden uitgeprobeerd en zie je een duidelijk verschil. Op de rechter foto zie je het resultaat na één keer eroverheen gaan met de Karcher K3. Een ideale bezigheid tijdens de quarantaine.

p.s. beperk je bezoekjes aan fysieke winkels en bestel online bij bijvoorbeeld een lokaal bedrijf.

Je TBR weglezen

TBR-blokje

Als je dan verplicht thuis zit, kun je de tijd waarop je normaal gesproken sociale verplichtingen had, gebruiken voor het weglezen van je TBR-stapel (To Be Read = Nog te lezen). Lees eindelijk eens die ene serie die je al eeuwen in de kast hebt staan. Of ga voor die standalone waar je telkens maar geen tijd voor had. Heb je geen TBR en heb je wat inspiratie nodig? Kijk dan vooral eens door mijn boekrecensies en maak je eigen quarantaine TBR-lijst. Door de jaren heen heb ik héél veel boeken gelezen en gerecenseerd.

Heb jij nog tips voor mij?

p.s. nog één extra suggestie: schrijf een handgeschreven brief naar je opa en oma. Mijn oma vond het in elk geval erg leuk om te ontvangen.

Deze post is al 17559 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “6x Leuke dingen die je tijdens de quarantaine kan doen

 1. Chayma

  Nog een paar activeiten tijdens de quarantine: Neem een ontspannend bad met een gezichtsmasker, ga shoppen op zalando, bak iets of maak een smoothie of milkshake, schrijf een to do list van wat je nog wil bereiken of doen in je leven, schilder of teken weer eens, maak van je oude kleren nieuwe, workout doen via een app (30-daychallenge)…

 2. Wat heb je er een leuk artikel van gemaakt! Zelf ben ik echt gek op de Sims… momenteel heb ik ook 4 en vooral het huis maken en de sims zelf maken blijft het leukst! Wij willen ook nog onze tuin gaan opknappen, sowieso moet er iets meer groen in komen. Ook hebben wij een beetje dezelfde smaak qua series, Virgin River vond ik ook echt een heerlijke feedgood serie, Anne met een E en Outlander staan momenteel echt bovenaan (beste series)

  • Dankjewel, dat vind ik leuk om te horen. 😀

   Ik ben nog wel nieuwsgierig naar Anne met een E, heb de serie recent toch maar op mijn lijst gezet. Outlander ben ik al eens aan begonnen. Seizoen 1 heb ik compleet gezien. Maar ik vond het richting het einde wel even heftig, dus ben ik uiteindelijk nooit aan seizoen 2 begonnen.