Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #6

Deze boeken las ik de laatste tijd

In verband met de vakantiedrukte ietsje later, maar hier is al mijn tweede kwartaallijkse boekenoverzicht van 2019! Zoals jullie van mij gewend zijn plaats ik elk kwartaal een artikel met daarin alle boeken die ik dat kwartaal heb gelezen, genaamd ‘Deze boeken las ik de laatste tijd’. In het tweede kwartaal van 2019 las ik slechts zeven boeken. Dit komt mede door een gigantische leesdip waardoor ik zes weken achter elkaar geen boek gelezen heb. Kijk je mee naar de boeken die ik heb gelezen in april, mei en juni 2019?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen.

Sterren

Zoek me tussen de sterren - Francesca ZappiaZoek me tussen de sterren – Francesca Zappia

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult?

Mijn mening | Zoek me tussen de sterren is meerdere verhalen in één. Het hoofdverhaal over Eliza, en het verhaal van de webcomic die Eliza heeft bedacht. Het is een boek over het ontdekken van jouw eigen identiteit en monsters, vriendschap en over ontwikkelingen binnen een fandom. De boodschap die ik uit het boek heb gehaald is dat communiceren en aandacht voor elkaar belangrijk is. Zoek me tussen de sterren heeft mij verrast qua luchtigheid ondanks het zware onderwerp. Het is niet meteen een favoriet van mij geworden, maar ik heb er wel van genoten. Een kleine tip voor het geval je zowel fysieke boeken als e-books leest: de leesclubleden die het e-book hadden gelezen gaven wel aan dat de tekeningen en strips slecht te zien/lezen waren.

Sterren

Gewist - Teri TerryGewist – Teri Terry

Slated #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren. Ze is Gewist. Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

Mijn mening | Gewist is een boek waar ik dankzij een leesfragment nieuwsgierig naar was geworden. Wat ik echter niet had verwacht, was dat ik Gewist in één ruk zou willen uitlezen. Het verhaal is interessant en op zo’n manier opgebouwd dat je stukje bij beetje steeds meer puzzelstukjes ontvangt waarna de waarheid zich langzaam maar zeker begint aan te dienen. De personages wisten mij helaas niet helemaal te binden. Hoewel ik binding met personages erg belangrijk vind, heeft mij dat niet tegengehouden dit boek geweldig te vinden, en snel door te willen met boek twee. Gelukkig hoeven we niet op het vervolg te wachten, want in juni verscheen deel twee, Gebroken, en in augustus verschijnt deel 3, Versplinterd!

Sterren

De meisjesmagneet - Jackie van LarenDe Meisjesmagneet – Jackie van Laren

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die Nederlands gaat studeren in Amsterdam. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Op de etage onder het mini-appartement dat hij onderhuurt, woont een meisje van zijn eigen leeftijd. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond kan bijna niet groter zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is te beschadigd om wie dan ook zomaar te vertrouwen.

Mijn mening | Wanneer je alleen af zou gaan op de cover kom je mogelijk bedrogen uit. In De Meisjesmagneet speelt, jawel, metalmuziek een hele grote rol. Hoewel het boek mij niet in alles evenveel trok, en De Meisjesmagneet ook niet tot mijn favorieten van Jackie van Laren zal behoren, heb ik wel genoten van het verhaal. Reinout maakt een interessante ontwikkeling door; iedereen zou er goed aan doen om even los te breken uit wat ze kennen om de wereld te zien en zichzelf beter te leren kennen. Maak dit af met een – zoals altijd – heerlijke schrijfstijl, en je hebt een prima boek.

Sterren

Weersta Me - Tahereh MafiWeersta Me – Tahereh Mafi

Shatter Me #5  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Juliette is iedereen kwijt.

Na haar vrij rampzalig verlopen periode als opperbevelhebber is ze ontvoerd en bevindt ze zich ergens op een basis ver van sector 45. Terwijl ze de eenzaamheid en martelingen probeert te doorstaan, moet ze ook haar herinneringen op een rijtje zien te krijgen. Warner heeft haar hart gebroken door te onthullen dat hij veel meer weet over haar familie en haar identiteit dan hij tot nu toe liet blijken, en deze geheimen veranderen alles.

Juliette wordt verscheurd door verdriet, en de duisternis die zich nog altijd in haar schuilhoudt dreigt haar over te nemen. Maar door een onverwachte bondgenoot lijkt er toch nog een kans te zijn om te ontsnappen, en om de schade die ze heeft aangericht te herstellen.

Mijn mening | Weersta Me is geen slecht verhaal. In tegendeel, het is een interessant en goed opgezet verhaal. Echter had het voor mij beter gewerkt als dit verhaal geen onderdeel was geweest van deze serie. Als ik Heel Me en Weersta Me had gelezen als losstaand verhaal, met andere personages, had ik er waarschijnlijk meer van kunnen genieten. De authentieke sfeer is in deze tweede helft van de serie dusdanig anders, dat ik de sfeer van de eerste drie boeken mis. Het is het gewoon net niet. Toch heb ik wel genoten van het boek, en ben ik er wel doorheen gevlogen. Tahereh Mafi schrijft op zo’n manier, dat je zelfs met gemak door haar woorden vliegt als ze een handleiding voor een wasmachine zou schrijven. Op naar het zesde en laatste deel. Ik ben benieuwd hoe ze het gaat afronden. Hopelijk gaan we nog iets meer van de originele bijpersonages zien.

Sterren

Als morgen niet bestaat - Jennifer L. ArmentroutAls morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in Als morgen niet bestaat van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? Als morgen niet bestaat is aangrijpend van begin tot eind.

Mijn mening | Als morgen niet bestaat heeft indruk op mij gemaakt. Het begint als een gewoon boek over scholieren van een middelbare school die zich voorbereiden op hun laatste jaar. Over een stel vrienden en verliefdheid. Maar dan is er de diepere laag. Een auto-ongeluk en dit als enige overleven. Hier mee om moeten gaan en weer doorgaan met het leven. Als morgen niet bestaat is een prachtig en indrukwekkend boek waar ik doorheen ben gevlogen. Een absolute aanrader.

Sterren

Wilder - Rebecca YarrosWilder – Rebecca Yarros

Renegades #1  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, ‘Wilder’, gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren. Een originele new adult van Rebecca Yarros, de auteur die bekend werd met de Flight & Glory-serie.

Mijn mening | Wilder is weer een heerlijk boek van de hand van Rebecca Yarros. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Ik vind het bijzonder hoe ze zo weer een compleet ander, en uniek, thema aan de Renegades-serie weet te geven. De Flight & Glory-serie ging over militairen, de Renegades-serie over extreme sport en online bekendheid. Die extreme sporten én het gevaar dat op zekere momenten om de hoek komt kijken maken het een spannend boek. Maar ook mooi en vertederend wanneer je leest over het verleden van Leah. Na het verslavende Wilder, kan ik niet wachten tot ik ook Nova en Rebel in handen heb. Wilder heeft al een hele duidelijke voorzet gegeven voor het verhaal van Landon, en ik ben héél benieuwd hoe zich dit verder gaat ontvouwen.

Sterren

Het Hart van de Tijger - Jeroen van UnenHet hart van de Tijger

De Nachtuilen #3  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

De eerste tempel is overwonnen en vol goede moed vervolgt Tobias zijn strijd om de overige tempels te vinden en uiteindelijk Ivor te bevrijden. Samen met de andere Nachtuilen reist hij naar Stockholm, waar plotseling een mysterieuze monoliet is verschenen, die iets te maken lijkt te hebben met de tweede tempel. Terwijl de Nachtuilen jacht maken op deze tempel, arriveert er een nieuwe bewoner op de Denari-eilanden, die een belangrijke ontdekking doet. Intussen ondervindt Tobias langzaam maar zeker de effecten van de Duistere Magie…

Mijn mening | Het Hart van de Tijger is een heerlijk vervolg op De Slang van Havilah en laat je uitkijken naar het slotdeel in De Nachtuilen-serie. Jeroen van Unen is duidelijk gegroeid als schrijver en levert hiermee een fijn verhaal af. Een serie voor 12+, maar interessant genoeg om ook door volwassenen gelezen te worden. De perspectieven zijn uitgebreid waardoor je nog meer van het verhaal meekrijgt en het verhaal nog interessanter wordt. Tot slot nog even een complimentje voor de cover. Want hoewel ze mij in eerste instantie op zichzelf niet zouden aanspreken, vind ik het des te leuker om de cover tijdens het lezen nader te bestuderen. Er is zó ontzettend veel van het verhaal in verwerkt!

Welke boeken heb jij tot nu toe gelezen in 2019?

Deze post is al 885 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #6