Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #7

Deze boeken las ik de laatste tijd

Het is alweer tijd voor een nieuw deel van mijn kwartaallijkse boekenoverzicht van 2019! Zoals jullie van mij gewend zijn plaats ik elk kwartaal een artikel met daarin alle boeken die ik dat kwartaal heb gelezen, genaamd ‘Deze boeken las ik de laatste tijd’. In het derde kwartaal van 2019 las ik tien boeken. Minder dan ik zou willen, maar heel af en toe zit ik nog steeds weer even in het leesdipje van vorig kwartaal. Maar tien is zeker een mooi getal! Kijk je mee naar de boeken die ik heb gelezen in juli, augustus en september 2019?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen.

Sterren

Evermore - Sara HollandEvermore – Sara Holland

Everless #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Mijn mening | Evermore is een leuk boek, maar helaas niet bijzonder genoeg om een topper te zijn. Het verhaal was vrij langzaam en te langdradig, maar tegelijkertijd niet diepgaand genoeg. Everless was duidelijk sterker, ook al heeft Evermore ook wel pluspunten. Het einde was niet helemaal gesloten, en op het moment dat ik het las wist ik niet zo goed wat ik daarvan vond. Inmiddels ben ik al een paar maanden verder, en weet ik eerlijk gezegd niet eens meer precies wat er ook alweer niet helemaal afgesloten was…

Sterren

Ik mis jeIk mis je - Gillian King – Gillian King

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Jarenlang was ze de te jonge beste vriendin van zijn zusje Bo, maar als Charlie achttien is, ziet Carsten haar eindelijk staan. Na een avond uit stapt Charlie samen met Bo in de auto. Bo heeft wat teveel gedronken en Charlie wil haar tegenhouden, maar doet het uiteindelijk niet. Ze krijgt een ernstig ongeval en Bo is op slag dood.

Het verlies slaat niet zomaar een gat in Charlies leven, maar een krater. Ze kan niet anders dan weggaan uit Wassenaar. Ze trekt in bij haar stiefzusje in Hilversum en ontmoet James, een jongen die ontzettend fout nieuws is. Charlie raakt hoe langer hoe meer verwijderd van alles wat haar lief was. Ze mist Carsten, maar ze wil hem niet laten zien wie ze nu is geworden. Ze mist de persoon die ze ooit geweest is. Is er nog een weg terug?

Mijn mening | Ik was al fan van Gillian King, maar nu helemaal. We hebben lang op haar nieuwe boek moeten wachten. Maar als ze elke keer met zo’n belachelijk sterk boek komt, dan heb ik dat wachten er zeker wel voor over. Ik mis je is absoluut mijn nieuwe favoriet van Gillian King en ik raad hem iedereen aan. Een serieus verhaal in een luchtig jasje en precies goed op smaak gebracht met een vleugje humor. Het ideale recept voor jouw favoriete nieuwe boek van 2019!

Sterren

Eens gegeven - Charlotte De MonchyEens gegeven – Charlotte De Monchy

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Mijn mening | Eens gegeven is héérlijke feelgood die ik je echt kan aanraden op een zomerse dag. Al zal het boek ook prima werken in de winter, als je een extra dosis feelgood nodig hebt. Tijdens het lezen van dit boek heb ik regelmatig gelachen om de onhandige acties van de personages. Ik heb met ze meegeleefd en wilde ze af en toe graag voorzien van advies – dat ze helaas niet van mij aannamen, haha. Daarnaast is het verhaal ook heerlijk luchtig geschreven. Ik moet nodig ook eens haar andere boeken oppakken. Gelukkig zijn dat er momenteel ten minste drie, dus ik kan nog even vooruit.

Sterren

Finale - Stephanie GarberFinale – Stephanie Garber

Caraval #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

It’s been two months since the Fates were freed from a deck of cards, two months since Legend claimed the throne for his own, and two months since Tella discovered the boy she fell in love with doesn’t really exist.

With the lives, empires and hearts hanging in the balance, Tella must decide if she’s going to trust Legend—or a former enemy. After uncovering a secret that upends her life, Scarlett will need to do the impossible. And Legend has a choice to make that will forever change and define him.

Caraval is over, but perhaps the greatest game of all has begun. There are no spectators this time: only those who will win, and those who will lose everything.

Welcome, welcome to Finale. All games must come to an end…

Mijn mening | Ik heb genoten van Finale, of eigenlijk, van de gehele Caraval-serie. Wat een ontzettend bijzondere en unieke boeken zijn dit (en ook prachtig vormgegeven)! Ik heb van elk boek gesmuld. De boeken zijn werkelijk een beleving, in een geweldige setting, vol plottwists, originaliteit en interessante personages. Deze boekenserie zal ik werkelijk iedereen aanraden die ervan houdt om naar een bijzondere wereld vol magie getransporteerd te worden. Ik hoop dat we snel van een nieuw verhaal van haar hand kunnen genieten.

Sterren

The Darkest Star - Jennifer L. ArmentroutThe Darkest Star – Jennifer L. Armentrout

Origin #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

‘The darkest star’ is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In ‘The darkest star’ komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc ‘gewoon’ een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem. ‘The darkest star’ is een fantasyverhaal vol romance en suspense, met ook nog die heerlijke Armentrout-humor.

Mijn mening | The Darkest Star is een fantastisch boek en een feest voor elke LUX-fan. De Origin-serie is los te lezen van de LUX-serie, al zal ik een ieder aanraden gewoon met de LUX-serie te beginnen. Het enthousiasme dat ik ervoer toen ik de Obsidian voor het eerst las, had ik ook bij The Darkest Star. De schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout is heerlijk vlot. De personages sluit je direct in je hart. En je kan goed genieten van de humor en de romantiek. Ik kan niet wachten op deel twee. Gelukkig heb ik deze al klaarliggen.

Sterren

Toren van de Dageraad - Sarah J. MaasToren van Dageraad – Sarah J. Maas

Throne of Glass #6 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

In Toren van de dageraad volgen we het verhaal van Chaol en Nesryn die naar de Torre Cesme afreizen, terwijl Aelin gelijktijdig haar verhaal in Rijk van stormen vervolgt.

Chaol Westfall, kapitein van de garde, stond altijd bekend om zijn kracht en onvoorwaardelijke loyaliteit. Maar dat is veranderd sinds het glazen kasteel is verbrijzeld, zijn mannen zijn afgeslacht, en de koning van Adarlan zijn leven spaarde, maar zijn lichaam heeft gebroken.

Zijn enige kans op herstel ligt in handen van de legendarische genezers van de Torre Cesme in Antica – hét bolwerk van het machtige zuidelijke rijk. Met het oog op de dreigende oorlog lijkt het een goed idee om daar een pact mee te sluiten. Maar wanneer hij afreist naar het verre rijk, doet Chaol een ontdekking met grote gevolgen…

Mijn mening | In eerste instantie keek ik wat op tegen Toren van Dageraad omdat het alleen zou draaien om Chaol en Nesryn. Maar het boek werd, hoe verder ik kwam, leuker en interessanter. En vooral ook moeilijker om neer te leggen! Enkele nieuwe personages brengen wat extra leven in de brouwerij en zorgen voor bijzondere nieuwe dynamieken. Hiervan zijn Yrene Towers en Prins Sartaq de belangrijksten.

En hoewel het verhaal in Toren van Dageraad uiteindelijk leuker en spannender werd, en ik het boek steeds moeilijker weg kon leggen, kan ik niet wachten tot de hele groep in Koninkrijk van As weer samenkomt. Dat vind ik namelijk toch wel de kracht van Sarah J. Maas. De band tussen alle verschillende personages en de manier waarop ze samenwerken. Maar ik baal wel dat ik nog maar één boek in deze serie te gaan heb. Deze serie is zo góéd!

Sterren

De Genadigen - Margaret OwenDe Genadigen – Margaret Owen

The Merciful Crow #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Fie leeft volgens één regel: zorg voor je eigen mensen. Ze behoort tot de Kraaien, de laagste kaste van het land. Ze worden opgejaagd, uitgespuugd door de bevolking, en ze hebben vrijwel geen rechten. Toch wordt er verwacht dat ze hun enige plicht vervullen: het ophalen en uit hun lijden verlossen van pestslachtoffers. Dus als Fie met haar Kraaien naar het paleis wordt geroepen voor de kroonprins, hoopt ze uitbetaald te worden voor de rest van haar leven.

Als blijkt dat kroonprins Jasimir en zijn lijfwacht Tavin hun dood in scène gezet hebben, is Fie klaar om haar verlies te nemen – en misschien ook wel om hen te vermoorden. Ze besluit echter een deal met de prins te sluiten: zij beschermt hem tegen de meedogenloze koningin, prins Jasimir zal de Kraaien beschermen als hij eenmaal regeert.

De vraag is of dat lukt, met een onvoorspelbare groep Kraaien, weerbarstige magie en het gevaar dat altijd op de loer ligt.

Mijn meningDe Genadigen is een nieuwe topper voor fantasyliefhebbers. Een nieuwe wereld gezet in een soort middeleeuws tijdperk. Onderverdeeld in drie delen is het boek spannend en bevat het leuke en interessante plottwists. Je kan je makkelijk in de personages inleven doordat hun keuzes duidelijk omschreven worden en een logisch gevolg hebben voor hun ontwikkeling. De romanticus in mij vond het extra leuk dat er ook nog een kleine liefdesverhaallijn in is verweven. Al met al raad ik dit boek absoluut aan aan fans van fantasyverhalen met een middeleeuws tintje. En ook als dat subgenre je iets minder ligt, kan je alsnog genieten van het goed opgezette verhaal en de interessante twists en toevoegingen.

Hierbij ook nog een extra bedankje voor Uitgeverij Blossom Books voor het leuke pakket. Ik vond het een ontzettend leuke verrassing en ben héél benieuwd naar deel 2!

Sterren

Zonderling - Laini TaylorZonderling – Laini Taylor

Strange the Dreamer #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

De droom kiest de dromer, niet andersom.
Wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?
Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Mijn mening | Wat ben ik blij dat Best of YA Strange the Dreamer heeft vertaald. Het boek was in het Engels voor mij toch te ingewikkeld qua taalgebruik, maar van Zonderling heb ik echt kunnen genieten. Zonderling is een boek waar je even de tijd voor moet nemen, gezien het een rustig opgezet verhaal is. De wereld wordt echter wel op een fantastische en uitgebreide manier uitgezet dat je alles goed voor je kunt zien. Het einde had ik kunnen verwachten, en toch zag dacht ik dat er nog een ander einde zou komen. Dit kwam niet. Dit maakt dat ik alleen maar nieuwsgieriger ben geworden naar het vervolg: Muze.

Sterren

Het Schaduwjaar - Kim LiggettHet Schaduwjaar – Kim Liggett

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Niemand praat over het genadejaar. Dat is verboden.

Ons is gezegd dat we over de macht beschikken om volwassen mannen uit hun bed te lokken, jongens tot waanzin te drijven en echtgenotes gek te maken van jaloezie. Ze geloven dat onze huid een sterke lustopwekkende stof uitscheidt, de krachtige essentie van jeugdigheid, van een meisje dat op het punt staat vrouw te worden. Daarom worden we op ons zestiende voor een heel jaar verbannen, zodat we onze magie in de wildernis kunnen kwijtraken, waarna we weer naar de beschaving mogen terugkeren.
Alleen voel ik me helemaal niet machtig.
Ik voel me niet magisch.
De waarheid over het genadejaar, wat er precies tijdens dat schaduwjaar gebeurt, ligt verscholen tussen de spinragfijne glimpjes die om hen heen zweven wanneer ze denken dat niemand kijkt.

Mijn ogen zijn wijd open.

Mijn mening | Het Schaduwjaar is een verrassend en onvoorspelbaar boek van Kim Liggett. Waar ik een boek over verleiding verwachte, bleek het vooral te gaan over de opkomst van het feminisme in een fictieve wereld. Keer op keer wist Kim Liggett mij te verrassen door vele onverwachte plottwists. Het verhaal is origineel neergezet en dit speelde ook mee in dat ik gewoonweg niet wist hoe het verhaal verder zou gaan. Het hield het verhaal extra mysterieus, want je wist gewoon niet wat je kon verwachten van de rest van het verhaal. Van een enkele persoon had ik graag nog wat meer willen lezen. Dan had ik mij meer verbonden gevoeld met dat personage. Met met de hoofdpersoon Tierney zat het goed. Ik kon mij volop inleven in haar en haar beweegredenen en acties. Ik las Het Schaduwjaar in een mum van tijd uit, en heb ervan genoten.

Sterren

This Savage Song - Victoria SchwabThis Savage Song – Victoria Schwab

Monsters of Verity #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

There’s no such thing as safe.

Kate Harker wants to be as ruthless as her father. After five years and six boarding schools, she’s finally going home to prove that she can be.

August Flynn wants to be human. But he isn’t. He’s a monster, one that can steal souls with a song. He’s one of the three most powerful monsters in a city overrun with them. His own father’s secret weapon.

Their city is divided.

Their city is crumbling.

Kate and August are the only two who see both sides, the only two who could do something.

But how do you decide to be a hero or a villain when it’s hard to tell which is which?

Mijn mening | This Savage Song is een boek met monsters zoals ik ze nog niet eerder tegen ben gekomen. Leuk vind ik ook dat ze muziek hebben gekoppeld aan het type monster Sunai. Kate en August vind ik leuk neergezet doordat ze niet in de standaard mal voor jongen en meisje zijn gegoten, ook al maken ze af en toe (prima verwerkt overigens) een cliché mee. Of ik echt voor Kate en August ben gevallen? Nee, ik vond ze interessant, maar zat net op het randje tussen “gewoon leuk” en “Ik leef enorm mee”. Het verhaal leest overigens vrij vlot en bevat hier en daar ook nog een interessante twist. Het einde is open, zeker als je de epiloog hebt gelezen. Maar het is gesloten genoeg met de wetenschap dat het tweede boek al beschikbaar is. Ik pakte tijdens mijn vakantie dan ook direct deel twee op (die had ik toch bij mij). Ik denk wel dat dit boek niet voor iedereen weggelegd is.

Sterren

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

Deze post is al 2269 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #7

  1. Alleen het Schaduwjaar wat voor mij ook 5 sterren was ☺️ en gelukkig dat ik Evermore dan niet heb gelezen, vond Everless eerlijk gezegd al heel slap, normaal moet ik dan toch weten hoe het eindigt, maar zelfs dat vond ik bij deze serie niet nodig.