Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #15 | Happy Happy Happy!

Een kijkje in mijn leven

Jippie, in maart is de lente officieel begonnen! Héérlijk zijn die dagen waarop het zonnetje lekker schijnt en je soms zelfs al zonder jas naar buiten kunt. Kom maar door hoor, van mij mag dat elke dag wel. De vogeltjes die fluiten, de bloemen die mooi in bloei komen te staan. Instant happiness! Vandaag neem ik jullie mee in een overzicht van dingen die ik heb beleefd in maart 2019. Kijk je mee?

Bioscoop

Dumbo still

Ik begon en eindigde de maand met een bioscoopbezoek, en ging tussendoor óók nog een keer naar de bios. Samen met een goede collega van mij ging ik gezellig naar Verliefd op Cuba in Pathé Groningen. Het was een leuke film, maar geen hoogstandje. We hebben het echter mega gezellig gehad. Een week later ging ik samen met mijn vriend naar Captain Marvel, yaaaaay! De maand sloot ik af door samen met mijn ouders naar Dumbo te gaan. Mijn vriend was een avond uit eten met zijn ex-collega’s, en het was even mega nostalgisch om met mijn ouders naar de live action versie te gaan van een personage waar ik vroeger boeken over las en de tekenfilm van keek.

High Tea

High Tea - La Fontaine

De jongens in mijn vriendengroep spreken regelmatig samen af zonder de aanhang, dus vonden wij meiden het tijd dat wij ook eens iets zonder hen gingen doen. Zodoende planden we een gezellige high tea met z’n vijven bij La Fontaine in Heerenveen. Het was echt héérlijk en is zeker een aanrader, mocht je een keer in de buurt zijn van Heerenveen. De eerste ronde bestond uit allerlei soorten zoete producten, en de tweede ronde uit hartige producten zoals bitterballen. Van elk item waren precies vijf, dus je kon ook daadwerkelijk alles uitproberen. Het was ontzettend leuk en gezellig, en is zeker voor herhaling vatbaar.

Kittycat

BaoBao - Kat op arm

Af en toe komt de kat van de buurvrouw bij ons op bezoek. We weten haar echte naam niet, dus bij ons thuis gaat ze door het leven als BaoBao. Als ze ‘s nachts voor de deur van de buurvrouw staat te miauwen klinkt het namelijk  als bauuuuw bauuuuw, haha. BaoBao is een echte knuffelkat, en zoekt graag de aandacht op. Het boeit haar niet of je aan het gamen bent, of artikelen aan het schrijven op je laptop. “Geen probleem, dan ga ik wel gewoon over je arm liggen, of op je toetsenbord.” Haha.

Weerwolven

Man met Snor - Weerwolven

Vrienden van ons vroegen of we meegingen naar Man met Snor, naar de voorstelling Weerwolven. Ik stond even in dubio gezien de voorstelling plaatsvond op hetzelfde moment als de finale van Wie is de Mol? – het leven is zwaar… – maar zijn uiteindelijk gezellig meegegaan. De show was gebaseerd op het spel Weerwolven van Wakkerdam (dit speelden mijn vrienden en ik vroeger heel veel). Alle acteurs waren ofwel een burger ofwel een wolf, en improviseerden erop los. Ondertussen moest het publiek raden wie de wolven en wie de burgers waren. Superleuk gedaan! p.s. die jongen links op de foto is een vriend van mij. Hij werd uit het publiek gekozen om de kaarten te schudden en uit te delen aan de acteurs.

Iemand gelukkig maken

Harry Potter - Buitenlandse edities

In de Facebookgroep Young Adult boeken en series zag ik opeens een leuk aanbod voorbij komen. Zes boeken van Harry Potter in een andere taal. Mijn broertje spaart ze, dus heb ik hem direct een screenshot geappt. Wat bleek: hij had vier van deze nog niet, en die waren ook nog eens moeilijk te verkrijgen. Dat hij ze alle zes moest kopen had hij er wel voor over. Na een korte onderhandeling ging de verkoper akkoord en kon ik de adresgegevens van mijn broertje doorgeven. En hij was toch blij toen het pakket aankwam. Wat een fijn gevoel om iemand zo gelukkig te kunnen maken door simpelweg alert te zijn. P.s. bovenstaande foto’s zijn van mijn broertje, en niet van mij.

Bureaustoelenrace

Tijdens mijn werk kregen alle collega’s bericht dat we om een bepaald tijdstip even een kwartier lang moesten uitloggen in verband met een update. Meteen werd dat mailtje gevolgd door een berichtje van een andere collega: BUREAUSTOELENRACE! Helaas waren er maar weinig collega’s voor in, en stonden we slechts met z’n vijven aan de startlijn (lees: klantenservice). Ons kantoor bestaat uit één hele lange – wel smalle – gang, met mijn kamer helemaal op het eind. En raad eens wie heeft gewonnen? ^^ Heb jij nou ook binnenkort een bureaustoelenrace, dan kan ik je één tip meegeven: achteruit gaat véél sneller dan vooruit. Je kunt je dan lekker afzetten haha.

Dunkin’ Donuts

Dunkin' Donuts

Whooooot! Stond daar zomaar ineens een Dunkin’ Donuts pop-up shop in Drachten! Meestal staan pop-ups shops van populaire dingen in grote steden als Leeuwarden of Groningen, maar dit keer was het gewoon echt in Drachten. Een hele week lang! Gelukkig hebben ze het bij een week gehouden, anders zou ik een tientonner zijn geworden. Holy shit, wat zijn die donuts lekker!

Boekenfestijn

Het was weer maart, en dat betekent: het Boekenfestijn in Leeuwarden! Dit is standaard een uitje waar mijn moeder en ik naar uitkijken. Eerst gingen we gezellig samen lunchen bij M’n Zusje (de Tweelingplate is echt een aanrader), en daarna door naar Leeuwarden. Dit keer had ik mijzelf een limiet gesteld, gezien ik er altijd teveel uitgeef. Ik ben uiteindelijk thuisgekomen met: After 2 en After 3 – Anna Todd, De man van mijn dromen – Rachel Gibson, de eerste vier delen in de Verboden Vrucht serie van Abbi Glines, Het boek van gevonden voorwerpen – Lucy Foley (dit boek ziet er zó mooi uit!), De oceaan aan het einde van het pad – Neil Gaiman en De leestip van Shelly King.

Bloempjes bloempjes bloempjes

Bloesem

Mijn moeder zou met mijn beppe (oma) naar de Tuin Dorado en vroeg of ik meewilde. Dat hoef je geen twee keer te vragen. En ik kwam natuurlijk weer met véél te veel thuis, haha. Maar ik heb eindelijk mijn droom waargemaakt en een bloesem gekocht. Deze staat inmiddels in de voortuin en ik kan niet wachten tot deze vol in bloei staat. <3 Let overigens niet op het tuinonderhoud, dat komt later in de lente nog wel, haha.

Dieet

Ik probeer al een tijdje af te vallen (zou je misschien niet zeggen als je bovenstaande leest, maar goed xD). Helaas kon ik telkens geen goed dieet vinden. Ik ben een lastige eter, dus sommige diëten vielen al direct af omdat 90% van de voorbeelden bestonden uit gerechten die ik niet zou lusten. Maar toen kwam mijn moeder met Word je eigen diëtist. Hierin staat onder andere een compleet weekschema. Hier heb ik heel veel aan, en eindelijk zie ik het getal op de weegschaal omlaag gaan. Yay!

Sterren

Gelezen en Gekeken

Dit onderdeel in de ‘Kijkjes in mijn leven’ is per januari 2019 veranderd. Ik ga geen opsommingen meer geven van wat ik heb gelezen en gekeken. Wat ik wel ga doen is enkele favorieten opnoemen van deze maand. Hopelijk bevalt deze verandering jullie. 🙂

The Umbrella Academy crew

Films

Eindelijk kijk ik weer wat meer films. De film waar ik het meest naar uitgekeken had was natuurlijk Captain Marvel. Maar ook andere films vielen in de smaak. Bijvoorbeeld Isn’t It Romantic en The Spy Who Dumped Me (recensies volgen).

Series

Maart was ook een goede maand voor tv-series, want in totaal heb ik drie series gebinged. Het scheelt dat de series maar tien afleveringen hadden. Mijn favoriet? The Umbrella Academy natuurlijk! Samen met mijn vriend heb ik de serie verslonden. Daarna zijn we samen begonnen aan Altered Carbon, die we ook vrij snel uit hebben gekeken. De derde serie die ik heb gebinged is The Order. Ik vind die serie niet eens perse vet goed, maar hij is wel erg verslavend.

Boeken

Ook mijn leesflow komt stukje bij beetje terug. In maart las ik zes boeken, waarvan Uitzonderlijk, De Fout en De Gevangen Koningin mijn favorieten zijn. Zou het dan toch echt het mooie weer zijn dat ervoor zorgt dat alles weer wat lekkerder loopt?

Top 5 best gelezen blogposts

  1. Filmrecensie | Bohemian Rhapsody (2018)
  2. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het?
  3. 5x Leuke subscription boxen
  4. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  5. Beauty | Laat je wimpers stralen met de nieuwe Etos mascara’s

Hoe was jouw maart?

Deze post is al 2287 keer gelezen


Geef een reactie