Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #2

Deze boeken las ik de laatste tijd

Ongelofelijk, er is gewoon alwéér een kwartaal voorbij. Zoals altijd vertel ik jullie ook dit jaar weer elk kwartaal welke boeken ik heb gelezen. Het zijn er niet zoveel als de vorige keer, maar nog steeds genoeg. Ik loop namelijk nog altijd vóór op mijn Goodreads Challenge! Lees snel verder om te zien welke boeken ik heb gelezen in het tweede kwartaal van 2018.

P.s. klik op de titel om de volledig recensie te lezen. Is de titel niet klikbaar? Dan verschijnt de recensie binnenkort nog.

Sterren

Welkwoud - Tahereh MafiWelkwoud – Tahereh Mafi

Furthermore #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Dit Perzische sprookje begint op een ijzig koude avond…

Laylee woont in het magische Welkwoud, waar de bewoners een gouden huid hebben en de winter vieren met eindeloos veel feestjes. Maar zij doet niet mee aan alle feestelijkheden.

Laylee kan zich bijna niet meer herinneren hoe het was vóór haar moeder overleed en als ontevreden, klagende geest in het huis bleef hangen. Voordat haar vader door zijn verdriet zijn verstand verloor. Voor ze achterbleef als de enige mordeshoor van Welkwoud – degene met de taak de doden te wassen en klaar te maken voor het hiernamaals.
Door het eenzame en zware werk worden Laylees handen stijf en verliest ze langzaam haar kleur. Maar als een stel vreemdelingen verschijnt, wordt Laylees wereld op zijn kop gezet.

De charmante verteller van dit verhaal neemt je – met geestige terzijdes, voetnoten en voorzichtige waarschuwingen over het verloop van het verhaal – mee op een magische ontdekkingstocht.

Mijn conclusie | Welkwoud is absoluut een bijzonder verhaal. In die zin dat het een verhaal is dat je nog niet eerder bent tegengekomen – ik niet in elk geval. Het verhaal heeft oorsprong gevonden in de Perzische cultuur en verhalen die de moeder van Tahereh Mafi haar vroeger vertelde. Zoals altijd in haar verhalen staat een sterk meisje centraal dat bepaalde dingen moet overwinnen. Onze oude vrienden uit Verdermeer spelen een grotere rol dan verwacht. En hoewel Welkwoud een losstaand vervolg is, raad ik iedereen aan eerst Verdermeer te lezen. Persoonlijk sprak Verdermeer mij ook meer aan dan Welkwoud, waarschijnlijk omdat het donkere thema mij persoonlijk niet helemaal lag. Toch is Welkwoud wel een bijzonder en mooi verhaal met vriendschap als groot speerpunt.

Sterren

Allesbehalve oke - Laura StevenAllesbehalve Oké – Laura Steven

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Izzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

De scherpe humor en schokkende realiteit maken Allesbehalve oké een gedurfd, onthullend en noodzakelijk boek. Voor de lezers van Amy Schumers Het meisje met de onderrugtattoo.

Mijn conclusie | Ook als een boek je niet direct aanspreekt, kan het alsnog een fantastisch boek zijn. Ik ben namelijk echt fan van Allesbehalve oké. Het verhaal leest heerlijk vlot weg dankzij de sprankelende schrijfstijl van Laura Steven. De humor in het boek is fantastisch, maar ook het zware onderwerp komt uitmuntend uit de verf. Ik denk dat het voor de young adults een goede eyeopener kan zijn, eigenlijk voor iedereen wel. Allesbehalve oké is een heerlijk vlot boek, met humor, maar ook met een maatschappelijk interessant onderwerp dat je doet nadenken. Het is goed geschreven, bevat goede en interessante karakterontwikkelingen, en zit vol feminisme. Ik ben zeker benieuwd naar een volgend boek van Laura Steven. P.s. blijkbaar komt er een vervolg op dit verhaal in 2019!

Sterren

De 100 - Kass MorganDe 100 – Kass Morgan

The 100 #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

De aarde is onleefbaar geworden. In het ruimteschip waar de mensheid leeft, raken de voorraden langzaam op…

Het lijkt een onmenselijke oplossing: honderd jeugdgevangenen worden teruggestuurd naar de aarde om te zien of ze kunnen overleven. Krijgen ze een tweede kans of is dit voor hen het einde? 
Clarke droomde al jaren van de aarde en wilde er samen met haar ouders naartoe. Nu moet ze alleen. Voor Glass betekent het dat ze iemand moet achterlaten tegen wie ze nooit meer zal kunnen zeggen waarom ze écht werd opgepakt. Bellamy en Wells behoren niet tot de honderd gevangenen, maar willen allebei mee om iemand te beschermen. Tegen welke prijs doen ze dit?

De honderd moeten samen proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als al je lotgenoten een crimineel verleden hebben?

Mijn conclusieOmdat Kass Morgan dit jaar naar Yalfest zou komen las ik vlak van te voren De 100 voor een tweede keer. Het liefst had ik alle vier boeken in de serie gelezen, maar dat was voor Yalfest helaas niet meer gelukt. Het boek met de gelijknamige tv-serie vergelijken is verstandiger om niet te doen; daarvoor verschillen ze vrij veel van elkaar. Wat ik je over het boek kan vertellen, is dat ik er zowel de eerste als de tweede keer van heb genoten. Kass Morgan heeft een prettige en vlotte schrijfstijl waardoor je razendsnel door het boek vliegt. De vier perspectieven en de terugblikken op het verleden zorgen ervoor dat je aandacht niet verslapt. Ik ben zeker nog benieuwd naar de vervolgdelen. Gelukkig staan ze – gesigneerd en al – al in mijn kast op mij te wachten.

p.s. ik vind de cover en het schutblad echt een plaatje!

Sterren

De Overlevenden - Alexandra Bracken

De Overlevenden – Alexandra Bracken

The Darkest Minds #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Als het einddoel van de reis in zicht is en dromen bereikbaar lijken, wordt Ruby geconfronteerd met een verschrikkelijke keuze waardoor ze haar enige kans op een normaal leven zal moeten opgeven…

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaarbewaakt heropvoedingskamp wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Als Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land.

Wanneer de waarheid over haar nieuwverworven kwaliteiten naar buiten komt, weet Ruby op het nippertje uit Thurmond te ontsnappen. Ze sluit zich aan bij een groep tieners die uit hun eigen, gelijksoortige kamp zijn ontsnapt: Zu, een jong meisje dat door haar verleden wordt achtervolgd; Chubs, een afstandelijke genie; en Liam, hun onverschrokken leider, die direct valt voor Ruby. Maar hoe graag ze ook samen met hem een leven zou willen opbouwen, Ruby kan het risico niet lopen om hem te dichtbij te laten komen. Niet na wat er met haar ouders is gebeurd…

Mijn conclusie |De Overlevenden begint interessant en is tegen het einde erg spannend. Hiertussen is het verhaal wat trager, maar het blijft wel continu je aandacht vasthouden. Ik heb er vrij lang over gedaan dit boek te lezen, doordat ik het tussendoor makkelijk weg kon leggen. Maar aan de andere kant kwam ik ook net zo makkelijk weer in het verhaal wanneer ik het boek een dag later weer oppakte. Het feit dat ik er langer over heb gedaan gaf mij ook het gevoel dat ik de personages beter heb leren kennen. Dat is natuurlijk niet zo, want hoe lang je over een boek doet verandert niks aan de hoeveelheid informatie die je krijgt, maar voor mijn gevoel heb ik wel meer tijd met ze doorgebracht.

Het verhaal heeft een interessante setting en weet – ondanks eventuele vergelijkingen die gemaakt kunnen worden met andere dystopische boeken – goed op zichzelf te staan. De cover is niet helemaal mijn ding, maar past aan de andere kant eigenlijk ook wel weer goed bij het verhaal. Gezien het einde wil ik absoluut het volgende deel, Onvergetelijk, lezen. Ik wil absoluut weten hoe het verdergaat met de personages uit De Overlevenden.

Sterren

Lekker Fout - Marijke van den ElsenLekker Fout – Marijke van den Elsen

Vamp on Heels #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Nadat Kim op kantoor iets hoort wat ze niet had mogen horen verandert haar leven voorgoed. Ze leert Angela kennen en via haar Julian, Erik en zelfs Fieke een vrouw die ze tot voor kort haatte. Erik vertelt haar dat haar baas, die ze altijd bewonderde, fout is. Pas wanneer ze hoort waarom haar voorgangster zo plotseling ontslag heeft genomen, gelooft ze en vertrouwt ze Erik. Maar is dat wel terecht?
Samen met Angela en Fieke ontdekt ze wat Erik en zijn vrienden zo krampachtig voor hen geheim houden. Er gaat een nieuwe wereld voor Kim open. Goed en fout krijgen een nieuwe betekenis. Langzaam verandert ze van een de- gelijke huismus in een stoere vrouw en geniet ze ervan hoe lekker fout kan zijn.

Mijn conclusie | Ik vind de Vamp-serie van Marijke van den Elsen zo ontzettend leuk. Ik ben werkelijk zó blij dat Lekker Fout eindelijk is verschenen en ik eindelijk weet waar die kreet in de epiloog van Vamp in Love voor staat. Lekker Fout bevat een grote dosis aan fijne personages, veel actie, spanning, romantiek en onverwachte wendingen. Dus wil je een spannend én romantisch boek lezen, dan is Lekker Fout echt wat voor jou. Lekker Fout voelt echter nog niet helemaal afgesloten, zeker dankzij de epiloog. Dus Marijke, kan ik een deel 4 verwachten?

Sterren

Het probleem met voor altijd - Jennifer L. ArmentroutHet Probleem met Voor Altijd – Jennifer L. Armentrout

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

In het pleeggezin waar Mallory opgroeide, heeft ze zichzelf aangeleerd zo min mogelijk te praten. Dat heeft ertoe geleid dat ze nu bijna helemaal niet meer spreekt. Hoewel ze inmiddels bij nieuwe pleegouders woont die heel goed voor haar zijn, vreest ze dat haar angst haar verdere leven zal bepalen. Toch durft ze het aan om het thuisonderwijs te verruilen voor een echte school.

Op haar eerste schooldag loopt ze daar Rider tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Mallory is dolblij om hem terug te zien, want Rider was een van de weinigen die er toen voor haar waren. Hij beschermde haar. En dat doet hij nu weer. Maar gaat het met Rider zelf eigenlijk wel zo goed?

Mijn conclusie | Hoewel ietwat aan de voorspelbare kant, is Het probleem met voor altijd weer een fantastisch boek van de hand van Jennifer L. ArmentroutHet probleem met voor altijd is vlot geschreven en makkelijk leesbaar. Je leeft mee met de personages die zich op een realistische manier ontwikkelen. In het laatste stuk spreekt ze ook nog even jouw traanbuisjes aan en leef je je helemaal in. Een fijn geschreven boek dat zeker op je TBR voor deze zomer moet staan.

Sterren

De gloed van gedoofde sterren - Kate LingDe Gloed van Gedoofde Sterren – Kate Ling

Ventura-Saga #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Seren en Dom werden aan boord van het ruimteschip Ventura geboren, maar wisten dat ze de eindbestemming nooit zouden bereiken. Ze namen hun lot in eigen hand en vluchtten naar een prachtige verlaten planeet waar ze eindelijk samen konden zijn. 
De onbekende planeet lijkt wel een paradijs. Hier is niemand de baas over hen; maar ze kunnen ook niemand om hulp vragen… Ze realiseren zich meer en meer hoe kwetsbaar ze zijn.
De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Mijn conclusieDe Gloed van Gedoofde Sterren zal niet het meest bijzondere boek zijn dat je leest, en het heeft mij ook absoluut niet weggeblazen. Het is echter wel een lekker vlot boek dat makkelijk weg leest en je genoeg in het verhaal en bij de personages weet te betrekken dat je verder wilt lezen. De Gloed van Gedoofde Sterren is relatief gesloten geëindigd – als in: geen cliffhanger -, maar had eigenlijk nog wel een vervolg verwacht. Elke Dag Dichter bij de Sterren zal gaan over Bea; Serens grootmoeder. Hoewel ik teleurgesteld ben dat het geen direct vervolg is, ben ik wel heel benieuwd naar dit verhaal.

Sterren

Obsidian - Jennifer L. ArmentroutObsidian – Jennifer L. Armentrout

LUX #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te mijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Mijn conclusie | Ik hoop dat je mijn recensie al in zijn geheel hebt gelezen en je in plaats van dat je deze conclusie leest, al naar de winkel aan het rennen bent. Ik ben namelijk megablij dat de LUX-serie nu voor iedereen beschikbaar is en ga het jullie ook gewoon allemaal aan proberen te smeren, haha. Obsidian is nu in elk geval verkrijgbaar en je gaat ongetwijfeld genieten van de fantastisch beschreven personages. Het verhaal houdt je van begin tot eind in de ban, en na het spannende einde wil je niets liever dan direct verder lezen in Onyx.

Lees ook het leuke interview met Jennifer L. Armentrout en leer onder andere op welk bekend personage Daemon is gebaseerd!

Sterren

Elle Kennedy - De DealDe Deal – Elle Kennedy

Off-Campus #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Hannah Wells heeft een enorme crush op Justin Kohl, de hunk van het footballteam. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?
Garrett Graham is de populaire aanvoerder van het ijshockeyteam. Maar hij kan ijshockey wel vergeten als hij niet snel zijn filosofiegemiddelde verbetert met behulp van bijles. Hij laat zijn oog vallen op de sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen. Het enige probleem: zij heeft helemaal geen zin om hem te helpen.
Garrett is echter niet voor één gat te vangen en bedenkt een sluw plan: zij geeft hem bijles, en hij doet een tijdje alsof hij haar vriendje is. Als Hannah namelijk een paar keer als zijn date op feestjes wordt gezien, zal ze daarmee ongetwijfeld de aandacht van Justin trekken.
In een vlaag van verstandsverbijstering gaat Hannah akkoord met de deal. Dat kan niet misgaan… toch?

Mijn conclusieDe Deal is het eerste deel in de Off-Campus-serie geschreven door Elle Kennedy, die we kennen van de populaire De Royals-serie. Hoewel het verhaal niet bijster vernieuwend is, is dat ook helemaal niet erg. De Deal leest namelijk heerlijk weg. Je vliegt door het verhaal heen  en voor je het weet heb je het boek alweer uit. Ik heb genoten van het verhaal van Hannah en Garrett, en kijk uit naar de vervolgdelen in deze serie. Hopelijk brengt Uitgeverij Q deze snel ook uit.

Sterren

Iskari - Kristen CiccarelliIskari – Kristen Ciccarelli

Iskari #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Mijn conclusie | Soms is het goed dat je dankzij een leesclub een boek oppakt dat je anders nooit gelezen zou hebben. Want waar Iskari mij totaal niet trok, en ik er zelfs van baalde dat dit boek de meeste stemmen kreeg in de leesclub, bleek ik het boek best wel leuk te vinden. Iskari is lekker vlot geschreven en bevat een verhaal dat je interesse vast weet te houden. En die draken? Die waren stiekem ook leuk en interessant. Ik ben dus blij dat ik dit boek uiteindelijk toch heb gelezen.

Sterren

Goodreads Reading Challenge

Gezien ik na het eerste kwartaal al 7 boeken voorliep op de challenge, en ik ook het tweede kwartaal lekker ben blijven lezen, ben ik nog steeds lekker bij. Ik loop namelijk nog in elk geval 4 boeken voor op. Ik heb mijn Goodreads challenge ingesteld op 52 boeken – een boek per week – en ik verwacht dat ik die dit jaar weer met gemak ga halen. Ook heb ik dit jaar nog niet een grote leesdip gehad, dus ik tref het tot nu toe heel goed. Ik ga ervan uit dat dit zo blijft voorlopig.

Hoeveel boeken heb jij dit kwartaal gelezen?

Deze post is al 1174 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #2

  1. Ik zit al op over de 30 boeken voor dit jaar dus ik denk dat ik mijn record wel ga breken (was geloof ik 46) zaten wel ook een paar dunnetjes bij 🙂 maar weer behoorlijk dikke.