Deze boeken las ik de laatste tijd #3

Geplaatst op 11 oktober 2018 door Jessica in Boeken / 2 Comments

Deze boeken las ik de laatste tijd

Iets later dan normaal, maar nog steeds ruim op tijd breng ik jullie deze nieuwe editie van ‘Deze boeken las ik de laatste tijd’. Ik las 13 boeken in de maanden juli, augustus en september, en mijn oordeel over deze boeken variëren van 2 tot 5 sterren. Kijk snel hieronder om te lezen welk aantal sterren bij welk boek hoort.

P.s. klik op de titel om de volledig recensie te lezen. Is de titel niet klikbaar? Dan verschijnt de recensie binnenkort nog.

Sterren

Light Years - Kass MorganLight Years – Kass Morgan

Light Years #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

The exclusive Quatra Fleet Academy is finally admitting students from every planet in the solar system after centuries of exclusivity.

Hotshot pilot Vesper dreams of becoming a captain – but when she loses her spot to a brilliant, wisecracking boy from the wrong side of the asteroid belt, it makes her question everything she thought she knew.

Cormak grew up on the toxic planet Deva and will do anything to escape his dead-end life – even if he has to steal someone’s identity to do it.

Arran was considered an outsider on icy Chetire, always dreaming of something more than a life working in the mines. Now Arran is looking for a place to belong – he just never thought that place would be in the arms of a Tridian boy.

And Orelia is hiding a dark secret: she’s infiltrated the Academy to complete a mission, one that threatens the security of everyone there. But if anyone finds out who she really is, it’ll be her life on the line.

These cadets from across the galaxy will have to put their differences aside and become a team if they want to defend their world from a cunning enemy – and they might even fall in love in the process.

Mijn conclusie | Light Years is een voor Kass Morgan fans duidelijk herkenbaar Morgan boek. Net als De 100 wordt het verhaal beschreven vanuit vier perspectieven. Wordt tussendoor teruggeblikt op het verleden. En speelt het zich af in de ruimte. Ik kwam wat moeilijk in het verhaal, maar het lijkt erop dat dat vooral met mijzelf te maken had. Light Years is lichtelijk voorspelbaar, maar wel erg leuk om te lezen. Je raakt betrokken bij de levens van de personages en blijft graag doorlezen. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar het volgende deel.

Sterren

Hof van IJs en Sterren - Sarah J. MaasHof van IJs en Sterren – Sarah J. Maas

A Court of Thorns and Roses #3.1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Feyre en Rhysand zijn nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Gelukkig komt de Winterzonnewende steeds dichterbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyres eigen hart langzaam geneest, ontdekt ze dat de wonden van haar dierbaren dieper zijn dan ze dacht. Hun littekens hebben een grote invloed op de toekomst van haar hof.

Mijn conclusieHof van IJs en Sterren is een novelle die echt gemaakt is voor de fans. Scènes waar de fans blij mee waren worden regelmatig aangehaald, en er wordt voortgeborduurd op de verhaallijnen van de bijpersonages. Hierbij kreeg ik wel het gevoel dat het boek niet is voortgekomen uit Sarah J. Maas, maar uit de behoefte een novelle te schrijven voor de fans. Ik heb echter enorm genoten van de perspectieven, vooral die van de bijpersonages. Hof van IJs en Sterren heb ik dan ook met veel plezier gelezen.

Sterren

Harry Potter en de Steen der Wijzen - J.K. RowlingHarry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling

Harry Potter #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Daar leert hij dat niet alle tovenaars even goed zijn.

Mijn conclusie | Harry Potter en de Steen der Wijzen is een aanrader is voor ieder kind met een beetje fantasie. Je wordt in een magische wereld gezogen met een fantastisch verhaal over vriendschap, avontuur en met bijzondere personages. Een tijdloos boek voor zowel jong en oud. Ik ben blij dat ik Harry Potter en de Steen der Wijzen eindelijk heb gelezen. Op naar Harry Potter en de Geheime Kamer!

Sterren

Elke dag dichter bij de sterren - Kate LingElke dag dichter bij de sterren – Kate Ling

Ventura Saga #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Bea is de eindeloze sleur van school helemaal zat en heeft genoeg van haar uitzichtloze baan waarmee ze haar overspannen moeder onderhoudt. Ze droomt van een uitweg.
Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. De missie zal honderden jaren duren en hoewel ze haar hele leven achter zich zal moeten laten, weet Bea zeker dat ze mee de ruimte in moet. Maar dan wordt ze verliefd…

Mijn conclusieElke dag dichter bij de sterren is absoluut het beste boek geschreven door Kate Ling tot nu toe. Hoewel ik helemaal niet veel van het boek verwachte, heb ik enorm genoten van het verhaal en  de personages. In vergelijking met de andere twee boeken in de Ventura-saga wist dit boek mij veel meer het verhaal in te trekken en leek het een diepere laag te hebben. Op het eind wist het boek mijn traanbuisjes zelfs open te zetten. Met absolute overtuiging is dit boek mijn favoriet in de Ventura-saga.

Sterren

Phobos 3 - Victor DixenPhobos³ – Victor Dixen

Phobos #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterren

EINDE VAN HET GENESISKANAAL
EEN MAAND
EEN DAG
EEN UUR

ZE ZIJN BEREID TE LIEGEN OM TE OVERLEVEN
De twaalf schipbreukelingen op Mars werken mee aan het in stand houden van een gruwelijke leugen. De kijkers van het programma hebben geen idee hoeveel gevaar er is op Mars én op aarde.

LÉONOR IS BEREID HAAR LEVEN TE GEVEN OM DE WERELD TE REDDEN
Het gevaar komt echter van alle kanten. Het is tijd voor de waarheid.

Mijn conclusie | Ik vond het fijn om eindelijk te weten hoe het verhaal verder ging na de cliffhanger van Phobos² en hoe de boekenserie eindigt. Dit is helaas ook het meest positieve dat ik over Phobos³ kan zeggen – behalve dan dat ik het stuk van de pioniers wel leuk vond om te lezen. Phobos³ wist mij niet te pakken en ik heb mij er best wel even doorheen moeten worstelen.

Het boek was voor mij veel te uitgebreid, besprak veel te veel randzaken en leek meer en meer verhaal te creëren zodat het boek dikker zou worden, in plaats van kwalitatief beter. Simpelweg: het boek is te dik. Schrijven is schrappen, zeggen ze. Dat had hier denk ik nog even moeten gebeuren. Ik vind het enorm jammer dat Phobos³ mij niet wist aan te spreken, gezien Phobos² dit wel was gelukt. Helaas is Phobos³ voor mij een teleurstellend einde in de trilogie. Maar zoals ik al zei, de meningen lijken verdeeld, dus wie weet is het wel wat voor jou. De cover is trouwens wel weer prachtig en passend bij het verhaal.

Sterren

Onvergetelijk - Alexandra BrackenOnvergetelijk – Alexandra Bracken

The Darkest Minds #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Ruby heeft nooit gevraagd om de superpowers die haar bijna het leven kostten. Nu moet ze die dagelijks gebruiken in haar strijd om een corrupte regering ten val te brengen…

Wanneer Ruby een verontrustend geheim te horen krijgt, begint ze aan haar gevaarlijke missie: ze moet de Kinderalliantie verlaten en alleen verder trekken. Cruciale informatie over de ziekte die Ruby en de anderen heeft gemaakt tot wat ze nu zijn, heeft alle vernietigingspogingen overleefd. De waarheid ligt slechts op één plaats opgeslagen: een flashdrive in de handen van Liam Stewart, de jongen met wie Ruby ooit verder wilde en die haar heeft laten vallen als een baksteen.

Als ze wanhopig wetteloos het land doorkruist om Liam te vinden en antwoorden te krijgen op de catastrofale situatie, wordt ze heen en weer geslingerd tussen oude vrienden en haar belofte van wie ze houdt te beschermen. Maar wat als het winnen van de oorlog betekent dat ze zichzelf voorgoed kwijtraakt?

Mijn conclusie | Onvergetelijk is weer een fijn boek in de The Darkest Minds-serie. Net als het eerste deel is Onvergetelijk een boek dat ietwat trager leest, maar dat is niet meteen een negatief gegeven. Het is namelijk een boek dat je aan de ene kant makkelijk weg kunt leggen, maar waar je ook met gemak een hele dag in verder leest. De personages zijn allen erg fijn, en ik ben met name fan geworden van nieuwe personages Jude en Cole. Het eindigt wederom niet helemaal gesloten. Gelukkig ligt het derde deel al op mij te wachten en zal ik daar snel aan beginnen.

Sterren

Grace and Fury - Tracy BanghartGrace & Fury – Tracy Banghart

Grace & Fury #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Bold, brutal and beautiful, this is a must-read with the glitter and romance of The Selection and the thrilling action and intrigue of Red Queen.

In a world where women have no rights, sisters Serina and Nomi face two very different fates: one in the palace, the other on an island prison where women must fight to survive.

Serina has spent her whole life preparing to become a Grace – selected to stand by the heir to the throne as a shining example of the perfect woman.

But her headstrong and rebellious younger sister has a dangerous secret, and one wrong move could cost both sisters everything.

Can Serina fight? And will Nomi win?

Mijn conclusie | Grace & Fury is een vlot en makkelijk leesbaar boek met een interessant verhaal. Een verhaal over twee zussen in twee compleet verschillende situaties, die toch eigenlijk ook hetzelfde zijn. Twee zussen die iets moeten overwinnen en willen laten zien dat ook zij zelf het recht op een keuze mogen hebben. Grace & Fury is hier en daar voorspelbaar, maar bevat ook vele twists die ik zeker verwelkomde. Al direct in het begin verloopt het verhaal anders dan ik had verwacht. Tegen het einde wordt het verhaal spannender en spannender en begin je zelf te twijfelen aan wie je wel en niet kan vertrouwen. Het boek eindigt met een cliffhanger, dus ik kan niet wachten tot deel 2 uitkomt in juli 2019.

Sterren

Duizelingwekkende hoogte - Katharine McGeeDuizelingwekkende hoogte – Katharine McGee

The Thousandth Floor #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

New York, 2118

In Manhattan staat een duizend-verdiepingen-tellende supertoren, een adembenemend wonder dat tot de hemel reikt. Maar te midden van de hightech luxe en de futuristische glamour, zijn er vijf tieners met duistere en gevaarlijke geheimen…

LEDA wordt achtervolgd door herinneringen aan de gebeurtenissen op de meest afschuwelijke nacht uit haar leven. Ze zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de waarheid verborgen blijft; zelfs als dat betekent dat ze haar vijand in vertrouwen moet nemen.

WATT wil het liefst alles achter zich laten… tot Leda hem dwingt weer te beginnen met hacken. Zal hij alles doen wat Leda wil, als dat betekent dat hij daarna voor altijd van haar verlost is?

Als RYLIN een beurs krijgt aangeboden van een school op een van de bovenste verdiepingen, verandert haar leven in één klap. Maar het betekent wel dat ze weer dicht bij de jongen is wiens hart ze heeft gebroken, en die daarna ook haar hart brak.

AVERY wordt gekweld door haar liefde voor de enige persoon ter wereld die ze nooit zal kunnen krijgen. Ze wil wanhopig graag bij hem zijn, ongeacht de consequenties.

En dan arriveert CALLIOPE in New York, een mysterieuze, exotische schoonheid, die maar al te graag wat commotie wil veroorzaken. En ze weet al precies waar ze gaat beginnen.

Mijn conclusie | Duizelingwekkende Hoogte is in mijn ogen een leuker boek dan Duizend Hoog. Waar Duizend Hoog in het begin nog wat traag op gang kwam, en pas in de tweede helft spannend werd, is Duizelingwekkende Hoogte van begin tot eind interessant. Gezien de tijd die zat tussen het lezen van het eerste en het tweede deel moest ik wel even de laatste hoofdstukken van het eerste deel opnieuw lezen om weer te snappen hoe het allemaal ook alweer zat. Maar daarna las ik heerlijk verder in Duizelingwekkende Hoogte. De personages Leda, Watt, Rylin en Avery hebben weer hoofdrollen, maar er is ook een hoofdrol weggelegd voor het nieuwe personage Calliope. Duizelingwekkende Hoogte is een lekker vlot boek, dat je zeker nieuwsgierig maakt naar deel drie, Torenhoog.

Sterren

Warcross - Marie LuWarcross – Marie Lu

Warcross #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Voor de miljoenen spelers die elke dag inloggen is Warcross niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een lifestyle – en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt ook voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort.

Als ze dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze midden in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die het hele Warcross-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo’s wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot.

Mijn conclusieWarcross trok mij in eerste instantie niet perse vanwege het game aspect. Gelukkig kan ik concluderen dat ik het boek wél leuk vond en ook het vervolg, Wildcard, zal gaan lezen. Het verhaal leest heerlijk vlot waardoor je er makkelijk doorheen vliegt. Ik werd tegen het einde verrast met leuke plotwendingen, maar Warcross bevat ook nog een onderwerp waar je eeuwen over kunt filosoferen en leuke personages met een diepere laag. Conclusie: ik ben blij dat ik dit boek heb gelezen.

Sterren

Zwarte lijst - Alyson NoelZwarte Lijst – Alyson Noël

Beautiful Idols #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

LAYLA, TOMMY en ASTER doen mee aan een wedstrijd voor clubpromotors en raken daarbij verstrikt in een web van leugens en duistere spelletjes.

Wanneer op een nacht een jonge filmster onder verdachte omstandigheden verdwijnt, krijgt Aster, een van de drie, de schuld in de schoenen geschoven. Paniekerig probeert ze erachter te komen wat er is gebeurd. Zelf kan ze zich niets herinneren van de bewuste nacht. Heeft iemand iets in haar drankje gedaan? Als de bewijzen tegen Aster zich opstapelen, besluiten de voormalige rivalen samen te proberen haar onschuld te bewijzen. Algauw lijken ze zich hiermee op zeer gevaarlijk terrein te begeven.

Mijn conclusie | Hoewel ik Rivalen wel leuk vond, pakte ik Zwarte lijst niet zo snel op. Op de één of andere manier hield iets mij tegen. Mogelijk omdat ik Rivalen leuk vond, maar niet geweldig. Zwarte lijst vond ik echter leuker dan verwacht. Het verhaal leest lekker vlot en heb je zo uit. In Zwarte lijst neemt het verhaal een meer duistere wending en krijg je naast Gossip Girl taferelen ook wat Pretty Little Liars taferelen. Af en toe mist even de focus, en had ik graag nog wat meer ontknopingen gezien. Maar het was een heerlijk vlot boek, en ik ben benieuwd naar het vervolg.

Sterren

The Fates Divide - Veronica RothThe Fates Divide – Veronica Roth

Carve the Mark #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Het lot bracht ze samen.
Nu zal het ze verdelen.

De levens van Cyra Noavek en Akos Kereseth zijn bepaald door hun lotsbestemmingen. Het lot van Akos is dat hij zal sterven in dienst van de familie Noavek, maar toch is hij verliefd geworden op Cyra. Dan eist Cyra’s doodgewaande vader Lazmet, een meedogenloze tiran, de Shotet-troon op. Akos vreest dat zijn einde dichterbij is dan ooit. Lazmet staat op het punt een barbaarse oorlog te ontketenen, en Cyra en Akos willen hem koste wat het kost tegenhouden. Ze moeten hun familie, hun rijk en misschien zelfs elkaar verraden en bepalen waar hun loyaliteit ligt.

Mijn conclusie | The Fates Divide is zeker beter dan Carve the Mark. Je komt er (mits je het verhaal nog goed in je geheugen hebt, of een samenvatting terugleest) makkelijk in en leest hem ook vrij snel uit ondanks de dikte van het boek. De werelden zijn goed omschreven, maar wisten mij helaas niet te pakken. Ik vermoed dat deze werelden voor mij iets teveel van het goede zijn, zoals planeet Ogra. Het was niet mijn verhaal. Maar er zijn mensen die The Fates Divide, of zelfs de gehele serie, wél leuk vinden. Dus kijk naar mijn dislikes in mijn recensie, en kijk of dat misschien pluspunten zijn voor jou. Zo niet, dan kun je deze serie misschien beter laten liggen.

Sterren

De voordelen van onbeantwoorde liefde - Becky AlbertalliDe voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli

Simonverse #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Molly Peskin-Suso kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’ maar zij heeft makkelijk praten. Cassie kent geen angst, flirt met elk meisje dat ze leuk vindt en is ook nog eens superslank zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert, verlegen en – volgens haar oma – ‘volslank’. Niet dat het uit zou moeten maken, maar toch…

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar zus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes. Ze proberen haar te koppelen aan Will, Mina’s hipsterboy-sidekick. Will is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Er is alleen een probleem: stiekem vindt Molly haar nerdy-collega Reid ook best interessant. Hij is een Lord of the Rings-superfan en draagt de witste sneakers die Molly ooit heeft gezien. Maar als ze zou moeten kiezen, dan moet ze natuurlijk gaan voor de knappe hipsterboy in plaats van de übernerd.

Toch?

Mijn conclusie | De voordelen van onbeantwoorde liefde is met stip mijn favoriete boek van de eerste drie boeken die op de Nederlandse markt zijn uitgebracht van Becky Albertalli. De voordelen van onbeantwoorde liefde is heerlijk vlot geschreven en bevat veel humor. Het verhaal bevat echter ook een goede boodschap (meerdere) en een mooie diepere laag wat het boek absoluut een aanrader maakt voor jongvolwassenen. Het is jammer dat De voordelen van onbeantwoorde liefde geen oorspronkelijk Nederlandstalig boek is, want dit verhaal is perfect voor op de leeslijst. Ook fans van de tv-serie The Fosters zullen dit boek ontzettend leuk vinden.

Sterren

Leah on the Offbeat - Becky AlbertalliLeah on the Offbeat – Becky Albertalli

Simonverse #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Penguin presents the audiobook edition of Leah on the Offbeat by Becky Albertalli, read by star of Stranger Things Shannon Purser. When it comes to drumming, Leah Burke is usually on beat – but real life isn’t always so rhythmic. An anomaly in her friend group, she’s the only child of a young, single mum, and her life is decidedly less privileged. And even though her mom knows she’s bisexual, she hasn’t mustered the courage to tell her friends – not even her openly gay BFF, Simon. So Leah really doesn’t know what to do when her rock-solid friend group starts to fracture in unexpected ways. With prom and college on the horizon, tensions are running high. It’s hard for Leah to strike the right note while the people she loves are fighting-especially when she realizes she might love one of them more than she ever intended.

Mijn conclusie | Ik las dit boek als luisterboek in het Engels. Leah on the Offbeat / De eigenzinnigheden van onbeantwoorde liefde is weer een mooi geschreven boek van Becky Albertalli. Het is niet mijn favoriete boek doordat ik iets minder feeling met het personage Leah Burke had. Dit deed echter verder niets af aan de hoe ook dit keer weer goede onderwerpen naar voren werden gebracht en op een sterke manier werden beschreven. Een boek dat voor vele jongeren herkenbaar zal zijn ongeacht diens seksuele voorkeur, want het gaat niet alleen om biseksualiteit, maar ook om vriendschap en het einde van een tijdperk.

Sterren

Goodreads Reading Challenge

Mijn Goodreads Challenge loopt nog steeds supergoed. Ik zit weer in een lekkere leesflow en heb tot nu toe 42 boeken gelezen. Dat betekent dat ik nog ruim drie maanden heb om mijn doel van 52 boeken te halen. Dat gaat makkelijk lukken, haha.

Hoeveel boeken heb jij dit kwartaal gelezen?

Deze post is al 610 keer gelezen

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie

2 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #3

  1. Harry Potter boeken vind ik ook een zaligheid om te lezen. Ik heb veel gelezen het afgelopen kwartaal maar daar zat o.a. mijn vakantie bij waarin alleen al 7 boeken weg las 🙂