Categorieën: Blog Business, Boeken, Films, Muziek / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Mijn favorieten van 2018 | Boeken, films & meer!

Mijn favorieten van 2018

Vandaag is officieel de laatste dag van het jaar. Tijd dat ook mijn eindejaarslijstjes online komen. Dit keer heb ik het gegroepeerd in één artikel. Hierin vertel ik jullie onder andere wat mijn favoriete boeken, films en muziek van 2018 zijn. Lees je mee?

Sterren

Top 5 boeken

Obsidian - Jennifer L. Armentrout 2

In 2018 heb ik een record aantal boeken gelezen. Vandaag ga ik namelijk mijn 64e boek van dit jaar uitlezen. Op Goodreads had ik mijn doel ingesteld op 52 boeken – net als vorig jaar en toen eindigde ik met 55 gelezen boeken. Het is dus een goed leesjaar voor mij geweest. Bekijk hier ook mijn jaar in boeken op Goodreads. En dit is mijn top 5 favoriete boeken die in 2018 zijn gepubliceerd (helaas kan ik niet alles lezen, dus misschien mist er wel een prachtexemplaar in deze top 5). Wat in elk geval opvalt aan deze top 5, is dat een goed boek ruim 400 pagina’s (of meer) is, haha.

1. Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Obsidian - Jennifer L. Armentrout

Verschenen: 29 mei 2018 bij Zomer & Keuning
SerieLUX #1
Aantal pagina’s: 418
GenreFantasySciencefictionYoung Adult

Flaptekst: Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te mijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…
Lees mijn recensie

2. Rijk van Stormen – Sarah J. Maas

Rijk van Stormen - Sarah J. Maas

Verschenen: 23 januari 2018 bij Boekerij
SerieThrone of Glass #5
Aantal pagina’s: 668
GenreFantasyNew AdultYoung Adult

FlaptekstCelaena heeft gezworen haar koninkrijk Terrasen terug te krijgen, als reachtmatige erfgename van de troon Aelin Galathynius. Maar de Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterst krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een hof dat ze leiding moet geven, heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven en wordt nu aan alle kanten bedreigd door oorlog. Ze moet bepalen wat – of wie – ze bereid is op te offeren om haar wereld, en alles wat haar lief is, te redden.
Recensie volgt in 2019

Nooit Meer – Colleen Hoover

Nooit Meer - Colleen Hoover

Verschenen: 20 maart 2018 bij Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 400
GenreNew Adult

Flaptekst: ‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.
Lees mijn recensie

4. Meester Legende – Stephanie Garber

Meester Legende - Stephanie Garber

Verschenen: 8 november 2018 bij Luitingh-Sijthoff
SerieCaraval #2
Aantal pagina’s: 415
GenreFantasyYoung Adult

Flaptekst: Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…
Lees mijn recensie

5. Just don’t mention it – Estelle Maskame

Just Don't Mention It - Estelle Maskame

Verschenen: 7 november 2018 bij Uitgeverij Moon
SerieDIMILY #4
Aantal pagina’s: 446
GenreContemporaryYoung Adult

Flaptekst: De zeventienjarige Tyler heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een eigen auto, een beeldschone vriendin en is populair op school. Maar vanbinnen is Tyler gebroken. En hij doet er alles aan om dat voor de buitenwereld verborgen te houden.

Tot die zomer waarin Eden in zijn leven verschijnt. Ze is direct, scherp en veel verleidelijker dan een stiefzus zou moeten zijn.

Ze kijkt dwars door Tylers façade heen en ziet de kwetsbare jongen die hij eigenlijk is. En hoe closer Eden en Tyler worden, hoe meer de muur rondom Tyler afbrokkelt.

In Just Don’t Mention It vertelt Tyler in zijn eigen woorden over zijn pijnlijke verleden en zijn zoektocht naar hoop en naar wie hij – in hemelsnaam – wil zijn.
Lees mijn recensie

Sterren

Top 5 films

The Greatest Showman still

Hoewel ik vaker naar de bioscoop had willen gaan dit jaar, en nog enkele zeer grote films niet heb gezien, heb ik uit de films die ik wel heb gezien ook een hele mooie top 5 kunnen maken. Mocht je één van deze films nog niet gezien hebben, dan weet je wat je te doen staat. 🙂

1. The Greatest Showman

The Greatest Showman poster

Releasedatum: 4 januari 2018 (NL)
CastHugh JackmanMichelle WilliamsZac EfronZendayaRebecca FergusonAustyn JohnsonCameron SeelyKeala SettleSam Humphrey,  Yahya Abdul-Mateen IIEric Anderson
GenreBiografie | Drama | Musical | Romantiek

Filmomschrijving: Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht.
Lees mijn recensie

2. Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Releasedatum: 1 november 2018 (NL)
CastRami MalekLucy BoyntonGwilym LeeBen HardyJoseph MazzelloAidan GillenAllen LeechTom HollanderAaron McCusker
GenreBiografie | Drama | Muziek

Filmomschrijving‘Bohemian Rhapsody’ volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als ‘We Will Rock You’ en ‘Radio Ga Ga’. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.
Lees mijn recensie

3. Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia Here We Go Again poster

Releasedatum: 18 juli 2018 (NL)
CastLily JamesAmanda SeyfriedPierce BrosnanChristine BaranskiJulie WaltersJeremy IrvineJosh DylanHugh SkinnerJessica Keenan WynnAlexa DaviesAndy GarciaColin FirthStellan SkarsgårdDominic CooperMeryl StreepCher
GenreKomedie | Musical

FilmomschrijvingHoe is het Donna vergaan en hoe en waarom belande ze op het Griekse eiland Kalokairi? Dit tweede deel van de musical gaat dieper in op de personages, met muziek van ABBA.
Lees mijn recensie

4. Avengers: Infinity War

Avengers Infinity War

Releasedatum: 25 april 2018 (NL)
Cast: o.a. Josh BrolinRobert Downey Jr.Chris HemsworthMark RuffaloChris EvansScarlett JohanssonBenedict CumberbatchTom HollandChris PrattChadwick BosemanZoe SaldanaKaren GillanTom Hiddleston,  Paul BettanyElizabeth OlsenSebastian Stan
GenreActie | Avontuur | Fantasy | Sci-fi

FilmomschrijvingTien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie aller tijden in Marvel’s Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held.

De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.
Lees mijn recensie

5. Love, Simon

Love, Simon poster

Releasedatum: 14 juni 2018 (NL)
CastNick RobinsonKatherine LangfordAlexandra ShippJorge Lendeborg Jr.Jennifer GarnerJosh DuhamelLogan MillerKeynan LonsdaleTalitha Eliana BatemanMiles HeizerTony Hale
GenreKomedie | Drama | Romantiek

FilmomschrijvingIedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. Hij staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Wanneer een e-mail die hij naar een jongen gestuurd heeft (die hij nooit ontmoet heeft) in de verkeerde handen valt komt hij in een moeilijke situatie terecht als hij gechanteerd wordt door de klasgenoot.
Lees mijn recensie

Sterren

2018 in muziek

Spotify

Ook muziek speelde dit jaar weer een belangrijke rol in mijn leven. Ik zou echt niet zonder muziek kunnen. Over het algemeen luister ik muziek óf via de radio óf via Spotify. Spotify komt elk jaar altijd met leuke lijstjes, en daar komen de volgende leuke feitjes uit:

Ik heb dit jaar op Spotify 1.859 verschillende nummers afgespeeld.

Het eerste nummer dat ik in 2018 beluisterde is Check It Out van Oh The Larceny.

Ik heb 34 uur doorgebracht met Panic! at the Disco, die hiermee ook mijn favoriete artiest is van dit jaar (net als vorig jaar trouwens).

Het oudste nummer dat ik dat jaar heb beluisterd is Jailhouse Rock uit 1958 van Elvis Presley.

Beluister hieronder de playlist die Spotify heeft gemaakt met mijn top 100 favoriete nummers van 2018 (in willekeurige volgorde).

Sterren

Top 10 best gelezen artikelen van 2018

The Good Doctor

Ook altijd erg leuk om te zien is welke artikelen het dit jaar goed hebben gedaan op Reviews & Roses. Van alle artikelen die in 2018 zijn verschenen, zijn onderstaande tien het meest bezocht. Wat opvalt is dat films en series die erg populair zijn, en waarvan ik de recensie rond de releasedatum (in Nederland) heb geplaatst, het meest bezocht zijn. Er wordt in die periode veel naar gezocht en – hiep hiep hoera – ze komen dan heel vaak ook bij Reviews & Roses uit! <3

  1. Serie in de Spotlight | The Good Doctor
  2. Filmrecensie | Bohemian Rhapsody
  3. Filmrecensie | To all the boys I’ve loved before
  4. Filmrecensie | Zwaar Verliefd!
  5. Unboxing | Goodiebox – 4 Elements
  6. Laat je wimpers stralen met de nieuwe Etos mascara’s
  7. Filmrecensie | Mamma Mia! Here We Go Again
  8. Filmrecensie | Game Night
  9. Unboxing | Goodiebox – Girlboss
  10. Challenges van 2018

Sterren

Wat zijn jouw favorieten van 2018?

Deze post is al 1504 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Mijn favorieten van 2018 | Boeken, films & meer!