Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #18 | Continu onderweg

Een kijkje in mijn leven

Vorige maand zei ik het ook al: ik had werkelijk geen enkel weekend vrij tot onze vakantie zou beginnen. Ook juni was dus weer een maand vol uitjes en verplichtingen. Wederom: allemaal leuk en gezellig. Maar ik merkte toch ook dat het mij wat te druk werd en ik erg moe was. Die vakantie was dus zéér welkom. En natuurlijk niet te vergeten: de dag dat onze kittens zouden komen, kwam ook steeds dichterbij! Gezien ik begin juli vakantie had moesten jullie wat langer op dit Kijkje in mijn leven wachten, maar hopelijk is het niet minder leuk. 🙂

Event Bieb Enschede

Bibliotheek Enschede

De maand startte bij de bibliotheek in Enschede waar ik een workshop ‘Zet je eigen leesclub op’ zou geven. Daarnaast stond ik er ook met een kraampje met onder andere mijn leuke totebags. Samen met leesclubleden Grietsje en Irene heb ik een gezellig dagje Enschede gehad en de lunch was ook ontzettend goed verzorgd!

Kamperen

Qwixx

Elk jaar gaan we kamperen met familie, zo ook dit jaar. We hadden één dag regen, één dag zon, en de andere twee dagen was het weer prima genoeg om de tent op te zetten en weer af te breken. Hoewel ik ontzettend moe was en weinig zin had in sociale dingen (als ik moe ben, ben ik het liefst gewoon lekker rustig thuis), kijk ik er toch ook altijd weer enorm naar uit. Ik geef ontzettend veel om familie, en wat quality time brengt je weer net wat dichter bij elkaar. <3 We speelden ook weer spelletjes, onder andere Qwixx en Regenwormen (+ uitbreiding).

Leesclub

Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers

De laatste leesclub voor de zomervakantie vond plaats. En speciaal voor de leesclubleden signeerde Marina Folkers boekenleggers van het boek dat we lazen: Onder de sterren van Montpellier. Op 12 september zijn we weer terug in de bibliotheek van Drachten en bespreken we Zonderling van Laini Taylor. Maar deze zomer zitten we niet stil, ik organiseer namelijk voor het eerst een online leesclub. Deze is begin deze week net begonnen, dus je kunt gewoon aansluiten. 🙂

Laatste keer op bezoek bij de kittens

Kittens

Het aftellen kon beginnen, want op 9 juli zouden onze kittens eindelijk komen. Mijn ouders zouden hun kitten drie weken eerder krijgen, en toen besloten wij mee te gaan om Fred & George nog even één keer te zien. Wij zouden namelijk twee weken later op vakantie gaan, en het leek ons niet goed voor de kittens om in korte tijd meerdere locaties aan te doen. Dus hebben we de verhuizing over onze vakantie heen getild.

Op Moarke passen

Moarke

De kat van mijn ouders heet Moarke. En de eerste week heb ik haar twee dagen gezelschap gehouden terwijl mijn ouders aan het werk waren. Wat een gek beestje. Ze kondigt met een speciaal geluidje aan wanneer ze iets ondeugends gaat doen. Fantastisch, haha.

Op babybezoek

Onze lieve vrienden zijn bevallen van hun tweede kindje, dus natuurlijk gingen we even op kraambezoek. En wat een schatje is het! Zo’n mooie familie. <3

Spelletjesdag

Nosferatu

Af en toe plannen we eens een spelletjesavond in met mijn familie, maar het was inmiddels alweer een hele tijd geleden. Daarom planden we dit keer een spelletjesdag. We speelden onder andere Brieven uit White Chapel (heerlijk spel!) en Nosferatu.

Vaderdag

En niet te vergeten, het was weer vaderdag! Zuivelhoeve had een leuke vaderdagtas, dus deze hebben we onze vader cadeau gedaan. 🙂

Pedicure

De eerste dag van mijn vakantie luidde ik in door een pedicure te boeken. Wat een héérlijke start van de vakantie!

Interview met Jeroen van Unen

Jessica en Jeroen van Unen

Ik kreeg plots een leuk mailtje van schrijver Jeroen van Unen. Of ik hem wilde interviewen. Natuurlijk wilde ik dat! Ik reisde af naar zijn woonplaats Breda, waar ik hem thuis mocht interviewen. Het interview duurde bijna twee uur, en tussendoor was ik weg op vakantie en kwamen onze kittens, dus het neemt iets meer tijd dan anders om het interview uit te werken. Máár, het doel is om het interview nog ergens in juli online te zetten. Het was echt een superleuk interview, en Jeroen, en zijn vrouw Bo, waren ontzettend open. En wat hebben ze prachtige katten! <3 Houd mijn blog in de gaten voor het interview.

Dagje kasteel

Kasteel de Haar

In onze eerste week had ik veel uitjes. Eén ervan was met mijn vriend naar Kasteel de Haar te gaan. Ikzelf ben hier al drie keer eerder geweest, waarbij ik één keer het kasteel ook van binnen heb gezien (tijdens de boekpresentatie van Hof van Doorns en Rozen). Ik wilde echter graag eens de tuinen zien terwijl ze in bloei staan, en ik wilde heel graag de personeelsvertrekken eens bekijken. Zodoende. Het was wel belachelijk heet die dag, dus we hebben ons rot gezweet. Maar het was wel ontzettend leuk!

Ladiesnight

Pathe Quiz

Het was de bedoeling dat ik met mijn collega naar de ladiesnight in Groningen zou, maar ze moest helaas last minute afzeggen. Maar mijn moeder wilde gráág voor haar invallen. We keken Yesterday, een hele leuke film waarvan nog een recensie volgt. Het was trouwens mijn eerste keer bij een ladiesnight van Pathé, en wauw, die is zoveel leuker dan de ladiesnight in Drachten! Ook de quiz aan het begin van de film is superleuk. Ik had acht uit de tien vragen goed. Dat had ik absoluut niet verwacht, gezien de meeste vragen over The Beatles gingen. Als Groningen niet zover was, dan zou ik veel vaker naar de ladiesnight in Pathé gaan.

Boekpresentatie Ik mis je

Jessica en Gillian King

Ook in onze eerste vakantie, viel de boekpresentatie van ‘Ik mis je‘ van Gillian King. Ideaal, want dat betekende dat ik alle tijd had om naar Den Haag af te reizen, waar de boekpresentatie plaats zou vinden. Ook mijn vriend nam ik mee onder het mom van “een dagje Den Haag”. We zijn lekker het centrum van Den Haag in geweest en hebben onder andere de Starbucks en Primark even een bezoekje gebracht. En natuurlijk beide Paagmans en The American Book Center.

De boekpresentatie was ontzettend leuk! Gillian weet in real life net zo leuk en vlot te vertellen als in haar boeken, en we hebben regelmatig kunnen lachen tijdens haar speech. Acquirerend redacteur Monique Boltje vertelde over wat onder feelgood te verstaan is. En redacteur (en schrijfster) Petra Kruijt en haar vriend gaven een leuk optreden. Tijdens het signeren kreeg ik van Gillian nog een boek cadeau; ik had er echter al één voor mijzelf en voor mijn moeder, dus deze ga ik binnenkort nog hier op de blog weggeven. Uiteraard is ook deze gesigneerd! En superlief: alle drie proeflezers kregen een klein cadeautje; een superleuk armbandje, dat ik sindsdien non-stop draag. Dankjewel Gillian, het was een eer om voor jou te mogen proeflezen. 🙂

Yaltifal

Op de laatste dag van juni, en de laatste dag voordat we op vakantie zouden gaan, vond Yaltifal plaats. Een event waar ik héél graag heen wilde, want: Stephanie Garber zou komen. Zo gaaf! Hoewel het ontzettend leuk was, zijn er ook nog wat verbeteringen voor de organisatie. Zo liep het signeren enorm uit waardoor velen hun workshop(s) niet konden volgen. Ik zat in de eerste helft van de plusminus 200 gasten, en was precies klaar in de signeerrij toen de eerste workshop van start ging. Ik heb gelukkig dus niet zoveel gemist van de boekpresentatie van Buddy Tegenbosch en Chinouk Thijssen. Hierna konden we ook boeken laten signeren door hun.

Naast Stephanie Garber waren trouwens ook Emily Barr en Alice Broadway aanwezig. Ik ben héél blij met mijn persoonlijk gesigneerde boeken van Stephanie Garber! Ook heb ik twee boeken van Emily Barr gekocht en laten signeren (leuke vrouw ook). Stephanie heb ik ook nog een cadeautje gegeven: een tin met stroopwafels. Daar was ze heel blij mee. Ze gaf aan dat ze nog typisch hollandse dingen had willen kopen, maar daar nog geen tijd voor had gehad. Ikzelf was bang dat ze vet veel stroopwafels zou krijgen, maar ik bleek de eerste te zijn. Yay!

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

Oeh, volgens mij heb ik in juni helemaal niet zoveel films gekeken. Degene die zo in mij opkomt is Yesterday. Niet een diamantje, maar wel een vermakelijke film!

Series

Eindelijk keek ik het vierde seizoen van Jane the Virgin uit, en keek ik het overgrote deel van What/If. Daarnaast heb ik een groot deel van het eerste seizoen van Legacies gekeken in mijn eerste vakantieweek. De serie is heel anders dan The Vampire Diaries en The Originals, maar wel ontzettend leuk.

Boeken

Door de leesdip eerder dit jaar loop ik wat achter op mijn Goodreads Challenge, maar ik lees wel hele leuke boeken! Toppers in juni waren Als morgen niet bestaat en Wilder. Hebben jullie deze al gelezen?

Top 5 best gelezen blogposts

  1. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  2. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het?
  3. Filmrecensie | August Rush
  4. 5x Leuke subscription boxen
  5. Is Netflix’ mysterieuze tienerdrama The Society het kijken waard?

Wat zijn jullie vakantieplannen?

Deze post is al 2049 keer gelezen


Geef een reactie