Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #1

Deze boeken las ik de laatste tijd

Woohoo, het eerste kwartaal van 2018 is alweer voorbij. Of naja, woohoo… De tijd gaat eigenlijk weer veel te snel. Voor mijn gevoel is het straks in no-time alweer 2019. Zoals altijd vertel ik jullie ook dit jaar weer elk kwartaal welke boeken ik heb gelezen. En dat zijn er veel dit keer. Ik loop zelfs zeven boeken vóór op mijn Goodreads Challenge! Lees snel verder om te zien welke boeken ik tot nu toe heb gelezen in 2018. Deze boeken las ik de laatste tijd:

P.s. klik op de titel om de volledig recensie te lezen. Is de titel niet klikbaar? Dan verschijnt de recensie binnenkort nog.

Sterren

Everless - Sara HollandEverless – Sara Holland

Everless #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Time is a prison. She is the Key.

Blood is money. Time is power. Desire is treachery. Welcome to EVERLESS.

In the land of Sempera, the rich control everything – even time. Ever since the age of alchemy and sorcery, hours, days and years have been extracted from blood and bound to iron coins. The rich live for centuries; the poor bleed themselves dry.

Jules and her father are behind on their rent and low on hours. To stop him from draining himself to clear their debts, Jules takes a job at Everless, the grand estate of the cruel Gerling family.

There, Jules encounters danger and temptation in the guise of the Gerling heir, Roan, who is soon to be married. But the web of secrets at Everless stretches beyond her desire, and the truths Jules must uncover will change her life for ever … and possibly the future of time itself.

Mijn conclusie | Hoewel ik een lichtelijk moeizame start had met Everless, wist het boek mij al snel in zijn greep te nemen. Het concept en de personages zijn interessant. Sara Holland gebruikt hier en daar wat clichés in de verhaalvertelling, maar wat goed is, is dat ze vaak ook weer van deze standaarden afwijkt met diverse interessante en spannende plottwists. Jullie weten dat ik gek ben op romantiek, maar mocht je dat niet zijn, dan is dit boek ook wat voor jou. Romantiek komt slechts met mate voor. Op dit vlak is Sara Holland overigens erg origineel, maar meer kan ik er niet over zeggen, want dan bewandel ik spoilergebied. Na het verrassende einde, kijk ik in elk geval uit naar het vervolg!

Sterren

Vrees me - Tahereh Mafi coverVrees Me – Tahereh Mafi

Shatter Me #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Ik ben een monster – Ik heb een gave

‘Je kunt me niet aanraken,’ 
fluister ik. 
Ik lieg, 
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Mijn conclusie | Ik las het boek in januari 2018 voor The Awesome Book Club, maar ik las het boek al eerder in 2016. Wat een genot om het boek opnieuw te lezen! Nu ik de gehele verhaallijn al ken (van de eerste drie boeken) zie je zoveel nieuwe dingen. Het is voor mij echt een all-time favorite!

Sterren

Out There De Kristallen Sleutel - Manon SpierenburgDe Kristallen Sleutel – Manon Spierenburg

Out There #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterren

Vier jongeren en twee volwassenen worden wakker in een vreemd oerwoud. Hebben ze soms een vliegtuigcrash overleefd? Maar waar zijn de brokstukken dan? Ze trekken door het woud, op zoek naar antwoorden. De 12-jarige Olivia heeft het onheilspellende gevoel dat ze iets belangrijks over het hoofd zien. Wie is bijvoorbeeld de vrouw die telkens in haar herinneringen opduikt? En hoe komt het dat ze elkaar kunnen verstaan, terwijl ze ieder een andere taal spreken? Langzaam maar zeker begint het Olivia en de anderen te dagen. De waarheid is ijzingwekkender dan ze dachten, en ze willen niets liever dan terug naar huis gaan. Maar daarvoor moeten ze eerst hun grootste angsten en diepste geheimen onder ogen zien…

Mijn conclusieOut There: De Kristallen Sleutel heeft een origineel uitgangspunt. Dit is ook de reden dat ik het verhaal zo graag wilde lezen. Helaas wist de uitwerking mij amper te bekoren. Groot probleem hierbij was voor mij de schrijfstijl. Ik voelde mij niet betrokken bij het verhaal en de personages. En vond het soms wat te ver gezocht en misschien dus ook niet goed genoeg uitgewerkt. In de tweede helft van het boek wordt het verhaal langzamerhand beter, maar wist mij nog steeds niet echt in het verhaal te trekken. Persoonlijk denk ik dat dit boek interessanter is voor jeugd – niet young adults, waar de marketing echter wel op inspeelde -, maar ik durf niet te zeggen wat voor oordeel zij aan dit boek zouden hangen.

Sterren

De Gordiaanse Kloof – Manon Spierenburg

Out There #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

De 12-jarige Olivia is met vijf anderen in Out There beland, een dimensie waar je na de dood terecht kunt komen. De enige mogelijkheid om Out There te verlaten is via de Exit, die alleen te openen is met je persoonlijke kristallen sleutel. Na de verdwijning van twee leden van het gezelschap trekt de rest verder. Ze proberen de geheimen van Out There te ontrafelen, maar elk antwoord dat ze vinden lijkt vooral meer vragen op te roepen. Zijn ze voor altijd gevangen of kunnen ze ontsnappen aan deze nieuwe, beangstigende en bizarre wereld?  

Mijn conclusie | Waar De Gordiaanse Kloof dankzij grotere cohesie, meer diepgang en natuurlijkere dialogen een grote verbetering is van De Kristallen Sleutel, weet het deze boekenserie nog niet tot één van mijn favorieten te benoemen. De schrijfstijl blijft een probleem, vooral bij het vormen van een hechte band met de personages. Spierenburg legt vooral nadruk op het vertellen, en laat de lezer hiermee te weinig voelen. Veel telling, weinig showing. Hoewel ze mij met dit tweede deel wel nieuwsgieriger heeft gemaakt en mij meer wist te bekoren, twijfel ik of ik, na lang wachten op het nog niet verschenen derde deel, deze daadwerkelijk op zal pakken.

Sterren

Nooit Meer - Colleen HooverNooit Meer – Colleen Hoover

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Mijn conclusie | Nooit Meer is… krachtig. Nooit Meer is realistisch, vlot geschreven, onvoorspelbaar en bevat een enorme emotionele lading. Dit verhaal maakt indruk. Nooit Meer is overweldigend, meeslepend en zet je aan tot nadenken; verandert misschien zelfs wel de manier waarover je over het onderwerp dacht. Vanaf het eerste woord zit je in het verhaal en vlieg je door het verhaal. Het is een zwaar onderwerp, maar goed uitgewerkt en vlot beschreven, en op zo’n manier dat het goed bij de lezer binnenkomt. Dus wil je een persoonlijk en goed geschreven boek lezen, met een belangrijk onderwerp, dan raad ik je van harte Nooit Meer aan. Laat je weten wat je ervan vindt?

Sterren

Tahereh Mafi - VerdermeerVerdermeer – Tahereh Mafi

Furthermore #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Zo begint het…

Het is bijna drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem terug te brengen maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms rechts is maar soms ook heel erg krom. In deze wereld is niets wat het lijkt en Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven—maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.

Mijn conclusie | Verdermeer is absoluut een aanrader voor alle tien tot twaalf jarigen. Maar ik raad het zeker ook de volwassenere fans aan. Niet alleen is het verhaal een groot avontuur vol fantasie en magie, maar het bevat ook nog eens een prachtige boodschap. Dat je anders bent, betekent niet dat je raar bent. Het betekent dat je bijzonder bent. Misschien dat alleen bij het einde ietwat teveel toeval kwam kijken, maar hé, who cares? Dit boek zal het ongetwijfeld goed doen bij fans van Alice in Wonderland en unieke bijzondere verhalen. Je leest Verdermeer in één ruk uit. O! En wat ik helemaal vergeet te benoemen: Verdermeer bevat een leeslint, en jongens, ik heb nooit geweten hoe belachelijk handig dat is. Zo fijn!

Sterren

Verwoest Me - Tahereh MafiVerwoest Me – Tahereh Mafi

Shatter Me #1,5 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

IK HEB DE REPUTATIE OPGEBOUWD VAN EEN KOUD, GEVOELLOOS MONSTER DAT VOOR NIETS OF NIEMAND BANG IS EN NERGENS OM GEEFT. MAAR DIT ALLES IS VRESELIJK MISLEIDEND. WANT IN WERKELIJKHEID BEN IK NIET VEEL MEER DAN EEN LAFAARD

Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond.
Na de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen en de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden. Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan.

Het fascinerende en alles onthullende boek Verwoest me is deel 1,5 uit de Touching Juliette-trilogie. Het speelt zich af na Vrees me en voor Breek me en wordt volledig verteld vanuit het persectief van Warner.

Mijn conclusieVerwoest Me is wat mij betreft absoluut een onmisbaar deel in de serie. Of je het boek nou, net als ik, pas leest nadat je de hele serie al hebt gelezen. Of dat je de novelle leest op het moment waar die hoort, tussen Vrees Me en Breek Me – en eigenlijk raad ik je dat wel aan. Het is hoe dan ook een onmisbaar stukje verhaal voor de fans van de Touching Juliette-serie. Je leert Warner hier zoveel beter kennen en zijn personage wordt in Verwoest Me prachtig uitgediept. Een heerlijke novelle, die van mij nog wel veel langer had mogen zijn.

Sterren

Veel liefs Lara Jean - Jenny HanVeel liefs, Lara Jean – Jenny Han

To All the Boys I’ve Loved Before #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Mijn conclusie | Persoonlijk vond ik Aan alle jongens van wie ik hield en PS Ik hou nog steeds van je leuker dan Veel liefs, Lara Jean. Bij de eerste twee delen heb ik meer gelachen, voor mijn gevoel meer kunnen zwijmelen en vond ik ze net wat spannender. Dit derde deel is wel ietwat volwassener en heeft een diepere laag. Het algehele thema is afsluiting, en het maken van een nieuw begin. Het verhaal van Lara Jean wordt rondgemaakt; nu het einde van haar middelbare schooltijd eindigt en ze moet kiezen naar welke universiteit ze gaat. Al met al vond ik dit niet het beste boek van de drie, maar hij las wel net zo makkelijk weg, en het einde was voor mij goed.

Sterren

Zoeker - Veronica RossiZoeker – Veronica Rossi

Riders #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Toen Daryn beweerde dat ze in de toekomst kon kijken, geloofde niemand haar. Toch was ze niet gek, want de visioenen lieten haar zien hoe ze mensen kon helpen. Daryn omarmde haar rol als Zoeker. Ze redde levens. Tot Sebastian op haar pad kwam. Hij was haar eerste en ergste vergissing. 
Sinds ze hem onbedoeld opsloot in een donkere dimensie met Samrael, de laatste nog levende demon in de Horde, wordt ze verteerd door schuldgevoel. Daryn weet dat Sebastian nog leeft en dat hij op hulp wacht. Zij moet hem redden. Maar nu ze de visioenen meer dan ooit nodig heeft, zijn ze gestopt. Opeens staat Daryn voor de ultieme uitdaging.

Mijn conclusieZoeker heeft in een bepaalde zin eenzelfde karakter als diens voorganger Riders. Ik vond Zoeker iets minder goed dan Riders, maar dat heeft vooral te maken met dat ik meer van de geweldige dynamiek tussen de ruiters had willen zien. Dit kwam namelijk veel meer naar voren in Riders; in Zoeker kwamen Marcus, Jode en Bas minder op de voorgrond. Uiteraard nam ook Daryn veel ruimte in beslag doordat ook vanuit haar perspectief werd geschreven. Dit bleek ik uiteindelijk minder erg te vinden dan ik had verwacht – waarschijnlijk doordat ze een interessant verhaal kreeg -, maar toch las ik liever vanuit Gideons perspectief. Hoe dan ook is het weer een goed boek, en een mooie afsluiter in deze stoere duologie.

Sterren

Hazelwoud - Melissa AlbertHazelwoud – Melissa Albert

The Hazel Wood #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waaróm hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

Mijn conclusieHazelwoud is een bijzonder, goed uitgewerkt, en duister sprookje. Je moet er echter wel van houden. Ik denk dat mensen die houden van duistere sprookjes, en diegenen die gek zijn op de serie van Ransom RiggsHazelwoud erg leuk zullen vinden. Ben je echter zoals ik, een fan van dystopische boeken met romantiek, dan kan het zijn dat dit boek niet helemaal jouw ding is. Ik las dat de sprookjes die genoemd worden in dit verhaal ook uitgeschreven worden, en stiekem ben ik daar nog wel nieuwsgierig naar; die vond ik namelijk wel interessant. Maar of ik deel twee ook zal lezen, weet ik nog niet zeker.

Sterren

Breek Me - Tahereh MafiBreek Me – Tahereh Mafi

Shatter Me #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Hij zal mij vinden – Ik vind hem eerst

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Mijn conclusie | Zoals je eerder in dit artikel al kan lezen heb ik deze gehele serie opnieuw gelezen om weer helemaal in het verhaal te zitten voordat deel vier uitkomt. En dat is goed gelukt. Ik zat dit keer wel wat te wachten op plottwists waarvan ik wist dat ze zouden komen en waar ik gek op ben. Bijvoorbeeld een zekere twist halverwege het boek en natuurlijk het opbloeien van gevoelens tussen twee zekere personen. Desalniettemin vloog ik wederom door het verhaal en heb ik ook dit tweede deel met veel plezier herlezen.

Sterren

Versplinter Me - Tahereh MafiVersplinter Me – Tahereh Mafi

Shatter Me #2,5 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

‘JIJ KOMT ALTIJD EERST, EN ALLE ANDEREN PAS DAARNA. DAT ZAL NOOIT VERANDEREN.’

Adam heeft veel om over na te denken. Juliette lijkt steeds onbereikbaarder, hij maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid van zijn broertje James en het leven in Omega Point begint hem te beklemmen. Maar Adam heeft geen tijd om hier lang bij stil te staan: er is een aanval gepland op Het Herstel – en zij deinzen er niet voor terug om iedereen om wie hij geeft uit te schakelen.

Adam zal moeten kiezen; als hij James wil beschermen, dan moet hij Juliette laten gaan. Of wil hij koste wat kost Juliette terug aan zijn zij?

Mijn conclusie | De enige stukken die ik nog niet had gelezen in deze serie, waren de novelles, dus ook Versplinter Me kwam aan bod. Versplinter Me is enerzijds helaas een stuk herhaling uit Breek Me. Anderzijds komen we ook meer te weten over wat we op het einde van Breek Me niét hebben gelezen. En dat laatste maakt de novelle een leuke toevoeging. Helaas is Adam niet de meest boeiende persoon om over te lezen sinds hij in mijn ogen toch wel wat zwak overkomt sinds Breek Me. Zijn liefde voor Juliette is ook alles behalve overtuigend. Maar toch vond ik het fijn om zijn novelle te lezen. Al is het maar voor die krachtige hartverscheurende slotscène. Leuk extraatje is het interview met Tahereh Mafi dat ik achterin het boekje vond.

Sterren

Vertrouw me Tahereh MafiVertrouw Me – Tahereh Mafi

Shatter Me #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Zelfs angst zal mij vrezen

Wraak denk ik leek nog nooit zo zoet

Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog in leven zijn. Ook Adam lijkt verdwenen. Om het Herstel voor eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht dat ze hem zou kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Warner is bereid Juliette te helpen – maar wat wil hij daarvoor terug?

Vertrouw me is het derde en laatste deel uit de Touching Juliette-trilogie.

Mijn conclusie | De vorige keer las ik dit boek in één dag uit. En was het niet zo geweest dat ik nog de helft van Breek Me, en Versplinter Me had gelezen eerder die dag, dan was het mij nu weer gelukt. Dit derde deel is echt het beste deel in de serie. Je vliegt er doorheen omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Bovendien komt de vriendschap en het opbouwen van relaties hier enorm goed uit de verf. Het einde is fantastisch, en ik was erg content met hoe de serie afgesloten was. Maar zoals je weet heeft Tahereh Mafi besloten dat er toch nog drie delen komen, en ik kan niet wachten!

Sterren

Voor ik je loslaat - Marieke NijkampVoor ik je loslaat – Marieke Nijkamp

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Een paar dagen voordat Corey terugkeert naar haar geboorteplaats Lost Creek in Alaska om haar beste vriendin op te zoeken, wordt deze dood aangetroffen – drijvend onder het ijs. Corey is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals iedereen beweert. 

Daarna lijkt in Lost Creek niets meer op vroeger. Mensen doen alsof ze een vreemde is en vertellen haar dat de dood van Kyra was voorbestemd. Maar Corey voelt dat er iets niet klopt. Welke ijzingwekkende geheimen houdt men voor haar verborgen? In de donkere koude winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt…

Mijn conclusie | Voor ik je loslaat is een compleet ander soort boek dan Nijkamps debuut 54 Minuten. Waar men het in de omschrijving een roman noemt, voelt dat voor mij niet helemaal juist. Het is voor mij echt een psychologische thriller over een creepy cult-achtig stadje met aparte mensen, en een mysterieuze dood van een meisje met een bipolaire stoornis. Het was niet helemaal mijn ding, maar ik denk dat als je van dit specifieke soort boeken houdt, je er wel van kunt genieten. Dit boek lag mij niet helemaal, maar ik zal een nieuw boek van Marieke Nijkamp wel oppakken om te kijken wat ze hierna zal brengen.

Sterren

Geheimen - Erin WattGeheimen – Erin Watt

The Royals #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Ella heeft haar hart verloren aan Reed, de aantrekkelijke bad boy van de steenrijke familie Royal. Ondanks al zijn rotstreken gelooft ze in hem. Maar zelfs voor overlever Ella zijn de problemen van Reed en zijn vier broers op zijn zachtst gezegd een uitdaging.

Reed gaat voor Ella door het vuur. Maar om zijn eigen leven en daarmee dat van Ella te redden, moet hij zijn dubieuze verleden achter zich zien te laten. Kan hij dat? En lukt het hen om de geheimen van hun families voor eens en voor altijd te ontrafelen?

Mijn conclusieGeheimen is een heerlijke afsluiter van de trilogie over Ella en Reed. Het boek is net zo verslavend als voorgaande delen en wil je dus, ondanks dat ik wat hogere hoogtes en diepere dalen miste, in één ruk uitlezen. De schrijfstijl is vlot, beeldend en de personages zijn zo uitgewerkt dat ze onderdeel zijn geworden van mijn vriendengroep. Tussen het verhaal door wordt ook een basis gelegd voor de boeken met Easton in de hoofdrol en zeker op de laatste pagina merk je echt dat ze toewerken naar een eigen verhaal van Easton. Ik zeg: kom maar op, ik kan niet wachten!

Sterren

Tarnished Crown - Erin WattTarnished Crown – Erin Watt

The Royals #3,5 | Goodreads | Lees op Wattpad

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Helaas is er eigenlijk geen synopsis beschikbaar voor dit boek, behalve: “Gideon and Savannah’s tortured love story.”
Het verhaal is deel 3,5 in De Royals-serie, welke is uitgegeven via de nieuwsbrief van Erin Watt en gepubliceerd op Wattpad. Centraal staan Gideon, de oudste van de vijf Royal-broers en Savannah, zijn grote liefde waarover we in de eerste drie delen in de serie al het één en ander hebben meegekregen.

Mijn conclusie | Voor de echte fans van De Royals is Tarnished Crown een leuke toevoeging. Je leest net wat meer over Gideon en Savannah in zowel het verleden als het heden, waardoor hun verhaallijn uit de eerdere boeken toch nog een soort van afgesloten wordt. Dit korte, maar toch best nog wel lange, verhaal is niet net zo goed als de eerdere delen in de serie, maar wel een heerlijk verhaal met de herkenbare vlotte schrijfstijl om tussen Geheimen en het nog in het Nederlands uit te komen vierde deel te lezen.

Nog wel een tip: lees dit boek echt alleen nadat je VerleidingVerraad én Geheimen hebt gelezen. Anders word je enorm gespoild.

Sterren

Fallen Heir - Erin WattFallen Heir – Erin Watt

The Royals #4 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Easton Royal has it all: looks, money, intelligence. His goal in life is to have as much fun as possible. He never thinks about the consequences because he doesn’t have to.

Until Hartley Wright appears, shaking up his easy life. She’s the one girl who’s said no, despite being attracted to him. Easton can’t figure her out and that makes her all the more irresistible.

Hartley doesn’t want him. She says he needs to grow up.

She might be right.

Rivals. Rules. Regrets. For the first time in Easton’s life, wearing a Royal crown isn’t enough. He’s about to learn that the higher you start, the harder you fall.

Mijn conclusie | Nadat ik Geheimen had uitgelezen kon ik niet meer stoppen en moest ik gewoon verder met Eastons verhaal. Fallen Heir is heerlijk om te lezen. Niet alleen dankzij de leuke chemie tussen Easton en Hartley, maar ook door de humor en spanning in het verhaal. Easton is typisch Easton en maakt veel fouten. Het is leuk om het proces te zien waarin hij langzaam probeert te leren van zijn fouten. Al heeft hij nog een lange weg te gaan. Hartley is een fantastisch personage en natuurlijk het leukst in de wisselwerking met Easton. En wauw, dat einde… Die is nog erger dan de cliffhanger op het einde van Verraad. Ik heb enorm genoten van Fallen Heir en heb serieus het geduld niet om te wachten op het vervolg. Ik móét weten hoe het verder gaat!

Sterren

Cracked Kingdom - Erin WattCracked Kingdom – Erin Watt

The Royals #5 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Ever since Hartley Wright met Easton Royal, her life hasn’t been the same. There are enemies behind every corner and dangers beyond each door. When tragedy strikes and steals her memories, she can’t trust anyone, not even the blue-eyed boy who promises her that everything will be all right.

Because while Hartley’s memory is full of gaps, her instincts tell her Easton is dangerous. She doesn’t know if he’s the snake in the garden or her chance at salvation. The chaos he brings wherever he goes is too much to handle, the intense feelings he evokes are too confusing to unravel.

Easton wants her to remember. Hartley thinks it’s better to forget.

She might be right.

Tragedy. Treachery. Trust. Hartley has to face the facts—in this world, you can’t escape the Royals.

Mijn conclusie | Ik kan niet geloven dat Cracked Kingdom daadwerkelijk het allerlaatste boek in deze fantastisch verslavende serie is. Ik heb genoten van de Royals – het heeft geen nut dit te ontkennen – en van de sterke en interessante vrouwelijke personages. De schrijfstijl is altijd lekker vlot en je ziet alles beeldend voor je. Dit maakt dat je door het boek vliegt en niet wilt stoppen met lezen. Een heuse verslaving, deze serie. Cracked Kingdom heeft een ietwat serieuzere sfeer, maar weet hiermee een heel mooi en sterke band neer te zetten. Reed vond ik geweldig in de eerste drie delen, maar ik heb altijd een zwak gehad voor Easton. En misschien… is hij na Cracked Kingdom wel mijn favoriet. Het einde is onverwacht, maar prachtig en afsluitend. Ik ga de Royals, en iedereen die daarbij hoort, enorm missen.

Restore Me - Tahereh MafiRestore Me – Tahereh Mafi

Shatter Me #4 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Juliette Ferrars thought she’d won. She took over Sector 45, was named the new Supreme Commander, and now has Warner by her side. But she’s still the girl with the ability to kill with a single touch—and now she’s got the whole world in the palm of her hand. When tragedy hits, who will she become? Will she be able to control the power she wields and use it for good?

Mijn conclusie | Ik had mij opgegeven voor de leesclub van Hebban, niet wetende dat ik ook daadwerkelijk uitgekozen zou worden. Zodoende las ik eind maart Restore Me uit. Na het herlezen van de gehele Touching Juliette-serie was ik helemaal klaar voor Restore Me. Ik was zelfs zo ongeduldig dat ik de eerste hoofdstukken – die online waren geplaatst – direct erna heb gelezen, en toen kon het wachten beginnen. Restore Me heeft na het begin even een klein dipje, maar weet verder net zo interessant te zijn als voorgaande delen. Ook Restore Me wil je eigenlijk in één ruk uitlezen. Het verhaal zit vol antwoorden en plottwists die je niet allemaal ziet aankomen. Ik heb genoten van zowel het perspectief van Juliette als van Warner en vond het heerlijk om te zien hoe het nu met ze gaat na het einde van Vertrouw Me. Het einde van Restore Me is ontzettend kut; in die zin dat het eigenlijk een geweldig geschreven einde is, maar mijn hart het niet aankan dat ik nog een jaar moet wachten voordat we weten hoe deze spannende cliffhanger zal aflopen. Let the waiting begin…

Sterren

Goodreads Reading Challenge

Tsjah, als je hierboven ziet welke boeken ik allemaal gelezen heb, zal het je vast niet verbazen dat ik aan het einde van maart al 7 boeken voorliep. Ik heb mijn Goodreads challenge ingesteld op 52 boeken – een boek per week – en als het zo doorgaat, ga ik dat met gemak halen. Ik verwacht wel dat ik ergens dit jaar een leesdipje krijg. Dat heb ik namelijk elk jaar wel doordat er soms gewoon een rotte appel tussen de pareltjes van boeken zit die ik lees. Maar het gaat ongetwijfeld goed komen!

Sterren

Wat is het beste boek dat jij las in het 1e kwartaal van 2018?

Deze post is al 1872 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #1

  • Haha ja, dat is ook een moeilijke vraag hè. Ik heb beide boeken die je noemt nog niet gelezen, maar die laatste moet ik eigenlijk nog wel even lezen voordat ik naar Yalfest ga.

 1. Do

  Wat leuk om al je gelezen boeken zo op een rijtje te zien. Ik ben nog steeds heel benieuwd naar ‘De Royals’ serie, ik denk dat het een serie is die je óf heel leuk vindt of helemaal niet, haha. Ik kan ook niet wachten om Nooit Meer van Colleen Hoover te lezen. Mijn favoriete boeken tot nu toe zijn: The Exact Opposite of Okay – Laura Steven, Dear Martin – Nic Stone, All American Boys – Jason Reynolds en Brendan Kiely en Radio Silence – Alice Oseman.

  • Je moet bij De Royals vooral ook onthouden dat het echt een guilty pleasure serie is. Maar het is gewoon een belachelijk fijn boek dat heerlijk wegleest.

   Nooit Meer is daarentegen dus wel echt een een kwalitatief hoogstandje.

   Het boek van Laura Steven dat je noemt wil ik ook nog graag lezen! 😀

 2. Mijn beste boek van het eerste kwartaal is zonder twijfel The Queens of Innis Lear. Wat een heerlijk krachtig fantasy verhaal met geweldige vrouwelijke hoofdpersonages.
  Op een sterke tweede plaats staat To Kill A Kingdom, een heerlijk donker sprookje vol piraten en sirens.

 3. Mijn beste boek van het 1e kwartaal is The Fill-in Boyfriend. Zo’n lief en fluffy verhaal! Door jouw enthousiasme voor de Royals heb ik ze ook maar op mijn TBR gezet. Die verwacht ik net zo leuk te vinden als dat jij ze vindt. 🙂

  • Oooh The Fill-in Boyfriend staat ook nog op mijn TBR! 😀

   Wat leuk om te horen dat je de Royals op jouw TBR hebt gezet. <3 Ik hoop dat je er net zoveel van zult genieten als ik (en vele anderen) heb gedaan.