Categorieën: Persoonlijk / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | Oktober 2016

Kijkje in mijn leven - oktober 2016

Alweer een maand voorbij! Jeetje, ik vind dat 2016 echt zoveel sneller gaat dan andere jaren. Vinden jullie ook niet? Ik kwam dit zeer passende plaatje tegen. Oktober was een maand waarin het gedeeltelijk druk was en gedeeltelijk rustig. Vergeleken met voorgaande maanden was het een stuk kalmer, en voor het eerst in tijden loop ik ook weer op schema met mijn blogschema. In geen tijden is het mij gelukt om vooruit te werken en deze maand lukte mij dit af en toe wel. Helaas kreeg de griep mij ook te pakken, maar laten we dat even vergeten. Eerst kijk ik samen met jullie terug op oktober!

PAC Festival 2016

De maand begon goed met het PAC Festival. De vorige keer dat ik erheen zou werd ik opeens heel ziek en moest ik het kaartje weggooien, dit keer kon ik gelukkig wel. Ik heb wel maar twee van de vijf films gezien en was alleen, maar hoe alleen ben je in een volle zaal? Ik heb de films Hell or High Water en The Light Between Oceans (recensie volgt volgende week) gezien en die eerste was voor mij echt dé verrassing!

Lunch met Best of YA promoteam

Op 7 oktober reisde ik helemaal naar Limburg af voor een bijeenkomst met het Best of YA promoteam. Het was nogal een eind, maar gelukkig was het as usual weer erg gezellig. Ook kregen we deze heerlijke tosti.

Roald Dahl tas boek Het Zwarte Hart

Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis, want we hadden deze bijeenkomst in een boekhandel. Ik kocht Het Zwarte Hart en de Roald Dahl tote bag.

IMG_1005 - Eekhoorn op de weg

Op 9 oktober was de 4 Mijl van Groningen waar mijn vriend en een aantal vrienden aan meededen. Ik zou als enige aan komen moedigen. Ik parkeerde de auto bij P+R Hoogkerk en ging na een klein stukje met de bus te voet verder, want het hoofdstation was niet bereikbaar. Ikzelf heb dankzij allerlei afzettingen en omleidingen volgens mij ook wel vier mijl gelopen. Wat een gedoe zeg, ik was blij dat ik überhaupt nog op tijd was voor de finish. En toen heb ik mijn vriend niet eens voorbij zien komen… Gezien ik geen foto’s heb van deze dag, en het jullie de vorige keer zo goed beviel, hierbij weer een random foto van een eekhoorn.

Broertje haalt bachelor

Mijn broertje mocht officieel zijn papiertje halen voor het behalen van zijn bachelor English Language and Culture. #Trots.

30 Seconds spelen

Er waren deze maand vele vrienden jarig, waaronder de tweeling. Het verjaardagsfeestje was ook meteen een housewarming en gezien onze vriendengroep gek is op spelletjes kregen ze ook veel spelletjes cadeau. Die avond braken we 30 Seconds aan. Een ontzettend leuk, maar ook lastig spel (we verloren keihard).

Familie stamboom ketting met geboortestenen

Ik bracht mijn moeder tot tranen met deze ketting. Meer hierover lees je in mijn artikel over deze familie stamboom ketting met geboortestenen.

Young and Awesome Non-books collectie

Ik won bij Hebban het gehele non-books assortiment van Young & Awesome. Ik ben zó blij!

Promo pakketje BBC First The Collection

Ook kreeg ik een leuk pakketje toegestuurd, met daarin onder andere een screener van de eerste aflevering van de nieuwe serie The Collection, waarvan mijn recensie al online staat. Superleuk vond ik ook alle extra’s in het pakketje: een luxe pen, een usb-stick met informatie over de serie, de DVD van The Durrels, macarons en een nieuwe totebag voor mijn verzameling. 🙂 Ik hou van dit soort onverwachte pakketjes!

Rust zacht lieve Helen Vreeswijk

Helaas eindigde de maand op een minder mooie noot. Ik ontving het bericht dat Helen Vreeswijk is overleden. Zoals jullie misschien nog wel weten zit ik dit jaar in het Best of YA Promoteam, en elk promoteam lid is gekoppeld aan een Nederlandse auteur. Ik was gekoppeld aan Helen Vreeswijk. Hoewel haar boeken mij in eerste instantie nooit trokken – ik ben immers meer van de romantiek dan van misdaad -, toch heeft ze mij overtuigd. Ze heeft een hele fijne en toegankelijke schrijfstijl en schrijft meeslepend.

Ik heb Helen in dit jaar leren kennen als een hele aardige vrouw en ik vond haar ook heel grappig. Tijdens het interview dat we in juni bij haar thuis afnamen heb ik veel bewondering voor haar gekregen; ze sprak heel open over haar ziekte en wat ik van haar heb geleerd is dat je moet genieten van het leven. Laat je niet tegenhouden door idealen van anderen en volg je dromen. Vorige maand nog zag ik haar tijdens Yalbal. Ze kwam enthousiast op mij af, groette mij met drie zoenen en we kletsten even bij. Voordat ze naar huis ging heb ik Vermist nog laten signeren. Het voelt heel raar dat dat de laatste keer is geweest dat ik haar heb gezien en gesproken. Helen was een fantastische vrouw en ik ben blij dat ik haar dit jaar nog heb mogen leren kennen.

Ik had op de één of andere manier verwacht dat Helen het nog jaren vol zou houden, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ik zou willen dat ik haar nog kon bedanken voor dit jaar. Mijn gedachten gaan uit naar Helens nabestaanden en dierbaren. Rust zacht, lieve Helen.

Stripes

Wat ik keek | Series: The Next Boy/Girl Band, Full House, Fuller House, Dr. Ken, The Big Bang Theory, New Girl, Jane the Virgin, Dancing with the Stars, Superstore, Speechless, Fresh off the Boat, The Collection, How to Get Away with Murder, Crazy Ex-Girlfriend, The Flash, Frequency en Gilmore Girls. Ik was dus vooral into de komedieseries deze maand.

Wat ik keek | Films: Hell or High Water, The Light Between Oceans, All Roads Lead to Rome, A Cinderella Story: If the Shoe Fits, Bad Moms, Mike & Dave Need Wedding Dates, The Da Vinci Code, Angels & Demons.

Wat ik las | Boeken: PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han, Stil van Jou – Sophie Jackson, Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame, Did I Mention I Need You? – Estelle Maskame, Dumplin’ – Julie Murphy, Phobos – Victor Dixen.

Stripes

Top 5 best gelezen blogposts in oktober

Eerder plaatste ik hier altijd de vijf best gelezen blogposts die ik in die maand had geplaatst, maar voortaan zullen dit de vijf meest gelezen blogposts van die maand zijn. Dit kunnen dus ook oudere blogposts zijn.

 1. Netflix aanrader | Teen Wolf + Veelgestelde vragen
 2. Filmrecensie | Nerve
 3. Interview Helen Vreeswijk
 4. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 5. Filmrecensie | The Secret Life of Pets

Stripes

Volgende maand

Het was heerlijk dat na vele drukke maanden het deze maand even iets rustiger was, deels natuurlijk omdat ik plotseling de griep kreeg. November belooft ook een relatief rustige maand te worden, met iets ontzettend leuks op het einde van de maand. Dan ga ik namelijk met Emmy, Esmee, Lilian, Marjolijn en Thyrze drie dagen lang chillen in een cottage tijdens de awesome Best of YA sleepover in Center Parks Zanvoort!

Wie van jullie zie ik nog meer tijdens de Best of YA sleepover?

Deze post is al 1487 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Kijkje in mijn leven | Oktober 2016

 1. Mooie maand heb je gehad! En inderdaad, oktober is voorbij gevlamd. September ook trouwens. Het is niet te geloven dat ik alweer drie maand op de schoolbanken zit. En het is zo erg dat Helen Vreeswijk is overleden. Ik wilde zeker nog Vermist lezen en dat ga ik nog steeds doen trouwens!

  • Alle maanden gaan snel voorbij, haha.

   Veel plezier met het lezen van Vermist. Het zal helaas eindigen met een cliffhanger, maar het is absoluut een goed verhaal.