Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #11

Deze boeken las ik de laatste tijd

Zoals ik laatst al vertelde, heb ik Reviews & Roses een tijdje op een laag pitje moeten zetten. Hierdoor hebben jullie ook nog een editie van ‘Deze boeken las ik de laatste tijd‘ van mij tegoed!

In het derde kwartaal van 2020 las ik 12 boeken. Precies het aantal dat ik ongeveer wil lezen in drie maanden. Kijk je hier mee naar de boeken die ik heb gelezen in juli, augustus en september?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen. Let op, nog niet alle recensies staan online.

Sterren
Lekker Gevaarlijk - Marijke van den Elsen

Lekker Gevaarlijk – Marijke van den Elsen

Vamp on Heels #5 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

Wanneer Erik aan Kim toegeeft dat hij alleen maar met haar wil trouwen vanwege hun zoon Max verbreekt ze de relatie. Tijd om te rouwen heeft ze niet want ze is nog steeds het doelwit van Gerard, een meedogenloze man die aan het hoofd staat van een criminele organisatie. Alleen Raoul kan haar veiligheid garanderen. Hij was in het verleden een goede vriend, maar ook niet meer dan dat, toch?

De liefde tussen Vivian en Daniël bekoelt wanneer Vivian merkt dat Daniël haar niet voor honderd procent vertrouwt. Bovendien moet ze haar plekje naast hem delen met het ‘vriendenclubje’ dat zichzelf ridders noemt en waar haar broers ook deel van uitmaken. Vivian is hierdoor op jonge leeftijd gescheiden van haar broers en haar vader en no way dat ze zich opnieuw naar een tweede plaats laat verbannen. De vriendschap tussen Kim en Fieke komt onder druk te staan wanneer Jolanda, een oude vriendin van Kim en de aartsvijand van Fieke en Gerards dochter, opduikt. Kim kan zich niet voorstellen dat Jolanda gevaarlijk is, maar Fieke is ervan overtuigd dat Jolanda alleen maar doet alsof ze is veranderd. Wanneer het verleden hen bedreigt laten ze zien dat ze niet alleen stoer en sexy, maar ook heel erg gevaarlijk zijn.

Mijn eindoordeel | Lekker Gevaarlijk is net als voorgaande boeken weer zeer prettig om te lezen. Het bevat eenzelfde schrijfstijl van Marijke van den Elsen, en natuurlijk de leuke personages waar je om bent gaan geven. De begrippenlijst voor in het boek vond ik minder handig dan dat deze bedoeld was, en ik had hem liever achterin het boek gehad. Dat de serie duidelijk nog niet afgesloten is met dit vijfde deel vind ik zowel leuk als eng; gezien mijn ervaring is dat boekenseries na een vijfde deel toch echt aan kwaliteit inleveren, maar ik het wel echt leuk vind om te lezen over de Ridderorde en de personages. We zullen het zien, want op dit moment is nog niks bekend over een eventueel zesde deel.

Sterren
Plankenkoorts - Tamara Haagmans

Plankenkoorts – Tamara Haagmans

Standalone | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?

Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Mijn eindoordeel | Na het lezen van Plankenkoorts ben ik heel nieuwsgierig geworden naar Tamara‘s andere boek: De mooiste dag van je levenPlankenkoorts is een heerlijk vlot boek dat makkelijk weg leest. Het verhaal is origineel en mysterieus, makkelijk te volgen en bevat personages waar je je goed in kunt inleven. Ik heb het boek in no-time uitgelezen, want je vliegt er lekker doorheen. Ook heeft ze Alzheimer verwerkt in het boek. Ikzelf was kleindochter van een dementerende opa, dus vond het op momenten erg herkenbaar, ook al was de situatie compleet anders. Hoe dan ook heb ik genoten van dit boek en ben ik in de toekomst zeker van plan nog eens een verhaal van haar hand op te gaan pakken.

Sterren
Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll en de heer Hyde - Bies van Ede

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde – Bies van Ede

Wereldklassiekers #3 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 3 uit 5.

Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moét hebben. Met onze nieuwe lijn hopen we meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. De nieuwe hertalingen blijven dicht op het origineel maar zijn tegelijkertijd zo bewerkt dat ze voor jongeren dé opstap vormen naar ander klassiek werk.

In dit verhaal neemt dokter Utterson je mee in het vreemde verhaal van zijn goede vriend dokter Jekyll. De alom gerespecteerde arts doet zijn best voor de maatschappij en heeft veel aanzien. Maar hij heeft ook een duistere kant. En als hij een drankje ontdekt waardoor hij zijn goede en kwade kant van elkaar kan scheiden, heeft dat gevolgen die hij nooit had kunnen overzien.

Het derde boek uit deze serie werd aangedragen door auteur en vertaler Bies van Ede. Vol enthousiasme is hij in het macabere verhaal van Robert Louis Stevenson gedoken. Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & de heer Hyde verscheen oorspronkelijk in 1886 als korte novelle. Omdat het boek dunner is dan de eerdere delen in de serie Wereldklassiekers heeft dit boek een aangepaste prijs. Natuurlijk is hij wel geheel volgens traditie gebonden in linnen, met goudfolie, en heeft het boek illustraties door Sophie Pluim.

Mijn eindoordeel | Met nog geen eens 100 pagina’s is Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll en de heer Hyde makkelijk in een zucht uit te lezen. Het was uiteindelijk niet helemaal mijn verhaal door de ouderwetse wijze van het vertellen van een verhaal. Maar dankzij de hertaling van Bies van Ede was het verhaal wél makkelijk te lezen en ben ik blij dat ik dankzij Blossom Books op deze manier kennis heb kunnen maken met deze klassieker. En als kers op de taart: kijk eens naar de vormgeving en het linnen omslag: wauw!

Sterren
Uitverkoren - Veronica Roth

Uitverkoren – Veronica Roth

The Chosen Ones #1 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 2.5 uit 5.

Ergens vlak bij Chicago drong op een duistere dag het kwaad de wereld binnen en bracht chaos en verwoesting. Vijf schijnbaar doodgewone tieners – Sloane, Matt, Ines, Albie en Esther – werden opgeroepen zich te melden. Eén van hen zou ‘de uitverkorene’ zijn die de wereld kon redden. En waar of niet, het werkte: het kwaad werd verslagen en de aarde was veilig.

Tot nu. Tien jaar later is de wereld de tragedie bijna vergeten. Maar Sloane niet. Zij wordt nog elke dag achtervolgd door haar verleden: letterlijk, door de paparazzi die haar maar niet met rust laten, en figuurlijk, door het kwaad dat haar nog altijd nachtmerries bezorgt. Op het tienjarig jubileum van hun overwinning slaat het noodlot opnieuw toe: een van de vijf overlijdt. En als de overige vier zich verzamelen voor de begrafenis, op de plek waar het tien jaar geleden allemaal begon, doen ze een huiveringwekkende ontdekking die alles op losse schroeven zet.

Mijn eindoordeel | Het concept van Uitverkoren vind ik supertof, maar de uitwerking had nog beter gekund. Voor mijn gevoel zit dit boek qua kwaliteit in elk geval tussen Divergent en Carve the Mark in. Het is niet zo geweldig als Divergent, en niet zo tenenkrommend als Carve the Mark. Het was “gewoon oké”. Ik zat goed in het verhaal, maar werd er niet door meegesleept, en legde het dus vrij makkelijk aan de kant. Reden hiervoor kan onder andere zijn dat het in de derde persoon is geschreven.

De personages zijn prima, maar niet overweldigend interessant. Het eerste grofweg twee derde van het boek kabbelde eigenlijk ook een beetje voort. Er gebeurde niet heel veel spannends en er was ook vrij weinig actie. Tegen het einde, toen we dichterbij diverse onthullingen kwamen, vond ik het moeilijker om het boek weg te leggen. Al vond ik het einde wel erg snel gaan. Al met al zal ik het tweede deel vast gaan lezen, maar ik heb geen haast.

p.s. wat ik wel enorm jammer vind, is dat de titel op de voorkant tijdens het lezen compleet is vervaagd.

Sterren
Frankenstein

Frankenstein – Maria Postema

Wereldklassiekers #2 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moét hebben. Met onze nieuwe lijn hopen we meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. De nieuwe hertalingen blijven dicht op het origineel maar zijn tegelijkertijd zo bewerkt dat ze voor jongeren dé opstap vormen naar ander klassiek werk.

Frankenstein is de tweede klassieker die we aan onze serie toevoegen. Bewerker Maria Postema is net als Tiny Fisscher (Romeo en Julia) dicht bij het origineel gebleven, maar heeft hier en daar ingegrepen om de fijne leesbaarheid te garanderen. Daarnaast heeft Maria uitgebreid research gedaan naar de verschillen in het origineel uit 1818, en de door Shelley bewerkte versie uit 1831. In de nieuwe editie komen beide versies samen.

Mijn eindoordeel | De Wereldklassiekers van Blossom Books zijn zo leuk omdat je op deze manier titels leest die je anders misschien zou hebben laten liggen. Doordat ze zijn hertaald zijn ze prettiger leesbaar en heb je de kans om te ontdekken wat het werkelijke verhaal is. En echt chapeau voor Maria Postema die het verhaal ontzettend prettig leesbaar heeft gemaakt. Van mij mag ze nog wel meer Wereldklassiekers hertalen. Frankenstein vond ik een enorm interessant verhaal. Zou ik het boek herlezen? Dat weet ik niet. Maar ik ben absoluut blij dat ik het verhaal heb leren kennen.

Sterren
The Window - Amelia Brunskill

The Window – Amelia Brunskill

Standalone | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

Secrets have a way of getting out. . . .

Anna is everything her identical twin is not. Outgoing and athletic, she is the opposite of quiet introvert Jess. The same on the outside, yet so completely different inside–it’s hard to believe the girls are sisters, let alone twins. But they are. And they tell each other everything.

Or so Jess thought.

After Anna falls to her death while sneaking out her bedroom window, Jess’s life begins to unravel. Everyone says it was an accident, but to Jess, that doesn’t add up. Where was Anna going? Who was she meeting? And how long had Anna been lying to her?

Jess is compelled to learn everything she can about the sister she thought she knew. At first it’s a way to stay busy and find closure . . . but Jess soon discovers that her twin kept a lot of secrets. And as she digs deeper, she learns that the answers she’s looking for may be truths that no one wants her to uncover.

Because Anna wasn’t the only one with secrets.

Mijn eindoordeel | The Window bleef in mijn kast staan omdat het qua cover voor mij niet een boek is dat ik snel oppak. Dat was jammer, want ik heb het verhaal met veel plezier gelezen. Ik zou het boek als slowburn willen omschrijven. Er is weinig actie, maar toch blijf je nieuwsgierig door alle kleine puzzelstukjes die klaar worden gelegd. Het verhaal leest vlot, is niet moeilijk geschreven en bleef mij continu trekken. Achteraf ben ik blij dat ik dit boek heb opgepakt en eindelijk heb gelezen. Het is een sterk YA-thriller debuut van Amelia Brunskill.

Sterren
Zij die ontkomen - Roni Loren

Zij die ontkomen – Roni Loren

Long Acre #1 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 3.5 uit 5.

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt.

Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

Mijn eindoordeel | Ik ben blij dat ik Zij die ontkomen dankzij de uitgeverij alsnog heb kunnen lezen op papier, al komen de boeken in januari 2021 gelukkig alsnog als paperback uit! De ontwikkeling van de personages vond ik interessant. Het concept is erg interessant omdat je ziet hoe een overlevende van zoiets tragisch omgaat met de nasleep. Het verhaal bevat een mooie boodschap: settel niet voor goed genoeg. Leef je leven vol passie en dingen die je leuk vindt. De hoeveelheid seks in het boek vond ik iets teveel, waardoor het afdeed aan de sterke delen van het verhaal.

Sterren
Hij die blijft - Roni Loren

Hij die blijft – Roni Loren

Long Acre #2 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Rebecca wordt door de wereld gezien als een overlever, maar zo voelt ze zich niet. Ze kan de verschrikkelijke avond uit haar verleden niet vergeten. Rebecca stort zich op haar werk als advocaat en doet alles om haar zaken te winnen.

Wes probeert zijn leven weer op te pakken na een heftige scheiding. Hij is zijn restaurant en de helft van zijn bankrekening kwijt, en ook mentaal heeft hij een klap gekregen. Als hij getuige is van een straatroof en het slachtoffer Rebecca redt – de advocate die zijn ex hielp om Wes te ruïneren – wordt zijn leven plotsklaps een stuk ingewikkelder.

Mijn eindoordeel | Hij die blijft is op dit moment met stip mijn favoriet uit de Long Acre-serie. Ik heb genoten van het verhaal van Rebecca en Wes en heb enorm met ze meegeleefd. Ook bijpersonages als de hond en Steven vond ik erg interessant. Het is mooi hoe Roni Loren de personages heeft opgebouwd en ze een interessante diepere laag heeft gegeven die de personages langzaam van elkaar ontdekken. Hoewel je dit boek als standalone zou kunnen lezen, raad ik aan de boeken op volgorde te lezen. Je hebt dan namelijk nét wat meer achtergrondinformatie over Rebecca. Hij die blijft is een echte aanrader, en dit maakt mij dan ook nieuwsgierig naar deel drie in de serie.

p.s. ik vind de Nederlandse covers helaas niet zo geweldig. Ik  heb niet altijd problemen met gezichten op de cover, maar deze passen er gewoon niet bij. Daarnaast oogt het boek door deze jongeren als een YA, terwijl deze boeken dat écht niet zijn.

Sterren
Zoen me tot ik zwicht - Helen Hoang

Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang

The Kiss Quotient #1 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

Daten is al moeilijk genoeg – laat staan als je Asperger hebt. Stella, dertig, is briljant in wiskunde maar sociaal onhandig. Haar moeder vindt het hoog tijd dat ze gaat trouwen. Stella heeft geen flauw idee met wie. Ze haat seks; zo gênant. Praktijkervaring opdoen dan maar. Met een professional. De charmante escort Michael is bereid Stella de fijne kneepjes bij te brengen, van voorspel tot méér dan de missionarispositie. Hoe langer ze samen zijn, hoe moeilijker Michael het vindt om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Stella ontdekt ondertussen dat de ware liefde alle logica tart.

Mijn eindoordeel | Ik heb Zoen me tot ik zwicht in een dag of twee uitgelezen tijdens mijn zomervakantie. Af en toe had mijn vriend ook wat aandacht nodig en moest ik het boek wegleggen, maar man, dat was moeilijk! Ik vloog door het verhaal heen, en genoot van de niet-traditionele personages. Het is een bijzonder mooi, maar absoluut ook sexy, verhaal over een sterke vrouw met autisme, en een prachtige man met een goed hart. Of ze wel of niet bij elkaar blijven is niet bepaald onvoorspelbaar, maar verder is het absoluut een vernieuwend boek en ik kan niet wachten tot ik meer van haar hand kan lezen. Hopelijk wordt het boek ooit verfilmd.

Sterren
Het Mes van de sluipmoordenaar- Sarah J. Maas

Het mes van de sluipmoordenaar – Sarah J. Maas

Throne of Glass #0.5 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf…

Mijn eindoordeel | Wat heerlijk dat Boekerij heeft besloten Het mes van de sluipmoordenaar uit te brengen, en dan ook nog eens met zo’n prachtige verzamelbox erbij. Ik heb alle boeken er inmiddels ingezet en het ziet er prachtig uit. Al heb ik de doos wel omgedraaid zodat het artwork zichtbaar is, haha. De verhalen zijn een feest van herkenning om te lezen wanneer je alle boeken al hebt gelezen. Gebeurtenissen waarover je hebt gelezen worden in de novelles uitgeschreven, en je komt allerlei personages tegen die later in de boeken hun opwachting hebben gemaakt. Er zijn zelfs diverse knipogen waar je bij zult glimlachen. Ondanks dat je weet hoe het verhaal zal aflopen blijft het verhaal toch spannend en ik heb er ontzettend van genoten. Zo jammer dat ik hiermee de wereld van De Glazen Troon dan echt heb afgesloten.

Sterren
Tegen beter weten in - Charlotte DeMonchy

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Standalone | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen. Helaas woont Marius inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil hij met rust gelaten worden. Het contract heeft hij destijds getekend onder druk van zijn agent maar nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke verhuurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.

Mijn eindoordeel | Tegen beter weten in is een fijn en luchtig boek. Het boek bevat clichés, maar is tegelijkertijd ook origineel in kleine wendingen. De schrijfster vermijdt groot conflict, maar daardoor is het boek ook oprecht feelgood te noemen. Je slaat het boek tevreden dicht en pakt daarna lekker nog een boek van Charlotte de Monchy op.

Sterren
Misschien Nu - Colleen Hoover

Misschien Nu – Colleen Hoover

Maybe #2 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

‘Misschien nu’ van Colleen Hoover is het langverwachte tweede deel van de Misschien-serie.

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie – Ridge’ ex – staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte. Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.

Colleen Hoover schreef ‘Misschien nu’ in samenwerking met muzikant Griffin Peterson, die ook voor dit deel in de serie een exclusieve soundtrack maakte.

Mijn eindoordeel | Wat is het fijn dat Misschien Nu is vertaald naar het Nederlands. Zo kunnen we nog één keer genieten van Sydney, Ridge, Maggie, Warren en Bridgette. Het verhaal leest ontzettend vlot en je zit zo weer helemaal in het verhaal. Hoewel ik dacht dat het boek vooral over Maggie zou gaan, spelen Sydney en Ridge een grotere rol. Stiekem had ik graag wat meer en een nog iets diepere laag van Maggie en Jake gelezen, waardoor het einde mij niet helemaal de voldoening gaf die het had moeten geven. Maar dat neemt niet weg dat dit boek een must-read is voor iedereen die verliefd is geworden op Misschien Ooit.

Sterren

Ook las ik een boek voor mijn werk als freelance manuscriptbeoordelaar, maar helaas mag ik daar niks over zeggen. Het was echter wel een heel leuk boek.

Welke boeken heb jij recent gelezen?

Deze post is al 3235 keer gelezen


Geef een reactie