Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | November 2016

We zijn alweer aangekomen bij de laatste maand van 2016. Dit betekent ook automatisch dat voor mij de laatste maand is aangebroken waarin ik mijzelf onderdeel mag noemen van het Best of YA Promoteam 2.0. Dit jaar is veel te snel voorbij gegaan. Laten we eerst nog even lekker terugblikken naar hoe november eruit zag.

Klussen

Huis woonkamer

Ik ben niet zo tevreden met ons huis momenteel. Eigenlijk al een hele tijd. Het is te klein, en ondanks dat we er al 2,5 jaar wonen voelt het niet 100% af. Dus heb ik een vrije woensdag genomen en heb ik allerlei irritatiepunten weggewerkt. Ik ging langs de Praxis, kocht kabelwegwerkers, een zaagje en een stanleymes, keek Youtube instructiefilmpjes, ruimde op, maakte schoon, verplaatste de bank, etc. Wat gaf dát veel voldoening zeg. Ik had wel de hele week nog spierpijn, maar het huis voelt nu een stuk gezelliger en netter. Nu nog meer kastruimte zien te creëren voor mijn boeken…

Sparen

Sparen dekbed Jumbo

We hebben fanatiek gespaard voor het dekbed van de Jumbo, en ik vind het serieus een goddelijk dekbed. Dat moest ik even kwijt, haha.

Blijk van waardering

Boekenbon

Ik en mijn collega’s kregen een boekenbon van €15,- als blijk van waardering. Met een boekenbon maak je mij altijd blij. Ik heb Elke Dag Maandag gekocht van Jessica Brody.

Nieuwe webshop

Crea-Bertha's Accessoires

Ik hielp mijn moeder met het fotograferen van haar zelfgemaakte sieraden en het opzetten van een website waar ze deze sieraden kan verkopen. We besloten met een gratis website te beginnen, waardoor er een limiet is van 25 producten, maar als het aanslaat gaan we over op de betaalde versie zodat er een grotere productdatabase gebruikt kan worden. Ze heeft in elk geval al genoeg klaarstaan, en vrienden en kennissen kopen de sieraden graag bij haar. De sieraden zijn dan ook uniek, want van elk sieraad wordt meestal maar één gemaakt. Neem jij ook een kijkje?

Dinner and a Movie

Wok Phoenix Biefstuk

We bezochten de bioscoop deze maand twee keer (Inferno en Doctor Strange). Die tweede keken we als onderdeel van onze Dinner and a Movie date omdat mijn vriend en ik die dag zeven jaar samen waren. We hebben overigens heerlijk gegeten bij Wok Phoenix in Drachten (de biefstukjes zijn héérlijk!).

Gilmore Girls

Gilmore Girls A Year in the Life

Ik ging door met het bingewatchen van Gilmore Girls, en een week voor de 25e had ik alle zeven seizoenen gezien. Op de 25e zelf keek ik de eerste twee afleveringen, en na de Best of YA Sleepover keek ik de laatste twee. Ik schreef er een spoilervrije recensie over en een artikel met spoilers over die laatste vier woorden. Ik mis de meiden nu alweer.

Primark

Primark

Ik wilde een leuke pyjama/onesie kopen voor het Best of YA Sleepover diner en bezocht hiervoor de Primark in Groningen. Welke ik vervolgens leeg gekocht heb met spullen voor mijzelf, voor mijn vriend, mijn broertje, kerst, etc. Het mag duidelijk zijn dat ik ben geslaagd.

Nieuwe bril!

Jessica met bril

Nadat ik in september een oogontsteking had en verplicht mijn bril op moest, besloot ik in oktober een nieuwe bril uit te zoeken. Mijn oude bril vond ik te klein – het voelde alsof ik in hokjes keek – en de sterkte is ook al eeuwen niet meer juist. Ik zag zonder bril bijna net zoveel als met zeg maar… Helaas kreeg ik een dag voordat ik hem zou ophalen bericht dat hij niet leverbaar was, maar dat ze hem zouden proberen blijven te bestellen. Uiteindelijk bleek dat hij definitief niet meer verkrijgbaar was en besloot ik voor mijn tweede keuze te gaan. Gelukkig kreeg ik hem mee voor dezelfde prijs, want ik had bij mijn eerste keuze 50% korting! Ik heb nu een zwart montuur, met een bruin stuk aan de zijkant, van Karl Lagerfeld. Ik geniet enorm van de juiste sterkte en de grotere glazen. Wat vinden jullie ervan? Hierboven een foto van mijn nieuwe bril (een foto van de oude kun je vinden bij mijn interview met Jenny Han).

Best of YA Sleepover

Best of YA Sleepover

En als afsluiter van de maand was er de Best of YA Sleepover. Dit jaar zelfs drie nachten dagen in plaats van één nachtje! Ik zat in een cottage (Center Parks Zandvoort) met Emmy, Esmee, Lilian, Marjolijn en Thyrze. Het was supergezellig en ik heb nu al heimwee! Een verslag volgt snel!

Stripes

Wat ik keek/las

Series | Gilmore Girls, Gilmore Girls: A Year in the Life, Dancing with the Stars, Expeditie Robinson, 2 Broke Girls, The Big Bang Theory, Teen Wolf, New Girl, The Flash, Arrow.

Films | Inferno, Angry Birds the Movie, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, Doctor Strange, Hell or High Water, Nine Lives

Boeken | Vallen – Jackie van Laren, De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs, The Jewel – Amy Ewing

Stripes

Top 5 best gelezen blogposts in november

De vijf meest gelezen blogposts van deze maand (exclusief winacties). Dit kunnen dus ook oudere blogposts zijn.

 1. Netflix aanrader | Teen Wolf (+ Veelgestelde vragen)
 2. De 5 leukste nummers van Kensington
 3. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 4. Filmrecensie | The Light Between Oceans
 5. 5x Leuke subscription boxen

Stripes

Volgende maand…

Is alweer de laatste maand! Het wordt druk. Als het goed is hebben we nog de laatste activiteiten als promoteamleden. Ik vier Sinterklaas op kantoor met collega’s. Mijn pake is jarig. We gaan uiteraard kerst vieren en ik neem een korte vakantie. De eerstvolgende “Kijkje in mijn leven” zal verschijnen in 2017. Please 2017, kun jij iets minder snel gaan, maar wel net zo geweldig blijven?

Stripes

Wat wil jij nog doen voordat 2016 voorbij is?

Deze post is al 3484 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Kijkje in mijn leven | November 2016

 1. Mooie terugblik Jessica. Knap ook dat je de handige Henrietta in je losliet en al die klusjes in huis zelf hebt opgeknapt. Op de duur gaan zo’n kleine zaken echt irriteren hé. Dan wil je gewoon dat ze opgelost geraken. Het YA-weekend lijkt me echt een super gezellig evenement. Al zou ik net als jij toch ook eerst even op zoek moeten naar een onesie.

  • Ja, op een gegeven moment moet je gewoon zelf even de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan. Fijn is hoeveel voeldoening dit uiteindelijk ook geeft.

   Haha ja, maar écht als je dan eenmaal een onesie hebt gevonden, dan word je verliefd. Wát een heerlijkheid!

 2. Wat moet het heerlijk zijn om lekker te kunnen genieten van je nieuwe inrichting van je huis. Soms kan je met een klein beetje meubels verschuiven al een totaal andere sfeer neerzetten!

  Wat leuk dat je je moeder helpt met het opzetten van een nieuwe site. Op dit moment ben ik met hetzelfde bezig voor mijn moeder, die ook voor zichzelf gaat beginnen. Een erg leuk klusje vind ik zelf. Ik hoop dat de webshop van je ma een succes wordt!

  • Precies, een kleine aanpassing en het lijkt alweer heel anders! 😀

   Wat leuk dat je ook een webshop aan het opzetten bent voor je moeder. Wat voor dingen gaat zij verkopen?

 3. Je nieuwe bril staat je heel goed, ik snap precies wat je bedoeld als je het over je oude bril hebt, hij komt zo hokkerig over. Je nieuwe is veel ruimer, lijkt veel vrijer te kijken 🙂 Ik krijg ook meteen weer zin om een nieuwe bril uit te zoeken haha

  • Ik geniet echt zoveel van deze bril. Ik stap nu zelfs veel gemakkelijker het huis uit met bril op, terwijl ik in het verleden er niet aan moest denken met die bril het huis uit te gaan, haha.