Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #10

Deze boeken las ik de laatste tijd

Joehoe, het is tijd voor de derde Deze boeken las ik de laatste tijd van 2020. Zoals jullie van mij gewend zijn plaats ik elk kwartaal een artikel met daarin alle boeken die ik dat kwartaal heb gelezen, genaamd ‘Deze boeken las ik de laatste tijd’. In het tweede kwartaal van 2020 las ik 13 boeken. Ik ben dus bijna weer bij met mijn Goodreads Reading Challenge. Kijk je hier mee naar de boeken die ik heb gelezen in april, mei en juni 2020?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen. Let op, nog niet alle recensies staan online.

Sterren

Huis van aarde en bloed - Sarah J. MaasHuis van aarde en bloed – Sarah J. Maas

Crescent City #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Mijn eindoordeelHuis van Aarde en Bloed is een boek waarin je een nieuwe wereld voorgeschoteld krijgt, en de hoeveelheid informatie kan even overweldigend zijn. Het begin en het einde van het boek vond ik het sterkst en wisten mij ook de meeste emoties te laten voelen. De worldbuilding zit goed in elkaar en Sarah J. Maas weet je af en toe goed door elkaar te schudden.

Het middenstuk had wat mij betreft hier en daar wel korter gekund en zorgde er af en toe voor dat ik ongeduldig werd. Het mocht wel iets sneller gaan allemaal. De snelheid van het verhaal vond ik in het begin en tegen het einde juist prettig. Huis van Aarde en Bloed is relatief gesloten, maar, zoals de epiloog ook laat zien, zijn er nog enkele open eindjes. Hoewel dit boek niet mijn nieuwe favoriet is, heb ik wel van het verhaal genoten en ben ik benieuwd wat ze van deel twee zal maken.

Sterren

Droom van mij - Jennifer L. ArmentroutDroom van mij – Jennifer L. Armentrout

Wait for You #4,5 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

De 28-jarige Abby loopt na een vreselijke date over straat en is ineens getuige van een moord. De politieagent die de zaak onderzoekt, is haar oud-klasgenoot Colton. Ze was vroeger verliefd op hem, maar heeft nooit gedacht dat het iets kon worden. Dat denkt ze trouwens nog steeds niet. Ze kan hooguit van hem dromen. En dat doet ze ook zeker in ‘Droom van mij’, een heerlijk new adult-verhaal voor fans van Jennifer L. Armentrout en de ‘Wacht op mij’-serie.

Mijn eindoordeel | Droom van mij is een novelle die je met gemak in een dag – of een paar uur – uitleest. Het is een lekker vlot verhaal waar je doorheen vliegt. De personages spreken mij direct aan, maar dat komt ook doordat ik ze al ken doordat ik de gehele Wacht op mij-serie al heb gelezen. Er zijn twee zaken die ik iets minder vond, en dat zijn de patsboem-liefde en het gebruik van Abby’s overleden man. Verder heb ik echter genoten van dit boek. Wil je Droom van mij op de juiste plek in de serie lezen? Dan lees je Droom van mij tussen Val voor mij en Kies voor mij.

Sterren

Meer dan ooit – Marina Folkers

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

“Een plan begon zich te vormen in haar hoofd. Het was gekkenwerk eigenlijk. Op elk vlak, maar daar wilde ze niet eens over nadenken. Het was dé manier om uit haar nachtmerrie te stappen.”

Na een schokkende ontdekking, stort Lucie’s wereld in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waar ze op had gehoopt.

David is eigenaar van de camping Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.

Mijn eindoordeel | Meer dan ooit is een heerlijk zomers verhaal dat je in een zucht uitleest. Het verhaal blijft je boeien van begin tot eind en bevat personages waarin je je goed kunt inleven, en je leeft ook echt met ze mee. Maar het verhaal bevat ook een prachtige boodschap over loslaten, jezelf terugvinden en vergeving. Het boek smaakt naar meer, en ik kan dan ook niet wachten op haar volgende boek.

Sterren

Thuiskomen - Jackie van LarenThuiskomen – Jackie van Laren

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Als twee singles elkaar bij een televisiespelletje ontmoeten, zet dit een reeks onverwachte gebeurtenissen in gang

Een fijn romantisch verhaal over liefde, familie en de behoefte aan geborgenheid

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.

De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?

Mijn eindoordeel | Hoewel ik het doodeng vind om nog recensies online te zetten van boeken van Jackie van Laren, zal ik de boeken absoluut blijven lezen en mijn mening erover blijven geven. Ik heb genoten van Vallen en Opstaan, en van Duingras en StormwindDe Meisjesmagneet en Thuiskomen lagen mij helaas iets minder goed. Doordat het begin wat te snel verliep kwam ik wat moeilijker in het verhaal en miste ik de binding met de personages. Gelukkig kwam dit uiteindelijk nog, en heb ik vooral van het verhaal van Odile genoten.

Sterren

Leven met een leugen - Wendy BrokersLeven met een leugen – Wendy Brokers

Baguette met Jam #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Mijn eindoordeelLeven met een leugen is een emotionele rollercoaster. Niet alleen voor de personages, maar ook voor de lezer. Binnen no-time weet Wendy Brokers je te binden aan het verhaal en aan de personages. Op basis van de cover had ik een iets luchtiger verhaal verwacht met wat meer humor, maar ik ben absoluut niet teleurgesteld. Ik heb genoten van het verhaal, van de personages en van de schrijfstijl. Baguette met Jam zit al in mijn winkelmandje en ik ben ook erg nieuwsgierig naar het derde, maar los te lezen, deel in deze serie: Omkijken naar morgen.

Heb ik gemerkt dat Leven met een leugen een los te lezen ‘vervolg’ is? Op zich niet. Je kunt het verhaal inderdaad prima los lezen en mist geen relevante informatie. Slechts op een enkel moment kreeg ik het vermoeden dat er iets aan bod kwam dat al uitgebreider was uitgelegd in Baguette met Jam. En dat kwam waarschijnlijk alleen maar omdat ik er toen op ben gaan letten. Het heeft mij echter wel nieuwsgierig gemaakt naar het verhaal van Nate en Lize. Dus als jullie mij willen excuseren, ik ben even winkelen!

p.s. zodra je het verhaal hebt gelezen, blijkt de cover wel heel erg passend. Ik zou er dus niks aan willen veranderen.

Sterren

Ik zie je in Cockleberry Bay - Nicola MayIk zie je in Cockleberry Bay – Nicola May

Cockleberry Bay #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

In deel 2 van de Cockleberry Bay-serie door Nicola May, ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’, is de voltallige cast uit deel 1 weer van de partij. Natuurlijk hoofdpersoon Rosa en haar trouwe teckel Hot, maar ook haar nieuwe vrienden en kennissen én haar kersverse echtgenoot. Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Ze runt een eigen winkeltje en heeft de liefde leren kennen. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel. Ze heeft reden om te geloven dat haar man een affaire heeft en gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie. Rosa maakt in ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ een karaktergroei door die met veel humor en gevoel is geschreven door Nicola May.

Mijn eindoordeel | De hamvraag is nu natuurlijk: vind ik Ik zie je in Cockleberry Bay beter dan Het Winkeltje in Cockleberry Bay? Wat betreft situaties die van de hak op de tak over gaan, is het verhaal beter geworden. Situaties worden meer uitgeschreven en staan beter in verband met elkaar. Er is meer diepgang in het verhaal, al had ik het leuk gevonden dat deze er nóg iets meer was geweest. Het verhaal had daarnaast een stuk spannender kunnen zijn door informatie weg te laten en meer het show don’t tell-principe toe te passen. Al met al beoordeel ik Ik zie je in Cockleberry Bay met een halve ster meer dan deel één. Hopelijk weet deel drie deze stijgende lijn vol te houden.

Sterren

Het Einde - Elle KennedyHet einde – Elle Kennedy

Off-Campus #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Dean Di Laurentis krijgt altijd alles wat hij wil. Hij is nog geen meisje tegengekomen dat zijn charmes kan weerstaan. Totdat hij Allie ontmoet.

Allie Hayes gaat bijna afstuderen, maar heeft nog geen idee wat ze daarna wil gaan doen. En ze heeft het ook nog eens net uitgemaakt met haar vriend. Een rebound met Dean, de one night stand-koning van het populaire ijshockeyteam, kan ze niet weerstaan. Maar één ding weet ze zeker: een herhaling van de wilde nacht met Dean gaat er niet komen.

Dean heeft een geweldige nacht met de gevatte Allie, en hij blijft daarna maar aan haar denken. Maar Allie zegt dat het bij die ene keer moet blijven en dat ze alleen vrienden wil zijn. Dat laat Dean niet zomaar gebeuren en hij zet alles op alles om Allie te veroveren.

Mijn eindoordeel | Van alle boeken die ik tot nu toe heb gelezen van Elle Kennedy, is Het Einde helaas het minst sterke boek. Het boek bevat teveel seks en te weinig verhaal. Seks in een boek vind ik helemaal prima, maar het moet wel in enige zin functioneel zijn. Hier vond ik het iets teveel van het goede. Het verhaal dát erin zit, is echter ontzettend mooi. Ik had dan ook graag meer hiervan gezien. Natuurlijk laat ik mij niet kisten en ligt het volgende boek van Elle Kennedy al klaar. Het Einde kwam met een flinke cliffhanger, dus… kom maar op!

Sterren

De Wrede Prins - Holly BlackDe wrede prins – Holly Black

The Folk of the Air #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Mijn eindoordeelDe Wrede Prins is een verhaal waarvan ik in eerste instantie niet had verwacht het leuk te vinden. Echter, nu ben ik fan! Het verhaal is vlot en helder geschreven waardoor je de nieuwe wereld makkelijk kunt leren kennen. Daarnaast is het door onder andere de plottwists en het mysterie boeiend van begin tot eind. Het einde smaakt naar meer, dus ik kan niet wachten tot Uitgeverij Boekerij deel twee vertaalt. Bovendien chapeau voor de uitgeverij voor het uitbrengen van deze prachtige uitgave!

p.s. in andere recensies las ik dat gezegd wordt dat de eerste helft van het boek teveel een aanloop is, en het verhaal daarna pas echt start. Ik snap de opmerkingen, want er is een duidelijke scheiding. Ik persoonlijk vond het echter niet storend.

Sterren

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Verkikkerd #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds.
Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben!
Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van?
En waarom krijgt ze het zo warm van hem?
Ze valt toch zeker niet op nerds…

Mijn eindoordeel | Verkikkerd is een heerlijk dik boek dat je – helaas – in een mum van tijd uit hebt. Gelukkig is dit slechts het eerste deel en kun je nog langer genieten van Lucy en haar nerds. Het boek zit vol humor, maar bevat ook enkele serieuze thema’s en romantiek. Dit wordt op een mooie manier met elkaar vervlochten en je kunt niet anders dan genieten dankzij Lisettes schrijfstijl. Als je wilt genieten van goede feelgood boeken dan is Lisette één van de Nederlandse schrijfsters die écht op jouw favorietenlijstje moet staan.

Sterren

Bone Crier's Moon - Kathryn PurdieBone Crier’s Moon – Kathryn Purdie

Bone Grace #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Bone ​Criers have a sacred duty. They alone can keep the dead from preying on the living. But their power to ferry the spirits of the dead into goddess Elara’s Night Heavens or Tyrus’s Underworld comes from sacrifice. The gods demand a promise of dedication. And that promise comes at the cost of the Bone Criers’ one true love.

Ailesse has been prepared since birth to become the matriarch of the Bone Criers, a mysterious famille of women who use strengths drawn from animal bones to ferry dead souls. But first she must complete her rite of passage and kill the boy she’s also destined to love.

Bastien’s father was slain by a Bone Crier and he’s been seeking revenge ever since. Yet when he finally captures one, his vengeance will have to wait. Ailesse’s ritual has begun and now their fates are entwined—in life and in death.

Sabine has never had the stomach for the Bone Criers’ work. But when her best friend Ailesse is taken captive, Sabine will do whatever it takes to save her, even if it means defying their traditions—and their matriarch—to break the bond between Ailesse and Bastien. Before they all die.

Mijn eindoordeel | Bone Crier’s Moon heb ik relatief snel uitgelezen, en dat komt allemaal omdat het verhaal en de personages zo interessant zijn beschreven. Het verhaal bevat elementen die ik weinig tot niet ben tegengekomen in andere boeken waardoor ik geboeid bleef en door wilde lezen. De personages hebben allemaal duidelijk een eigen stem, en ik genoot van alle drie perspectieven. Het einde maakt dat ik enorm uitkijk naar deel twee, maar is gelukkig zo geschreven dat ik nog een beetje geduld kan opbrengen terwijl het boek geschreven wordt.

Sterren

The Betrothed - Kiera CassThe Betrothed – Kiera Cass

The Betrothed #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenHalve sterren

When King Jameson declares his love for Lady Hollis Brite, Hollis is shocked—and thrilled. After all, she’s grown up at Keresken Castle, vying for the king’s attention alongside other daughters of the nobility. Capturing his heart is a dream come true.

But Hollis soon realizes that falling in love with a king and being crowned queen may not be the happily ever after she thought it would be. And when she meets a commoner with the mysterious power to see right into her heart, she finds that the future she really wants is one that she never thought to imagine.

Mijn eindoordeel | Zelfs na alle waarschuwingen die ik had gekregen over The Betrothed had ik mij niet voor kunnen stellen dit boek zo slecht te vinden als dat ik het boek nu vind. Als die plottwist tegen het einde er niet was geweest, had ik er waarschijnlijk niet eens over na hoeven te denken: deel twee zou ik dan niet kopen. Die plottwist was er wel, en daarmee heeft Kiera Cass toch wat nieuwsgierigheid bij mij weten te kweken, waardoor ik deel twee wel zal lezen zodra deze uit is. Maar eerlijk waar, de rest van het boek heb ik de hele tijd gedacht: gaat er nog wat gebeuren of hoe zit dat? De opbouw van het verhaal vond ik niet logisch, ik kon geen verbinding krijgen met de personages en het verhaal heeft algeheel geen indruk op mij gemaakt. De Selectie boeken zal ik absoluut blijven aanraden, maar deze nieuwe duologie niet.

Sterren

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay - Nicola MayEen nieuwe kans in Cockleberry Bay – Nicola May

Cockleberry Bay #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’, het slot van de populaire serie van Nicola May. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

Mijn eindoordeel | Een nieuwe kans in Cockleberry Bay is het derde deel in een trilogie die mij simpelweg gewoon niet ligt. De schrijfstijl en diepgang is wat mij betreft te oppervlakkig en ze mist in mijn ogen nog enkele belangrijke schrijf skills. Desalniettemin hebben de boeken wel potentie en lezen ze makkelijk weg. En zoveel mensen, zoveel meningen, want in deze blogtour ben ik één van de weinigen die niet gek is op deze boekenserie. Laat je je door mijn recensie die vooral niet weerhouden om zelf te kijken of de Cockleberry Bay-serie iets voor jou is. Misschien vind je mijn genoemde minpunten juist wel pluspunten en is dit precies het boek dat je zoekt deze zomer. In dat geval wens ik je heel veel lees plezier toe. Maar ik weet wel dat ikzelf niet snel weer een boek van Nicola May zal oppakken. Sorry Zomer & Keuning, voor het eerst in jaren is er dan toch een boek(enserie) in jullie fonds waar ik niet lovend over ben.

Sterren

De kleur van Colorado - Rebecca YarrosDe Kleur van Colorado – Rebecca Yarros

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Camden Daniels keerde zes jaar geleden terug van het slagveld zonder zijn jongere broer Sullivan. Hij gaf zichzelf de schuld voor de dood van zijn broer en hij was niet de enige. Niemand in zijn woonplaats Alba in Colorado kon hem vergeven. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten.

Willow is altijd gelukkig geweest met haar rustige en simpele leven in Alba, tot een aantal jaar geleden. Haar vriendje Sullivan overleed tijdens een militaire missie. Gelukkig kon ze op de steun rekenen van de bewoners van Alba, maar haar leven opnieuw opbouwen is niet gemakkelijk. Zeker niet als haar jeugdvriend opeens terugkeert en oude wonden openhaalt.

Mijn eindoordeel | De Kleur van Colorado is een prachtig verhaal over verlies, vriendschap, vergeving en verraad. Het verhaal wordt realistisch neergezet door deze schrijfster die mede uit eigen ervaringen put. Met name het verhaal over de dementerende vader wist mijn hart met regelmaat te bespelen. Het leverde zowel prachtige als pijnlijke momenten op. Er was één thema dat ik iets minder vond doordat ik daar gewoon niet van houd in boeken, net als in Droom van Mij van Jennifer L. Armentrout. Gelukkig kon ik mij daar na een tijdje relatief oké overheen zetten en overheerst de prachtige verhaalvertelling en een sterke schrijfstijl.

Sterren

Welke boeken heb jij recent gelezen?

Deze post is al 3251 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #10

  1. Wat een fijn lijstje weer met heerlijk eerlijke recensies. Ik zit ook in een redelijke lees flow en las: Schimmen van de Schaduwmarkt van Cassandra Clare, Waar ik Ga van Gayle Forman (Niet uitgelezen), Het winkeltje in Cockleberry Bay, Geleende tijd van Harlan Coben, King 4 van olivia Lewis, Ijskoud van Suzanne Vermeer en lees nu Noodlot van Marlen Visser.

    Ben wel nieuwsgierig naar de Wacht op mij serie!