Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Droom van mij – Jennifer L. Armentrout

Droom van mij - Jennifer L. Armentrout
Boekrecensie | Droom van mij – Jennifer L. ArmentroutDroom van mij door Jennifer L. Armentrout
Verschenen: 10 december 2019 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 144
Genre: New Adult, Contemporary, Romantiek
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, The Burning Shadow, From Blood and Ash, The Brightest Night, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

De 28-jarige Abby loopt na een vreselijke date over straat en is ineens getuige van een moord. De politieagent die de zaak onderzoekt, is haar oud-klasgenoot Colton. Ze was vroeger verliefd op hem, maar heeft nooit gedacht dat het iets kon worden. Dat denkt ze trouwens nog steeds niet. Ze kan hooguit van hem dromen. En dat doet ze ook zeker in ‘Droom van mij’, een heerlijk new adult-verhaal voor fans van Jennifer L. Armentrout en de ‘Wacht op mij’-serie.

Een extraatje

De Wacht op mij-serie heb ik verslonden. Ik ben er dan ook heel blij mee dat ze de novelle Droom van mij hebben vertaald naar het Nederlands. Ik was even in de war nadat ik het voorstukje in het boek had gelezen dat gaat over Sheherazade en Arabische nachten. Huh? Dit is toch een boek in de Wacht op mij-serie die zich in het hedendaagse leven afspeelt? Dat klopt. Toen ik op het internet op zoek ging naar de betekenis hiervan, kwam ik erachter dat deze novelle in het Engels onderdeel was van een bundel korte verhalen genaamd 1001 Dark Nights (bundel 6). Elke bundel heeft een thema, en het thema draaide dit keer om beschermende alfa’s, onmiddellijke aantrekkingskracht en een onvermijdelijk happily ever after. En ja, dat omschrijft Droom van mij precies!

Droom van mij - Jennifer L. Armentrout

Droom van mij

Droom van mij gaat over Abby en Colton. Voor diegenen die de Wacht op mij-serie hebben gelezen: Colton is die sexy broer van Reece (uit deel 4). Abby is vier jaar geleden weduwe geworden nadat haar man Kevin overleed door een auto-ongeluk. Ze begint weer met daten, maar is als bijkomstigheid getuige van een moord. En laat Colton nou net één van de rechercheurs op de zaak zijn. Abby en Colton kennen elkaar echter nog van vroeger… Maak je zeker ook op voor smeulende spanning, want daar zit dit dunne boekje vol mee.

Lekker vlot

Droom van mij is een heerlijk boek voor de fans van de Wacht op mij-serie. Het is fijn om opnieuw in die wereld te duiken en ook enkele bekende personages opnieuw te ontmoeten. Zoals gewoonlijk schrijft Jennifer L. Armentrout lekker vlot. Je leest dit boekje van 144 pagina’s dan ook in gemak in een dag uit. Goed vind ik ook dat Armentrout heeft gekozen voor een “gemiddelde” vrouw als hoofdpersoon. Ze legt het er wel iets te dik bovenop dat dit de boodschap van het boek is, maar ik kon mij hierdoor wel goed identificeren met Abby.

Droom van mij - Jennifer L. Armentrout

Verbeterpuntjes

Toch zijn er ook twee minpuntjes in Droom van mij. Het eerste is de patsboem-liefde, zoals Abby het zelf ook in het boek noemt. Het gaat allemaal echt té snel. Ze hebben elkaar sinds de middelbare school niet gezien, maar na één dag zijn ze al elkaars allesje. Daarnaast staat het gebruik van haar overleden man mij tegen. Doordat er zo vaak verduidelijkt wordt dat Colton en Abby elkaar op de middelbare school al leuk vonden, maar zij te onzeker was, en hij geen move wilde maken omdat zij samen was met haar toekomstige man, voelde ik medelijden met de overleden man. Hij was slechts een tweede keuze, want Abby en Colton zijn voorbestemd, en het komt handig uit dat hij niet meer leeft zodat zij samen kunnen zijn. Het proeft een beetje zuur.

Conclusie

Droom van mij is een novelle die je met gemak in een dag – of een paar uur – uitleest. Het is een lekker vlot verhaal waar je doorheen vliegt. De personages spreken mij direct aan, maar dat komt ook doordat ik ze al ken doordat ik de gehele Wacht op mij-serie al heb gelezen. Er zijn twee zaken die ik iets minder vond, en dat zijn de patsboem-liefde en het gebruik van Abby’s overleden man. Verder heb ik echter genoten van dit boek. Wil je Droom van mij op de juiste plek in de serie lezen? Dan lees je Droom van mij tussen Val voor mij en Kies voor mij.

Heb jij al kennisgemaakt met de Wacht op mij-serie?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 2085 keer gelezen


Geef een reactie