Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Reading Challenge 2017 | Update #4

Reading Challenge Update

Wauw, en dan zijn we gewoon alweer 2018… Vonden jullie 2017 ook zo ontzettend snel voorbij gaan? Hoewel jullie natuurlijk vorige week al mijn eindejaarslijstjes hebben kunnen zien, heb ik de challenges van 2017 nog niet afgesloten. Daarom komen in januari nog enkele afsluiters voorbij, waaronder deze Reading Challenge update. Het laatste kwartaal van 2017 was een fantastische periode voor lezen. Vooral in oktober zat ik in een hele lekkere leesflow en las ik het ene na het andere boek uit. Tijd om de balans op te maken; welke boeken las ik in het laatste kwartaal van 2017, en heb ik de challenges gehaald?

P.s. klik op de titel om de volledig recensie te lezen. Is de titel niet klikbaar? Dan verschijnt de recensie binnenkort nog.

Sterren

Het zwarte hart - Stephanie GarberHet Zwarte Hart – Stephanie Garber

Caraval #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Wat je ook over Caraval hebt gehoord, het is niets in vergelijking met de werkelijkheid. Het is meer dan zomaar een spel of een voorstelling. Het komt dichter bij magie dan alles wt je ooit in deze wereld zult tegenkomen…

Al jaren droomt Scarlett ervan de legendarische voorstelling van Caraval, waarin het publiek de spelers zijn, te bezoeken. Dan kan ze voor even haar wrede vader ontvluchten. Maar haar smeekbrieven aan de meester van Caraval halen niets uit. Dan, op het moment dat ze het niet meer verwacht maar radelozer is dan ooit, krijgt ze een uitnodiging. Geholpen door een mysterieuze zeeman en haar zus Donatella komt ze op het eiland van Caraval terecht. Vlak na aankomst is Donatella spoorloos. Tot Scarletts grote schrik draait de show om de verdwijning van haar zus en heeft ze maar vijf nachten om Donatella te redden voordat Caraval haar vindt en er doden vallen…

Mijn Conclusie – Dit boek is zó bijzonder qua sfeer en setting, de personages interessant en kleurrijk, en het verhaal origineel en belachelijk spannend. De epiloog legt alvast de fundering voor het vervolg, Legendary, welke in elk geval in het Engels verwacht wordt in mei 2018. Ik kan letterlijk niet meer wachten. Heel veel hartjes voor Caraval!

Sterren

Bevroren Nacht - Sara RaaschBevroren Nacht – Sara Raasch

Snow Like Ashes #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Meira staat voor enorme uitdagingen nu de kwaadaardige koning Angra niet dood blijkt te zijn maar springlevend en machtiger dan ooit. Terwijl hij de wereld bedreigt met zijn zwarte magie, probeert Meira wanhopig haar eigen magie onder controle te krijgen en erachter te komen hoe ze haar krachten kan inzetten om Angra tegen te houden.

Ze vermoedt dat de oplossing in het geheimzinnige, diep onder de grond verborgen labyrint ligt. Maar langzamerhand dringt het tot haar door dat ze Winter en de mensen van wie ze houdt niet zal kunnen redden zonder het ultieme offer te brengen…

Mijn Conclusie – Bevroren Nacht las net als voorgaande delen fijn weg, en ik genoot vooral van Meira en Mather. Soms was het wel wat te makkelijk aan de kant te leggen; dit had te maken met dat het verhaal een groot stuk vrij langzaam ging, maar ook omdat er nóg een perspectief aan het verhaal was toegevoegd. Als de laatste helft niet zo geweldig was geweest, dan had ik Bevroren Nacht drie-en-een-halve ster gegeven, maar omdat ik deze echt fantastisch vond krijgt het toch vier sterren. Deze trilogie is zeker origineel en het lezen absoluut waard. Had ik trouwens al gezegd dat ik de covers zo mooi vind? Nee? Nou, ik vind ze dus prachtig!

Sterren

IJskoud - J. LynnIJskoud – Jennifer L. Armentrout

Frigid #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Sydney heeft zin in het wintersporttripje met haar vriendengroep, een jaarlijkse traditie. Niet dat ze nou zo gek is op skiën. Nee, ze is vooral heel erg gek op haar beste vriend Kyler.

Kyler kan aan elke vinger twintig meisjes krijgen. Toch zou hij al die meisjes onmiddellijk aan de kant zetten voor Sydney. Maar dat doet hij niet, want zij verdient veel beter.

Wanneer ze samen vast komen te zitten in een sneeuwstorm, zijn Sydney en Kyler op elkaar aangewezen. Ze kunnen zich niet meer voor elkaar verbergen… met alle gevolgen van dien.

Mijn Conclusie – Hoewel IJskoud aan alle kanten voorspelbaar is, en het verhaal grotendeels al wel duidelijk is na het lezen van de achterflap (op een enkele extra verhaallijn na), is IJskoud heerlijk om te lezen. Ik las het verhaal in enkele dagen uit. IJskoud is zeker een aanrader wanneer je zin hebt in een makkelijk boek waarbij je even lekker je verstand op nul kunt zetten. Maar ondertussen kun je ook genieten van leuke personages en een heerlijke romance. Snel door naar Vurig!

Sterren

Vurig - Jennifer L. ArmentroutVurig – Jennifer L. Armentrout

Frigid #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Als dit boek een lijflied had, was het Katy Perry’s ‘Firework’: Baby you’re a firework, come on, show ’em what you’re worth. Dat kost Andrea Walters veel moeite. Zij is al vanaf haar geboorte omringd door luxe, maar dat blijkt geen garantie voor geluk. Integendeel. Ze zit met zichzelf in de knoop en kan zich niet ten volle geven aan het leven. Niets wat zij doet is goed genoeg. Dat vindt niet alleen haar omgeving, ook zijzelf is verre van happy. Alleen Tanner, een vriend die haar meer dan leuk vindt, ziet haar voor wie ze écht is. Maar het kost Andrea heel veel moeite om daar zelf ook in te geloven.

Mijn Conclusie – Vurig is net als IJskoud weer een heerlijk boek om te lezen. Het leest makkelijk weg en je vliegt er doorheen. Zoals we van Armentrout gewend zijn bevat Vurig humor en steamy scènes, maar ook een wat zwaarder verhaal. Dit laatste vind ik in Vurig echter wat minder goed gedoseerd, en had wat beter uitgesmeerd kunnen worden door het hele boek, waardoor de opbouw er naartoe beter was geweest. Desalniettemin raad ik je het boek zeker aan als je een niet té zwaar boek wilt hebben.

Sterren

Vertrouw op Mij - Jennifer L. ArmentroutVertrouw op Mij – Jennifer L. Armentrout

Wait for You #6 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

‘Vertrouw op mij’ is het zesde en laatste deel in de ‘Wacht op mij’-serie van Jennifer L. Armentrout.

Jillian heeft nooit echt gedacht dat een groots en meeslepend leven voor haar was weggelegd. Ze was al blij genoeg dat ze zich had ontworsteld aan de controlerende omgeving van haar familie, de Lima’s, die een florerend bedrijf runnen waardoor iedereeen in de wijde omtrek weet wie ze is. Het verbaast haarzelf nog wel het meest als ze uitgerekend bij de Lima Academy een baan aanneemt. En ze weet helemaal niet meer waar ze het zoeken moet als blijk t dat ze zonder het te willen de personal assistant is geworden van Brock, op wie ze ooit smoorverliefd was. Gelukkig heeft ze nu haar zaakjes wel wat beter op orde. Ze valt echt niet een tweede keer als een blok voor Brock. Nee, echt niet. Heus. Gaat niet gebeuren… Yeah right.

Mijn Conclusie – Vertrouw op Mij las ik in een dag uit. Zoals gewoonlijk bij de boeken van Armentrout vlieg je door het verhaal heen. Ik had verwacht dat ik dit boek minder zou vinden omdat Brock mij totaal niet trok in voorgaande boeken. Niets bleek minder waar. Want ik heb genoten van Vertrouw op Mij. Het is een mooi verhaal met persoonlijke groei, vooral in Jillians geval. Ook is het leuk dat we wederom een blik konden werpen op de levens van de personages uit voorgaande boeken. Al was het wel even wennen dat we met Vertrouw op Mij opeens een paar jaar vooruit in de tijd gaan. Er zijn kinderen bijgekomen, mensen getrouwd. Er is aangekondigd dat dit het laatste boek in deze serie is. En stiekem, vind ik dat best wel jammer.

Sterren

Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Lux #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

There’s an alien next door. And with his looming height and eerie green eyes, he’s hot… until he opens his mouth. He’s infuriating. Arrogant. Stab-worthy. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, he marks me. Turns out he has a galaxy of enemies wanting tot steal his abilities and the only way I’m getting out of this alive is by sticking close to him until my alien mojo fades. If I don’t kill him first, that is.

When Katy moves to West Virginia right before her senior year, she’s anticipating a whole lot of boring. The last thing on her mind is getting involved with her sexy, exasperating neighbor – and then finding out he’s guarding a mind-blowing secret…

Mijn Conclusie – Obsidian is geweldig en maakt de hype helemaal waar. Ik had nooit verwacht een boek over aliens zo geweldig te kunnen vinden. Maar het zijn geen groene mannetjes van Mars ofzo, dus dat helpt. Daarnaast is Daemon een geweldig toevoeging aan mijn bookish-boyfriends harem, en heb ik het hele boek zo ontzettend genoten van het gekibbel tussen Daemon en Katy. Alleen daarvoor zou je het boek al moeten lezen. Het einde maakt enorm nieuwsgierig naar het vervolg, en er zijn nog vele losse eindjes, dus op naar Onyx!

Sterren

Onyx - Jennifer L. ArmentroutOnyx – Jennifer L. Armentrout

Lux #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

The second novel in the addictive Lux series. Daemon Black will send temperatures rising…

Daemon’s determined to prove that what he feels for me is more than a product of our bizarre connection. So i’ve sworn off him, even though he’s running more hot than cold these days. But we’ve got bigger problems. I’ve seen someone who shouldn’t be alive. And I have to tell Daemon, even though I know he’s never going to stop searching until he gets the truth. What happened to his brother? Who betrayed him? And what does te DOD want from them – from me?

Mijn Conclusie – Onyx is net als Obsidian geweldig, maar in Onyx duik je nog dieper de wereld in van deze Lux-serie. Je raakt nóg gehechter aan de personages, wordt nóg dieper in het verhaal gezogen, en het is nóg moeilijker om het boek weg te leggen. Onyx eindigt met een vreselijk open einde en megaveel losse eindjes, dus wederom ben ik blij dat ik de gehele serie in één keer heb gekocht. Zo kan ik direct door met Opal, waarin we als het goed is één van de favoriete personages van Jennifer L. Armentrout zullen ontmoeten.

Sterren

Het (niet zo) coole leven van Carrie PilbyHet (niet zo) coole leven van Carrie Pilby – Caren Lissner

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Carrie Pilby is briljant maar sociaal nogal onhandig. Eigenlijk blijft ze het liefst gewoon thuis, tot haar therapeut haar huiswerk opgeeft…

 1. Verzin 10 dingen die je leuk vindt (en ga ze ook echt DOEN!)
 2. Sluit je aan bij een club (en PRAAT met mensen!)
 3. Maak een afspraakje (met een jongen die je ook echt LEUK vindt!)
 4. Vertel iemand dat je om hem/haar geeft (je psychiater telt NIET mee.)
 5. Vier een feestje (en niet in je EENTJE!)

Serieus? Moet ze dit echt gaan doen? Schoorvoetend neemt ze de uitdaging aan. Om te ontdekken dat het best leuk is. Sterker nog, ze krijgt er zowaar plezier in – met name in punt drie van de lijst!

Mijn Conclusie – Als je dit boek ingaat met het idee dat het een luchtig boek zal zijn, vol hilariteit, en een beetje chicklitachtig, dan zal dit boek je mogelijk tegenvallen. Ga je dit boek echter in omdat je houdt van filosoferen, dan verwacht ik dat je dit boek erg leuk zal vinden. Ik had echter voor mij – als niet-filosoof – graag een bevredigender einde gezien. Het boek is wat betreft vraagstelling wel rond, maar ik had graag nog wat meer gezien van bepaalde personages en hoe bepaalde situaties zouden aflopen. Al met al vind ik het geen slecht boek en is de schrijfstijl prettig leesbaar.

Sterren

Opstaan - Jackie van LarenOpstaan – Jackie van Laren

Vallen #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Mijn Conclusie – Mijn antwoord op de vraag of er perse een tweede deel moest komen? Nee. Ik vond Opstaanzeker leuk om te lezen, maar het was niet erg geweest als het gewoon bij Vallen gebleven was. Het was namelijk al een mooi afgerond geheel. Hoewel ik Vallen absoluut beter vond dan Opstaan, heb ik zéker wel genoten van Opstaan. De fijne schrijfstijl van Jackie van Laren is er namelijk nog steeds, de personages zijn nog net zo leuk, en zelfs de nieuwe personages hebben zich levendig in mijn geheugen opgeslagen. Het verhaal is realistisch, zomers en prettig geschreven, en op zijn best in de scènes met Roar en Anne samen.

Sterren

Er is geen vorm waarin ik pas - Erna SassenEr is geen vorm waarin ik pas – Erna Sassen

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Tot en met de vierde ging alles eigenlijk vanzelf maar sinds ik in de vijfde zit is er een hoop veranderd. Volgens mijn mentor heb ik TE lange tijd TE hard gewerkt en volgens mijn moeder ben ik TE perfectionistisch. 
Jajaja. 
Dat is een van de grootste nadelen van volwassenen: ze denken altijd beter te weten dan jijzelf wat er met jou aan de hand is. Daarbij vergeten ze voor het gemak maar even dat tachtig procent van ons leven zich afspeelt buiten hen om. En dat ze dus meestal geen flauw idee hebben. Dat laatste ligt ook een beetje aan ons. Want wij vertellen niks. 
Maar dan nog. Er zijn dingen die je niet kan vertellen. Aan niemand. Over liefde bijvoorbeeld. En hoe stom je bent geweest.

Mijn Conclusie – Hoewel ik de inhoud absoluut krachtig vind, is Er is geen vorm waarin ik pas gewoon niet zo mijn ding; mede wegens de rommelige opmaak en het bijzondere karakter. Soms kan het gewoon voorkomen dat een boek je niet ligt, terwijl het niet perse een slecht boek is. Ik denk namelijk dat dit een boek is dat zeker goed in de smaak zal vallen bij de liefhebbers van literaire boeken. Er is geen vorm waarin ik pas is een krachtig boek over onzekerheid, jezelf ontdekken, vriendschap, misbruik, verlies, en dan vergeet ik vast nog wel een paar punten. Ik zal hem niet aanraden of afraden, jij kunt zelf het beste bepalen of het wat voor je is of niet.

Sterren

Wie schrijft, die blijft - Claudia de BoerWie schrijft, die blijft? – Claudia de Boer

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenHalve sterren

Ontmoet Claudia, een twintiger die twijfelen tot kunst verheven heeft. Claudia heeft ondanks haar gepieker alles op de rit: vaste vriend, leuk huis en een goede baan. Ze houdt van haar zekere, georganiseerde bestaan. Maar Claudia heeft een droom die ze maar niet uit haar hoofd krijgt. Haar vriend Nick ziet die droom helaas niet zo zitten. Als Claudia na veel gedoe toch voor zichzelf kiest en haar droom najaagt, opent dat de deur naar een nieuw leven. En naar nieuwe twijfels natuurlijk. Want als ze in het zonnige Italië de leuke Leon ontmoet, staat haar wereld op z’n kop…

Mijn Conclusie – Wie schrijft, die blijft? zou qua verhaallijn een goed boek kunnen zijn. Het probleem is voor mij echter de uitwerking. Er schort op vele gebieden nog veel aan waardoor het verhaal niet de kans heeft gehad mij erin te zuigen. Uiteindelijk heb ik hierdoor ook véél langer over dit boekje gedaan, dan ik had kunnen doen, gezien het slechts 164 pagina’s heeft… Kortom: het verhaal heeft potentie, maar de uitwerking laat te wensen over.

Sterren

Tussen lust, liefde en vriendschap – Nicole Luursema

Tussen lust, liefde en vriendschap #1 | Goodreads | Niet verkrijgbaar op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Wanneer Lawrence Swann onverwachts hoort dat het leven van koningin Elizabeth gevaar loopt, roept hij de hulp in van Nicole Stawfield, de beruchte courtisane van het hof. Samen met Esmée Hayles, de gravin van Deston, proberen ze de aanslag te verijdelen… Ondertussen vecht Esmée voor haar huwelijk en moet Nicole alles op alles zetten om haar gevoelens voor Julian Hayles de baas te blijven, vooral wanneer de gevaarlijkste crimineel van London haar wenst te ontmoeten…

Mijn Conclusie – Met Tussen lust, liefde en vriendschap heeft Nicole Luursema mij positief verrast. Waar uiteindelijk bleek dat de stukjes waarin de geschiedenis van Elizabeth I uit de doeken werd gedaan, mij niet pakten omdat ik dat niet interessant genoeg vind, bleek dat ik wel ben gevallen voor het verhaal van de hoofdpersonages. Nicole Luursema weet de personages tot leven te brengen en het verhaal is vlot en pakkend geschreven. Daarnaast ben ik gek op personages zoals Julian. Tussen lust, liefde en vriendschap heeft meerdere lagen, waardoor het een interessant boek is geworden over lust, liefde en vriendschap (en intriges en spanning).

Sterren

Vrienden voor het leven - Astrid HarrewijnVrienden voor het leven – Astrid Harrewijn

Drie vrienden #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkickkliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen…

Mijn Conclusie – Vrienden voor het leven is een hele fijne afsluiter van een origineel drieluik. Vrienden voor het leven is ook mijn favoriete deel in de serie. Ik las hem met gemak in net iets meer dan een dag uit. Naast dat ik trouwens de inhoud leuk vind, vind ik ook de covers geweldig. Zowel de opdruk, die zo ontzettend goed past bij de hoofdpersoon van elk boek, als het feit dat de drie boeken bestaan uit de drie additieve primaire kleuren (RGB, Rood, Groen en Blauw). Dit maakt dat de boeken zo leuk en kleurrijk in de kast staan te shinen. En laten we niet vergeten dat je uit Vrienden voor het leven ook nog wijze lessen kunt halen. Geniet van het leven, mensen!

Sterren

Schildpadden tot in het oneindige – John Green

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Bijna zes jaar na het overweldigende succes van ‘Een weeffout in onze sterren’ schrijft John Green met ‘Schildpadden tot in het oneindige’ opnieuw een briljante en onvergetelijke roman.
Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats.
‘Schildpadden tot in het oneindige’ gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

Mijn Conclusie – Waar John Green mij met The Fault in Our Stars zo liet meeleven dat hij mij tot tranen met tuiten heeft gedreven, wist hij dit niet voor elkaar te krijgen met Schildpadden tot in het oneindige. Twee aan de ene kant totaal verschillende boeken, maar toch ook typisch John Green, voor mijn gevoel. Desalniettemin is Schildpadden tot in het oneindige een bijzonder boek met een interessante kijk op een bijzonder meisje met een dwangstoornis.

Sterren

De Royals - VerraadVerraad – Erin Watt

The Royals #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan voor hem in de rij, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een gigantisch landhuis en geld. Voor haar gaat Reed door het vuur. 
Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

Mijn Conclusie – Zo-veel-liefde voor De Royals-serie! Verraad is een geweldig vervolg op het ook al verslavende Verleiding. Je vliegt dankzij de fijne schrijfstijl door dit boek heen. Maar de fantastisch beschreven personages zorgen ervoor dat je diep in dit boek duikt en eigenlijk niet even boven wilt komen om adem te halen (of om tussendoor te eten, te plassen, te slapen, of wat je ook maar moet doen om jezelf te onderhouden). Het einde bevat weer een mega cliffhanger en ik baal dan ook oprecht dat het nog geen maart 2018 is. Ik wil nu direct verder in het afsluitende deel: Geheimen. Althans, het laatst deel dat focust op Ella. Want hierna komen nog twee boeken die focussen op Easton en een novelle over Gideon en Savannah! Mijn hart smelt.

Sterren

Aan het Hof van Eden - Joelle CharbonneauAan het Hof van Eden – Joelle Charbonneau

Dividing Eden #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Als de koning en kroonsprins van het koninkrijk Eden plotseling komen te overlijden is de toekomst van het land onzekerder dan ooit te voren. Eden heeft dringend behoefte aan een nieuwe monarch. De enige erfgenamen van de troon zijn prinses Carys en prins Andreus; de koninklijke tweeling. Maar wie van hen werd het eerst geboren en heeft dus de sterkste claim op het koningschap?

Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan – tegen elkaar en tegen de Raad.

Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet meer wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen. Want waar het gevaar voorheen altijd buiten de muren van de stad leek rond te waren, blijkt het zich inmiddels een weg naar de gangen van het paleis gevonden te hebben.

Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zich te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

Mijn Conclusie – Hoewel het verhaal heel veel potentie heeft dankzij een interessant plot, is het slechts het laatste kwart van het boek dat ervoor heeft gezorgd dat Aan het Hof van Eden 3,5 sterren heeft ontvangen van mij. Helaas voelt Aan het Hof van Eden niet aan als een rond boek. Zelfs in een serie, en met een cliffhanger op het einde, moet het verhaal in een deel toch een soort van rond gemaakt worden. Maar dit is naar mijn mening niet gelukt. Voor mijn gevoel had het boek het beste kunnen beginnen halverwege het huidige verhaal, en er dan nog een helft achteraan te plakken. Door de schrijfstijl en beschrijving van de personages voel je het grootste deel van het boek een soort afstand en lees je pas tegen het einde echt met ze mee.

Sterren

The White Rose - Amy EwingThe White Rose – Amy Ewing

The Lone City #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado.
Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken.

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

Mijn Conclusie – The White Rose is qua prettige schrijfstijl en leesbaarheid weer net zo fijn als The Jewel, maar wist inhoudelijk niet helemaal op te leven naar het eerste deel. Is dat heel erg? Nee, want het blijft een fijn boek waar je met gemak doorheen vliegt. Het verhaal is makkelijk te volgen en de wereld wordt helder beschreven. Hoewel het verhaal wel een beetje de standaardlijn van dystopische trilogieën bewandeld, blijft het onderwerp wel origineel en interessant. Ik verwacht dat de échte actie los zal barsten in The Black Key, en ik kijk hier dan ook met smart naar uit. P.s. de cover is ook nu weer prachtig!

Sterren

Zonder Jou - Chantal van Gastel - Priscilla van GastelZonder Jou – Chantal & Priscilla van Gastel

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen? Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.

De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Mijn Conclusie – Zonder Jou is een heerlijk geschreven thriller. Door de fijne en beeldende schrijfstijl en het boeiende verhaal ga je met gemak het verhaal door. Een ander sterk punt van Zonder Jou is hoe realistisch het verhaal is. Je houdt echt je hart vast, en leeft mee met de personages. Hoewel het verhaal absoluut boeiend is, hadden er van mij nog wel wat meer hoogtepunten in mogen zitten. Nu bleef het tempo ongeveer het hele boek gelijk. Het einde beneemt je de adem en maakt zeker impact. Zo’n realistisch geschreven verhaal zal je niet snel vergeten. Ik ben absoluut benieuwd naar een nieuw boek van deze schrijvende zussen.

Sterren

The Glittering Court - Richelle MeadThe Glittering Court – Richelle Mead

The Glittering Court #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

We hoorden opgefokte stemmen. De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. ‘Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’ ‘Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. ‘Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’ Ik hield mijn adem in.

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

Mijn Conclusie – The Glittering Court viel helaas best wel tegen. Zeker gezien mijn belachelijk hoge verwachtingen. Adelaide en Cedric waren vrij saai, ik kreeg maar moeilijk een band met ze, en het verhaal kabbelde voortdurend voort. Pas tegen het einde kwam er wat vaart in en vond ik het verhaal leuker om te lezen. Mijn verwachtingen zijn eerlijk gezegd dat de verhalen van Mira en Tamsin vele malen interessanter zullen zijn. Ik heb per ongeluk een spoiler gelezen over het verhaal van Mira, en dit verklaart een zeker stukje in The Glittering Court. Maar waar die spoiler vooral voor zorgt is dat ik het verhaal van Mira nu al duizend keer interessanter vind dan The Glittering Court. Het verhaal van Tamsin wordt in 2018 in het Engels verwacht.

Sterren

Livestream - Buddy TegenboschLivestream – Buddy Tegenbosch

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Hey.
Ik ben Rick en ik heb echt de meest bizarre dag achter de rug.
In New York. Met Kris.
Of eigenlijk: zonder Kris, want ik had haar nog maar net ontmoet of ze was alweer verdwenen. En dan bedoel ik ook echt verdwenen. Vanished.

Rick heeft nog niet veel van de wereld gezien. Tot nu dan. want na weer een mislukt schooljaar besluit hij om tijdens de kerstvakantie naar zijn achterneef in New York te gaan. In de metro ontmoet hij Kris. Ze is anders dan de meiden in zijn klas, dan de meiden in zijn dorp, dan ieder meisje dat hij ooit ontmoet heeft. Wanneer ze hem vertelt van haar plan doet hij mee. Tegen iemand als Kris zeg je geen nee.
Dat is het begin van een absurde, twintig uur durende zoektocht dwars door Manhatten, met een 

Mijn Conclusie – Is Livestream beter dan Oog om Oog? Nee, ik blijf Oog om Oog een veel sterker boek van Buddy’s hand vinden. Ook is Livestream veel minder realistisch – alleen qua gebeurtenissen, want de omschrijvingen van New York zijn hartstikke goed. De kans dat dit iemand echt overkomt acht ik zeer klein. Is Livestream daarom slecht? Nee! Hoe kom je daar nou bij? Livestream is juist een heerlijk boek als je zin hebt in een lekker vlot boek met een verhaal waarvan je van te voren niet goed weet welke kant het opgaat, vol actie, mysterie en onverwachte wendingen.

Sterren

Vogelvrij - Sebastien de CastellVogelvrij – Sebastien de Castell

Spellslinger #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Wat zou jij opgeven voor magie?

Om bij de Jan’Tep een magiersnaam te verdienen moet je aan drie eisen voldoen. Ten eerste moet je de kracht hebben om je familie te verdedigen. Ten tweede moet je de hogere vormen van magie kunnen toepassen die ons volk beschermen. En ten derde moet je simpelweg zestien jaar worden. Een paar weken voor mijn verjaardag kwam ik erachter dat ik aan geen van die drie eisen zou voldoen.

Kellen staat aan de vooravond van zijn eerste duel en moet vier proeven met succes doorlopen om te bewijzen dat hij een echte magier is. Er is echter één probleem: zijn magie is verdwenen. Als zijn zestiende verjaardag nadert duikt de mysterieuze nomade Ferius Parfax op, die Kellen uitdaagt een ander pad te kiezen. Is zij Kellens enige redding en bieden haar speelkaarten uitkomst?

Mijn Conclusie – Dankzij alle positieve reacties van andere bloggers op Vogelvrij, wilde ik dit boek ook heel graag lezen. Waar ik het boek echter wel enorm goed uitgewerkt vind en uitkijk naar het tweede deel, ben ik niet verliefd geworden op het verhaal. Wat het dan precies miste waardoor het net niet die vijf sterren heeft gehaald? Dat vind ik lastig. Het verhaal las vlot, is absoluut origineel en ik heb er zeker van genoten. En zo ook de leden van de leesclub; gemiddeld kwamen we uit op 3,7 sterren. Ikzelf zal het boek in elk geval aanraden en geef het vier sterren. Nu wachten op deel twee, dat in het voorjaar van 2018 zal verschijnen.

Sterren

Reading Bingo

Vandaag sluit ik ook de Reading Bingo af van 2017. Ik had nog vier vakjes openstaan. Heb ik ze alle vier kunnen afstrepen?

Boekenbingo 2017 - Finale

 • Een boek met een dustjacket: Ik heb Het Zwarte Hart en Caraval (beide hetzelfde boek) in beide talen gelezen. En mijn versie van Caraval heeft een dustjacket. Dus hoppa, afstrepen maar!
 • Een boek van een jonge auteur: Jong is voor iedereen iets anders. Voor mij is dat iemand van ongeveer mijn leeftijd of jonger. Sara Raasch is geboren in augustus 1989, en daarmee slechts een half jaar ouder dan ik, dus ik vind dat zij wel kwalificeert als jonge auteur. En daardoor kan ik Bevroren Nacht hier invullen. Yay!
 • Een boek met special effects op de cover: Special effects kunnen heel klein zijn. Bijvoorbeeld een glansfolie op een deel van het boek. Daar heb ik eigenlijk genoeg boeken van. Ik wilde wachten tot een boek met een echte speciale cover, maar die heb ik uiteindelijk gebruikt voor een ander vakje. Daarom vul ik hier een boek in met een kleine simpele special effect. Namelijk Vrienden voor het leven door Astrid Harrewijn. Alles dat zwart is op de cover bevat een glanslaag, wat de cover net dat beetje extra geeft.
 • Een geniaal boek: Wat is een geniaal boek? Eigenlijk zou ik hier weer Caraval in willen vullen, maar dat boek heb ik al gebruikt. Daarom vul ik hier Verraad in, door Erin Watt. Dit boek is zo verslavend, dan moet het wel geniaal zijn toch?

Hoera! Ik heb de Reading Bingo Challenge gehaald!

Sterren

Goodreads Reading Challenge

Begin 2017 heb ik de Goodreads Reading Challenge ingesteld op 50 boeken. Halverwege het jaar besefte ik dat ik dat waarschijnlijk wel met gemak ging halen. In oktober helemaal, toen ik echt in een leesspurt zat. Ik verhoogde het naar 52 (want dat is mooi: elke week precies één boek). Ook de 52 heb ik met gemak gehaald, want uiteindelijk las ik half december mijn 55e boek uit. Hierna ben ik nog wel weer aan nieuwe boeken begonnen, maar kwam ik toch een beetje in een leesdip. Anders was het getal nog wel hoger geweest. Ik had echt niet verwacht zoveel te lezen dit jaar, maar de boeken van Jennifer L. Armentrout lazen zo makkelijk weg dat ik op een gegeven moment vijf van haar boeken in zeven dagen las. Tjah, dan loop je wel even echt voor op schema, haha.

Conclusie: gehaald!

Sterren

Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen in 2017?

Deze post is al 3311 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Reading Challenge 2017 | Update #4

 1. Mooi overzicht! Het is voor een boekenwurm een fantastisch gevoel als je zoveel hebt kunnen lezen en het nog eens goede boeken zijn ook! Schildpadden tot in het oneindige vond ik ook vrij goed trouwens, heb hem nog net voor het einde van 2017 uit weten te lezen 🙂

  • Dankjewel! 😀

   Het is inderdaad heerlijk om veel te lezen, zeker wanneer het goede boeken zijn. Dan gaat het lezen ook nog eens een stuk sneller. 😀

   Schildpadden tot in het oneindige was niet 100% mijn ding, maar ik snap waarom anderen het zo’n goed boek vinden. 🙂