Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Vertrouw op Mij – Jennifer L. Armentrout

Boekrecensie | Vertrouw op Mij – Jennifer L. ArmentroutVertrouw op Mij door Jennifer L. Armentrout
Serie: Wait for You #6
Verschenen: 10 oktober 2017 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 332
Genre: New Adult
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, The Burning Shadow, From Blood and Ash, Droom van mij, The Brightest Night, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

'Vertrouw op mij' is het zesde en laatste deel in de 'Wacht op mij'-serie van Jennifer L. Armentrout.

Jillian heeft nooit echt gedacht dat een groots en meeslepend leven voor haar was weggelegd. Ze was al blij genoeg dat ze zich had ontworsteld aan de controlerende omgeving van haar familie, de Lima's, die een florerend bedrijf runnen waardoor iedereeen in de wijde omtrek weet wie ze is. Het verbaast haarzelf nog wel het meest als ze uitgerekend bij de Lima Academy een baan aanneemt. En ze weet helemaal niet meer waar ze het zoeken moet als blijk t dat ze zonder het te willen de personal assistant is geworden van Brock, op wie ze ooit smoorverliefd was. Gelukkig heeft ze nu haar zaakjes wel wat beter op orde. Ze valt echt niet een tweede keer als een blok voor Brock. Nee, echt niet. Heus. Gaat niet gebeuren... Yeah right.

Vertrouw op Mij

Tien dagen voordat het zover was dat Jennifer L. Armentrout een bezoek zou brengen aan ons kikkerlandje (vandaag!), verscheen haar allernieuwste boek: Vertrouw op Mij. Het is alweer het zesde, en als we de flaptekst moeten geloven, het laatste deel in de Wacht op Mij-serie. Gezien ik alle voorgaande boeken in deze serie heb verslonden, keek ik met veel plezier uit naar dit deel. Zo erg dat ik niet kon wachten tot het Jennifer L. Armentrout event – waar het boek in de goodiebag zal zitten – en ik het boek dus ruim voor die tijd al uit had.

Vertrouw op Mij - Jennifer L. Armentrout

Brock en Jillian

In Vertrouw op Mij staan Brock en Jillian centraal. Hierdoor was Vertrouw op Mij het boek waar ik het minst naar uit heb gekeken in de Wacht op Mij-serie. Brock had ik namelijk al meerdere keren voorbij zien komen in voorgaande boeken, en er was letterlijk niks dat hem interessant maakte. Hij stond mij zelfs tegen. Jillian daarentegen hadden we ook al eerder mogen ontmoeten, en van haar was ik direct gecharmeerd. Beetje tegenstrijdig dus, want nu speelden ze samen een hoofdrol. Je leest het verhaal vanuit het oogpunt van Jillian. Het is overigens even wennen… Vertrouw op Mij neemt een sprong in de tijd van een aantal jaren, dus onze geliefde personages uit voorgaande boeken zijn ook al wat ouder. Hiermee krijgen we een echte blik op hun toekomst, zo leuk!

Prettig boek

Ik had echter beter moeten weten, wat Brock betrof. Jennifer L. Armentrout is zo’n kunstenares dat binnen no-time ook Brock mij had overtuigd. Vertrouw op Mij heeft een fijne rustige opbouw, waarbij met flarden van het verleden stukje bij beetje meer duidelijk wordt over het trauma in Jillians leven, en de band tussen Jillian en Brock. Het was zo aandoenlijk allemaal. Zoals we van Armentrout gewend zijn in de Wacht op Mij-serie mengt ze zware onderwerpen en persoonlijke groei weer met gemak met prettig en makkelijk leesbare hoofdstukken en sexy stukjes. Jillian is een fantastisch personage dat een mooie groei doormaakt in Vertrouw op Mij, en Brock blijkt ook gewoon een lieve en zorgzame man te zijn. Hij is niet mijn nieuwste book boyfriend, maar als ik in het donker over straat moet, mag hij best naast mij lopen.

Vertrouw op Mij - Jennifer L. Armentrout

Los leesbaar

Waar ik de delen normaal gesproken echter ook makkelijk los van elkaar te lezen vind, bleven Abbey en Colton aan mij knagen. Ze kwamen in het begin van dit boek heel veel voor. Ik begon te twijfelen of ik niet een boek had gemist. Al snel herinnerde ik mij wel weer dat de broer van Reece uit Val voor Mij Colton heette, maar bij alles dat ik over ze las, voelde het alsof ik meer van ze zou moeten weten. Toen ik even googelde kwam ik erachter dat ze een eigen novelle hebben. Wat ik wel wist, maar even vergeten was… Deze is echter (nog – althans Z&K ik hoop “nóg”(!)) niet uitgegeven in Nederland.

Ook viel mij op dat wel kort verwezen werd naar Jillians rol in Kies voor Mij, maar dat dit niet echt duidelijk uitgelegd werd. Dit maakt, dat als je die novelle en Kies voor Mij niet hebt gelezen, je sommige stukken misschien toch iets minder goed zal snappen. Maar het is ook lastig hoor. Hoe meer boeken in deze serie verschijnen, des te meer bijpersonages zijn er in het volgende deel. Persoonlijk, had ze Kristen, een heel vervelend personage in Vertrouw op Mij, er wel uit mogen schrijven. Ze voelde een beetje onnodig.

Conclusie

Vertrouw op Mij las ik in een dag uit. Zoals gewoonlijk bij de boeken van Armentrout vlieg je door het verhaal heen. Ik had verwacht dat ik dit boek minder zou vinden omdat Brock mij totaal niet trok in voorgaande boeken. Niets bleek minder waar. Want ik heb genoten van Vertrouw op Mij. Het is een mooi verhaal met persoonlijke groei, vooral in Jillians geval. Ook is het leuk dat we wederom een blik konden werpen op de levens van de personages uit voorgaande boeken. Al was het wel even wennen dat we met Vertrouw op Mij opeens een paar jaar vooruit in de tijd gaan. Er zijn kinderen bijgekomen, mensen getrouwd. Er is aangekondigd dat dit het laatste boek in deze serie is. En stiekem, vind ik dat best wel jammer.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2311 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | Vertrouw op Mij – Jennifer L. Armentrout

  1. Ondanks dat ik dit een heerlijk boek vond, vond ik m wel een beetje tegenvallen. Het sloot het geheel net niet mooi af vond ik. En inderdaad, zo jammer dat dit het laatste deel is!