Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Reading Challenge Update #3

Reading Challenge Update

Het derde kwartaal van 2016 is voorbij gevlogen en dus is het tijd voor een terugblik. Hoe gaat het met mijn Goodreads Reading Challenge? En met de boekenbingo van The Book Diaries? Ik kan je vertellen dat het zéér goed gaat. Aan het eind van het tweede kwartaal kwam ik in een lekkere leesflow en met een klein dipje tussendoor heeft die leesflow aangehouden. Inmiddels staat de teller op 35 gelezen boeken en loop ik al een hele tijd voor op schema (40 boeken in 2016). Hiervan las ik 17 in dit derde kwartaal! Lees hieronder de conclusies van de boeken die ik heb gelezen in juli, augustus en september, en vind helemaal onderaan de voortgang op mijn bingokaart.

P.S. Klik op de titel van het boek om de volledige recensie te lezen.

Stripes

Vertel me drie dingen - Julie BuxbaumVertel me drie dingen – Julie Buxbaum

SterrenSterrenSterrenSterren

733 dagen nadat mijn moeder is overleden, 45 dagen nadat mijn vader zich heeft laten strikken door een vreemde via internet, 30 dagen nadat we bij de vreemde zijn ingetrokken, en 7 dagen nadat ik ben begonnen op een kakschool waar ik helemaal niemand ken, ontvang ik een anonieme e-mail.

De mail komt van een schoolgenoot die zich Iemand Niemand noemt. Hij biedt aan Jessies virtuele gids te zijn: iemand aan wie ze alles mag vragen om haar nieuwe school te overleven. Maar één ding weigert hij te vertellen: zijn naam. 

Iemand Niemand blijkt bijzonder grappig en net zo in de knoop te zitten als Jessie. Ze begint naar zijn berichtjes uit te kijken. Maar wie is toch deze jongen op wie ze verliefd dreigt te worden?

Mijn conclusie – Vertel me drie dingen is een ontzettend lief boek. Net als dat wat de titel uitdraagt, in het boek een ontzettend schattig gegeven is. Jessie is een personage dat een ieder zal aanspreken en je zal vooral ook getrokken worden door het mysterie rondom Iemand Niemand (IN). Wie is hij? Julie Buxbaum houdt je bijna het hele boek in spanning, maar onderweg kom je leuke gesprekken tussen Jessie en IN tegen, hilarische momenten, maar ook wat serieuze scènes. Jessie is een lekker awkward persoon. Hoewel je, als je goed op de tekenen let, al snel vermoed wie IN is, blijft het een aanrader om te lezen. Ik ben in elk geval blij het boek gelezen te hebben en ben happy met het einde.

Stripes

Eenzaam en extreem ver weg - Kate LingEenzaam en extreem ver weg – Kate Ling

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

“Wij zijn een interstellaire generatie. Wij hebben de aarde nooit gezien en wij zullen onze bestemming ook nooit bereiken.”

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan.
Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nog nooit eerder heeft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan aan het enige huis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar?

Boekenbingo: Een boek met een cliche

Mijn conclusie – Eenzaam en extreem ver weg bleek veel meer romantiek te bevatten dan ik in eerste instantie verwachte, maar bevat tegen het einde ook nog wat spannende actie. Het boek bevat echter een extreme versie van instalove die zelfs mij iets té insta was. Maar dit is ook meteen mijn grootste kritiekpunt, naast dat Seren heel af en toe iets te snel van mening veranderde zonder goede aanleiding. Zodra ik over die instalove heen was, was het verhaal ontzettend leuk om te lezen en had ik het boek in twee dagen uit. De setting van het verhaal is niet uniek, en het boek zal niet de nieuwste hype worden, maar Eenzaam en extreem ver weg is wel een leuk verhaal voor diegenen die van dit genre en romantische verhalen houden.

Stripes

Hof van Doorns en Rozen coverHof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Als de negentienjarige jager Feyre in het bos een wolf doodt, komt een beestachtig wezen vergelding opeisen. Hij sleept haar mee naar een verraderlijk, magisch land dat ze alleen kent van legendes. Daar ontdekt Feyre dat het wezen dat haar gevangengenomen heeft geen dier is, maar Tamlin: een van de dodelijke onsterfelijke elfiden die ooit hun wereld regeerden.

Tijdens haar verblijf op het landgoed veranderen haar gevoelens voor Tamlin van ijzige vijandigheid in vurige passie, sterker dan elke waarschuwing die ze ooit heeft gekregen over de prachtige, gevaarlijke wereld van de elfiden. Maar ondertussen trekt een eeuwenoude, donkere schaduw steeds verder over het Elfidenrijk en Feyre moet een manier zien te vinden om die te stoppen… Anders zullen Tamlin en zijn hof voor eeuwig verdoemd zijn.

Boekenbingo: Een goedkoop boek (tot en met 31 oktober slechts €10,-!)

Mijn conclusie – Door het gevoel dat ik had nadat ik het boek dichtsloeg zou ik het boek vijf hartjes willen geven, maar omdat ik in het prille begin nog niet direct overtuigd was ben ik toch gegaan voor viereneenhalf. Het duurde een pagina of vijftig voordat ik een band had met Feyre. Ook Tamlin was niet direct mijn nieuwste book boyfriend omdat ik hem niet helder voor de geest kon krijgen. Het lukte mij niet een goed beeld van zijn uiterlijk te krijgen, ondanks de goede omschrijvingen.

Maar ik ben uiteindelijk voor hem gevallen, net als Feyre, en voor alle andere personages, waaronder slechterik Rhysand (voor mijn gevoel mogelijk vergelijkbaar met mijn liefde voor bad guy Warren in de Touching Juliette-serie). De rest van het boek is spannend, erg origineel, soms wat bruut, soms heerlijk romantisch, en het is ontzettend leuk om de invloeden van Belle en het Beest er zo duidelijk in terug te zien. Dit boek wil je in één ruk uitlezen! Het einde is eigenlijk redelijk gesloten, en ik vond het lastig voor te stellen wat Sarah J. Maas in het tweede deel zou kunnen aankaarten. Achteraf gezien twijfel ik of het boek toch vijf sterren had moeten geven.

Stripes

Hof van Mist en Woede - Sarah J. MaasHof van Mist en Woede – Sarah J. Maas

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Boekenbingo: Een boek naar keus

Mijn conclusie – Over Hof van Mist en Woede kan ik uren praten. Je moet me geloven dat als je Hof van Doorns en Rozen hebt gelezen, je dit boek duizend maal beter zal vinden. Hof van Mist en Woede geeft je All. The. Feels! Dit boek verdient niet slechts vijf sterren, maar álle sterren aan de hemel. Hof van Mist en Woede is een dik boek, maar ik was dankbaar voor elke bladzijde die ik nog te gaan had.

Ik wilde niet dat het zou eindigen, maar ik bleef wel aan één stuk doorlezen zodra ik de kans daarvoor kreeg (of gewoon pakte). De (nieuwe) personages die in dit deel een hoofdrol spelen sluit je in je hart. Nee, je wordt zelfs stapelverliefd op een zeker iemand (als je dat nog niet was in elk geval). Ze zijn zó ontzettend goed beschreven. Het verhaal is fantastisch en bevat voor mij alles dat een verhaal moet hebben. P.s. BEST.BOOK.EVER!

Stripes

Onbereikbaar - Rebecca YarrosOnbereikbaar – Rebecca Yarros

SterrenSterrenSterrenSterren

#22: Alle verantwoordelijkheden overboord gooien en naar het strand gaan.

Als Paisley had geweten welke gevolgen het tweeëntwintigste punt op haar bucketlist zou hebben, zou ze het dan hebben gedaan? Op het strand gaat er iets heel erg mis en daardoor ontmoet ze Jagger, en dat is dan weer heel erg niet mis. Behalve dan dat Paisley al een vriend heeft. En een hartaandoening.

Onbereikbaar is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijkertijd, een ijzersterke nieuwe New Adult van Rebecca Yarros.

Mijn conclusie – Tegen het einde vind een hele bijzondere en sterke onthulling plaats die ik waardeer op de schaal van Onverminderd, maar door het minder bijzondere en minder sterke begin en middenstuk beoordeel ik het boek met vier sterren. Het verhaal leest prettig en de schrijfstijl is net zo fijn als in Onverminderd. Ideaal als je geen zin hebt in een moeilijk boek. Onbereikbaar vertelt over vastgeroest zitten in een bepaald leven en een bepaalde denkwijze versus genieten van het nu en op je eigen oordeel vertrouwen. Hoewel je continu prettig blijft lezen, wist het boek mij vooral in het begin niet dat wauw-effect te geven dat ik had bij Onverminderd.

Stripes

Staalhart - Brandon SandersonStaalhart – Brandon Sanderson

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie.

Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.

David is vastbesloten de Wrekers op te sporen en ze te overtuigen hun vizier te richten op de wrede Epic Staalhart. Die regeert als een tiran over Newcago en is verantwoordelijk voor de dood van Davids vader. Staalhart staat erom bekend onsterfelijk te zijn, maar David is de enige die Staalhart ooit heeft zien bloeden. En hij zint op wraak.

Boekenbingo: Een boek zonder love triangle

Mijn conclusie – Ik weet dat de mijn volledige recensie misschien als negatief opgevat kan worden, maar dat is mijn probleem denk ik; als ik dan eens verbeterpunten zie in een boek dan wil ik ze allemaal bespreken. Ik vind echter het laatste stuk van het boek erg sterk. Er zit actie in, spannende en onverwachte plottwists en vaart. Je moet er alleen even op wachten. En dat “even” is best lang gezien het een behoorlijk dik boek is. Staalhart is daarnaast zeker een aanrader voor jongens en een ieder die houdt van stoere boeken met actie, vuurwapens, motors, achtervolgingen en een epic (get it?) eindbattle. Het vervolg, Vlammenwerper, is net uit en ik zal hem binnenkort gaan lezen. Wel hoop ik dat deze de vaart behoudt uit het einde van Staalhart en dat er iets dieper op de personages in wordt gegaan en op hoe de Epics zijn ontstaan.

Stripes

Misschien Nooit - Colleen HooverMisschien Nooit – Colleen Hoover

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Misschien nooit van Colleen Hoover is een liefdesverhaal – al zou je het ook een lustverhaal kunnen noemen – vanuit het mannelijk perspectief van Warren. Hij is zo’n type waar we niet op willen vallen, maar het gebeurt tóch. Warren is namelijk een tikje vuig, een tikje uitgekookt en een tikje… nou ja, meer dan een tikje knap. De perfecte match voor Hooters-serveerster Bridgette, die ook niet op haar mondje is gevallen. Het vonkt en knettert deze hele novelle lang tussen hen, en dat alles vanuit het onweerstaanbare perspectief van Warren. Misschien nooit is een must-read voor alle fans van Colleen Hoover en vooral Misschien ooit.

Boekenbingo: Een kort verhaal

Mijn conclusie – Misschien Nooit blijkt een ontzettend lief verhaal te zijn dat zich deels voor Misschien Ooit en deels tijdens Misschien Ooit afspeelt. Misschien Nooit is het type novelle dat echt een toevoeging is. Het bevat de kenmerkende heerlijke schrijfstijl van Colleen Hoover. Het bevat een sterk, maar ook sexy en humoristisch verhaal. En je hebt hem in no-time uit. Het mooie is dat het verhaal echt perfect samenvalt met Misschien Ooit. Het is een verdieping van de bijpersonages waarvan we in Misschien Ooit zijn gaan houden en echt interessant om te lezen als je Misschien Ooit ook hebt gelezen (zo niet, begin er dan a.u.b. snel in!).

Stripes

Ik jou ook - Marielle de VisscherIk jou ook – Mariëlle de Visscher

SterrenSterrenSterren

Alles in Sofie’s leven lijkt op orde: lieve vrienden, een goede baan, een nieuw huisje en zelfs een perfecte inloopkast. Maar door alle verliefde stelletjes en gelukkige gezinnetjes om haar heen verlangt Sofie als last single girl steeds meer naar dat wat er in haar leven ontbreekt: iemand om dit alles mee te delen.

Het enige waarvan Sofie’s hart nu sneller gaat kloppen, is het te plegen telefoontje naar de verkoper van haar droomboekenkast.

Totdat ze deze verkoper ontmoet en haar hart nog veel meer te verduren krijgt.

Mijn conclusie Ik jou ook is een boek dat mij niet helemaal heeft overtuigd. Dat de schrijfster potentie heeft wordt duidelijk wanneer er plotseling heel goed beschreven scènes en dialogen voorbij komen, maar helaas worden ze teveel afgewisseld met saaie beschrijvingen van alledaagse zaken. Het boek is herkenbaar, ik behoor dan ook duidelijk tot de doelgroep van dit boek, dit is dan ook een pluspunt. Echter had er nog wel wat geschaafd mogen worden aan Ik jou ook. Door het begin heb ik mij heen moeten vechten, maar gelukkig werd het op een gegeven moment beter. De schrijfstijl werd vlotter en de dialogen zorgden voor een fijne afwisseling. Al met al heb ik uiteindelijk wel genoten van Ik jou ook, maar als ik je een leuke chicklit moet aanraden staat deze niet bovenaan de lijst.

Stripes

Liefde en Gelato - Jenna Evans WelchLiefde & Gelato – Jenna Evans Welch

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.

Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

Mijn conclusie – Liefde & Gelato heb je werkelijk in een zucht uit en je hebt je in die korte tijd helemaal in Italië gewaand. De heerlijke luchtige schrijfstijl pakt je vanaf pagina één en weet je (bijna) continu vast te pakken. Elk kleine beetje dat Lina ontrafelt zorgde ervoor dat ik snel verder wilde lezen omdat ik wilde weten hoe hetgeen zij ontdekt had zou gaan uitspelen. Dus ben je op zoek naar een heerlijke zomerse easy read: this is it!

Stripes

Liever met lef - Dagmar ValerieLiever met Lef – Dagmar Valerie

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Het leven voor de volle 100% beleven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. In ‘Liever met lef’ geeft Dagmar Valerie haar beste lifestyletips, verteld vanuit haar eigen levensverhaal. Met leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral te doen.

Mijn conclusie – Als je Dagmars blogposts op By Dagmar Valerie al fijn vond dan zal Liever met Lef je zeker ook goed bevallen. Nog niet bekend met haar blogposts? Leer Dagmar dan kennen via Liever met Lef waarin ze zich ontpopt tot jouw personal coach in het leren volgen en realiseren van jouw dromen. Leer positiever in het leven te staan en volop te genieten van het leven. Ze vertelt je niet wat je moet doen, maar geeft je wel handvatten. Dagmar is een enthousiaste, positieve, inspirerende vrouw en ik vond het een voorrecht haar boek voor verschijning te hebben mogen lezen. Ik hoop dat jullie er net zoveel uit kunnen halen als dat ik heb gedaan en ik zal het boek zeker nog een aantal keren oppakken om nogmaals door te lezen.

Stripes

PopQuiz - Fernando Volken TogniPopQuiz

SterrenSterrenSterren

Wie ben ik? 40 pagina’s vol illustraties van accessoires en 40 beroemdheden en popsterren om te raden. Een ongemeen spannend boek met visuele raadsels, net alsof je een roman leest, maar dan uitsluitend met beelden. Rechts: de pagina met illustraties, links: een getal dat verwijst naar de antwoorden en de lijst met gekozen accessoires en hun context achteraan in het boek.

Mijn conclusie – PopQuiz is natuurlijk niet echt een leesboek, maar wel een raad-de-beroemdheden spelletje in boekvorm. PopQuiz is ontzettend leuk. De meeste personen waren niet heel moeilijk om te raden, maar er zaten toch ook een aantal tussen waar we iets langer over moesten nadenken of zelfs helemaal niet geraden hebben. We hebben veel plezier gehad tijdens het raden van de bekende personen bij de plaatjes. Jammer is echter dat wanneer je het boekje eenmaal door bent, dat je het niet nogmaals kunt spelen omdat je de antwoorden al weet. Misschien een leuk idee om te spelen met je vrienden of familie tijdens kerst of oud en nieuw (dat is inmiddels ook alweer om de hoek). Eventueel kun je het boekje ook bombarderen tot doorgeefboek zodat velen plezier kunnen hebben van het boek.

Stripes

Oprecht - Colleen HooverOprecht – Colleen Hoover

SterrenSterrenSterrenSterren

De populaire New Adult-auteur Colleen Hoover bewijst haar kwaliteit opnieuw met Oprecht. Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht. Oprecht is de vijfde naar het Nederlands vertaalde roman van de Amerikaanse succesauteur Colleen Hoover.

Mijn conclusieOprecht niet zo’n indruk weten te maken als bijvoorbeeld Misschien Ooit en Sterrenhemel. Oprecht is niet het allerbeste boek van Colleen Hoovers hand, maar zelfs met een minder sterk boek weet ze indruk te maken. Misschien dat mijn verwachtingen ook wel extreem hoog liggen door de toppers die we tot nu toe van haar kennen. Het boek begint wat gewoontjes en je vraagt je af of het nog bijzonder of indrukwekkend wordt (met uitzondering van de proloog die direct goed binnenkomt en meeslepend is), maar op een gegeven moment weet ze er een indrukwekkende, en passende, twist doorheen te gooien. Hoe dan ook is Oprecht dus een aanrader. Met Oprecht weet Colleen Hoover wederom indruk te maken, ik heb nog geen enkel boek gelezen van haar dat niet goed was.

Stripes

De Graces - Laure EveDe Graces – Laure Eve

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.

Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

Boekenbingo: Een boek gebaseerd op een mythe

Mijn conclusie – Ik had geen idee wat ik van het verhaal kon verwachten. Ik vroeg mij continu af: waar werken we naar toe? Werken we überhaupt ergens naartoe? Hierdoor was het verhaal vrij onvoorspelbaar. Echter zag ik een bepaalde “grote” wending al aankomen omdat ik het al vrij snel begon te vermoeden en het daardoor niet een grote verrassing was. Hierdoor miste ik een grote plottwist en was het verhaal vrij steady, zonder hoogtepunten. Het laatste stuk was echter een stuk spannender en uiteindelijk vond ik het verhaal leuk om te lezen. Het einde maakt mij in elk geval erg nieuwsgierig naar het vervolg. Deze zal overigens vanuit het oogpunt van Summer geschreven worden.

Stripes

https://www.goodreads.com/book/show/31935368-de-honger-van-maxDe Honger van Max – Hans van der Beek

SterrenSterrenSterren

Op een gure januaridag komen vier Nederlandse jongeren aan op Mortimer Mansion, een kostschool voor bijzonder onderwijs in Cornwall. In dit typisch Britse kasteel met zijn wonderlijke esoterische staf en zijn ruige omgeving belanden ze in de brugklas. Ze beleven van alles wat je kunt verwachten van pubers die bij hun ouders weg zijn… en nog veel meer. Op deze unieke school wordt de ochtend gegroet, voor het eten gedankt en het leven gevierd – zij het lang niet altijd helemaal op de manier die ouders en docenten voor ogen stond!

Ieder van de vier hoofdpersonen beleeft zijn eigen avontuur, en worstelt met zijn eigen probleem. Maar tegelijk zijn de vier boeken onderling sterk verstrengeld. Ze zijn los van elkaar te lezen, maar vormen samen op unieke wijze een kwaliteitssoap.

Boekenbingo: Een groen boek

Mijn conclusie – Al met al vond ik De Honger van Max wel een leuk, maar niet bijzonder boekje, en als ik het goed van anderen begrijp is Hans van der Beek ook degene met de fijnste schrijfstijl van de vier auteurs die werken aan deze boekenserie. Het boek voelt nog erg incompleet, maar een groot deel zal hiervan op te lossen zijn door de andere drie delen te lezen waardoor puzzelstukjes op hun plaats vallen. Toch heb ik niet het gevoel dat er echt een begin, midden en eind is. Het beschrijft echt puur een jaar op deze zweverige kostschool.

De prijs van de boeken vind ik te hoog, zeker als je de serie compleet in je kast wilt hebben staan. Voor een jeugdboek vond ik het als volwassene nog best leuk om te lezen. Waarschijnlijk omdat de problemen heel herkenbaar zijn, ook al is de situatie dat niet. Wel heeft deze boekenserie leuke discussies met mede-bloggers (ook de andere groepen) opgeleverd, dus het heeft zeker wat plezier opgeleverd.

Stripes

54 Minuten - Marieke Nijkamp54 Minuten – Marieke Nijkamp

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

10:00 uur
De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.

10:02 uur
De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.

10:03 uur
De auladeuren gaan niet open.

10:05 uur
Iemand begint te schieten.

Uiterst minutieus volgt 54 Minuten vier jongeren tijdens een schietpartij op een middelbare school. Verteld vanuit verschillende perspectieven kom je achter de motieven van de schutter en word je als het ware de terreurdaad ingezogen.

Boekenbingo: Een boek van een debutant

Mijn conclusie – Geloof mij maar dat je dit boek indrukwekkend zal vinden. Niet iedereen huilt bij boeken (ik ben gewoon een emotioneel mens) maar indrukwekkend zal je dit boek zeker vinden. Ik raad je dit boek ook aan zelfs wanneer het verhaal je in eerste instantie niet perse trekt. Het is een heel bijzonder en realistisch verhaal. De personages zijn goed beschreven en het hele verhaal is ontzettend beeldend. Je ziet het als een film voor je ogen afspelen. Dit is een boek dat mij nog lang zal bijblijven. Niet alleen door het indrukwekkende verhaal, maar ook op de wijze waarop dit verhaal wordt verteld door Marieke Nijkamp en haar fijne vlotte schrijfstijl. 54 Minuten is een must-read!

Stripes

Ik zag Menno - Sandra BernartIk zag Menno – Sandra Bernart

SterrenSterrenSterrenSterren

Vincent heeft berekend dat hij gelukkig zal worden met Kim. Wanneer hij bij het boeken van hun huwelijksreis zijn doodgewaande broer Menno herkent in de reisbrochure, offert hij zijn zorgvuldig opgebouwde zekerheden op met maar één doel: zijn broer vinden.

Hij begint zijn zoektocht in Spanje, maar zonder succes. Rosana, een straatartieste zonder hoofd, stimuleert hem zijn risicomijdende levenswijze los te laten, om de kans te vergroten zijn vrijgevochten broer tegen het lijf te lopen. Langzaamaan gaat hij het leven leiden dat Menno zou hebben geleid. Aanvankelijk om Menno te vinden, maar de onbevangen manier van leven bevalt hem verwarrend goed.

Ik zag Menno is een tragikomische roman over een zoektocht naar vrijheid en heelheid.

Boekenbingo: Een boek tussen de 200 en 250 pagina’s

Mijn conclusie – Ik vind het lastig om aan te geven waarom ik Ik zag Menno een goed boek vond zonder spoilers weg te geven. Ik heb het gevoel aan het denken te zijn gezet en heb het boek in bijna één adem uitgelezen. Dat dit een debuut is vind ik erg bijzonder, Sandra Bernart is nu al een hele sterke schrijfster. Het psychologische aspect maakt Ik zag Menno voor mij extra interessant. Het verhaal is sterk en enorm goed uitgewerkt. Mocht je nog op zoek zijn naar een sterke en originele tragikomische roman, dan raad ik je Ik zag Menno zeker aan. Nieuwsgierig? Hier lees je een leesfragment.

Stripes

PS Ik hou nog steeds van je - Jenny HanPS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

PS Ik hou nog steeds van je is het vervolg op het feel good-liefdesverhaal Aan alle jongens van wie ik hield, en toont eerste liefde door de ogen van de onvergetelijke Lara Jean.

Boekenbingo: Een grappig boek

Mijn conclusie – Eén van de vele boeken waar ik veel over te zeggen heb, maar wat niet kan omdat ik spoilervrij wil schrijven. Als je hebt genoten van Aan alle jongens van wie ik hield ga je ook genieten van PS Ik hou nog steeds van je. Het is weer een heerlijke easy read dankzij de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl van Jenny Han. Toen “de jongen uit het verleden” in het spel kwam zat ik op het puntje van mijn stoel. En samen met Peter en Genevieve zorgden zij voor heerlijke spanning en sensatie. Jammer was dan wel dat we zolang hebben moeten wachten tot deze andere jongen een grotere rol ging spelen. Want ik hóú van zijn scènes. Zeker een must-read!

Stripes

Boekenbingo 2016 - Derde kwartaal

Stripes

In dit derde kwartaal heb ik net zoveel boeken gelezen als in het eerste en tweede kwartaal tezamen. Ik zat in een heerlijke leesflow en er waren gewoon zoveel goede boeken uitgekomen!

Welke boeken in het volgende, en laatste, kwartaaloverzicht van 2016 zullen staan? Sowieso Stil van jou door Sophie Jackson, want deze heb ik begin oktober gelezen. Op moment van schrijven ben ik Did I Mention I Love You? aan het lezen en zal het niet lang duren voordat het vervolg in mijn boekenkast staat.

Mijn boekenbingo is bijna vol! Ik moet nog een boek gebaseerd op een mythe en een boek met meerdere verhalen. Welke boeken raden jullie mij hiervoor aan en denken jullie dat ik leuk ga vinden?

Mijn favoriete boek van dit derde kwartaal? Zonder twijfel Hof van Mist en Woede. Dit boek maakt denk ik zelfs grote kans uiteindelijk op nummer 1 te eindigen in mijn top 10 favoriete boeken van 2016. Het moet in elk geval raar gaan als hij daar niet eindigt, haha.

Stripes

Wat is jouw favoriete boek van 2016 (tot nu toe)?

Deze post is al 1974 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Reading Challenge Update #3

 1. Goh, ik moet binnenkort echt mijn Reading Bingo nog eens een keertje aanvullen. Eén favoriet boek uitkiezen zal me nooit lukken. Echt waar, ieder jaar opnieuw vind ik het al een hele uitdaging om een lijstje van tien samen te stellen. De meest recente geweldige ontdekking was echter Het Zwarte Hart. Dat boek wist me echt te betoveren.

   • Uhm… boek met meerdere verhalen ga ik creatief aanpakken. Ik heb daar nu Twintig Regels Liefde van Rowan Coleman ingevuld. Omdat je daar meerdere perspectieven hebt met elk hun eigen verhaal en die komen dan aan het eind wel weer samen, maar het zijn wel heel individuele verhalen. Plus natuurlijk de brieven, haha.
    Voor mythes… alles van Julie Kagawa zou al kwalificeren xD en Leigh Bardugo misschien. Ik weet niet of je De Graces al had gebruikt voor een vakje maar heksen zijn natuurlijk ook mythes 😉
    Volgend weekend komt overigens mijn update van de bingo-challenge online. Ik moet nog wel wat meer vakjes, dus nu verwacht ik ook wel tips van jou he 😛 Haha.

    • Twintig Regels Liefde heb ik al gelezen, maar het is goed te weten dat jij het creatief aanpakt, dan ga ik dat ook doen. Dan had ik hem zelfs al af kunnen vinken, haha. :p

     En slim van je, ik denk weer veel te moeilijk voor mythes haha.

     Natuurlijk kan ik jou ook tips geven! 😀

 2. Mariska

  Wat heb je een hoop fijne boeken gelezen!! En Wat veel!! Er zitten er veel tussen die ik nog graag eens zou lezen, ik ben nu eindelijk begonnen met hof van mist en woede.. (genieten!!)