Categorieën: Persoonlijk / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Wat ik deed | Juli 2016

Juli is dusdanig snel voorbij gevlogen voor mijn gevoel dat ik echt even moet nadenken over wat er deze maand eigenlijk allemaal is gebeurd. Mijn broertje was op 1 juli jarig (gefeliciteerd lieverd!) en dat vierden we op 3 juli. Kleine jongens worden groot, hij is alweer 23 jaar geworden. Daarnaast kwam de Pokémon Go gekte natuurlijk op deze maand. Ikzelf doe er niet aan mee, maar mijn vriend is erg fanatiek. Ik mag blij zijn dat hij één avond in de week thuis is, haha. Zitten jullie in hetzelfde schuitje of zijn jullie ook fanatiek op jacht? Ook zat ik deze maand in een heerlijke leesflow, ik las vijf boeken uit! Zullen we even kijken wat ik deze maand heb meegemaakt?

Paddington bus

Op 1 juli kwamen we thuis van ons tripje naar Engeland. We zijn er slechts twee volle dagen geweest, maar ik was me toch een partij moe! We hadden echt elke minuut van die twee dagen benut om zoveel mogelijk te zien en te doen, dus we zijn eigenlijk continu aan het lopen geweest. Het vloog voorbij, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Diezelfde dag kwam trouwens ook de Celebrate Books box van juli binnen!

Tompouche geslaagd

Mijn neefje was geslaagd en begint in september aan zijn HBO opleiding. Ik vond deze tompouchen er zo mooi uit zien!

Release Party Eenzaam en extreem ver weg

Op 8 juli reisde ik af naar Leiden voor een bezoekje aan de Sterrewacht. Hier zou namelijk de releaseparty plaatsvinden van het boek Eenzaam en Extreem Ver Weg. Het was ontzettend leuk!

Ik gilde van geluk toen ik een pakketje van Moon ontving, want er zat gewoon een gesigneerd recensie-exemplaar in van Did I Mention I Love You? Ik heb zo’n gevoel dat ik dit een heerlijk boek ga vinden dat ik in no-time uitlees, dus die ga ik in augustus zeker weten lezen.

Als lid van het promoteam kreeg ik het manuscript van Hof van Mist en Woede toegestuurd, dus vond ik het tijd worden om te beginnen in Hof van Doorns en Rozen. En MIJN GOD! Waarom heeft werkelijk niemand mij verplicht direct in dit boek te beginnen toen ik het in februari ontving tijdens de release? Hof van Doorns en Rozen is fántastisch! Vervolgens weet Hof van Mist en Woede daar nog weer overheen te gaan, ultiem geluk!

A Court of Mist and Fury Tote Bag - Sarah J. Maas

Over ultiem geluk gesproken: ik deed mee aan een Twitter winactie van The American Book Centre en geheel tegen mijn verwachtingen in won ik! Wat won ik? EEN TOTE BAG VAN A COURT OF MIST AND FURY!!! AAAAAAAH! Er waren in totaal drie winnaars en we moesten de tote bag ophalen in Amsterdam of Den Haag. Toevallig bleek Lisa ook één van de winnaars te zijn en besloten we samen af te spreken in Amsterdam om de tas op te halen en te fangirlen.

Onbereikbaar in badje

20 juli was het heet, heel heet! Ik besloot het badje op te zetten en te genieten van Onbereikbaar. Mijn recensie daarvan volgt binnenkort!

Op 23 en 24 juli was in Drachten het Drachten Proeft festival. Er waren allemaal standjes en foodtrucks van zaken in en rondom Drachten. Ik heb direct ook een nieuwe favoriet; De Haven in Drachten maakt de lekkerst schnitzels! En ze blijken verdacht lekker te zijn op een Italiaanse bol met champignon roomsaus.

Ik besloot een dagje vrij te nemen van mijn werk. Het werd een hele productieve dag. Ik werkte al mijn mail weg voor mijn blog. Je wilt niet weten hoeveel mails ik dagelijks krijg en ik vind het vrij lastig bijhouden nu het elke dag meer lijkt te worden. Ook besloot ik even te mogen relaxen en koekjes te bakken uit zo’n pot van de Hema en ze waren werkelijk verrukkelijk! Ik heb ik geen tijden zulke lekkere koekjes gehad. Dus ik zal binnenkort even kijken of ik nog zo’n pot kan kopen.

Orchidee voor beppe

Mijn oma werd alweer 85 en ik gaf haar deze mooie Orchidee. Ik vond hem zo mooi dat ik het jammer vond hem weer weg te moeten geven haha.

Boekhandel Binnert Overdiep

Ik had jullie er al eerder over verteld, maar ik ben door Boekhandel Binnert Overdiep uitgenodigd voor een leuk event tijdens Literatour om te spreken over bloggen en recenseren. Ik besloot even kennis te maken en alvast een keer langs te gaan. Het is een hele mooie boekhandel met leuke werknemers en een ruime keuze aan onder andere YA! Zeker de moeite waard als je een keer in de buurt van Heerenveen bent.

Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. Ik kocht op aanraden van Nynke Zusjes door Chevy Stevens, maar ook de Blossom Books tissuebox en twee van de nieuwe mokken van Blossom Books! p.s. er loopt nu ook een leuke winactie in samenwerking met Boekhandel Binnert Overdiep.

Celebrate Books box gewonnen

Ook leuk: ik won een Celebrate Books box! Zó leuk! Ik ben echt fan van de Celebrate Books box, hij was zowel in april als in juli fantastisch, dus heb ik de september box en de literatour box ook direct besteld. Maar extra leuk is dat ik de oktober box dus gratis krijg. Yay! Deel je unboxings met #celebratebooks en dan maak je automatisch kans op een gratis box.

Stripes

Wat ik keek | Series: Devious Maids, Dark Matter, Full House, Are You the One?, Baby Daddy, Beauty and the Beast, Young & Hungry, Younger, The Durrells, Unbreakable Kimmy Schmidt, UnREAL, Vicious, Gilmore Girls.

Wat ik keek | Films: Independence Day, Tarzan, Get a Job, Footloose (1984), Dirty Dancing: Havana Nights, Independence Day: Resurgence.

Wat ik uitlas | Boeken: Vertel me drie dingen door Julie Buxbaum, Eenzaam en Extreem Ver Weg door Kate Ling, Hof van Doorns en Rozen door Sarah J. Maas, Hof van Mist en Woede door Sarah J. Maas, Onbereikbaar door Rebecca Yarros (Ik zat in een heerlijke leesflow deze maand!).

Stripes

Top 5 best gelezen blogposts geplaatst in juli (exclusief winacties)

 1. Filmrecensie | The Secret Life of Petst (Huisdiergeheimen)
 2. Unboxing | Celebrate Books – Reaching for the Stars
 3. Mijn allereerste bookhaul
 4. Boekrecensie |  Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han
 5. Persberichten #7 | Juli 2016

Stripes

Volgende maand

Wauw, en dan is het alweer augustus. Nog een paar weekjes werken en dan heb ik eindelijk vakantie! Ik heb nog niet heel veel gepland voor deze maand, en op zich vind ik dat ook wel fijn. Juli werd namelijk ook drukker dan ik in eerste instantie had verwacht, haha.

Ik heb volgende week zaterdag afgesproken met Lily An van Ongevraagd Filmadvies en eind augustus zal ik op de zaterdag aanwezig zijn bij Amsterdam Comic Con! Zie ik je daar? O, en volgende week is het dansfilmweek op Reviews & Roses!

Pssst… op 1  september wordt Reviews & Roses alweer twee jaar en ik heb weer heel wat leuks in petto. Inclusief de onthulling van mijn nieuwe logo!

Zijn jullie ook verliefd op Hof van Mist en Woede?

Deze post is al 1871 keer gelezen


Geef een reactie

16 responses to “Wat ik deed | Juli 2016

 1. De foto van jouw en Lisa zag ik eerder al maar het blijft leuk om te zien hoe enthousiast en happy jullie zijn. Ik vond het ook wel grappig om te lezen dat jullie de verjaardag van je broertje hebben gevierd op mijn verjaardag. 😉 Het viel me de afgelopen maand echt op hoeveel mensen er jarig zijn in die eerste maand van de zomervakantie.

  • Haha, ja we stuiterden volgens mij nog de hele dag door van blijheid. 😀

   Er zijn écht veel mensen jarig in juli! Ik heb ook nog een neef en oom en de vriendin van mijn neef die dan jarig zijn.

 2. Echt erg leuk om je maandoverzicht zo te lezen! En wat heb je leuke boeken gelezen! Ikzelf ben nu bezig in Hof van Mist en Woede (LIEFDE!) en onbereikbaar pak ik er ook snel bij!

 3. Klinkt als een heerlijke maand. Ik heb vanuit dit artikel gewoon 9 andere links geopend om verder te lezen op je blog, haha. Heerlijk om te lezen. 1 september alweer 2 jaar, wat fijn! En ook fijn dat je bijna vakantie hebt. Ik moet nog 6 weekjes wachten! Enjoy!!