Categorieën: Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | April 2017

Kijkje in mijn leven april

Meestal schrijf ik de eerste paar dingetjes al halverwege de maand voor dit overzicht, zodat ik aan het eind van de maand niet meer zo hoef te graven in mijn geheugen qua wat ik allemaal eigenlijk heb beleefd. April was echter zó druk, dat ik daar niet eens aan toe ben gekomen. Letterlijk elke vrije dag was ik druk met van alles en nog wat. Maar man, wat heb ik leuke dingen mogen beleven in april. Een fantastische maand, that’s for sure. Laten we snel terugblikken.

Boekpresentatie Zoektocht terug

Jessica - Boekpresentatie Marina Folkers

De maand begon op zaterdag 1 april met de boekpresentatie van het nieuwste boek van Marina Folkers. En het was extra spannend, want ik zou ook een praatje houden. Een hele eer, en daarnaast kon ik eindelijk Marina eens in het echt ontmoeten! Je leest er alles over in mijn verslag van de boekpresentatie, maar mijn recensie van Zoektocht Terug staat ook al online.

Prison Escape

Prison Escape Breda

Het weekend erop ging ik samen met mijn vriend nog een stukje verder het land in. Breda om precies te zijn. Tweeënhalf uur rijden, maar dan ben je wel bij de koepelgevangenis in Breda. Ik had mijn vriend namelijk voor zijn verjaardag – in februari – Prison Escape cadeau gedaan en dat zou op 8 april plaats gaan vinden. We vonden het een fantastische ervaring, mede omdat het ons gelukt is om te ontsnappen. En dat is toch moeilijker dan je zou denken! Ondanks dat ik niet op de inhoud in zou mogen gaan, willen jullie hierover een artikel zien?

Another birthday

800x500 - Stefan en Jessica

Die verjaardagen, die periode is nu volgens mij bijna voorbij. Januari tot en met april is zo ongeveer de drukke periode, en dan vanaf half juni begint het weer. Nu dus even gelukkig weer wat minder taart. Maar deze maand hebben we in elk geval de verjaardag van mijn moeder gevierd, die jarig was op een verrassend zonnige zondag. Heerlijk! Mijn moeder wilde trouwens graag een canvas van mijn broertje en zijn vriend en van mijn vriend en mij, dus maakten we in de zon een leuke foto.

Opruiming + nieuwe boekenkast

Nieuwe boekenkast

Omdat Katja zou komen logeren hadden we besloten het hele huis aan te pakken en een grote opruiming te houden, waar we minstens vier dagen mee bezig zijn geweest. De zolder is inmiddels weer begaanbaar en we besloten ook nog een nieuwe boekenkast te kopen die ik helemaal zelf in elkaar heb gezet. #Trots.

Pakketjes

It-girl Team Awkward - Katy Birchall Zomer en Keuning - Kies voor mij - Jennifer L. Armentrout

Datzelfde lange weekend – dankzij Goede Vrijdag en Paasmaandag – dat we druk bezig waren ontving ik ook allerlei pakketjes. Geen van allen waren boeken die ik had aangevraagd of pakketjes die ik had besteld, dus het was echt een verrassing. Zo leuk vind ik dat! Ik ontving Kies voor mij – liefde voor deze serie! -, het New Adult magazine en het tweede deel in de IT-Girl serie. Dankjewel Zomer & Keuning en Meis en Maas!

Avondje uit

Suikerspin

Een ander cadeautje dat we deze maand konden innen was een uitje naar het theater. Een vriend van ons had mijn vriend en mij voor onze verjaardag in februari namelijk kaartjes gegeven voor de voorstelling Uit vrije wil van Tom Lash. Een one-man show over manipulatie. Ik vond het een goede show waarbij ik zowel nieuwe inzichten heb opgedaan als heb gelachen, al zal een bepaald stukje mogelijk niet bij iedereen in de smaak vallen. Een trailer voor de voorstelling vind je hier. Naderhand gingen we nog even snel over de kermis en kochten we een suikerspin. Ik zweer jullie dat dit formaat “normaal” was, de op één na kleinste. Kun je je voorstellen dat je nog zes maten groter kon kiezen..?

Proefles Steps

Voor mij een grote stap: ik ga weer sporten. Mijn conditie is vreselijk verslechterd sinds ik jaren geleden ben gestopt met streetdance door schooldrukte. In de jaren daarop ben ik tegen wil en dank enorm aangekomen. Vervolgens heb ik in recentere jaren ook nog twee operaties gehad waarbij ik veel op de bank heb gelegen waardoor mijn conditie nog slechter werd. Afgelopen augustus ben ik bewust meer gaan lopen om weer conditie op te bouwen, en op eerste paasdag stond ik om 9 uur ‘s ochtends mee te doen met een proefles steps. Op 1 mei schrijf ik mij officieel in en ga ik weer wekelijks sporten. Ondanks dat ik een week amper kon lopen door de spierpijn, voelt dit echt ontzettend goed. Schouderklopje voor mijzelf.

The Awesome Book Club

Eerste bijeenkomst The Awesome Book Club Cupcakes The ABC op blog

Jaaaaa! De eerste bijeenkomst van The Awesome Book Club is geweest! Op donderdag 20 april probeerde ik erg mijn best te doen niet over te werken en op tijd bij P+R Hoogkerk te staan. Niet alleen omdat ik mijn vriend daar altijd oppik (we carpoolen), maar ook omdat Katja daar zou staan. Zij wilde namelijk ook graag aanwezig zijn, maar moest hiervoor toch nog wel een stukje reizen. Dus bood ik aan dat ze wel bij mij kon logeren. Wat best handig uitkwam gezien we vrijdag samen naar de persconferentie van Yalfest zouden gaan en in een Bed & Breakfast zouden gaan logeren.

Na snel wat eten te hebben gemaakt en toch nog wel wat te moeten haasten, kwamen we om kwart voor zeven aan bij Het Depot. Ik had nog wat Best of YA magazines meegenomen die ik nog had liggen. Maar ik had ook buttons besteld die ik op tafel heb gelegd. Het was een fantastische eerste bijeenkomst, waarvoor Het Depot ook heerlijke cupcakejes had geregeld (zo cute!). Absoluut een goed begin. Op naar de volgende op 18 mei!

Persconferentie Yalfest

Persconferentie Yalfest 2017

De dag na de leesclub vertrokken Katja en ik rond lunchtijd richting Houten, waar de persconferentie voor Yalfest plaats zou vinden. Ik had interviews met Victor Dixen, Veronica Rossi, Gena Showalter en Amy Ewing. Eigenlijk zou ik ook een interview hebben met Donna Freitas, maar die heb ik aan Katja gegeven. Het interview met Victor staat inmiddels online, en de andere drie kunnen jullie de komende drie dinsdagen verwachten. Ik vind de interviews zelf geweldig – is dat gek om te zeggen? – dus ik hoop dat jullie er net zoveel plezier van hebben door het te lezen.

Bed & Breakfast

Vrijdagavond kwamen we aan bij Bed & Breakfast Haarzuilens. We gingen eerst nog even gezellig uit eten bij Restaurant ‘t Wapen van Haarzuylen, waarna we ons konden settelen op onze kamers. Serieus, dit was de beste keuze ever, want we hebben het er fantastisch gehad. De bedden lagen heerlijk, we hadden genoeg ruimte, elke ochtend heerlijk ontbijt, en het was er zo vredig. Ondanks dat het een druk weekend was, ben ik er echt tot rust gekomen. Absoluut een aanrader. Het restaurant waar ik het net over had trouwens ook, daar zou ik elke dag wel willen eten. Gek genoeg ben ik helemaal vergeten foto’s te maken van de locatie.

Kasteel De Haar

Kasteel de Haar

Op de zaterdag hadden we een soort tussendag en we hadden van te voren al besloten een bezoekje te brengen aan Kasteel De Haar. We hebben die dag veel gelopen, maar het was prima weer en ik heb wat mooie plaatjes kunnen schieten. En bovenal was het gezellig.

Yalfest

Podiumprogramma

En afgelopen zondag was het natuurlijk tijd voor Yalfest. Jeetje, wat hebben de organisatoren goed geluisterd naar de feedback die ze vorig jaar hebben gekregen. Dit jaar was namelijk op en top verzorgd en werkelijk fantastisch. Ik heb genóten! Lees ook mijn volledige verslag van Yalfest 2017.

Kingsday

De Grote Dalmuti

Ook was het deze maand natuurlijk Koningsdag. Wij vierden dit gezellig met vrienden en aten samen pizza van de New York Pizza. Later op de avond gingen we spelletjes spelen, waaronder De Grote Dalmuti, en ik bleek een natuurtalent, zoals je kunt zien aan mijn score (links, onder de J). Ja, ik ben best wel een beetje trots. Maar ik wilde dan ook érg graag een plekje op de bank bezitten.

Het ging er namelijk om dat je de grote dalmuti moest worden, je zou dan de hoogste in rang zijn en je hebt daarmee zeggenschap over je medespelers (al weet ik niet zeker of dat een element van het spel is, of wat mijn vrienden eraan hebben gekoppeld). Al kun je het ook prima spelen als puur en alleen een spel waarbij je punten kunt verzamelen om na tien potjes als hoogste te eindigen. Hoe dan ook een leuk spel, dat snel te leren is.

Bioscoopje

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Na geheel april nog geen enkele film gezien te hebben, besloten mijn vriend en ik gezellig naar naar de bioscoop te gaan op 27 april. Mijn recensie van Guardians of the Galaxy Vol. 2 staat inmiddels ook online.

Bookstore Day

Bookhaul Bookstore Day

En afgelopen zaterdag was het voor het eerst Bookstore Day. Ik was al een tijdje niet meer op bezoek geweest bij Boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen, en gezien zij ook een Libris winkel waren deden ze ook mee aan de acties. Hier heb ik de prachtige parelmoeren Lang & Gelukkig boekenlegger kunnen scoren. Helaas hadden ze maar één Levana print ontvangen die al gereserveerd was, dus die ben ik helaas misgelopen. Maar ik ben wel naar huis gegaan met een grote stapel nieuwe boeken.

Stripes

Wat ik keek/las

Series | 13 Reasons Why (Seizoen 1), Are You the Second Chances (Seizoen 1), Baby Daddy (Seizoen 6), Better Call Saul (Seizoen 3), The Big Bang Theory (Seizoen 10), Brooklyn Nine-Nine (Seizoen 3), Confess (Seizoen 1), Dancing with the Stars (Seizoen 24), Dr. Ken (Seizoen 2), Fresh off the Boat (Seizoen 3), Girlboss (Seizoen 1), Jane the Virgin (Seizoen 3), New Girl (Seizoen 6), Riverdale (Seizoen 1), Superstore (Seizoen2), Young & Hungry (Seizoen 5),

Films | Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Allied

Boeken | Zoektocht Terug – Marina Folkers, Eerste Leven – Gena Showalter, Bijna echt gebeurd – Liane Moriarty

Stripes

Top 5 best gelezen blogposts in april

De vijf meest gelezen blogposts van deze maand (exclusief winacties). Dit kunnen dus ook oudere blogposts zijn. De top drie blijft bestaan uit dezelfde artikelen, maar dan op een andere plek. Kensington is weer terug in de top vijf, maar nieuw is het artikel over de populaire nieuwe serie 13 Reasons Why.

  1. Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen)
  2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  3. 5x Leuke subscription boxen
  4. Waarom 13 Reasons Why jouw nieuwe binge-verslaving wordt
  5. De 5 leukste nummers van Kensington

Stripes

Volgende maand

Ik besef dat de verjaardagen toch nog niet helemaal afgelopen zijn, want de oma van mijn vriend is begin mei jarig en ik ga nog naar de verjaardag van Eline. Verder is het moederdag, gaat de tweede bijeenkomst van de leesclub plaatsvinden en is eind mei de twee Filmblog Get Together. De rest van mei lijkt wat rustiger te worden, en eerlijk gezegd ben ik daar ook wel even aan toe. Mijn artikelen raken op, dus het wordt hoog tijd om weer even wat films te kijken, extra boeken te lezen, en wat andere artikelen uit te werken die al een tijdje op mij liggen te wachten.

Stripes

Wat zijn jouw plannen voor mei?

Deze post is al 4095 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Kijkje in mijn leven | April 2017

  1. Wat een heerlijke maand. Zoveel leuke dingen gedaan. Ik wil echt een keer graag naar the Prison Escape. Lijkt me fantastisch! Eens kijken of ik mijn vriend ervoor kan porren! 😉

  2. Do

    Wauw, wat heb je een leuke maand gehad! Super goed van je dat je weer wilt gaan sporten. Ik vond Yalfest ook echt geweldig, zeker een hoogtepunt van afgelopen maand.