Categorieën: Beauty, Blog Business, Boeken, Films, Tv-series / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Mijn favorieten van 2019 | Boeken, films & meer!

Op deze laatste dag van het jaar is het tijd voor mijn favorietenlijstje van 2019. Net als vorig jaar heb ik al mijn favorieten gebundeld in één artikel, waarin ik jullie vertel over mijn favorieten in onder andere films, boeken en muziek. Enjoy!

Sterren

Top 5 boeken

Ik mis je - Gillian King

Dit jaar heb ik om verschillende redenen perioden gehad waarin ik niks of weinig las. Dit heb ik ook gemerkt op Goodreads, want voor het eerst in jaren heb ik mijn Reading Challenge niet gehaald. Van de 55 boeken die ik had verwacht te lezen, las ik er uiteindelijk 37. Dit is nog steeds niet weinig, maar gezien de hoeveelheid leuke boeken die dit jaar zijn uitgekomen, had ik natuurlijk veel meer willen lezen. Ongetwijfeld zullen er dus ook pareltjes missen in mijn top 5, puur doordat ik het pareltje dit jaar nog niet heb kunnen lezen. Hierbij dus mijn top 5 boeken die in 2019 zijn gepubliceerd. Bekijk hier ook mijn jaar in boeken op Goodreads.

1. Ik mis je – Gillian King

Ik mis je - Gillian KingVerschenen: 25 juni 2019 bij Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 295
Genre: FeelgoodRoman

Flaptekst: Jarenlang was ze de te jonge beste vriendin van zijn zusje Bo, maar als Charlie achttien is, ziet Carsten haar eindelijk staan. Na een avond uit stapt Charlie samen met Bo in de auto. Bo heeft wat teveel gedronken en Charlie wil haar tegenhouden, maar doet het uiteindelijk niet. Ze krijgt een ernstig ongeval en Bo is op slag dood.

Het verlies slaat niet zomaar een gat in Charlies leven, maar een krater. Ze kan niet anders dan weggaan uit Wassenaar. Ze trekt in bij haar stiefzusje in Hilversum en ontmoet James, een jongen die ontzettend fout nieuws is. Charlie raakt hoe langer hoe meer verwijderd van alles wat haar lief was. Ze mist Carsten, maar ze wil hem niet laten zien wie ze nu is geworden. Ze mist de persoon die ze ooit geweest is. Is er nog een weg terug?

Lees hier mijn recensie

2. Finale – Stephanie Garber

Finale - Stephanie GarberVerschenen: 9 mei 2019 bij Hodder & Stoughton
Serie: Caraval #3
Aantal pagina’s: 460
Genre: FantasyRomantiekYoung Adult

Flaptekst: It’s been two months since the Fates were freed from a deck of cards, two months since Legend claimed the throne for his own, and two months since Tella discovered the boy she fell in love with doesn’t really exist.

With the lives, empires and hearts hanging in the balance, Tella must decide if she’s going to trust Legend—or a former enemy. After uncovering a secret that upends her life, Scarlett will need to do the impossible. And Legend has a choice to make that will forever change and define him.

Caraval is over, but perhaps the greatest game of all has begun. There are no spectators this time: only those who will win, and those who will lose everything.

Welcome, welcome to Finale. All games must come to an end…

Lees hier mijn recensie

3. Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout

Als morgen niet bestaat - Jennifer L. ArmentroutVerschenen: 16 april 2019 bij Zomer & Keuning
Format: AudioboekVoorgelezen door: Stephanie Julien
Lengte: 8U 35M
Genre: ContemporaryYoung Adult

Flaptekst: De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in Als morgen niet bestaat van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? Als morgen niet bestaat is aangrijpend van begin tot eind.

Lees hier mijn recensie

4. De terugkeer van de koningin – Rebecca Ross

De terugkeer van de koningin - Rebecca RossVerschenen: 18 maart 2019 bij LS Amsterdam
Serie: The Queen’s Rising #1
Aantal pagina’s: 456
Genre: FantasyRomantiekYoung Adult

Flaptekst: Brienna groeit op in Huize Magnalia, waar ze samen met andere meisjes wordt getraind in een van de vijf passies: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. De meisjes werken hard aan hun passie, zodat ze, als ze hun zeventiende zomerzonnewende vieren, door een patroon worden gekozen en financieel worden ondersteund. Maar Brienna’s leven neemt een abrupte wending als ze ongewild betrokken raakt bij een gevaarlijk complot tegen de koning van Maevana. Voor ze het weet komt ze terecht in een web van politieke intriges en staat ze voor de moeilijkste beslissing in haar leven…

Lees hier mijn recensie

5. The Darkest Star – Jennifer L. Armentrout

The Darkest Star - Jennifer L. ArmentroutVerschenen: 23 juli 2019 bij Zomer & Keuning
Serie: Origin #1
Aantal pagina’s: 415
Genre: FantasySciencefictionYoung Adult

Flaptekst: ‘The darkest star’ is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In ‘The darkest star’ komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc ‘gewoon’ een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem. ‘The darkest star’ is een fantasyverhaal vol romance en suspense, met ook nog die heerlijke Armentrout-humor.

Lees hier mijn recensie

Sterren

Top 5 films

Avengers Endgame still

Elk jaar zeg ik het weer: ik had vaker naar de bioscoop willen gaan. Het is heerlijk om een nieuwe film in de bioscoop te kijken, maar door tijdgebrek en drukte schiet het er vaak snel bij in. Mijn voornemen voor 2020 is dan ook om hier wat meer tijd voor vrij te maken. Dit is in elk geval mijn top 5 van films die in 2019 zijn uitgekomen. Ongetwijfeld missen er weer wat pareltjes omdat ik ze nog niet heb gezien, maar onderstaande films zijn ook zeker het kijken waard.

1. Avengers: Endgame

Avengers EndgameReleasedatum: 24 april 2019 (NL)
RegisseurAnthony RussoJoe Russo
CastRobert Downey Jr.Chris EvansMark RuffaloChris HemsworthScarlett JohanssonJeremy RennerDon CheadlePaul RuddBrie LarsonKaren GillanTessa Thompson,  Danai GuriraTaika WaititiGwyneth PaltrowJosh Brolin
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy | Sci-fi

Synopsis: Na de gebeurtenissen in ‘Infinity War’ hebben de superhelden een grote tik gekregen. Hun gezamenlijke vijand Thanos is erin geslaagd om alle Infinity Stones te bemachtigen en heeft daarbij de helft van al het leven uitgewist. De overlevende helden, en met name de Avengers, hebben echter weinig tijd om te rouwen om hun vrienden en familie.

Lees hier mijn recensie

2. Shazam

ShazamReleasedatum: 4 april 2019 (NL)
RegisseurDavid F. Sandberg
CastZachary LeviAsher AngelJack Dylan GrazerMark StrongFaithe HermanGrace FultonIan ChenJovan ArmandMarta MilansCooper AndrewsAdam BrodyMeagan GoodMichelle BorthRoss ButlerD.J. Cotrona
Genre: Actie | Avontuur | Komedie | Fantasy

Synopsis: De 14-jarige Billy Batson voelt zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen de krachten van het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, het uithoudingsvermogen van Atlas, de kracht van Zeus, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius, is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn capaciteiten met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana.

Lees hier mijn recensie

3. Spider-Man: Far From Home

Spider-Man Far From HomeReleasedatum: 4 juli 2019 (NL)
RegisseurJon Watts
CastTom HollandZendayaJacob BatalonAngourie RiceSamuel L. JacksonCobie SmuldersJake GyllenhaalMarisa TomeiJon Favreau
Genre: ActieAvontuurSci-fi

Synopsis: Spider-Man: Far from Home speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Tijdens deze vakantie wordt hij benaderd door Nick Fury in een missie om het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezens te ontrafelen.

Lees hier mijn recensie

4. Last Christmas

Last ChristmasReleasedatum: 7 november 2019 (NL)
RegisseurPaul Feig
CastEmilia ClarkeHenry GoldingEmma ThompsonMichelle YeohBoris Isakovic
Genre: Komedie | Drama | Romantiek

Synopsis: De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen – zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je de gewoon naar je hart luisteren… en een beetje ‘faith’ hebben.

De muziek van George Michael is prominent aanwezig in Last Christmas, waaronder natuurlijk ook de bitterzoete kerstklassieker waar de film haar naam aan ontleent. Daarnaast zal in deze film ook nog nooit eerder uitgebracht materiaal te horen zijn van deze legendarische artiest, die gedurende zijn succesvolle carrière meer dan 115 miljoen albums verkocht heeft en tal van hits gescoord heeft.

Lees hier mijn recensie 

5. The Secret Life of Pets 2

The Secret Life of Pets 2Releasedatum DVD/Bluray: 13 november 2019 (NL)
RegisseurChris Renaud en Jonathan del Val
CastPatton OswaltEric StonestreetJenny SlateTiffany HaddishLake BellDana CarveyBobby MoynihanHannibal BuressKevin HartHarrison FordEllie KemperNick Kroll
Genre: AnimatieAvontuurKomedieFamilie

Synopsis: Huisdiergeheimen 2 vervolgt het verhaal van Max (Patton Oswalt), Gidget (Jenny Slate), Snowball (Kevin Hart) en de rest van de bende wanneer zij nieuwe avonturen tegemoet gaan die hen dwingen de moed te vinden om hun eigen helden te worden. Ontdek de emotionele levens van onze huisdieren – hun sterke onderlinge band, de families die van hen houden – en kom er achter wat jouw huisdieren nu echt doen wanneer jij niet thuis bent.

Lees hier mijn recensie

Sterren

5 leuke series die ik dit jaar heb ontdekt

The Umbrella Academy still

1. The Umbrella Academy

The Umbrella Academy posterReleasedatum Netflix: 15 februari 2019 (NL)
BedenkerJeremy Slater
CastEllen PageTom HopperDavid CastañedaEmmy Raver-LampmanRobert SheehanAidan GallagherMary J. BlidgeCameron BrittonAdam GodleyColm FeoreSheila McCarthyJustin H. MinJordan Claire RobbinsJohn Magaro
Genre: Actie | Avontuur | Komedie | Drama | Fantasy

Synopsis: Op dezelfde dag in oktober 1989 worden 43 kinderen op onverklaarbare wijze geboren bij vrouwen die eerder die dag nog geen tekenen van zwangerschap vertoonden. Zeven worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een industrieel miljardair, die The Umbrella Academy opricht en zijn kinderen voorbereid op het redden van de wereld. Maar niet alles ging volgens plan. In hun tienerjaren is het gezin opgebroken. De zes overgebleven dertigers komen bijeen na het overlijden van Hargreeves. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five werken samen om het mysterie rond het overlijden van hun vader op te lossen. Maar het vervreemde gezin begint opnieuw uit elkaar te vallen door hun uiteenlopende persoonlijkheden en capaciteiten, om nog maar te zwijgen van de onmiddellijke dreiging van een wereldwijde apocalyps.

Lees hier mijn recensie

2. Titans

TitansReleasedatum Netflix: 11 januari 2019 (NL)
Bedenker: Greg Berlanti, Akiva Goldsman, Geoff Johns
Cast: Brenton Thwaites, Teagan Croft, Anna Diop, Ryan Potter, Minka Kelly, Curran Walters, Alan Ritchson
Genre: Actie, AvontuurMisdaad, Drama, Fantasy, Sci-fi

Synopsis: Detective Dick Grayson was jarenlang het hulpje van Batman, maar als Robin slaat hij zijn eigen weg in. De twee zijn in Titans uit elkaar gegroeid en dit doet Robin er toe besluiten om te verhuizen naar Detroit. Hij komt daar in aanraking met anderen die bovennatuurlijke krachten bezitten. Daarop ontwikkelt Robin een nieuw team van superhelden, bestaande uit Raven, Starfire en Beast Boy. Het belangrijkste doel van de Titans is het beschermen van de wereld tegen het kwaad. Daarnaast is er ook nog een aantal persoonlijke problemen waar de helden mee te kampen krijgen.

3. Legacies

Legacies posterReleasedatum: 25 oktober 2018 (op The CW in Amerika)
BedenkerJulie Plec
CastDanielle Rose RussellAria ShahghasemiKaylee BryantMatthew DavisJenny BoydQuincy FousePeyton SmithChris LeeDemetrius BridgesKaren David
Genre: Avontuur | Drama | Fantasy | Horror | Mysterie

Synopsis: Legacies speelt zich af op een kostschool voor bovennatuurlijke wezens. Deze speciale school heet :‘The Salvatore School for the Young and Gifted’. Hier leren de 17-jarige Hope Mikaelson, Lizzie en Josie Saltzman en andere jongeren omgaan met hun krachten en impulsen, om als nette heks, weerwolf of vampier op te groeien. Worden het helden of schurken?

Lees hier mijn recensie

4. The Witcher

The WitcherReleasedatum Netflix: 20 december 2019 (NL)
Bedenker: Lauren Schmidt
Cast: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, MyAnna Buring, Björn Hlynur Haraldsson, Adam Levy, Jodhi May, Mimi Ndiweni, Therica Wilson-Read
Genre: Actie | Avontuur | Drama | Fantasy | Horror | Mysterie

Synopsis: Geralt of Rivia, een eenzame, gemuteerde monsterjager, worstelt om zijn plaats te vinden in een wereld waar mensen vaak goddelozer blijken te zijn dan beesten. Maar wanneer het lot hem naar een krachtige tovenares en een jonge prinses met een gevaarlijk geheim brengt, moeten de drie leren om samen het steeds vluchtiger wordende continent te besturen.

5. Good Trouble

Good TroubleReleasedatum: 8 januari 2019 op Freeform (Amerika)
Bedenker: Bradley Bredeweg, Joanna Johnson, Peter Paige
Cast: Maia Mitchell, Cierra Ramirez, Tommy Martinez, Zuri Adele, Sherry Cola, Dhruv Uday Singh, Josh Pence, Beau Mirchoff, Roger Bart
Genre: Komedie | Drama | Romantiek

Synopsis: Het verhaal volgt de zusjes Callie en Mariana, terwijl ze beginnen aan de volgende fase van hun jongvolwassen leven in Los Angeles. Mariana begeeft zich in de door mannen gedomineerde wereld van technologie. Callie wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het federale rechtssysteem als ze een baan krijg bij een federale rechter. Nadat ze zijn verhuist naar The Coterie in Los Angeles, beseffen Callie en Mariana dat op zichzelf leven niet meevalt. Geconfronteerd met nieuwe buren, nieuwe uitdagingen en, natuurlijk, nieuwe romances, zijn de zusters van elkaar afhankelijk om door de City of Angels te navigeren.

Sterren

2019 in muziek

Spotify Wrapped 2019Ik vind de Spotify lijstjes elk jaar weer fantastisch om te bekijken. Een simpel overzicht waar mijn muzieksmaak van dat jaar even duidelijk naar voren komt. Ik gebruik Spotify al sinds 2012 en heb Premium sinds 2014. Heerlijk, geen reclame tussendoor.

In 2019 luisterde ik in totaal 16.313 minuten muziek (via Spotify in elk geval). Ik luisterde het meest naar 5 Seconds of Summer. In totaal luisterde ik 13 uur naar hun muziek, en het meest door mij beluisterde nummer is Babylon. De top 5 wordt afgemaakt door Ed Sheeran, Panic! At the Disco, Duncan Laurence en Martin Garrix.

In totaal luisterde ik naar artiesten uit 57 verschillende landen en luisterde ik respectievelijk het meest naar Pop, Dutch Pop, EDM, Pop Rap en Modern Rock. In totaal heb ik 158 nieuwe artiesten ontdekt. En hoewel Duncan Laurence lange tijd maar met één nummer op Spotify staat (sinds oktober twee), heb ik 4 uur naar zijn muziek geluisterd.

Beluister hieronder de playlist die Spotify heeft gemaakt met mijn top 100 favoriete nummers van 2019.

Sterren

Top 10 best gelezen artikelen van 2019

Ook altijd erg leuk om te zien is welke artikelen het dit jaar goed hebben gedaan op Reviews & Roses. Van alle artikelen die in 2019 zijn verschenen, zijn onderstaande tien het meest bezocht. Opvallend is dat de unboxings van de beautybox Goodiebox érg goed bekeken worden. Maar ook het escape room thema blijft interessant.

 1. Ontwerp je eigen Escape Room!
 2. Unboxing | Dutble Premium Blender Goodiebox
 3. Guru Shots | Mijn nieuwste verslaving
 4. Is Netflix’ mysterieuze tienerdrama The Society het kijken waard?
 5. Unboxing | Goodiebox – Go with the Glow
 6. Unboxing | Goodiebox – Powered By
 7. Filmrecensie | Dumbo (2019)
 8. Unboxing | Goodiebox – Recharge
 9. Unboxing | Goodiebox – Back to the Roots
 10. Spellen Spotlight #1 | Escape Room The Game: Jumanji Family Edition

Sterren

Wat zijn jouw favorieten van 2019?

Deze post is al 3921 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Mijn favorieten van 2019 | Boeken, films & meer!

 1. Als het om films gaat kunnen jij en Paul (Liefhebber) de hand schudden zie ik 🙂 Leuk, al die veelzijdige lijsten. We nemen ook jouw lijst weer mee in de ‘lijst der lijsten’, die overmorgen verschijnt 😉 Fijne jaarwisseling, Jessica.