Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #5

Deze boeken las ik de laatste tijd

Whoop whoop, het is tijd voor het eerste kwartaallijkse boekenoverzicht van 2019! Zoals jullie van mij gewend zijn plaats ik elke kwartaal een artikel met daarin alle boeken die ik dat kwartaal heb gelezen, genaamd ‘Deze boeken las ik de laatste tijd’. In het eerste kwartaal van 2019 las ik in totaal dertien boeken in diverse genres. Hoewel ik vooral in februari even een leesdipje had, was maart een zeer goede leesmaand. Kijk je mee naar de boeken die ik heb gelezen in januari, februari en maart 2019?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen.

Sterren

Ik mis je - Gillian KingIk mis je – Gillian King

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

Mijn mening | Gezien ik het boek heb mogen proeflezen, heb ik nog geen recensie geschreven. Dit volgt wanneer ik de eindversie van het boek heb gelezen. Wat ik je al wel kan zeggen is dat de proefversie fantastisch was. De eindversie kan dus alleen maar beter zijn geworden. Ik kan niet wachten tot ik het eindproduct in handen heb en het verhaal nogmaals kan lezen. Het boek is inmiddels als pre-order beschikbaar en verschijnt eind juni!

Sterren

Origin - Jennifer L. ArmentroutOrigin – Jennifer L. Armentrout

LUX #4  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Nu Katy gevangengenomen is, zet Daemon alles op alles om haar te vinden. Wat er ook maar op zijn pad komt, ruimt hij uit de weg. Ondertussen kan Katy, die omringd is door vijanden, niets anders doen dan proberen te overleven. Maar wie zijn nou echt de bad guys? De gevaarlijkste tegenstander blijkt al die tijd al vlakbij te zijn geweest. Zodra ze dat doorhebben, weten Daemon en Katy niet meer aan wiens kant ze moeten staan. Als ze überhaupt nog een keuze hebben.

Mijn mening | Origin is weer een interessant verhaal met diverse spannende plottwists. Je leest vanuit het perspectief van Katy en Daemon, maar hierdoor voelde ik wel iets minder spanning in het verhaal en kon ik het boek makkelijker wegleggen. Behalve het laatste stuk, want man, dat liep helemaal uit de hand en was mega spannend. Na het einde van Origin vraag je je af hoe ze de serie in Opposition “even” zal afronden. Al zal het haar ongetwijfeld prachtig lukken.

Sterren

De Baas - Vi KeelandDe Baas – Vi Keeland

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met “een noodgeval’, zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap.

Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker.

Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien… Tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker.

Mijn mening | De Baas is een easy read; lekker makkelijk tussendoor te lezen als je zin hebt in een luchtig boek. Het is, zoals de ondertitel al zegt, een dirty office romance, dus dat kun je zeker verwachten. De Baas bevat zeker wel diepgang, maar doordat het boek luchtig en vlot is geschreven voelt het niet zwaar aan. Af en toe had ik wel even wat moeite met het dominante karakter van Chase en vond ik dat iets too much. Gelukkig was de epiloog werkelijk perfect – en had stiekem wel meer van dat willen lezen – en maakte dit alles weer goed.

Sterren

The Black Key - Amy EwingThe Black Key – Amy Ewing

The Lone City #3  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

IK GA DE WERELD VERANDEREN. ZELFS DE BOMEN VOELEN DAT IK ERAAN KOM.

Voor Violet is de maat vol. Het wordt tijd om voor eens en altijd af te rekenen met de elite en hun rijke, egoïstische leventje in The Jewel. Als ze ontdekt dat de Hertogin haar zusje Hazel heeft ontvoerd, ziet Violet echter maar één oplossing: ze moet terug naar het paleis. Terug naar het hol van de leeuw. Met gevaar voor eigen leven.

Mijn mening | The Black Key is een prima slotdeel in de The Lone City-serie. Net als The Jewel en The White Rose vlieg je ook met gemak door The Black Key dankzij de vlotte en niet moeilijke schrijfstijl van Amy Ewing. Wel had ik dit slotdeel nog net iets spannender verwacht. De verhaallijn is relatief voorspelbaar met hier en daar een enkele onverwachte twist. Dit maakte dat ik niet op het puntje van mijn stoel zat, maar wel heb genoten van The Black Key.

Sterren

De kleuren van magie - V.E. SchwabDe Kleuren van Magie – V.E. Schwab

Shades of Magic #1  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Mijn mening | De kleuren van magie is origineel verhaal, dat ondanks zijn complexiteit toch enorm makkelijk te begrijpen is. Een goed geschreven verhaal voor zowel vrouwen als mannen (15+) die houden van originele verhalen over bijzondere vormen van magie, tronen die veroverd of behouden moeten worden, en interessante personages. De kleuren van magie heeft een mooi gesloten einde, maar bevat na het uitlezen nog enkele open lijntjes. Dit maakt dat ik niet kan wachten op het vervolg. Boekerij heeft mij bevestigd dat de vervolgden in de Shades of Magic-serie dit jaar nog uitgebracht worden.

Sterren

Ik wil niet voor je vallen - Christina LaurenIk wil niet voor je vallen – Christina Lauren

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Carter en Evie ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje en hebben meteen een klik. Het feit dat ze allebei agent zijn bij twee concurrerende bedrijven in Hollywood schrikt ze niet af. Maar wanneer die twee bedrijven gaan fuseren en er maar één baan overblijft, slaat de sfeer om. Carter en Evie moeten strijden voor dezelfde positie.

Wat een mooie, nieuwe liefde had kunnen zijn, verandert in een totale oorlog. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Welke emotie gaat het winnen in deze bijzondere haat-liefdeverhouding?

Mijn mening | Ik wil niet voor je vallen is een heerlijke roman om mee te relaxen. Het is een heerlijk luchtig feelgood verhaal waarbij je kunt lachen en zwijmelen. Qua soort roman zit er zeker een verschil tussen Ik ben je niet vergeten en Ik wil niet voor je vallen – die eerste heeft een wat diepere laag en die tweede is wat luchtiger -, maar beiden worden ze gekenmerkt door de heerlijk vloeiende zinnen van Christina Lauren. Ook Ik wil niet voor je vallen is een aanrader, en ik kijk er naar uit nog meer van hun hand te lezen.

Sterren

Ik geef je de zon - Jandy NelsonIk geef je de zon – Jandy Nelson

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.

Mijn mening | Ik geef je de zon is mij niet tegengevallen. Ik vond het boek uiteindelijk juist zelfs beter dan verwacht. Het begin pakte mij niet direct, maar al snel zat ik in het verhaal en wilde ik weten hoe alle puzzelstukjes in elkaar zouden vallen. De leesclub gaf het boek gemiddeld slechts 2,5 sterren, en slechts vier van de leden zullen weer een boek van Jandy Nelson oppakken. Maar ik ben in elk geval één van die vier. Ik vind Ik geef je de zon een prachtig boek met een prachtig verhaal.

Sterren

Opposition - Jennifer L. ArmentroutOpposition – Jennifer L. Armentrout

LUX #5  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Katy kan niet geloven dat Daemon niks heeft gedaan tegen de dreiging van de Luxen. Maar de grens tussen goed en kwaad wordt hoe langer hoe vager, dat begrijpt zij ook. De wereld is veranderd. Ze moeten gaan samenwerken met een onwaarschijnlijke vijand als ze de invasie willen overleven. De kans is zelfs groot dat ze alles moeten opgeven – inclusief hun liefde – om de mensheid te redden. Het is oorlog. En hoe het ook afloopt, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

Mijn mening | In Opposition sluit Jennifer L. Armentrout het verhaal van de families Schwartz en Black af. Het is bitterzoet, maar ik denk wel dat ze er goed aan heeft gedaan. Hun verhaal is klaar. Wel ben ik blij dat we nog geen afscheid van de wereld hoeven te nemen met de komst van een novelle over Beth en Dawson, enm ook het verhaal van Luc.

Sterren

Dit is hoe het ging - Astrid BoonstoppelDit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Cato Schmidt heeft alles: fijne ouders, bloedmooi zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school. Maar Cato worstelt. Met zichzelf en haar pijnlijke verleden. En als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen en haar nooit zal laten vallen.

Astrid Boonstoppel is een veelbelovende nieuwe Nederlandse auteur. Ze schrijft al zolang ze zich kan herinneren: verhalen, nieuws- en persberichten, speeches voor politici en nu haar eerste Young Adult-roman.

Mijn mening | In Dit is hoe het ging vertelt Cato over de gebeurtenissen die ertoe leiden dat ze een bepaald besluit neemt. Het verhaal is pakkend en eenvoudig geschreven, en daardoor geschikt voor een grote groep lezers. Het gehele boek voelt nog vrij luchtig aan, ondanks enkele heftige gebeurtenissen, en daardoor komt het einde echt als shock. Dit had ik niet zien aankomen.

Ook de waarheid achter Adrian was verrassend. Ik had het hele boek door telkens weer een ander vermoeden, maar de waarheid kwam niet in mijn hoofd voorbij. De transcripties hadden wat mij betreft achterwege gelaten kunnen worden omdat de functie mij niet helemaal duidelijk is geworden. Ze zijn echter niet storend. Ik ben in elk geval erg benieuwd geworden naar een volgend boek van Astrid Boonstoppel.

Lees ook dit exclusieve (spoilervrije) dagboekfragment vanuit de ogen van zusje Hannah.

Sterren

Uitzonderlijk - Colleen HooverUitzonderlijk – Colleen Hoover

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Merit Voss heeft het niet getroffen op liefdesgebied. Haar eerste vriendje dumpte haar met zijn handen onder haar shirt. Ze besloot toen voor zichzelf een trofee te kopen, een soort troostprijs. Sindsdien verzamelt ze trofeeën voor momenten waarop het tegenzit. Ze heeft al een behoorlijke verzameling.
Als ze net in een antiekwinkel is om een nieuwe trofee aan te schaffen, ontmoet ze een jongen die haar onmiddellijk intrigeert. Dat moet wel wederzijds zijn, want hij begint haar zomaar te zoenen. Maar vlak na die kus krijgt hij een telefoontje van Honor, Merits tweelingzus. Zijn vriendin. Oei.

Uitzonderlijk gaat over Merit en haar nogal wat vreemde familie, waar zij beter in blijkt te passen dan ze zelf zou willen. Oké, dus misschien is ze ook wel een beetje raar. Maar wat is dat eigenlijk, raar? En waarom zou je normaal willen zijn?

Mijn mening | Uitzonderlijk is een bijzonder boek, maar dat valt inmiddels volgens mij wel te verwachten van Colleen Hoover. Zij weet elementen in het verhaal te verzinnen of bijzondere karaktereigenschappen aan de personages toe te bedelen, waar ik nooit op zou zijn gekomen. In Uitzonderlijk komt een best wel groot scala aan onderwerpen voorbij. Misschien dat er niet zoveel onderwerpen tegelijk uitgelicht hadden hoeven in één boek, maar ik vond het niet storend. Uitzonderlijk bevat een prachtige boodschap, meer dan één zelfs.

Sterren

De Fout - Elle KennedyDe Fout – Elle Kennedy

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

John Logan lijkt het perfecte leven te hebben: hij is een van de sterren van het succesvolle ijshockeyteam, hij haalt goede cijfers en over aandacht van dames hoeft hij zeker niet te klagen. Met zijn goeie looks en vrolijke persoonlijkheid pakt hij iedereen in. Op een avond klopt hij in een studentenflat aan, op zoek naar het feestje van Danny. Maar Danny blijkt daar helemaal niet te wonen. Wie er wel woont is Grace, een mooi meisje met lichtbruin haar.
Het draait er uiteindelijk op uit dat hij een film blijft kijken en ze hebben het ontzettend gezellig. Logan denkt alleen dat hij beter bij Grace uit de buurt kan blijven, omdat hij gevoelens heeft voor iemand anders. Dit vertelt hij haar op het slechtste moment ooit. Wanneer hij zich realiseert dat hij een grote fout heeft gemaakt omdat hij gek is op Grace, is het al te laat. Ze wil hem zijn fout niet vergeven. Of kan hij haar toch overhalen?

Mijn mening | De Fout is een héérlijk boek met fijne personages. Elle Kennedy heeft een kenmerkende vlotte schrijfstijl waardoor je alles dat ze schrijft in een mum van tijd uitleest. Ik had zin in een boek waarvan ik wist dat ik ervan zou genieten, waarbij ik niet teveel na zou hoeven denken en dat lekker vlot geschreven is. De Fout bleek een uitermate goede keuze. Ik heb genoten van De Deal, maar in deze serie is De Fout nu absoluut mijn favoriet. Hierdoor ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar de vervolgdelen. Zal elk boek beter en beter worden?

Sterren

De gevangen koningin - Kristen CiccarelliDe Gevangen Koningin – Kristen Ciccarelli

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten.

Roa komt uit de struiklanden, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken.
Nu is Roa een ongeliefde struiklandkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloftes niet na, en haar volk lijdt nog steeds.
Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken.

Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

Mijn mening | Net als De laatste Namsara, heeft ook De Gevangen Koningin mij positief verrast. Het boek las van begin tot eind lekker weg, en was zo uit. De Gevangen Koningin zit vol met spanning, sensatie en intriges. En wanneer één van de personages tot een bepaald besef komt, blijkt het boek ook nog een mooie boodschap te bevatten. Ik ben héél benieuwd naar het derde deel in de serie, dat in het Engels getiteld is: The Sky Weaver. Hierin zal Safire de hoofdrol spelen. Het boek wordt in november 2019 verwacht, en hopelijk zal de Nederlandse vertaling niet lang daarop volgen.

Sterren

Wat zou Martin doen - Nic StoneWat zou Martin doen? – Nic Stone

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Justyce is een goede jongen.
Hij haalt uitmuntende cijfers.
Hij staat altijd klaar voor zijn vrienden.
Waarom is hij dan degene met handboeien om?

Beste Martin (alias meneer King),
Gisteravond heeft me veranderd. Ik wil nu niet pissig lopen doen en op zoek gaan naar problemen, maar ik weet dat ik ook niet meer kan doen of er niks aan de hand is.

Oké, er zijn geen aparte fonteintjes meer voor de ‘colored’, en discriminatie schijnt tegen de wet te zijn, maar als ik gedwongen kan worden om met te krappe handboeien om op het beton te zitten terwijl ik niks fout heb gedaan, dan is er duidelijk wel een probleem.

Dan is het allemaal niet zo gelijk als mensen zeggen.

Mijn mening | Wat zou Martin doen? is een boek waar ik lastig in kwam, maar mij vanaf de tweede helft gelukkig alsnog in het verhaal wist te betrekken. De stijl waarop sommige stukken tekst werden weergegeven, alsook veel gebruik van straattaal in de tekst, maakten dat ik het boek in het begin niet prettig vond lezen. Dit werd beter naarmate het boek vorderde. Wat zou Martin doen? is uitermate geschikt als basis voor een discussie over onder andere gelijke rechten. Ik zou het boek dan ook zeker aanraden om bijvoorbeeld te bespreken in de vierde of vijfde klas van e middelbare school.

Sterren

Welke boeken heb jij tot nu toe gelezen in 2019?

Deze post is al 1099 keer gelezen


Geef een reactie