Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Opposition – Jennifer L. Armentrout | Boekrecensie

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en bevat grote spoilers voor ObsidianOnyx, Opal en Origin.

Opposition – Jennifer L. Armentrout | BoekrecensieOpposition door Jennifer L. Armentrout
Serie: LUX #5
Verschenen: 29 januari 2019 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 408
Genre: Fantasy, Romantiek, Young Adult
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, The Burning Shadow, From Blood and Ash, Droom van mij, The Brightest Night, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 4 Stars | Goodreads

Katy kan niet geloven dat Daemon niks heeft gedaan tegen de dreiging van de Luxen. Maar de grens tussen goed en kwaad wordt hoe langer hoe vager, dat begrijpt zij ook. De wereld is veranderd. Ze moeten gaan samenwerken met een onwaarschijnlijke vijand als ze de invasie willen overleven. De kans is zelfs groot dat ze alles moeten opgeven - inclusief hun liefde - om de mensheid te redden. Het is oorlog. En hoe het ook afloopt, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

Het einde

Het is dan echt zover gekomen. Begin 2019 verscheen in het Nederlands het laatste deel in de LUX-serie. Dit is gelukkig niet echt het einde van deze interessante wereld, maar wel het einde van deze reeks. Voor diegenen die nu in tranen uitbarsten: niet doen, want er is nog meer! In juni 2019 verschijnt bij Zomer & Keuning Shadows (al wel in het Nederlands als e-book verkrijgbaar). Shadows is een novelle dat zich vóór Obsidian afspeelt en het verhaal van Dawson en Beth vertelt. Daarnaast is in het Engels al een spin-off serie gestart met Luc in de hoofdrol.

Opposition - Jennifer L. Armentrout

Kan spannender

Toen Origin eindigde waren Daemon, Dawson en Dee verdwenen met de net gearriveerde nieuwe Luxen. In Opposition lees je net als in Origin zowel vanuit het oogpunt van Katy en Daemon. Hierdoor krijg je vanuit beide “kampen” mee hoe het ze vergaat.

Net als bij Origin, denk ik dat ik ook in Opposition niet altijd uit Daemons perspectief had hoeven lezen. Dat had het verhaal denk ik wat mysterieuzer en spannender gemaakt. De dingen die besproken werden in de stukken van Daemon konden goed op een andere manier verwerkt worden. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van Daemon, maar juist níét weten wat hij denkt en gaat doen, maakt het verhaal voor mij spannender. Dit betekent niet automatisch dat ik zijn stukken niet leuk vond om te lezen. Maar ik had ze misschien liever in een novelle achteraf gelezen.

Leuke personages en liefde

De Arum Hunter hebben we in Origin kort leren kennen, en komt ook in Opposition kort aan bod. Het blijft een interessant personage, en ik kijk er dan ook naar uit om zijn verhaal in Obsession te lezen. Hopelijk zal Zomer & Keuning ook dit boek vertalen.

Verwacht ook dit deel zeker weer romantiek en liefde. Af en toe vroeg ik mij wel af hoe Daemon en Katy middenin een actiescène konden gaan zoenen. Maar aan de andere kant: wie weet hoe ik zou reageren als de wereld lijkt te vergaan. Die misschien wel laatste kus kan dan alles betekenen. En het zijn natuurlijk een stel hitsige tieners, haha, dat hoort bij de leeftijd. Af en toe bevat het boek een spannende twist en zeker tegen het einde liet Armentrout mij even een hoedje schrikken.

LUX-serie - Jennifer L. Armentrout

Wat is er gebeurd?

Toen ik Opposition uitgelezen had vroeg ik mij af waar het verhaal ook alweer begonnen was. Dit komt mede doordat ik Origin en Opposition vlak achter elkaar aan heb gelezen. En als ik terugkijk naar de gebeurtenissen in Opposition lijkt het boek veel dikker te zijn dan het aantal gebeurtenissen dat is beschreven. Toch had ik niet het gevoel dat Jennifer L. Armentrout teveel tekst heeft gebruikt om de gebeurtenissen te beschrijven. Waar ik blij mee ben is dat we ook weer even teruggaan naar het begin van de serie. Een wens die ik volgens mij ook in mijn recensie van Origin heb benoemd. Een epiloog sluit het verhaal mooi af.

Conclusie

In Opposition sluit Jennifer L. Armentrout het verhaal van de families Schwartz en Black af. Het is bitterzoet, maar ik denk wel dat ze er goed aan heeft gedaan. Hun verhaal is klaar. Wel ben ik blij dat we nog geen afscheid van de wereld hoeven te nemen met de komst van een novelle over Beth en Dawson, en – hoewel niet aangekondigd – hopelijk ook de verhalen van Luc en Hunter.

Volg mij op: Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram | Goodreads

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1596 keer gelezen


Geef een reactie