Kijkje in mijn leven #10 | Spelletjes, pakketjes & meer

Kijkje in mijn leven - oktober 2018

Oeps! Inmiddels is het al bijna half november en komt nu pas het Kijkje in mijn leven van oktober 2018 online. Dit najaar zijn we op het werk met een heel groot project bezig. We gaan namelijk over naar een ander personeelsmanagementsysteem. En gezien ik de hoofdgebruiker ben, betekent dit dat ik er net zo nauw, of misschien zelfs wel meer, bij betrokken ben als de projectleider. Dit betekent dat ik veel extra werk, omdat mijn gewone werkzaamheden uiteraard ook doorgaan. Gezien het privé de laatste weken ook druk is geweest, betekent het dat ik wat achterloop met het schrijven van artikelen. Afgelopen weekend had ik voor het eerst even niks, dus ben ik druk bezig geweest de achterstand in te halen. Allereerst dus door dit maandelijkse artikel te schrijven. Kijk je mee naar mijn belevenissen van oktober?

Sterren

Ontdekte de lunchtas van de Zuivelhoeve

Wanneer ik borrelnootjes koop, koop ik ze alleen nog bij de Zuivelhoeve. Als je die eenmaal hebt geproefd hoef je de Happy Nuts van de Jumbo niet meer. Dat waren voorheen namelijk mijn favo borrelnootjes, maar nu smaken ze opeens nergens meer naar, haha. Maar nu ontdekte ik dus ook de lunchtas. Voor €5,- krijg je een heerlijk broodje gezond, een sapje en boerenyoghurt. Normaal gesproken lust ik geen bruine broodjes met pitten, maar deze glijdt zo naar binnen. Het sapje – je kunt kiezen uit meerdere, ikzelf ga altijd voor sinaasappelsap – smaakt ook heerlijk vers, en de yoghurt – met pitten en nootjes er in de dop – smaakt ook erg goed. Ik merk dat ik daarnaast echt goed vol zit. Dus af en toe haal ik eens op een vrije dag deze heerlijke lunchtas. Wat een ontdekking, en ook nog eens lekker en gezond!

Eh…

Er zit iets in je band...

Zat er opeens iets in mijn band… Gelukkig was mijn vriend vrij zodat ik toch nog snel naar mijn afspraak kon en hij met mijn Mini naar de garage. Wonder boven wonder was het zo opgelost en koste het mij maar €20,-.

Biosje

Slieker Film

Samen met Stefan ging ik naar de bioscoop. We bezochten The Children Act in Slieker te Leeuwarden. Ik had kaartjes gekregen van de distributeur, maar de film draaide niet in onze bioscoop (zo vermoeiend…), dus reisden we er speciaal voor af naar Leeuwarden. Slieker bleek echter niet echt een échte bioscoop te zijn. Helaas, geen popcorn voor ons.

Lichtpuntje

 Met de liefste

Het liefst besteed ik al mijn dagen zo relaxt als deze dag. Lekker op bed knuffelen met dit lieve vriendinnetje, haha. Heerlijk hoe zo’n lief beestje zoveel invloed kan hebben op je humeur en hoe relaxt je bent.

The ABC

Oktober bestond ook bezoekjes aan locaties voor mijn leesclub. Helaas is Het Depot te Drachten op dit moment even niet beschikbaar wegens relocatie. Dus ging ik op zoek naar tijdelijke andere locaties. Hierbij zijn we uitgekomen bij Kinderboekwinkel De Toverlantaarn in Leeuwarden en de bibliotheek in Drachten. Ik ben enorm dankbaar dat we onze leesclub hier mogen onderbrengen. Omdat ik dit eerst allemaal moest regelen was er eind oktober geen leesclub.

Leesclub Heerenveen

Leesclub Heerenveen

Hoewel mijn eigen leesclub geen bijeenkomst had in oktober, betekent dit niet dat er helemaal geen leesclub was. Er is nu namelijk ook een leesclub in Heerenveen! Ze hebben nog geen specifieke naam, maar ze zijn al wel te vinden op Facebook. Gezien ik het aanmoedig om meer boekige events in het Noorden te organiseren, was ik uiteraard gezellig aanwezig bij deze eerste bijeenkomst van leesclub Heerenveen. We bespraken Alice in Zombieland en het was ontzettend gezellig.

Ladiesnight Zwaar Verliefd!

Yay, Zwaar Verliefd! draait in de bioscoop! Natúúrlijk zat ik ook in de bioscoop tijdens de ladiesnight. Samen met mijn moeder en héél gezellige buren hebben we een ontzettend leuke avond gehad. Heb je de film nog niet gezien? Lees dan mijn recensie van Zwaar Verliefd! om te bepalen of het iets voor jou zou kunnen zijn.

Leuke pakketjes

Een dag in december - Josie Silver

In oktober kreeg ik ook een lading aan recensie-exemplaren binnen. Waaaah! Wat een prachtige boeken zijn uitgekomen en gaan uitkomen dit najaar. Eén van die leuke boeken is Een dag in december, en LS Amsterdam maakte er een verwenpakketje van. <3

Spelletjesavond

Stefan en Jessica

Mijn moeder appte dat mijn broertje en zijn vriend thuis zouden komen dat weekend, en vroeg of we ook gezellig kwamen eten. Dit monde uit in een hele avond lang spelletjes spelen. Kolonisten van Catan kwam voorbij, maar ook Qwixx. Het was supergezellig. Ik was ook helemaal blij met mijn nieuwe jurk en lippenstift. Ik zal jullie binnenkort wat meer vertellen over deze lippenstift. Want waar ik zelden lippenstift droeg, heb ik nu mijn match gevonden.

Sterren

Wat ik keek en las

Ik kijk de laatste tijd maar weinig films. Dit komt misschien wel doordat ik de laatste tijd op de één of andere manier minder zin heb om filmrecensies te schrijven. Geen idee waar het aan ligt, want boekrecensies vliegen nog steeds mijn pen uit. Hopelijk heb ik er de komende weken weer wat meer zin in. Series kijk ik wel als een malle, en ook boeken lezen ging in oktober als een speer.

Series

Series

 • Are You the One? | Seizoen 7, afl. 9 t/m 13
 • The Good Wife | Seizoen 6, afl. 21 en 22 + Seizoen 7
 • The Good Place | Seizoen 3, afl. 1 t/m 5
 • The Comedy Lineup | Seizoen 1
 • Expeditie Robinson | Seizoen 19, afl. 5 t/m 8
 • Riverdale | Seizoen 3, afl. 1 t/m 3
 • The 100 | Seizoen 5 afl. 9 t/m 10
 • The Big Bang Theory  | Seizoen 11 afl. 16
 • Champions | Afl. t/m 10
 • MacGyver | Seizoen 1

Films

Films

Boeken

Boeken

Top 5 best gelezen blogposts in oktober (m.u.v. winacties)

Het zal niet heel verrassend zijn dat de recensie van Zwaar Verliefd! op nummer één is binnen gekomen. Recensies van Nederlandse films doen het altijd erg goed op dit blog, al kijk ik zelden Nederlandse films. Er wordt heel veel naar gezocht via Google. Dit keer heel terecht, want wat is het een heerlijke film! Op twee vind je een artikel dat de top vijf nooit zal verlaten haha. En de vorige nummer één staat ditmaal op nummer drie. Ook zo’n heerlijke film. Ook de nummers vier en vijf stonden de vorige keer in de top vijf, maar zijn één plekje gezakt.

 1. Filmrecensie | Zwaar Verliefd! (2018)
 2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 3. Filmrecensie | To all the boys I’ve loved before (2018)
 4. 5x Leuke subscription boxen
 5. Unboxing | Goodiebox – 4 Elements

Sterren

Volgende maand…

… stiekem is deze maand natuurlijk al halverwege, haha. Maar in november vinden ook weer genoeg leuke dingen plaats. De leesclub in Leeuwarden. De verjaardag van een vriendin en mijn pake en beppe. Ik doe mee aan de cursus Filmkritiek van het Noordelijk Film Festival. Samen met mijn vader kijk ik Bohemian Rhapsody. En we sluiten de maand af met een spelletjesavond bij vrienden.

Heb jij nog bijzondere plannen voor de laatste maanden van 2018?

Deze post is al 2088 keer gelezen

Ook interessant:

Geplaatst op 12 november 2018 door Jessica

Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geef een antwoord