Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #1

Schrijf ik aan de ene kant soms nog 2017, is er aan de andere kant alweer een complete maand in 2018 voorbij. Vanaf nu ga ik in de titel trouwens nummeren, in plaats van telkens het jaartal achter de maand te veranderen. En voor het gemak begin ik bij nummer 1, ook al zijn er natuurlijk al vele kijkjes in mijn leven geweest. Nemen jullie ook een kijkje mee in mijn leven van januari 2018?

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar begon natuurlijk op maandag 1 januari. De eerste uurtjes waren we nog bij vrienden het nieuwe jaar aan het inluiden en in de middag bezochten mijn vriend en ik onze families. Om nog geen dag later het nieuwe huis van mijn zwager te gaan bekijken, die net de sleutels hadden ontvangen.

Vakantie

Everless - Sara Holland

Tijdens de kerstvakantie had ik vrij genomen. Helaas ben ik het grootste deel hiervan ziek geweest, en had ik nadat de vakantie voorbij was eigenlijk wel weer vakantie kunnen opnemen om bij te komen, haha. Gelukkig hebben we nog enkele leuke dingen gedaan op het einde van de vakantie. Zo hebben we de fantastische film The Greatest Showman gekeken, zijn we voorafgaand uit eten geweest bij Wok Phoenix en heb ik Everless gelezen.

Nieuwe bank

Nieuwe bank

O! En we besloten een nieuwe bank te kopen, bij de Leen Bakker. Onze driezitsbank is kapot – het nepleer is droog en gescheurd – en we wilden graag wat anders dit keer. Het duurt nog even voordat we van de bank kunnen genieten, want hij wordt pas op 23 februari geleverd.

Kat

Katje

We kregen bezoek van deze geweldige kat. Het is een kitten van een kat die voorheen ook vaak bij ons kwam, maar die door een random iemand naar het asiel is gebracht en weggegeven aan een nieuw gezin. Onze straat mist haar nog steeds, maar gelukkig kunnen we dus nog genieten van het gezelschap van haar kittens. En deze is gewoon echt te schattig. Ik bedoel, check die oogjes! <3

Het missende pakket

Helaas zijn er ook minder leuke dingen gebeurd in januari. Het begon in december eigenlijk heel leuk toen Celebrate Books aangaf interesse te hebben in één van mijn producten voor in de januari box. Ik verstuurde het pakketje ruim op tijd, bijna exact een maand geleden. Tot op heden is het nog steeds niet aangekomen. Ondanks dat  het met Track & Trace is verstuurd, raakte PostNL het pakket kwijt. Vervolgens verwerkten ze mijn verzoek tot onderzoek niet goed, waardoor het uiteindelijk twee weken duurde voordat ik een standaardmail van ze ontving waar ik helemaal niks aan heb. Maar het komt erop neer dat ik mijn pakket kwijt ben, alsook de inkomsten die ik had kunnen maken gezien ik natuurlijk nog een zending heb moeten versturen.

Leesclub

The Awesome Book Club leest Vrees Me

Op 18 januari vond de eerste bijeenkomst van The Awesome Book Club van 2018 plaats! We bespraken Vrees Me door Tahereh Mafi in het kader van de #MafiMaanden. Uniek dit keer was dat iedereen in de leesclub unaniem koos het boek vijf sterren te geven. Het is dan ook een fantastisch boek. Ik kijk enorm uit naar het vierde deel in de serie.

Happy Birthday

Mijn vader was jarig. En gezien ik veel heb overgewerkt sinds de kerstvakantie, nam ik op zijn verjaardag twee uurtjes eerder vrij en verraste ik hem door langs te komen op de dag zelf. Uiteraard vierden we zijn verjaardag ook nog in het daaropvolgende weekend met hun vrienden en onze familie.

Bedankje

Tony Chocolonely

Een collega vroeg mij of ik haar zoon in 2VWO kon helpen met het schrijven van een recensie voor Nederlands. Ik deed het graag en zonder verwachtingen, maar kreeg als dank een reep Tony Chocolonely. Superlief!

Cadeautje van Moon

Pakketje Uitgeverij Moon

Dit prachtige pakketje ontving ik van Uitgeverij Moon. Het voelt net alsof ik jarig ben! Wat in de envelop zat is te zien op de foto die ik plaatste op Instagram.

Spelletjesavond

Regenwormen

Samen met vrienden hadden we ook een spelletjesavond gepland. We aten gezellig bij ze, en hebben tot in de late uurtjes spelletjes gespeeld.

Sterren

Wat ik keek en las

Qua films begint het eindelijk weer ergens op te lijken. Ik keek negen films in januari, en dat is ongeveer het aantal waar ik enkele jaren geleden ook per maand op zat. Qua series ben ik weer lekker aan het bingen geweest. Enkele series volg ik van week tot week, maar ik vind het vaak ook fijn om gewoon alle afleveringen van een seizoen dagen achtereen te bekijken. Gezien ik Freaks & Geeks altijd al heb willen kijken, en het eind januari van Netflix verwijderd zou worden, heb ik onder andere deze serie gebinged. Qua boeken las ik minder dan ik had gewild. Het begon prima begin januari, maar ik kwam niet zo makkelijk door De Kristallen Sleutel heen, waardoor ik soms ook gewoon geen zin had om te lezen.

p.s. dat ik een seizoen noem bij series betekent niet dat ik het hele seizoen heb gezien – soms wel – maar dat ik in elk geval één of meer afleveringen uit dat seizoen heb gekeken. Als ik alleen de eerste aflevering van de serie heb gezien staat erachter: pilot.

Series

The Good Doctor

Films

Films

Boeken

Boeken

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts in januari

Weinig veranderingen. De nummers 1, 2, 4 en 5 stonden vorige maand ook in de top 5. De recensie van Christmas Inheritance heeft echter plaatsgemaakt voor mijn inmiddels al wat oudere recensie van Dekbed Discounter.

  1. 5x Leuke subscription boxen
  2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  3. Mooie dekbedovertrekken van dekbed-discounter.nl
  4. De 5 leukste nummers van Kensington
  5. Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen)

Sterren

Volgende maand…

… dan ben ik jarig! En zoals elk jaar ben ik niet de enige haha. Alle meiden uit mijn vriendengroep zijn dan ook jarig. Mijn vriend en schoonouders ook. Dus het wordt weer een feestelijke maand.

Is jullie nieuwe jaar goed begonnen?

Deze post is al 3025 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Kijkje in mijn leven #1

    • Ahw thanks! Die foto is ook mijn favoriet van de enkele die ik heb gemaakt van Everless.

      En die kitten is zo cute. Zag haar vandaag ook weer, en ze is zo lief. <3