Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Vurig – Jennifer L. Armentrout

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Vurig – Jennifer L. ArmentroutVurig door Jennifer L. Armentrout
Serie: Frigid #2
Verschenen: 9 augustus 2016 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 267
Genre: New Adult
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, The Burning Shadow, From Blood and Ash, Droom van mij, The Brightest Night, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Als dit boek een lijflied had, was het Katy Perry’s ‘Firework’: Baby you’re a firework, come on, show ’em what you’re worth. Dat kost Andrea Walters veel moeite. Zij is al vanaf haar geboorte omringd door luxe, maar dat blijkt geen garantie voor geluk. Integendeel. Ze zit met zichzelf in de knoop en kan zich niet ten volle geven aan het leven. Niets wat zij doet is goed genoeg. Dat vindt niet alleen haar omgeving, ook zijzelf is verre van happy. Alleen Tanner, een vriend die haar meer dan leuk vindt, ziet haar voor wie ze écht is. Maar het kost Andrea heel veel moeite om daar zelf ook in te geloven.

Vurig

Na IJskoud in een mum van tijd te hebben uitgelezen, ben ik direct doorgegaan met diens vervolg: Vurig. Het is een vervolg in de zin van dat het onderdeel is van een tweedelige serie, maar beide boeken zijn apart van elkaar te lezen. Zo gaat het verhaal in IJskoud over Kyler en Sydney, en gaat Vurig over diens vrienden Andrea en Tanner. Toch raad ik je wel aan om de boeken op volgorde te lezen. Als je Vurig eerst leest weet je namelijk al wat het einde van IJskoud zal zijn.

Vurig - Jennifer L. Armentrout

Andrea en Tanner

Vurig heeft over het algemeen eenzelfde sfeer als IJskoud; het is een relatief makkelijk boek waar je heerlijk mee kunt ontspannen als je geen fut meer hebt om over alles na te moeten denken. Ook heeft het een soortgelijke setting, een groot deel speelt zich namelijk af in een vakantiehuisje. Ik had verwacht dat ik mij minder goed zou kunnen binden aan Andrea en Tanner, omdat Kyler en Sydney nog zó vers in mijn geheugen zaten. Maar eigenlijk zat ik vanaf de eerste zin direct goed in het boek, vond ik Andrea en Tanner ook erg leuk en vloog ik door het boek heen.

Humor

Leuk is ook altijd de humor van Jennifer L. Armentrout. Tijdens het lezen van haar boeken zal je mij met regelmaat hardop horen lachen of giechelen. Zo ook bij Vurig. Ook kon ik mij goed identificeren met Andrea. Hoewel zij een heel opvallende persoonlijkheid heeft en outgoing lijkt – in tegenstelling tot mijzelf – heeft ze ook vele karaktertrekken die ik herken. Hierdoor wordt het nog makkelijker om je met personages te identificeren.

Vurig - Jennifer L. Armentrout

Dosering

Helaas vond ik het eerste driekwart van het boek wat strijdig met het laatste kwart. Waar het namelijk eerst lekker ongecompliceerd leest, krijgt het verhaal op het einde opeens een zwaardere lading. Dit is niet perse slecht, het is zelfs iets wat we van Armentrout zijn gewend in haar Wait for You-serie. Ik vind het hier echter wat minder goed gedoseerd. Het komt een beetje rauw op je dak vallen, ook al heeft ze wel geprobeerd er naar op te bouwen.

Conclusie

Vurig is net als IJskoud weer een heerlijk boek om te lezen. Het leest makkelijk weg en je vliegt er doorheen. Zoals we van Armentrout gewend zijn bevat Vurig humor en steamy scènes, maar ook een wat zwaarder verhaal. Dit laatste vind ik in Vurig echter wat minder goed gedoseerd, en had wat beter uitgesmeerd kunnen worden door het hele boek waardoor de opbouw er naartoe beter was geweest. Desalniettemin raad ik je het boek zeker aan als je een niet té zwaar boek wilt hebben.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1643 keer gelezen


Geef een reactie