Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Kroon van Gouden Beenderen – Jennifer L. Armentrout

Kroon van Gouden Beenderen - Jennifer L. Armentrout

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Kroon van Gouden Beenderen – Jennifer L. ArmentroutKroon van Gouden Beenderen door Jennifer L. Armentrout
Serie: Blood and Ash #3
Verschenen: 14 juni 2022 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 639
Genre: Fantasy, New Adult
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, The Burning Shadow, From Blood and Ash, Droom van mij, The Brightest Night, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Schaduw in het Vuur
Rating: 4 Stars | Goodreads

Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantia, maar er liggen veel obstakels op haar pad. Duistere geheimen komen aan het licht en een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As die haar eigen plannen smeedt. Poppy zal samen met Prins Casteel naar het land van de Goden moeten reizen om de koning te wekken. Onderweg ontdekken ze hoever ze willen gaan voor het volk, en voor elkaar.

Liefde voor deze serie

In mijn leesclub ben ik slechts één van de weinigen, maar ik ben een echte fangirl wanneer het op deze serie aankomt. Over welke serie ik het heb? De Blood and Ash-serie van Jennifer L. Armentrout. Vandaag vertel ik jullie wat ik vind van het derde deel, Kroon van Gouden Beenderen.

Kroon van Gouden Beenderen

Kroon van Gouden Beenderen begint waar het vorige deel is geëindigd, midden in de actie in de tempel. Poppy is de rechtmatige koningin van Atlantia en elke wulf beschermt haar tegen gevaar, en dat is pas het begin van diverse veranderingen in de wereld zoals we deze hebben leren kennen. Maak je klaar voor ruim 600 pagina’s actie, sensatie, liefde, reizen en vriendschap.

Kroon van Gouden Beenderen - Jennifer L. Armentrout

Sterk begin en eind

Zo, en weer een dikke pil uit! Het begin en einde van Kroon van Gouden Beenderen waren stukken waar ik doorheen vloog en echt compleet het verhaal ingezogen werd. Maar het middenstuk… daar had behoorlijk in geknipt kunnen worden. Net als Rijk van Vlees en Vuur had ook dit deel duizend keer korter gekund.

Desondanks ging ik ook met een redelijke snelheid door het middenstuk heen. Armentrout schrijft gewoon heerlijk, maar ze heeft er een handje van om teveel herhaling in een boek te stoppen. Er komen in Kroon van Gouden Beenderen echter vele onthullingen naar voren die ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk bij het einde wilt komen. Wat gaat er nog meer gebeuren? Om natuurlijk weer met een MEGA cliffhanger te eindigen. Nu moeten we weer wachten op het vervolg. HELP!

Fantastische personages

Ik ben gek op de bijpersonages in Kroon van Gouden Beenderen (en in de serie als geheel). Vooral van Kieran ben ik gaan houden *zucht*. Maar ook van Delano, en Emil, en Vonetta, en Jasper, en… nou ja, heel veel personen dus, haha. De loyaliteit van Kieran en de andere wulfen is prachtig om over te lezen. Maar ook maakt Poppy vanaf het moment dat we haar in Uit Bloed en As hebben leren kennen echt een ontwikkeling door als persoon.

Kroon van Gouden Beenderen - Jennifer L. Armentrout

Seks?

Aan degenen die niet zo fan zijn van seks in boeken: leg de Blood and Ash-serie dan maar aan de kant. Het lijkt met elk deel meer te worden, zo ook in Kroon van Gouden Beenderen. Aan de ene kant voegt het interessante spanning in het verhaal toe. En ach, op zich is het ook niet gek dat het er is; je weet hoe dat gaat in het begin van een relatie. Aan de andere kant was het ook wel een beetje teveel van het goede. En om altijd maar te horen dat Poppy een “godin” is en Casteel “waardig”, dat weten we op een gegeven ook wel. Al kan ik heel hard lachen elke keer dat het dagboek van Willa Collyns weer voorbij komt.

Eindoordeel

Oké oké, ik noem mijzelf een superfan en toch lees je hierboven nog best wat opmerkingen ter verbetering van Kroon van Gouden Beenderen. Maar eerlijk is eerlijk: dat kan naast elkaar bestaan. De verbeterpuntjes neem ik voor lief, terwijl ik ondertussen elke letter verslind. Ik hou van de personages, de liefde en vriendschap, en de wereld wordt alsmaar uitgebreider. Reikhalzend kijk ik uit naar het volgende deel. Maar daar moeten we nog even op wachten. Eerst volgt nog het eerst deel in de spin-off prequel serie Flesh and Fire, getiteld Schaduw in het Vuur.

Van welke boekenserie ben jij fan?


Of koop het boek bij Libris of Boekenwereld


Deze post is al 646 keer gelezen


Geef een reactie