Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Rijk van Vlees en Vuur – Jennifer L. Armentrout

Boekrecensie | Rijk van Vlees en Vuur – Jennifer L. ArmentroutRijk van Vlees en Vuur door Jennifer L. Armentrout
Serie: Blood and Ash #2
Verschenen: 22 maart 2022 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 621
Genre: Fantasy, New Adult
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, The Burning Shadow, From Blood and Ash, Droom van mij, The Brightest Night, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 4 Stars | Goodreads

Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren...

Verslavend

Eén van mijn favoriete boeken uit 2020 is From Blood and Ash welke in 2021 in het Nederlands verscheen als Uit Bloed en As. Dat ik gek ben op deze serie valt te zien aan het feit dat ik geen geduld heb om te wachten op de Nederlandse editie, haha. Inmiddels ben ik namelijk al bezig in het net in het Engels verschenen vierde deel in de Uit Bloed en As-serie. Maar met mijn recensies beperk ik mij vanaf nu tot de Nederlandse edities, dus ik zal jullie eindelijk vertellen wat ik van dit tweede deel vind: Rijk van Vlees en Vuur.

Rijk van Vlees en Vuur

In dit tweede deel, Rijk van Vlees en Vuur, gaan we verder waar het vorige boek is geëindigd. Poppy’s wereld is op z’n kop gezet, ze is niet langer de Maiden en Hawke is niet wie ze dacht dat hij is. In Rijk van Vlees en Vuur wordt de wereld een stukje groter en leer je steeds meer over wat Poppy altijd is voorgeschoteld en hoe de wereld letterlijk in elkaar zit (en zo geworden is). Maar we leren ook meer over Poppy’s krachten en wat Casteel wil. Het verhaal en de wereld zijn groots, dus ik kan er weinig over zeggen zonder spoilers te geven. Ik houd de recensie daarom (helaas) vrij oppervlakkig. Maar geloof mij dat de wereld enorm interessant is en dat je van dit verhaal gaat genieten als je ook gek was op Uit Bloed en As.

Rijk van vlees en vuur - Jennifer L. Armentrout (1)

Heerlijk gekibbel

Ik heb genóten van Poppy en Cas en hun gekibbel (dat overigens niet tot slechts hen twee beperkt blijft) en ontluikende liefde. Waar we personages zoals Kieran nog niet zo goed kenden omdat ze pas laat in Uit Bloed en As voor kwamen, leren we ook hen beter kennen in Rijk van Vlees en Vuur. En mensen, ik HOUD van Kieran, haha. Zijn band met Cas is heel bijzonder en ik kan ook ontzettend genieten van zijn gesprekken met Poppy.

Kieran is overigens niet het enige leuke bijpersonage, ze zijn er in overvloed, vooral onder de Wolven. En wanneer je mij al wat langer kent, dan weet je dat ik gek ben op boeken waarin vriendschap en familie (en liefde) belangrijke elementen zijn.

Steamy!

Rijk van Vlees en Vuur is een heerlijk boek voor iedereen die heeft genoten van Uit Bloed en As. Was je echter geen fan van de steamy scènes, dan is deel twee waarschijnlijk niet echt jouw ding. Vond je ze wel leuk? Dan val je met de neus in de boter, want – wuift zichzelf koelte toe – die zijn meer dan genoeg aanwezig. In mijn leesclub was niet iedereen fan van Hawke en Poppy en ik begrijp ook waarom (vrije wil enzo). Echt, hun punt is goed en in hoofdlijnen ben ik het er ook mee eens. Maar ik ben wel echt voor hem gevallen en vind het interessant hoe hij en Poppy met elkaar omgaan.

Rijk van vlees en vuur - Jennifer L. Armentrout (1)

Puntje van kritiek

Dan toch nog een kritiekpuntje: het boek had best een stuk korter gekund door er wat in te knippen en herhaling te voorkomen. Wanneer Poppy drie keer heeft gezegd dat ze niet van plan is te trouwen met Casteel, hoeft dat echt niet nog duizend keer herhaald te worden. En hoe ze smaakt volgens Casteel is op een gegeven moment ook wel duidelijk… We know… okay?!

Conclusie

Ik vlóóg ik door Rijk van Vlees en Vuur heen en ik had het boek in no-time uit. Het verhaal en de wereld zijn enorm interessant en ik geniet van de spanning tussen Poppy en Casteel (en Kieran…). Ik kan niet wachten tot alle boeken in het Nederlands verschijnen. Dit boek laat je een regenboog aan emoties voelen en houdt je van begin tot einde gekluisterd aan het verhaal. De personages en hun interacties zijn verslavend, zelfs wanneer de schrijfster regelmatig in herhaling valt. EN DAT EINDE!!!! whaaaaaaat?!

Aan welke serie ben jij helemaal verslaafd geraakt?

Deze post is al 1115 keer gelezen


Geef een reactie