Categorieën: Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | December 2017

Kijkje in mijn leven December 2017

Zijn jullie inmiddels allemaal weer bijgekomen van het vieren van Oud & Nieuw? Ikzelf ben deze week nog vrij, dus kan lekker bijkomen van alle feestelijkheden. (Helaas ben ik sinds vlak voor oudjaarsdag ook wat ziek, dus het is fijn dat ik nog even rustig aan kan doen) Vandaag krijg je nog even een kijkje in mijn leven tijdens de laatste maand van 2017.

Hiep hiep hoera

Cadeautjes

Vier vrienden van ons besloten om hun verjaardag samen te vieren, dus we moesten vier cadeautjes in één keer kopen. Ik wilde graag creatief zijn en het wat leuk verpakken, dus gingen we voor popcorn bakken waarin we de cadeautjes hebben gedaan.

Nieuwe kerstballen

Kerstballen

Ik wilde na drie jaar een boom vol rode kerstballen eens iets anders. Eigenlijk wilde ik pastelblauw of pastelroze met glitters, maar die kon ik niet vinden. Uiteindelijk ging ik voor zilver of lichtbruin/goud. Ik appte mijn vriend en vroeg welke van de twee hij mooier vond. Uiteindelijk zijn we voor lichtbruin/goud gegaan. Toen de boom uiteindelijk stond was ik zeer tevreden met deze kleur. Ik haalde deze ballen trouwens bij de Intratuin.

Pakketjes op de post

Begin december gingen de eerste pakketjes op de post met bestellingen uit mijn net opgezette webshop. Yay! In het laatste weekend van december voegde ik trouwens ook nog één van de wenskaarten / verjaardagskaarten die ik al eerder eens had gemaakt toe aan de webshop. De rest volgt vandaag. Maar ook één van de stickers is nu in een maat groter beschikbaar. Neem snel een kijkje!

Jouw Marktkraam

Ik besloot twee weekjes een kraam te huren bij Jouw Marktkraam. Kosten: €20,-. Winst: €32,50. Niet verkeerd toch? Ik verkocht de tweede week duidelijk meer dan de eerste week. Dit was nadat ik de prijzen omlaag deed omdat ik het idee had dat ik toch ietwat te hoog had ingeschat. Het bleek te werken, dus mocht je een kraam gaan huren, denk goed na over de prijzen; te hoge prijzen schrikken toch een beetje af.

Visite

Escape Room the Game

Deze maand stond ook in het teken van visite. Mijn ouders en broertje en zijn vriend kwamen weer eens bij ons op visite en we speelden gezellig Escape Room the Game. Het bleek nog veel leuker te zijn dan verwacht!

Ook spraken we met een vrienden van ons af voor een spelletjesavond. Het lukte ons telkens niet een datum te vinden waarop we gezamenlijk konden en waren al bang dat we de spelletjesavond pas voor elkaar zouden krijgen in 2018. Maar het is gelukt! Zij namen het spel Sequence mee. Mijn vriend en ik kenden het spel nog niet, maar willen het zeker vaker spelen. Uiteindelijk heb ik het spel zelf ook gekocht. Ik had als kerstpakket een bol.com cadeaubon gekregen, dus deze heb ik daarvoor ingezet en toen zelf nog een deel ingelegd.

Sequence

Tijdens de laatste week van 2017 ging ik op bezoek bij een vriendin en haar 5 maanden oude baby. Wat groeit hij toch snel! Hij was een beetje grieperig, wat vet zielig was, maar later op de dag was hij ook lekker aan het lachen. Prachtig ventje! Mijn vriendin en ik hebben ondertussen lekker bijgekletst en ook alvast afgesproken voor een spelletjesavond begin 2018. Gezellig!

The Awesome Book Club leest Vogelvrij

Op 14 december vond er weer een leesclub plaats bij Het Depot te Drachten. De tijd vloog voorbij, dus ik begon iets te laat aan het boek. Ik vind dat ik als voorzitter het boek altijd gelezen moet hebben. Gelukkig had ik hem nog op tijd uit! Het was weer enorm gezellig. De volgende bijeenkomst is op donderdag 18 januari en dan bespreken we Vrees Me door Tahereh Mafi, in het kader van de #MafiMaanden van Blossom Books! De laatste twee weken van december kwam er elke dag een Facebookpost online met het favoriete boek van dit jaar van één van de leesclubleden.

Vakantie

Hapjes

Yeah, ik heb de kerstvakantie vrij. Daarom had ik wel even zin in een gezellig avondje op de bank met mijn vriend en wat lekkere hapjes. Yum!

Kerstdagen

Cadeautjes

En voor we het wisten was het alweer tijd voor de kerstdagen! De 24e aten we bij mijn ouders met mijn broertje en zijn vriend, mijn pake en beppe (opa en oma) van mijn vaderskant en mijn beppe van mijn moederskant. Ik vond het een heel fijn idee dat mijn beppe niet thuis zat, zeker nu mijn pake is overleden. Toen we aankwamen was iedereen aan het sjoelen en daarna hebben we gezellig heerlijk gegeten.

Eerste kerstdag vierden we bij mijn schoonouders. We maakten een wandeling door het bos, aten chocoladetaart, gingen gourmetten en speelden Ligretto.

Tweede kerstdag vierden we bij mijn oom en tante, met een groot deel van mijn moeders kant van de familie. Altijd heel gezellig. We deden een quiz, mochten cadeautjes pas pakken als je met je groepje drie vragen goed beantwoord had (ik kreeg de hele tijd moeilijke vragen… bedankt neefje!) en aten chinees (en ik en mijn broertje een pizza ^^).

Daarna hebben we met onze eigen deel van de familie nog een spelletje gedaan terwijl we onze cadeautjes van het lootjes trekken uitpakten.

Drukke, maar gezellige dagen dus!

Escape Room

Escape Hunt

Mijn vriend en ik hadden beide de laatste week van december vrij, en we wilden even iets leuks doen samen. We besloten een Escape Room (English Family Drama) te doen bij The Escape Hunt Experience in Groningen. We hadden drie hints nodig om uiteindelijk te ontsnappen met nog 6,5 minuut op de klok. Hij was vrij lastig, maar we vonden het ook de minst leuke tot nu toe.

Oud & Nieuw

Op de laatste dag van het jaar vierden we natuurlijk Oud & Nieuw, gezellig met onze vrienden onder het genot van spelletjes en gezelligheid. En natuurlijk de oliebollen van mijn vader en moeder. Geen enkele oliebollenbakker kan daar tegenop! De nacht ervoor was ik nog wel echt hondsberoerd, en de rest van de dag voelde ik mij ook niet optimaal, maar ik ben blij dat ik wel gezellig naar onze vrienden toe kon.

Sterren

Wat ik keek en las

Het kijken van films is deze maand echt toegenomen. Net te laat voor het halen van de Movie Challenge, maar alsnog fijn. Ook qua tv-series heb ik een behoorlijke inhaalslag gemaakt, door eindelijk de laatste twee seizoenen van PLL uit te kijken en seizoen 3 en 4 van The Night Shift te kijken. Qua boeken heb ik wel wat minder gelezen dan normaal, maar daartegenover staat dus dat ik deze maand gewoon meer tijd heb besteed aan films en series.

p.s. dat ik een seizoen noem bij series betekent niet dat ik het hele seizoen heb gezien – soms wel – maar dat ik in elk geval één of meer afleveringen uit dat seizoen heb gekeken.

Series

The Night Shift

 • Are You the One? – Seizoen 6
 • The Big Bang Theory – Seizoen 11
 • Expeditie Robinson – Seizoen 18
 • Fresh off the Boat – Seizoen 4
 • Fuller House – Seizoen 3
 • The Gifted – Seizoen 1
 • Girlfriends’ Guide to Divorce – Seizoen 4
 • Good Behavior – Seizoen 2
 • Jane the Virgin – Seizoen 4
 • Lucifer – Seizoen 3
 • Modern Family – Seizoen 9
 • The Night Shift – Seizoen 3 en 4
 • Oh, wat een jaar – Seizoen 1
 • Pretty Little Liars – Seizoen 6 en 7
 • Riverdale – Seizoen 2
 • Suits – Seizoen 7
 • Superstore – Seizoen 3
 • The Voice of Holland – Seizoen 8
 • Young Sheldon – Seizoen 6

Films

Films

 • Every Christmas Has a Story
 • Alice Through the Looking Glass
 • Home Again
 • Christmas Inheritance
 • It’s Complicated
 • Office Christmas Party
 • A Christmas Prince
 • Justice League
 • Roald Dahl’s Esio Trot
 • Blade Runner 2049

Boeken

Boeken

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts in december

 

De vijf meest gelezen blogposts van deze maand (exclusief winacties). Dit zijn veelal vaak oudere posts die populair blijven. Dit geldt ook voor de nummer 2 tot en met 4 in deze top 5; deze staan bijna elke maand in de top 5. De nummer 1 is echter een new entry, en wat voor één! De filmrecensie van Christmas Inheritance kwam half december online en bleef dagenlang het meest gelezen artikel. De recensie werd zelfs zo vaak gelezen dat het zelfs de top 10 meest gelezen artikelen uit 2017 heeft gehaald!

 1. Filmrecensie | Christmas Inheritance (2017)
 2. 5x Leuke subscription boxen
 3. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 4. Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen)
 5. De 5 leukste nummers van Kensington

Sterren

Volgende maand…

Ik bereid mij eigenlijk mentaal alvast voor op februari. Naast december is dat eigenlijk altijd de drukste maand van het jaar omdat er dan zo belachelijk veel mensen jarig zijn. Waaronder ik, dus dat is dan wel weer leuk, haha. Maar goed, eerst dus nog even januari. Mijn vader viert dan zijn verjaardag en we gaan nog afspreken met vrienden van ons voor een spelletjesavond. Daarnaast zal het denk ik erg druk zijn op mijn werk, dus zal daar veel energie in zitten. Wat ik verder in januari ga doen? Geen idee, maar dat lees je volgende maand wel.

Heb jij fijne feestdagen gehad?

Deze post is al 1711 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Kijkje in mijn leven | December 2017

 1. Do

  Leuk om te lezen wat je allemaal gedaan hebt in december! Die cadeautjes in de popcornbakken zien er erg leuk uit 🙂 Wat fijn dat je zulke gezellige feestdagen hebt gehad! Nog een gelukkig nieuwjaar en ik ben benieuwd wat je allemaal in januari gaat meemaken <3